Opublikowano 17 sierpnia17 sie Jest demko, to chyba można założyć temat.Mina the Hollower to w końcu nowa MAJOR produkcja od Yacht Club Games, i szykuje się na podobnej miary hit. Po wieeelu latach, gra nadchodzi - 31 października.Znów mocno gramy z retro i hołdem. Grafika gry BARDZO przypomina Zeldy z GameBoya, do stopnia, że trochę to jednak dziwne. To nie jest łże-retro z Unity, gra nie posiada nic zrobionego w silniku 3D, trzyma się też limitów takich jak 4 kolory na jeden klocek. Granie na TV to... dziwne przeżycie, gra wydaje się dużo lepiej pasować na mały ekran, nawet ten Switcha wydaje się dość duży. Łączy się to ciekawie z widescreenem (rozdzielczość 256x144) i 120 fps. Zamiast tutoriali mamy wszystko opisane w stylizowanej instrukcji... szkoda że chyba musimy klikać za każdym razem trzy razy z przejściami w menu, żeby ją zobaczyć (a wolnych przycisków chyba trochę jest). Jednak pod względem zawartości, gra szybko pokazuje, że ma wiele nowego. Sterowanie i ekwipunek są bardziej kompleksowe, niż w tamtych czasach, akcja żwawa. Jest też ciekawy nowy świat, który w nieco Zeldowy sposób bierze gotycki setting (gra nawet początkowo miała tytuł "Gothic").No i cóż. Trzeba w końcu użyć słowa na "S". Gra podobno zawiera walki w których łatwo zginąć, ciężkich bossów, oraz punkty zapisu które odnawiają i naszą leczącą butelkę, i potwory. I chyba jak zginiesz to wypada z ciebie waluta i musisz robić corpse run.Jak wrażenia z demka? Ja byłem pod wrażeniem, jak fajnie się gra, i pewności siebie i jakości w każdym elemencie, gra się nie cacka ale jednocześnie gra się bardzo przyjemnie. Z drugiej strony... no pewnie wolałbym Zeldę, tutaj naprawdę duże będzie chyba nastawienie na walkę i na przeżycie, z mniejszymi elementami eksploracji, świata, zagadek czy jakiejkolwiek interakcji. No ale może to tylko wrażenia po tym, jak mnie boss parę razy zabił w ciągu sekund hehe.
Opublikowano 19 sierpnia19 sie A wezmę kiedyś bo czemu nie:He-Man & The Masters Of The Universe: Dragon Pearl Of Destruction - Reveal Trailer | gamescom 2025Chyba, że wyjdzie mega kupa.
Opublikowano 20 sierpnia20 sie Dla tych co nie zaglądają do działu bijatyk, kolejna chodzona bijatyka na podstawie bajki z dzieciństwa
Opublikowano 20 sierpnia20 sie Ech, przez chwilę sobie wyobraziłem jak by to wyglądało takim realistycznym poklatkowym stylu z prawdziwymi zabawkami.
Opublikowano 31 sierpnia31 sie Entropy na SteamEntropy is a tactical turn-based RPG inspired by classic JRPGs. Assemble your party of mercenaries and forge your own path towards an expedition into hell to stop the demonic incursion. Choices you maNowa gra autorów (autora?) Dread Delusion, tym razem drużynowe RPG.
Opublikowano 6 września6 wrz Może nie do końca indyk ani ukryta gra, ale nie będę zakładać osobnego tematu. Katowało się na psp a potem na nintendo ds. Cena chyba 15 dolców, premiera 18 września na konsolach i steam.The original Match-3 RPG is back! Puzzle Quest: Immortal Edition is the definitive Puzzle Quest, polished for a new era and featuring all the collected content from almost 20 years of history. Experience the original Puzzle Quest: Challenge of Warlords, Revenge of the Plague Lord, and The Legend Returns all together.Puzzle Quest: Immortal Edition combines the classic Match-3 puzzle game with deep level role playing. Match 3 or more gems of the same color in a row to gain mana used to cast spells, battle opponents, collect items and rewards, and advance in the quests!Create a Hero who gains skills and spellsMatch-3 Battles with varied opponents requiring different strategiesComplete Quests and Side QuestsMeet Companions who will aide youLearn Spells and collect ItemsBuild your Citadel – add buildings that grant you special powersCapture creatures, use them as Mounts and train themCapture monsters and play the research mini-game to learn their spellsDiscover hidden Runes and create magical items in your Citadel ForgeSiege Cities around Etheria to expand your dominion
Opublikowano 9 września9 wrz O kurka, ile ja przy tym czasu spędziłem na PSP. Nawet jakiś rok temu ponownie sobie przeszedłem. Będzie kupione! EditChyba że zrobią z tego mobilne gunwo p2w, to wtedy nie.
Opublikowano 10 września10 wrz Znalazłem taką gierkę przeglądając pepperka i nie powiem zaciekawiła mnie.
