Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Ale ilość ściągania danych na dzień dobry jest porażająca - najpierw te 83GB, później jakieś 21GB, a teraz chcę gierkę odpalić, a tu System Software Update 1,246GB. Konsola musi się zaktualizować, żeby tego potwora odpalić.
W tym miejscu chciałem dać jakąs fajną emotkę, ale chyba ktoś coś pojebał w silniku forumka i są jakieś dziwne zestawy...

image.png

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Jakby co to można zmieniać ustawienie kamery, w tym na widok FPP.

Opublikowano

Sterowanie jest… specyficzne. Jest np. komenda wywoływana poprzez trzymanie R1+R2.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Screenshot_20260330_165400_Facebook.jpg

Fajnie że moczenie kijka będzie. Oby było warto wędkować!

Edytowane przez SebaSan1981

Opublikowano
22 minuty temu, Qbon napisał(a):

Jakby co to można zmieniać ustawienie kamery, w tym na widok FPP.

Niby spoko, ale tak naprawdę niezbyt potrzebna opcja, bo można było touchpada na mapę wykorzystać, a takie zmienianie widoku to chyba tylko w ścigałkach jest fajne.
Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego, jak to wygląda i działa na bazowej PS5 - zacząłem w "balanced", ale zmieniłem na "quality" i szczerze powiedziawszy nie widzę mniejszej liczby klatek, więc chyba tak zostawię póki co.
Tylko nie próbujcie wyłączać HDR bo wtedy gra wygląda jak gównoD

Opublikowano
3 minuty temu, Wredny napisał(a):

Niby spoko, ale tak naprawdę niezbyt potrzebna opcja, bo można było touchpada na mapę wykorzystać, a takie zmienianie widoku to chyba tylko w ścigałkach jest fajne.
Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego, jak to wygląda i działa na bazowej PS5 - zacząłem w "balanced", ale zmieniłem na "quality" i szczerze powiedziawszy nie widzę mniejszej liczby klatek, więc chyba tak zostawię póki co.
Tylko nie próbujcie wyłączać HDR bo wtedy gra wygląda jak gównoD

No to raczej taki bajer. Można sobie np włączyć FPP dla immersji na chwilę podczas eksploracji.

Opublikowano

Brakuje mi wykorzystania haptyki - nie czuć ani ciężaru postaci, ani siły zadawanych ciosów - takie mini wibracje mega by podbiły immersję.

Opublikowano
20 minut temu, Wredny napisał(a):

Brakuje mi wykorzystania haptyki - nie czuć ani ciężaru postaci, ani siły zadawanych ciosów - takie mini wibracje mega by podbiły immersję.

Dziwne moim zdaniem właśnie poczucie ciężaru postaci jest świetne. Samo poruszanie się bardzo przypomina mi RDR.

Opublikowano

Ja jednak nie potrafię grać w innym trybie niż wydajność, nawet ten zrównoważony mnie kuje w oczy :( Na Prosiaku.

Pierwsze dwie godziny bardzo spoko, ale gigantyczne to jest w opór.

Opublikowano

Nie widzę żeby można było wyłączyć ten syf na ekranie w postaci aberracji chromatycznej, nie wiem po co oni to wciskają i to bez opcji wyłączenia.

Opublikowano

Faktycznie te zagadki jakieś mało intuicyjne albo już za późno na myślenie. Włącza się tryb recenzenta z IGN więc pora spać.

Całkiem ładna gierka ALE mimo wszystko ta chińska stylistka jakoś mi nie siada póki co.

nXsFRex.jpeg

V3VDST1.jpeg

Edytowane przez Rooofie

Opublikowano

Jo, potrafi to ładnie wyglądać

img%5D

img%5D

Ale ten początek, co za gierka, tu się nawalasz jak w AC, nagle świątynia z Zeldy, potem RDR

Edytowane przez tjery

Opublikowano

To PC max z ray rikonstrakszyn? To tak poziom Outlaws po tych skrinach. Czyli w sumie spoko, ale bez szału.

Opublikowano
3 godziny temu, tlas napisał(a):

Ale grafa na pro

IMG_0883.jpeg

Perf czy balans grasz?

Gra jest dojebana, inna niż wszystkie. Widać, że to jest coś świeżego. To chyba będzie "cult classic".

Opublikowano
3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Perf czy balans grasz?

Gra jest dojebana, inna niż wszystkie. Widać, że to jest coś świeżego. To chyba będzie "cult classic".

Performance

Opublikowano

robimy challange, kto dotrwa do napisów końcowych? xD

Opublikowano

Prawdziwe wrażenia graczy się zaczną dopiero po 10 godzinach pamiętajcie!

Opublikowano
13 minut temu, Kolos28 napisał(a):

robimy challange, kto dotrwa do napisów końcowych? xD

W tym roku? ^^

Godzinę temu, tlas napisał(a):

Performance

Dzisiaj gram na performance i w sumie wyglada podobnie, wszystko ostre, robi robotę scaler... :).

W perf warto sobie wyłączyć vsync, VRR fajnie śmiga ponad 70 FPS większość czasu.

Gra mi najbardziej przypomina Dragon Dogma 1, też inna dziwna gra w tamtych czasach.

@bartiz tutaj 10h są samouczki, więc nie wiem, czy to żart, czy zwykły brak wiedzy?

Controlsy są mega chujowe fakt, gorzej jak w tych wszystkich grach na stare plejaki z Japonii z inwersjami każdej akcji.