Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

luigi-mario.gif

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 234,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Switch 2 wydaje się używać Bluetooth 5.2, tak więc chyba trzeba mieć dość nowe słuchawki, by na 100% możliwości cieszyć się znacznie mniejszym opóźnieniem, i brakiem problemów gdy jednocześnie używamy kontrolerów bezprzewodowo. Przykładowo najsłynniejsze Sony mają ten bluetooth dopiero od wersji XM5.

Jednak nawet używanie danej wersji bluetooth jeszcze samo wiele nie znaczy, opóźnienie wcale nie musi być małe, ponadto sama konsola nie musi mieć wszystkich nowoczesnych funkcji, a bluetooth małego opóźnienia - LE - jako jakiś przewidywalny standard jest nadal w powijakach (np. Apple i jego słuchawki nie używają LE). Tak więc, trudno to jasno określić. Osobiście nie miałem czasu jakoś o tym pomyśleć, szczerze mówiąc to na starym Switchu przyzwyczaiłem się do opóźnienia i teraz sam już nie wiem lol.

Na pewno nadal słuchawki rozłączają się, gdy uśpimy konsolę, co robię dość często jak z telefonem, i nadal mnie raczej denerwuje hehe.

Opublikowano

Jak sprawa z no man's sky wygląda? W porównaniu do switcha 1 pewnie widoczne lepiej, ale jak np w porównaniu do ps5? Bo jak downgrade dalej w wuj, to niech się walą.

BotW 60fps fajne, ale dalej mleko ekranowe. I dalej draw distance jest gównem I trzeba blisko jakiegoś jeziora być żeby zobaczyć czy jakaś skrzynka w nim pływa. No litości... Rozumiem że 5km z oddali nic nie widać, ale jak stoję na wieży I patrze na wodę dosłownie na dole i nie widać na nim nic dopóki nie jestem prawie na samym dole, to lipa straszna.

Opublikowano
14 minutes ago, Bishonen88 said:

Jak sprawa z no man's sky wygląda? W porównaniu do switcha 1 pewnie widoczne lepiej, ale jak np w porównaniu do ps5? Bo jak downgrade dalej w wuj, to niech się walą.

BotW 60fps fajne, ale dalej mleko ekranowe. I dalej draw distance jest gównem I trzeba blisko jakiegoś jeziora być żeby zobaczyć czy jakaś skrzynka w nim pływa. No litości... Rozumiem że 5km z oddali nic nie widać, ale jak stoję na wieży I patrze na wodę dosłownie na dole i nie widać na nim nic dopóki nie jestem prawie na samym dole, to lipa straszna.

nie narzekaj daddy

Opublikowano
20 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Boty już nie będą płakały

20250605_152749.jpg

No dobra, ale co z X i Y? Bo jak się zamieni tylko A i B to będzie jeszcze gorzej :D

Jeden dzień zajęło częściowe złamanie Switcha 2.

obraz.png

;)

Opublikowano

Moje pierwsze wrażenia:

• Sprzęt nareszcie w super jakości, to już nie jest gówienko z bazaru

• Joy-cony zajebiste, magnetyczne mocowanie bardzo dobrze się spisuje i teraz klik jest jeszcze przyjemniejszy

• Funkcja myszki działa bardzo sprawnie

• Coś z tym hdr'em jest nie tak, ale już się przyzwyczaiłem, że w tej branży słowa "HDR" i "zjebany" są często blisko siebie

• Transfer danych bardzo płynny, interfejs również

• Pro Controller absolutny top, jeżeli brać jakieś akcesorium to zdecydowanie tego pada

• Ładowarka z S1 ładuje S2, więc fajnie, nada się w podróże żeby dedykowanej nie wypinać z docka

• Stare joycony bez problemu się parują, Ring Fit dalej będzie grany

• Mario Kart - jest banger chociaż ten free roam w ogóle mnie nie zainteresował, nie bardzo wiem w którą stronę jechać i co tam robić. Szkoda, że nie pokusili się o jakieś fajniejsze systemy rankingowe w multi, bo ta sucha liczba przy nicku to meh

• Welcome Tour - bardzo pozytywne zaskoczenie, hejtowałem ale w sumie 40 zł za to co tam jest to nie jest zły deal. Informacje o sprzęcie są bardzo ciekawe i nieoczywiste, minigry przyjemne, zbieranie pucharków wciąga

• Pudełka gier na żywo wyglądają ok, spodziewałem się sraki po zdjęciach, a jest spoko

• O wstecznej nic nie wiem, ale traktuję tę konsolę jak nowy system do nowych exów + tych z dedykowaną łatką. W pozostałych przypadkach nie chce mi sie sprawdzać i zastanawiać co działa lepiej, co gorzej, a co tak samo. A S1 OLED nigdzie się nie wybiera.

Cholera z ekranem OLED to byłby naprawdę killer...

