Opublikowano 20 czerwca 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Majowy numer dostępny - 22 czerwca (czwartek) Prenumerata - wysyłka - 20 czerwca (wtorek) Cena magazynu - 19,99 zł. (116 stron) Ależ ciężko będzie wybrać w 2023 grę roku. Dopiero co ograliśmy nową Zeldę i remake Resident Evil 4, a w tym numerze mamy kolejnych dwóch pretendentów do miana GoTy – Final Fantasy XVI i Diablo IV. A przecież za chwilę debiutują Starfield, Marvel's Spider-Man 2, Mortal Kombat 1, kolejna Forza czy Avatar od Ubisoftu. Widziałem już też nowe Armored Core (ciiii), więc mogę i ten tytuł wrzucić do tego wora. . Patronite PSX Extreme Póki co ostańmy na chwilę przy Diablo. Wszak to właśnie czwarta część cyklu nakręca pierwszy Temat Numeru, który skupia się na… nekromantach. Tych z gier, jak i historii, wszak ich ślad można znaleźć nawet w Biblii. Publicystka towarzyszy też innym recenzowanym tytułom – premiera Street Fightera 6 nakręciła Adamusa do zajrzenia za kulisy powstania pierwszej części ulicznego Wojownika, walki Capcomu z SNK jak i w ogóle przyjrzeniu się pierwszym bijatykom w historii. Recenzja System Shocka to z kolei doskonała okazja, by zabrać Was na orbitę ziemską w odwiedziny na Międzynarodową Stację Kosmiczną (ISS) i wycieczkę po najbardziej ikonicznych stacjach w grach wideo (Sevastopol wita gości). Przy okazji recenzji nowego Star Treka przyglądamy się grom z tego uniwersum i skaczemy do czasów, gdy na uniwersytetach była to jedna z najpopularniejszych gier na świecie. Tak, dobrze czytacie. Debiut nowego-starego Layers of Fear obudowaliśmy materiałem o wykorzystaniu dzieł sztuki w grach wideo, a publicystyka w tym numerze zahacza o takie tematy jak gry erotyczne, które po wyrzucenia ze Steama znalazły własną, zarabiającą gigantyczne pieniądze platformę czy przegląd gier sportowym z najbardziej pokręconymi dyscyplinami (dlaczego taka gra jak Rocket League przez długi czas nie mogła znaleźć wydawcy?). Będzie też o sztucznej inteligencji, ale tym razem w odniesieniu do gier wideo i możliwościach jakie otworzyły się przed deweloperami i twórcami światów (nadchodzi rewolucja, to już pewne). A w retro? Kojima, Konami, Nintendo i historia remake’u Metal Gear Solid, który już chyba na zawsze pozostanie tytułem ekskluzywnym na GameCube’a. Co jeszcze na stronach magazynu pachnie? Sprawdzamy kondycję PS4 i Xboksa One, konsol, które skończą za chwilę 10 lat (czy to już pogrzeb czy jeszcze trochę na nich pogramy?), testujemy handhelda ROG Ally oraz zdajemy relację z tegorocznych konferencji największych gigantów (E3 bez E3), opisując takie gry jak Assassin's Creed Mirage, Mortal Kombat 1 czy Star Wars Outlaws. Tak więc na lato i plażę – jak znalazł. Miłej lektury i dużo słoneczka! PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMATY NUMERU „Był tylko jeden kierunek: do przodu!”Początki serii Street Fighter Nekromancja - o pradawnej sztuce kontrolowania demonów CO NOWEGO Phantom Blade Zero Atlas Fallen Mortal Kombat 1 Assassin’s Creed Mirage ASUS ROG Ally – Test PLAYTESTY Immortals of Aveum RECENZJE Layers of Fear Diablo IV Final Fantasy XVI Street Fighter 6 Miasma Chronicles TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 Evil Wizard Revita LEGO 2K Drive Red Matter 2 Tin Hearts After Us Planet of Lana A League of Legends Story Driftce Everdream Valley Company of Heroes 3 Death or Treat The Blind Prophet Amnesia: The Bunker Killer Frequency Legend of Keepers: Career of a Dungeon Manager Chasm: The Rift Star Trek: Resurgence System Shock MotoGP 23 Farming Simulator 23 ghostpia Season One Shame Legacy Boltgun Forspoken: In Tanta We Trust Cassette Beasts The Lord of the Rings: Gollum HARDKOR Dzieło strachu Gry dla dorosłych Dyscypliny wyobrażone SI w służbie gier Długi pogrzeb ósmej generacji Stacje kosmiczne - ku gwiazdom Myszaq lubi „Super Mario Bros. Film” RETRO Retrocenzja Star Trek: Licencja skazana na przeciętność Metal Gear Solid: The Twin Snakes - podwójne uderzenie FELIETONY Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot Region Filmowy Comix Zone Komiks - Śledziu Graczpospolita Listy Patronite W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 7 minut temu, Roger napisał: premiera Street Fightera 6 nakręciła Adamusa do zajrzenia za kulisy powstania pierwszej części ulicznego Wojownika, walki Capcomu z SNK jak i w ogóle przyjrzeniu się pierwszym bijatykom w historii. Liczę na rzetelny artykuł. Już nie mogę się doczekać
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Szykuje się dobry numer. Ostatni odpuściłem sobie, ale ten z wielką chęcią kupię.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Elegancko że premiera w dniu wydania FF16 (a poprzedni miał jedną reckę pierwszą na świecie ). PDF będzie jutro?