Opublikowano 13 września13 wrz Nie wiedziałem, że MicroProse jeszcze istnieje w ogóle. Fajny vibe starych tycoonów, miłe
Opublikowano 15 września15 wrz Ostatnio na gog wjechal mod do tego ich programu najlepszych darmowych modow:GOG.comRealRTCWRealRTCW is an overhaul mod for critically acclaimed Wolfenstein classic. It featuresZainstalowalem sobie i wspaniale sie nadal gra w te gierke. Dziala nawet padzik od xboxa chociaz tutaj zostane na k+m. Gralem doslownie 30 min wiec jeszcze nie wiem czy czegos tam pozniej nie popsuli ale na ten moment sztos. Dla tych co nie wiedza: mody wypuszczane na gog instaluje sie pojedynczym clicknieciem i nie trzeba absolutnie nic wiecej robic (trzeba tylko miec wczesniej zainstalowana gre do ktorej owy mod jest ale to mam nadzieje ze bylo oczywiste).Szczegoly moda:RealRTCW is an overhaul mod for critically acclaimed Wolfenstein classic. It features improved visuals, expanded arsenal, rebalanced gunplay and proper modern systems support! Technical upgrades:Proper widescreen support (iortcw)OpenAL sound API support - better sound quality (iortcw)Subtitles support Visual and audible improvements:HD weapon modelsNew weapon animationsHQ textures for the environment and charactersOverhauled sound effectsAtmospheric effects support - rain and snowNew modular HUD and UI Gameplay changes (most of them optional):Expanded arsenalNew enemy typesNew inventory itemsRewards system for finding secret areasOverhauled gunplayRebalanced AIBonus game modes for more challengeDifficulty levels overhaul - it affects everything nowRealism difficulty levelFree roam interactive hub - Malta HQSurvival Mode featuring endless waves of enemies
Opublikowano 26 września26 wrz Dziś premiera gry "Hotel Barcelona". Czekałem na nią długo, w końcu to wspólne dzieło Sudy (The Silver Case, No More Heroes, Killer 7) i Swery'ego (The Missing, Deadly Premonition, The Good Life). Spodziewałem się dzieła może niezbyt dopracowanego technicznie, ale po prostu ciekawego artystycznie, patrząc na masę odważnych pomysłów, które ci panowie zawsze wkładają w swoje gry.Pierwsze recenzje są mocno mieszane, od 4/10 do 8+/10, i na razie trudno powiedzieć, jak gra została odebrana. Co ciekawsze, nawet te pozytywne opinie zdają się sugerować, że gra nie jest aż taka wyjątkowa... a wręcz zrzyna dość dosłownie z masy klasyków horroru.Siurak trochę opadł, ale za 140 zł może się kupi. JJ Missing też miał mieszane recenzje, a tak naprawdę jak się przeskoczyło dość jasne ograniczenia to był nie tylko fascynującą japońską historią, ale i serio fajną grą."For the vast majority of both Suda and Swery’s works, you don’t really show up for a high-quality gaming experience. You show up for the weird vibes, and indeed, Hotel Barcelona is rich in delightfully weird vibes that are appealing enough to get me through. However, there's a certain point where a game cannot carry itself on vibes alone. No More Heroes 3 had some visual jank, but was still a solid game. The Good Life ran terribly on my computer, but still had an engaging core loop. With Hotel Barcelona, I feel as though both Suda and Swery's typical shortcomings are multiplying against each other, resulting in a game that has good bones and a fun, wacky premise, but falls well short on actual execution"
Opublikowano 26 września26 wrz Ja tam jestem ciekaw tego Romeo is a Dead Man od Sudy. Jakby wyszło coś na poziomie Killer is Dead, to by było miodzio.
Opublikowano 26 września26 wrz Też liczę na powrót Sudy do formy. Shadows of the Damned, Lollipop Chainsaw i Killer is Dead to moje ulubione perełki z czasów siódmej generacji konsol, można było każdą z nich odpalić nie sprawdzając wcześniej kto za nie odpowiada i w ciemno strzelić, że właśnie Goichi. Gość z unikatowym stylem, taki trochę Tim Burton gier wideo.
Opublikowano 28 września28 wrz Ktoś tam kiedyś chciał Blooda na konsolety to proszę, prawilnie od Nightdive:https://x.com/Wario64/status/1972332124792627262?t=NPXHFU9hKkfXkp4C_FPsDQ&s=19
Opublikowano 28 września28 wrz Wszystko fajnie tylko ja np kupilem "pierwszy" remaster na PC i teraz srednio mam ochote zapłacić za calosc ponownie dla dwóch dodatków. Dooma 1+2 MS dal mi za darmo bo miałem klasyki w bibliotece :/
Opublikowano 29 września29 wrz A to tak, o to też mam ból jako posiadacz wersji PC. Dla konsolowca to nie problem, bo to pierwsze wydanie gry na PS/X/NS.