Opublikowano
14 minutes ago, DarkStar said:

No dobra, ale co z X i Y? Bo jak się zamieni tylko A i B to będzie jeszcze gorzej :D

Jeden dzień zajęło częściowe złamanie Switcha 2.

obraz.png

;)

Już na Switchu Lite mogłem ustawić ABXY tak jak na Xboksie.

Opublikowano
1 godzinę temu, tlas napisał(a):

Dobra xboksiarz już tam nie nawijaj jebać xboksa auuuuuuu

Takich zjebów co robią cw poza ćw to powinno się utylizować

Opublikowano
  • Autor
Teraz, messer88 napisał(a):

@GearsUp brałeś może Cyberpunka?

Nie, czekam z pudełkiem bo pewnie będą patchowali więc weźmie się wtłoczoną na karta pełną wersję, nie pali mi się z tą grą.

Kurwa masterowanie tych mini gierek w WT wymaga małpiej zręczności i precyzji

20250606_123951.jpg

ILE MEDALI WARIACIE?

Opublikowano
14 minut temu, jimmy napisał(a):

Ładowarka z S1 ładuje S2, więc fajnie, nada się w podróże żeby dedykowanej nie wypinać z docka

No nie wiem:

9to5Toys
No image preview

Nintendo Switch 2 has a major AC Adapter upgrade, but you...

With the new Nintendo Switch 2, the included power brick – also called an AC Adapter – now has a detachable USB-C cable, but you might run into some problems if you try to use the original system’s...

A dobra, to chyba się tylko do docka odnosi.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

@Rozi do bezpośredniego ładowania S2 stara kostka jest ok. Z oficjalnej strony Nintendo:

Screenshot_20250606_125811_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

Na pudle nawet jest info, że do trybu TV a więc z konsolą w docku, potrzeba kostki 55W.

Czytajcie instrukcje albo chociaż info na pudełku facepalm

A do ładowania samej konsoli, cokolwiek. Ja ładowarką od Steam Decka ładuje by nie żonglować kablami.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Pro Controller 2 nie ma innych wersji kolorystycznych? Lipa :/. Nie wyobrażam sobie kupowania zamienników, jest tak dobry, trzeba czekać na limitkę, bo v1 przy tym to pad z dykty.

Opublikowano

Dziś dzieciaki jak jechaliśmy grały w aucie w Mario Kart jakieś 3h i to normalne, że bateria zeszła ze 100% do czerwonego? Czy coś w ustawieniach mam nie tak? Jasność automatyczna, bez HDR, ekran na 120hz.

Opublikowano

Nie jestem fanbojem Nintendo, ale premiera trochę mi się udziela. Interesują mnie tylko exy Switchowe a na chwilę obecną myślę o Switch2 z nowym Mario Party Jamboree. Czy ta gierka do grania z drugą połówką + czasem dodatkowa 2 znajomych to jest gierka, która znudzi się po 30 minutowej sesji czy jednak nada się ten zestaw na dłużej? Tak żeby mi żona nie mówiła że wydałem prawie 3k na jakiś chińskie badziewie

Opublikowano
4 minuty temu, tjery napisał(a):

Dziś dzieciaki jak jechaliśmy grały w aucie w Mario Kart jakieś 3h i to normalne, że bateria zeszła ze 100% do czerwonego? Czy coś w ustawieniach mam nie tak? Jasność automatyczna, bez HDR, ekran na 120hz.

Raczej tak sądząc po pojemności baterii.

Opublikowano

Da się jakoś ustawić domyślnego użytkownika by nie wyskakiwało okienko z jego wyborem, co chwila jak coś włączamy?

Opublikowano

też macie problem z netem (wifi)? Juz kilka razy miałem tak że konsola traciła łączność i pomagało przelaczanie miedzy 2.4 a 5 (moze restart albo odłączenie od netu na chwilę też pomoże, muszę sprawdzic nastepnym razem).

Opublikowano

Słabiutko sobie S2 radzi na dworze, wydaje mi się że nawet gorzej niż S1 OLED, może trochę tam lepiej niż S1 V1/V2 ale nie mam jak porównać.

Opublikowano

To samo miałem. Podłączyłem kablem i działa. Przełącza miedzy lan a wifi dość sprawnie, więc ok.

19 minut temu, voi tekku napisał(a):

też macie problem z netem (wifi)? Juz kilka razy miałem tak że konsola traciła łączność i pomagało przelaczanie miedzy 2.4 a 5 (moze restart albo odłączenie od netu na chwilę też pomoże, muszę sprawdzic nastepnym razem).

Opublikowano
28 minut temu, voi tekku napisał(a):

Tutaj tez wspomina, ze ma problem przy polaczeniu 5 GHz. Ciekawe, czy naprawia to aktualizacja jakas, czy juz na dzien dobry jakis problem na poziomie hardware.

Edytowane przez bebbop

Opublikowano

U mnie po wifce 5GHz elegancko, w noc pościągało się prawie 400GB gierek.

Opublikowano

Czyli nie tylko ja miałem problem z 5Ghz, ciekawie czy są w stanie to naprawić za pomocą łatki.