Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
40 minut temu, Homelander napisał(a):

Jak w oryginalnym Switchu dali plastik to był płacz, że plastik. Dali teraz szkło, to płacz, że folia. No nie dogodzisz

xD

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Wyświetleń 269,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
43 minuty temu, Homelander napisał(a):

Jak w oryginalnym Switchu dali plastik to był płacz, że plastik. Dali teraz szkło, to płacz, że folia. No nie dogodzisz

Nikt nie płacze, tylko teraz ta dyskusja bardziej przybrała na sile niż wtedy. Dla mnie sprawa jest prosta, tak ekran wyszedł z fabryki i to jest jego integralna część, nie powinno się przy niej grzebać. To, że da się porysować czymkolwiek i warto dodatkowo osłonić ekran żeby nie było płaczu to już inna sprawa.

Opublikowano

W życiu bym nie pomyślał by to ściągać zarówno w OLED jak i w S2. Kleje szkło prosto na to i śpię spokojnie ale ja dbam o sprzęt

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

W życiu bym nie pomyślał by to ściągać zarówno w OLED jak i w S2. Kleje szkło prosto na to i śpię spokojnie ale ja dbam o sprzęt

No to właśnie tego się chciałem dowiedzieć czy to się ściąga, zostawia czy co się z tym robi. Dzięki.

Opublikowano
1 minutę temu, rafanus2 napisał(a):

No to właśnie tego się chciałem dowiedzieć czy to się ściąga, zostawia czy co się z tym robi. Dzięki.

Nic się nie robi, jak chcesz szkło to kleisz na to, jak nic nie chcesz to zostawiasz. Tego się nie tyka.

Opublikowano
5 godzin temu, Rozi napisał(a):

Pojawił się nowy update systemu:

Super Mario rpg również dziś update jest a było przed pierwszym uruchomieniem również. Także spoko że coś tam poprawiają. Ale że jakieś settingi trza ustawiać osobno pod handhelda i tv to trochę popierdzielone :/

Opublikowano

Ciekawostka, wg mojego tv demo Sf6 uruchamia się w 120hz, błąd docka czy Capcom uznał że dla mniejszego input laga lepsze 120hz z lockiem na 60fps?

Opublikowano

Kurde panowie bo sobie obiecałem żeby nie kupować cyfrowo na switchu, bo już na pleju wydałem chyba z 7000 zł… do tego Xbox (tu malutko), prowadzę te spisy na blogu i mnie to przeraża.

No ale te demko pokazowe za 40 zł kusi… no i te wyścigi 60 zł… jak oni to wymyślili że akurat wychodzi równa stówka. No nie mogę - od godziny analizuję i pewnie będę miał wyrzuty sumienia po zakupie, bo mam przecież do nadrobienia 8 gier w pudełkach, co to se kupiłem by nadrobić switcha1… no nie wiem…

Opublikowano

Nie kupuj, to chyba prosta porada.

Ciekawe może te dwie startowe gierki, ale nie mogę powiedzieć, że z milionów gier, które wyszły, masz akurat te mieć specjalnie. Jest masa prawdziwych arcydzieł z historii świata w które nie grałeś. Część z nich tania, część droga.

Opublikowano

It was the biggest console launc...
No image preview

It was the biggest console launch of all time, but was Ni...

Plus! We take a look at the Summer Game Fest numbers

Dramatycznie słaba sprzedaż gierek third party, nawet poniżej najniższych oczekiwań firm, wyjątek cyberpunk. Trend, stare porty nikogo czy jednak bojkot gej kartów bo dziwnym trafem sprzedała się spoko jedyna gra third party jaka jest w całości na kardridzu?

Opublikowano

Wszystko po trochu. Zobaczymy jak to sie będzie kręcić jak zaczna sie pojawiać nowe gry 3rd party bez obsuwy wzgledem innych platform. No i na pewno te key cardy nie pomagają.

Opublikowano
15 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Kurde panowie bo sobie obiecałem żeby nie kupować cyfrowo na switchu, bo już na pleju wydałem chyba z 7000 zł… do tego Xbox (tu malutko), prowadzę te spisy na blogu i mnie to przeraża.

