Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda że nie poszli w grę single player, ten ostatni trailer wyglądał super enigmatycznie, do tego ten ambient w tle niczym z The Dark świetnie to ze sobą współgrało. Pewnie sprawdzę bo brakuje mi jakiegoś lżejszego extraction shootera bo Escape From Tarkov potrafił zbyt irytować momentami no i ilość cheat-erów odepchnęła mnie lata temu od gry. Z drugiej strony gra aż na kilometr wali jakimś dziwnym woke klimatem a jako naczelny hejter wszystkiego DEI/WOKE/SBI nie tykam nawet kijem.

• Odpowiedzi 164
  • Wyświetleń 8,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kolejny profesor producentem xd

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Dobra, a czy ktoś oprócz mnie czeka? Kurcze, no trzymam kciuki za nowego gracza na rynku sieciówek + legendarny gunplay od Bungo.

Opublikowano

Ja wiem, że to "tylko alpha", ale mega słabe wyniki. Zrobili chyba wczoraj dodatkowy rzut kodów, ale jakoś to niezbyt pomogło... No jestem mega ciekaw jak będzie to wyglądać na otwartej becie dla wszystkich.

Wychodzi też niedługo Arc Raiders, kolejny extraction shooter, ale wg mnie prezentuje się znacznie lepiej i ma ciekawe mechaniki.

Screenshot_20250429_212539_Brave.jpg

Opublikowano

Nie ogarniam świata online; wszystko, co czytam o Bungie, to jest zawsze jakiś rollerocaster od tylu lat.

Z jednej strony gra zbiera często doskonałe opinie i jest prezentowana jako świetna, włącznie z ostatnim dodatkiem do Destiny 2, który zebrał 9/10. Z drugiej, ciągle jakoś RÓWNIEŻ czytam takie teksty (zwłaszcza po premierze podstawki i jedynki i dwójki), że to sroga poracha i to wszystko runie, gracze odchodzą, nowi nie przychodzą, gra umarła zanim się zaczęłą, szefostwo firmy swoimi fatalnymi decyzjami doprowadziło do zgonu.

Komentarze typu "po spędzeniu 5000 godzin z grą... nie polecam, słaba jest" lol.

No i tak od ponad 10 lat sobie żyją tam. Nie zrozumiałem nigdy, czy Desinty było sukcesem, czy nie. Według wielu mierników - jeden z większych sukcesów w historii gejmingu. Ale codziennie czytam po 10 komentarzy w necie, które jakoś każą w to wątpić lol. I praktycznie wszystko, co czytam od lat o sytuacji Bungie, sugeruje firmę w kryzysie. Od lat szefostwo podobno fatalnie zarządza projektami, nie ogarnia właściwego kierunku, programiści pracują na bardzo ciężkich, przestarzałych narzędziach, i tak dalej, to wszystko czytałem też 5 lat temu. 10 lat temu nie było wiele lepiej.

Może ten rozstrzał jest wpisany w ten rynek.

Opublikowano
13 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Nie ogarniam świata online; wszystko, co czytam o Bungie, to jest zawsze jakiś rollerocaster od tylu lat.

Z jednej strony gra zbiera często doskonałe opinie i jest prezentowana jako świetna, włącznie z ostatnim dodatkiem do Destiny 2, który zebrał 9/10. Z drugiej, ciągle jakoś RÓWNIEŻ czytam takie teksty (zwłaszcza po premierze podstawki i jedynki i dwójki), że to sroga poracha i to wszystko runie, gracze odchodzą, nowi nie przychodzą, gra umarła zanim się zaczęłą, szefostwo firmy swoimi fatalnymi decyzjami doprowadziło do zgonu.

Komentarze typu "po spędzeniu 5000 godzin z grą... nie polecam, słaba jest" lol.

No i tak od ponad 10 lat sobie żyją tam. Nie zrozumiałem nigdy, czy Desinty było sukcesem, czy nie. Według wielu mierników - jeden z większych sukcesów w historii gejmingu. Ale codziennie czytam po 10 komentarzy w necie, które jakoś każą w to wątpić lol. I praktycznie wszystko, co czytam od lat o sytuacji Bungie, sugeruje firmę w kryzysie. Od lat szefostwo podobno fatalnie zarządza projektami, nie ogarnia właściwego kierunku, programiści pracują na bardzo ciężkich, przestarzałych narzędziach, i tak dalej, to wszystko czytałem też 5 lat temu. 10 lat temu nie było wiele lepiej.

Może ten rozstrzał jest wpisany w ten rynek.

