Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 60 gramów w jedną czy drugą to bez różnicy chyba ,że ktoś jest 8 latkiem. Ergonomia Switcha 2 jest dalej beznadziejna, jest lepiej niż z jedynką ale niewiele lepiej. Nie leży dobrze w dłoniach i ratowanie się podpórką coś tam pomaga ale nie jest wygodne.Porównywanie tego do Steam Decka który wtapia się w dłonie jak pierwsze cycochy nastolatki które macaliście to głęboki syndrom lizania duopy Nintendo.Trzeba znowu gripa kupować i robi się z tego bydle. Albo czekać na nowe rozwiązanie od Hori jak do jedynki.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 10 minut temu, iluck85 napisał(a):SD Oled 640 gramROG x 678gSwitch 2 534gYet wszystkie po sesji dłuższej niż 30 min kończą się martwicą dłoni.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. A jak z graniem na S2 ustawionym na podpórce na stoliku, tak jak dałoby się grać również w pociągu / samolocie? Bo wydaje mi się do niezłą opcją teoretycznie.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. No tak, czemu nie. Podpórka raz że jest solidna, a dwa że ma bardzo szeroki kąt wychylenia.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 14 minut temu, Mustang napisał(a):A jak z graniem na S2 ustawionym na podpórce na stoliku, tak jak dałoby się grać również w pociągu / samolocie? Bo wydaje mi się do niezłą opcją teoretycznie.Pewnie, że można
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 23 minuty temu, MatekDM napisał(a):Switch 2 to ciężkie bydle? Miałeś kiedyś w łapach Steam Decka? ROG Ally? MSI Claw? Albo nawet teraz to Lenovo Legion Go S?Switch 2 jest przy nich malutki, delikatny, lekki i zajebiście według mnie komfortowy.No miałem, PRZY NICH tak, obie te rzeczy to prawda. Będąc w połowie drogi między niegdysiejszymi handheldami i pecetami, jest się ciężkim bydlem. Tamte sprzęty są w ogóle do czego innego, naprawdę nie wiem, czemu non stop w temacie "Switch 2 ogólny" wszystko ma dotyczyć pecetów.Na 3DS-ie (nie XL) się grało tak że sobie siedzisz gdzie chcesz, trzymasz jednym palcem, pyk pyk, jak czytanie broszury. Jak obsługa była dotykowo to mogłem sobie leżeć w łóżku, w pełni poziomo na boku, i grać. Wiadomo, że technologia i "rozwój" sprawiają, że to był jedyny kierunek, by zrobić realistycznie nowy sprzęt dla masowego odbiorcy współczesnych gier, no ale cegiełka to jest.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Switch to konsola stacjonarna jak i przenośna. Na pewno nie kieszonkowa i trzeba się z tym pogodzić. Czasy DSa już nie wrócą. 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):SD Oled 640 gramROG x 678gSwitch 2 534gPierwszy Rog 610, Win Mini lżejszy albo tyle samo co Switch 2 a obudowa jest ze stopu magnezu. 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Yet wszystkie po sesji dłuższej niż 30 min kończą się martwicą dłoni.Wątpię, gram na kilogramowym gpd win max 2025 i nie mam problemu z sesjami po 2h. Oczywiście nie leżę i nie trzymam go nad głową xd
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Od pacania jednym palcem, bo masz 10 min, jest telefon. Przenośne konsole musiały na nowo się wymyśleć żeby nie zniknąć i to zrobiły
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. W dniu 20.06.2025 o 02:14, Hanza71 napisał(a):no I dalej giripy za cienkie na moje dłonie trzeba dokupić znowu, bo ręce się mecząno tu chyba muszę przyznać rację. kontrolery od Nintendo to zawsze jakieś zmyślne były. i o ile cenię sobie joy-cony za to, że mogę je trzymać oddzielnie w jakiejkolwiek pozycji jak mi jest wygodnie, to sama wielkość/gramatura jest mocno niewygodna, i też od czasu do czasu sięgam po poprzednie kontrolery z WiiU, GameCube, czy z innych platform poprzez adaptery. ale ogólnie jednak gram na oryginalnych joy-conach, to kwestia przyzwyczajenia chyba. sterowanie ruchowe, haptyczne wibracje, i modułowość robią jednak robotę.(nie będę tutaj już wspominał o ogromnym zużywaniu się podzespołów ze względu na miniaturyzacje - czytaj dryfowanie analogów, "brzęczenie" przycisków, zużywanie szyn połączeniowych, czy zrywanie się taśm łączących moduł przycisków L/R i diod sygnalizacyjnych )
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Czy Wam też joycony się tak delikatnie chyboczą? Jak są wpięte to nie siedzą na sztywno tylko delikatnie się wyginają. Nawet jak trzymam w obu dłoniach i ciężar sie rozkłada to prawy sie wykrzywia. Edytowane 14 godzin temu14 godz. przez rafanus2
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. U mnie lewy troche idzie w tył, ale często wypinam sobie te skurczybyki bo ten KLIK jest uzależniający
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 43 minuty temu, rafanus2 napisał(a):Czy Wam też joycony się tak delikatnie chyboczą? Jak są wpięte to nie siedzą na sztywno tylko delikatnie się wyginają. Nawet jak trzymam w obu dłoniach i ciężar sie rozkłada to prawy sie wykrzywia.Tak. To normalne. Celowy zabieg, który dokładnie został wyjaśniony w znienawidzonym Welcome Tour :-)Tak jak i ta szpara między joy-conami a konsolą. Wszystko ma swoje zastosowanie. Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez Emtebe
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Wlasnie. A dodali moze w S2 czerwony ekran z tym narkotycznym klikiem podczas wlaczania albo wybudzania konsoli?Najwieksza wada S1 to tego brak…Za to lubie trailery ogladac z Nintendo bo wiem, ze nastapi klikniecie zawsze a wtedy juz jestem gotowy na dobro
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 10 minut temu, Emtebe napisał(a):Nie wmawia a wyjaśnia. Co to za składnia z dupy?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor Dużo ciekawych szczegółów technicznych, zwłaszcza to ile konsola bierze prądu w różnych sytuacjach. Ogólnie bardzo chwalą energy efficiency. Słaby response time wyświetlacza o czym już wiemy
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ciekawe czy w jakiejś rewizji coś zrobią z tym fatalnym ekranem czy trzeba będzie czekać do OLEDa, na switchu1 V2 miało inny ekran niż V1...
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 godzin temu, Daffy napisał(a):Ciekawe czy w jakiejś rewizji coś zrobią z tym fatalnym ekranem czy trzeba będzie czekać do OLEDa, na switchu1 V2 miało inny ekran niż V1...I znowu wymieniać? Nah, tylko Oled, przecierpię do niego.Z innej beczki (moze bylo), konsola grzej sie w docku. Jasne, cos tak ściągała, ale nie cała noc. Porada, to wyłączenie połączenia kablem netu jak uśpiona, przetestujemy. Ktoś miał podobny problem?