No ale te demko pokazowe za 40 zł kusi… no i te wyścigi 60 zł… jak oni to wymyślili że akurat wychodzi równa stówka. No nie mogę - od godziny analizuję i pewnie będę miał wyrzuty sumienia po zakupie, bo mam przecież do nadrobienia 8 gier w pudełkach, co to se kupiłem by nadrobić switcha1… no nie wiem…

bierz, korzystaj z życia, jutro może na Polskę najechać ruski

Opublikowano

Zdziwiony nie jestem, patrząc na choćby foruma i wszędzie indziej. Bardzo mało się mówi o tych wszystkich grach.

Mario Kart pożarł uwagę wszystkich, praktycznie każdy posiadacz Switcha 2 w niego gra, trudno się wybić w takim szerokim gronie peletonu. Nie było szans, że każdy się rzuci na 5 innych gier pierwszego tygodnia. To się nie dzieje na żadnej konsoli.

Konsola i Mario Kart pożerają uwagę świata, mało kto mówi o innych grach. Kurde, nawet Deltarune - ja akurat śledzę stronki gdzie powinno być sporo o tej kultowej grze, i też nowa konsola przyćmiła tę grę, o której prawie nie widziałem nigdzie postów. Nawet dziś, po 2 tygodniach, gra ma tylko kilka recenzji na Metacriticu, to jest pojebane. Co dopiero inne, które też nie miały praktycznie żadnej promocji, że w ogóle są, takie gry zazwyczaj mają całą parę promocyjną na dzień premiery na pierwszej platformie, potem szybko znika.

Twórcy Cyberpunka ewidentnie się postarali, i tak, promowali grę też tym że zmieścili wszystko na karcie, ale na pewno nie to jedno zadziałało. Co tu mówić, Cyberpunk ma masę fanów, gra podobno jest pokazem mocy konsoli, widziałem zawsze masę zainteresowania tym, że będzie na Switcha 2. Nie widziałem nigdy, by ktoś jede pisał, że gra w Split Fiction czy Hogwarta.

Opublikowano
43 minuty temu, Daffy napisał(a):

Dramatycznie słaba sprzedaż gierek third party, nawet poniżej najniższych oczekiwań firm, wyjątek cyberpunk. Trend, stare porty nikogo czy jednak bojkot gej kartów bo dziwnym trafem sprzedała się spoko jedyna gra third party jaka jest w całości na kardridzu?

Najgorsze wersje multiplatform za najwyższą cenę i jeszcze bez gry na karcie? No co tu mogło pójść nie tak CoolStoryBro

Switch 2 fajna konsola, ale jak ktoś trzeźwo myśli i gra też na czymś innym to po chuj mu ten key card na S2?

Mobilność to jedyny i raczej kiepski argument, przy tych gabarytach i baterii mało kto weźmie pstryka dalej niż do sypialni albo na taras. A do takiego grania w obrębie mieszkania są alternatywy.

Tylko exy na S2. Przykład cudownie zapowiadającej się małpy pokazuje, czym ta konsola powinna oddychać i mam nadzieję, że taki jest plan na ten sprzęt w dłuższej perspektywie.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, jimmy napisał(a):

Najgorsze wersje multiplatform za najwyższą cenę i jeszcze bez gry na karcie? No co tu mogło pójść nie tak CoolStoryBro

Switch 2 fajna konsola, ale jak ktoś trzeźwo myśli i gra też na czymś innym to po chuj mu ten key card na S2?

Mobilność to jedyny i raczej kiepski argument, przy tych gabarytach i baterii mało kto weźmie pstryka dalej niż do sypialni albo na taras. A do takiego grania w obrębie mieszkania są alternatywy.

Tylko exy na S2. Przykład cudownie zapowiadającej się małpy pokazuje, czym ta konsola powinna oddychać i mam nadzieję, że taki jest plan na tę konsolę w dłuższej perspektywie.

Akurat ogrywam Yakuzkę 0 i patrząc na porównania z taką PS5 to jest to lepsza wersja bo bardziej dopieszczona, poprawiono przede wszystkim czcionki a czytania w tej grze jest od ciula no i cenię sobie to, że ta gra akurat jest na Key Cardzie bo ciągłe wchodzenie do przeróżnych sklepików w tym mieście to krótki ale jednak loading. O wyłączenie serwerów się nie boję bo zawsze mogę taką grę zainstalować na karcie SD na stałe. Póki co gra się wspaniale tylko te poboczne misje straszna krindżówa

Opublikowano
1 hour ago, Daffy said:

No image preview

Stare porty nieatrakcyjne dla dotychczasowych nabywców tej konsoli. Bo kto kupił Switcha 2 na premierę? Najwięksi fani Nintendo dla Mario i spółki albo tak jak na forum, gracze mający po kilka innych konsol, którzy nie będą zaczynali przygody z tą konsolą od starego Cyberpunka w premierowej cenie.