Oczywiście że jest sukcesem. Inaczej by nie ciągnęli gry 10 lat. Przy czym D2 jest martwe bo każdy kto gral w grę od początku czuje że jego przygoda się skończyła po zabiciu Swiadka. To jest podświadomie zakodowane z tyłu głowy.

Zakładam że nieliczni fani D1 i D2 będą chcieli to spróbować. Ja nie mam zamiaru bo zwyczajnie nie podoba mi się to co widzę na ekranie i nie mam zamiaru się przekonywać tylko dlatego że to Bungie.

Opublikowano
W dniu 26.04.2025 o 17:27, SpacierShark123 napisał(a):

brakuje mi jakiegoś lżejszego extraction shootera bo Escape From Tarkov potrafił zbyt irytować momentami

Polecam skierować wzrok na nadchodzące ARC Raiders - właśnie trwa weekendowa beta/alpha (?), Tech Test 2 w każdym razie.
Jak się zakręcisz w temacie to może ktoś się zaproszeniem podzieli - ja właśnie ściągam 11GB.

Opublikowano

Kiedy odbędzie się następny test alpha/beta Marathonu i jak się do niego zapisać?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mamy nową dramę, która już chyba była kiedyś przerabiana z D2. Mianowicie Bungie sobie bezczelnie kradnie arty od ludzi i wstawia do gry. Wychodzi na światło coraz więcej zajumanych rzeczy. Chyba nawet cały artstyle gry został skopiowany.

https://thegamepost.com/marathon-alpha-plagiarism-accusations-bungieartist-plastered-stolen-art/

Edytowane przez Patricko

Opublikowano

A o grafice z Asasyne w trailerze Uncharted 4 już nikt nie pamięta?

Opublikowano

W przypadku Bungie to chyba już czwarty raz, jak "pożycza" sobie coś od artystów z neta. Za każdym razem przepraszają i obiecują poprawę. Wspaniałe studio.

Opublikowano
2 godziny temu, Patapon napisał(a):

A o grafice z Asasyne w trailerze Uncharted 4 już nikt nie pamięta?

2 godziny temu, Square napisał(a):

Przypomnij.

Gdzieś na ścianie wisiał obraz z jakąś wyspą czy plażą wprost z ACIV Blac Flag.

Opublikowano

Bungie, kiedy coś sobie czasem od kogoś pożyczy. Reakcja ludzi:

prze%25C5%259Bladowania-mitologia.jpg

Naughty Dog, kiedy bezczelnie ukradnie od kogoś stworzoną w pocie czoła grafikę:

wr61jnqaa9k51.jpg?auto=webp&s=70d5b5a078

niektórzy mogą więcej

Opublikowano

Nie chcę bronić jednych czy drugich ale w przypadku ND to się zdarza bo tam chodziło o concept art który był wykorzystany w formie obrazu na ścianie w trailerze, i taka wtopa mogła wynikać z tego że ktoś wrzucił randomowy obrazek na wcześniejszym etapie produkcji który zapomniano później podmienić. W przypadku Marathon też może być podobnie tylko teraz pytanie czy to tylko niedopatrzenie czy zaraz się okaże że ta cała (gówniana jak mało co) stylistyka jest MOCNO inspirowana czyjąś pracą.

Opublikowano
11 minut temu, łom napisał(a):

Nie chcę bronić jednych czy drugich ale w przypadku ND to się zdarza bo tam chodziło o concept art który był wykorzystany w formie obrazu na ścianie w trailerze, i taka wtopa mogła wynikać z tego że ktoś wrzucił randomowy obrazek na wcześniejszym etapie produkcji który zapomniano później podmienić. W przypadku Marathon też może być podobnie tylko teraz pytanie czy to tylko niedopatrzenie czy zaraz się okaże że ta cała (gówniana jak mało co) stylistyka jest MOCNO inspirowana czyjąś pracą.

Przecież się przyznali, że ukradzione.

Opublikowano

Wiem o tym, tylko pytanie jak dużo tekstur/modeli/stylistyki zakosili, czy to tylko to co teraz wypłynęło czy jest tego więcej.

Opublikowano

Czyli jedyne rzecz która była fajna w Marathonie, czyli cała ta futurystyczna identyfikacja wizualna, to efekt kradzieży? No to niezłe Bungie

Opublikowano

niech spoczywa w spokoju, może dostanie nagrobek gdzieś obok concorda

Opublikowano

Pogubiłem się jak zaczął pokazywać postacie. Ciekawe kiedy deweloperzy ogarną, że nikt nie chce sterować w grze grubymi murzynami, hemafrodycznymi Taashami czy dziwolągiem z mikrofalówką na głowie.