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Pytanie tylko czy rzeczywiście będzie dostępny, bo ostatnio coś ciężko w tej kwestii.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Nawet się nie łudzę że prenumerata przyjdzie w czwartek ale z wgraniem PDFa nie powinno być problemu.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Autor 19 minut temu, łom napisał: Nawet się nie łudzę że prenumerata przyjdzie w czwartek ale z wgraniem PDFa nie powinno być problemu. Jeśli Robert będzie na posterunku to PDF będzie wgrany 21 czerwca o 16:00, bo wtedy schodzi embargo na FF 16.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Autor 12 minut temu, Pix napisał: Któż otrzymał reckę FFXVI? Pan Zax? Komodo, Zax generalnie przeszedł na stronę Zieloną i nie ma aktualnie PS5
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Dlatego ostatnio gra tylko w Microsoft Flight Simulator, no bo w co innego Ciekawe, czy Komodo będzie taki surowy jak przy RE4.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Przy tym arcie grafik nie miał na szczescie za wiele roboty i dzięki temu jest ok
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 1 godzinę temu, łom napisał: Nawet się nie łudzę że prenumerata przyjdzie w czwartek ale z wgraniem PDFa nie powinno być problemu. O dostęp fizycznej wersji mi chodziło, bo z tym ostatnio też problemy. Prenumerata to wiadomo, że po weekendzie jeżeli wysyłka będzie standardowo +2 dni.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Boże jak ten czas leci. Wydaje mi się, że niedawno czytałem w PE recenzję FFVIII, a tu już... XVI Dziękuję za kolejny numer Panowie!
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 3 godziny temu, [InSaNe] napisał: W czwartek nigdy w kioskach nie było i nie będzie. Oj tam, zależy w jaki czwartek
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Jadyny słuszny czyli tłusty. Na początku z nowej drukarni ładnie wszystko dochodziło, a ostatnio znowu obsuwa względem podawanej daty wysyłki, więc spodziewam się w skrzynce w następny wtorek.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 23 minuty temu, Atherius napisał: Na początku z nowej drukarni ładnie wszystko dochodziło Nie bardzo, bo wysyłki i tak były opóźnione.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Drugi numer bez zgrentgena RE4. Liczyłem że rozprawicie się tam z oceną Komodo. Co to ma być? @Roger chcesz zaliczyć suplexa ze schodów, albo chociaż kopniaka z półobrotu prosto w okulary?
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 45 minut temu, Zwyrodnialec napisał: Drugi numer bez zgrentgena RE4. Liczyłem że rozprawicie się tam z oceną Komodo. Co to ma być? @Roger chcesz zaliczyć suplexa ze schodów, albo chociaż kopniaka z półobrotu prosto w okulary? Ktoś jeszcze pamięta o Re4? Zelda, fajnal i inne hity + oczywiście Guilty Gear
Opublikowano 20 czerwca 20231 r 46 minut temu, Konsolite napisał: Zelda, fajnal i inne hity Fajnal się skończył na 10.
Opublikowano 21 czerwca 20231 r @Roger nie szukasz kogoś do napisania jakiegoś felietonu albo jakiejś małej recki? Znam gościa, który ma naprawdę fajne pióro, a trochę się marnuje na mniejszych portalach growych. Zajawkowicz niesamowity. Taki wschodzący @K.Adamus Tutaj próbka: https://pademimysza.wordpress.com/
Opublikowano 21 czerwca 20231 r Publicystyka zapowiada się smacznie, aczkolwiek liczyłem na trochę więcej materiałów odnośnie Diablo. W końcu premiera nowej części raz na dekadę.
Opublikowano 21 czerwca 20231 r Godzinę temu, MYSZa7 napisał: @Roger nie szukasz kogoś do napisania jakiegoś felietonu albo jakiejś małej recki? Znam gościa, który ma naprawdę fajne pióro, a trochę się marnuje na mniejszych portalach growych. Zajawkowicz niesamowity. Taki wschodzący @K.Adamus Potwierdzam, gość ma smykałkę, warsztat, pasję i przekrój popkulturowy w małym paluszku.
Opublikowano 21 czerwca 20231 r Autor 16 godzin temu, Zwyrodnialec napisał: Drugi numer bez zgrentgena RE4. Liczyłem że rozprawicie się tam z oceną Komodo. Co to ma być? @Roger chcesz zaliczyć suplexa ze schodów, albo chociaż kopniaka z półobrotu prosto w okulary? Wszyscy boją się w redakcji Komoda, bo on nie pije, więc jest nieprzewidywalny