Opublikowano
3 minuty temu, Mustang napisał(a):

gracze mający po kilka innych konsol, którzy nie będą zaczynali przygody z tą konsolą od starego Cyberpunka w premierowej cenie.

no dokladnie. kupilem cyberpunka wieki temu na steam, stworzylem ludzika, wylaczylem i juz wiecej nie wlaczylem, bo na pc robię w sumie inne rzeczy, chocby i siedzę na forum i juz grać się nie chce.

A na switchu, przenośnie, pewnie będę kiedyś chciał ograć cyberpunka.

Opublikowano

Jak dla mnie to może być wyśmienita konsola do remasterów. Np. do GTA IV mógłbym wrócić dla historii i z nostalgii i opcja wersji przenośnej na Switcha 2 kosztem kilku klatek brzmi dla mnie jak najbardziej atrakcyjnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Daffy napisał(a):

No image preview

Żadne zaskoczenie. Mario Kart World wciągnął prawie wszystko nie pozostawiając miejsca dla reszty, a wsteczna kompatybilność i fakt że Switcha 2 kupili przede wszystkim posiadacze Switcha 1 sprawiła że ludzie nie musieli kupować na siłę nowych gier, skoro mieli dostęp i byli zadowoleni ze starych.

A bojkot game chartów? Fani fizycznych nośników to głośna mniejszość, która będzie jeszcze mniejsza za kilka lat.

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

A bojkot game chartów? Fani fizycznych nośników to głośna mniejszość, która będzie jeszcze mniejsza za kilka lat.

Nie na Nintendo.

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

Fani fizycznych nośników to głośna mniejszość, która będzie jeszcze mniejsza za kilka lat.

Niestety, możesz mieć całkowitą rację.

Biznes filmowy i muzyczny już przeszedł transformacje w streaming/abonament. Ba - już w branży gamingowej takie platformy jak Steam czy Xbox też w to zabrnęły. W sumie PlayStation też jest mocno zaangażowany (ja już na PS4 praktycznie zrezygnowałem z pudełek, z wyjątkiem jakichś kolekcjonerskich wydawnictw). Nintendo ostatnią ostoją, choć widać, że nowa generacja naciska na cyfrówki mocno (game-key card, virtual game card, zmiany w EULA). Osobiście mi się to nie podoba. Ale taki jest nowy porządek sukcesywnie forsowany przez korporacje - "nie będziesz miał nic, i będziesz szczęśliwy".

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

[...]

Twórcy Cyberpunka ewidentnie się postarali, i tak, promowali grę też tym że zmieścili wszystko na karcie, ale na pewno nie to jedno zadziałało. Co tu mówić, Cyberpunk ma masę fanów, gra podobno jest pokazem mocy konsoli, widziałem zawsze masę zainteresowania tym, że będzie na Switcha 2. Nie widziałem nigdy, by ktoś jede pisał, że gra w Split Fiction czy Hogwarta.

To ja napiszę: gram w Hogwarta, bo za 45 zł wersja S2 to był steal (wystarczy pożyczyć od kogoś wersję na S1 i sobie zrobić upgrade, a potem działa bez kartridża). Ale to się pewnie w sprzedaż nie wlicza, a w straty dla WB xD

Opublikowano

Jutro odbieram ze sklepu konsolkę, z Mario Kart (nigdy nie grałem w żadnego, ostatni kontakt z czymś podobnym to crash team racing na psone, gdzie bawiłem się wyśmienicie), od kolegi mam już pożyczoną zelde botw, cały przyszły tydzień jeszcze na urlopie, grać nie umierać.

Aktualnie gram w Max Payne 3 na PS3 i soul reaver remaster na ps5, także kwestie HDR, czy LCD zamiast oled mnie nie grzeją, liczę na fun.

Opublikowano

Jest wiele gier od third party, ktore na Switchu osiagnely niemaly sukces, jak Stardew Valley, Octopath Traveler, Residenty, nawet Wiedzmin 3 czy tona innych mniejszych gier, z ktorych kazdy wybral dla siebie cos interesujacego. Nie tylko exy Nintendo. Mysle, ze na premiere nie bylo az tak nic ciekawego procz 3-4 pozycji, ale gry nadciagna falami bardzo szybko.