Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 23 minuty temu, Rtooj napisał(a):Siedzi sobie tam dwóch japończyków co zapomnieli albo im się nie chciało zaimplementować odgłosu uderzanego miecza o ścianę, i śmieją się, bo za 100 yenów wynajęli Josha by tego bronił w internetach.Kurcze, a w RE9 i Pragmacie jak wystrzelisz 1000 pocisków w ścianę to nie ma 1000 dziur, a włosy Leona się nie przetłuszczają i nie trzeba ich myć szamponem :( Cóż za brak przywiązania do detali, lieralnie NIEGRYWALNE.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ale to Ty pisałeś że brak odgłosu powoduje grywalność, ja tylko wskazałem że nie potrafili dać durnych dzwięków stali do gry ;]
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 13 minutes ago, Rtooj said:Tam obrażaniu, po prostu doceniam rewolucje w serii. Mam wszystkie części z ps2 i psp na ps3 pod TV i czasami sobie przechodzę.Problem że gra w demie jest trochę za prosta. A poziom trudności potrafi mocno wpłynąć na ocenę. No i przede wszystkim zaangażowanie gracza w to co się dzieje na ekranie. Przez to taki GOW 1 i Ragnarok mocno dostał po tyłku od niedzielnych graczy.Masz w demie krótki fragment gameplayu, w którym głównym celem jest pokazanie dostępnych mechanik, trudno tu chyba oczekiwać jakiegoś pokazu złożoności systemu walki i projektu potyczek. Seria nie należała nigdy do jakichś mega prostych ani też i nie do tych mega trudnych gier, więc dla gracza zaznajomionego z grami akcji raczej bym się spodziewał lekkiego i przyjemnego spacerku po parku jedynie z pojedynczymi trudniejszymi momentami. Osobiście to nie chciałbym widzieć tu przeginki jak z niektórymi bossami z gier FROMSOFTWARE :D, boss z dema jest dla mnie wystarczająco wymagający, nie stosując wyuczonych mechanik, klepiąc sam kwadrat zginiesz w kilka sekund, więc chyba coś tam od gracza wymagają.Jeśli sięgnę pamięcią do moich wspomnień z ogrywania Oni3 i Oni4 to np porównując z trylogią GOW, Onimusha raczej kojarzy mi się jako ta bardziej złożona pod względem mechanik i poziomu trudności gra, głównie za sprawą lepszego wykorzystania systemu blokowania i uników, jak również w kwestii wykorzystania dostępnych broni. Demo pokazuje, że trend został zachowany, więc ja jestem zadowolony - nie jest to Elden Ring, ale też nie AC, czy Tsushima, które uważam za gry proste, gdzie główną trudność buduje się za sprawą ilości hp i zadawanych obrażeń. Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Masamune
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 54 minuty temu, Rtooj napisał(a):Ale to Ty pisałeś że brak odgłosu powoduje grywalność, ja tylko wskazałem że nie potrafili dać durnych dzwięków stali do gry ;]To Ty pierwszy napisałeś o kolizji miecza ze ścianą, więc śmiało założyłem że miałeś na myśli fizykę: to już jest powiązane z grywalnością i realizmem. Dopiero później sprecyzowałeś, że chodziło Ci o dźwięk. No pod tym względem jeszcze mogę się z Tobą zgodzić, że leniuszki z Capcomu się nie popisały.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 2 minuty temu, Josh napisał(a):To Ty pierwszy napisałeś o kolizji miecza ze ścianą, więc śmiało założyłem że miałeś na myśli fizykę: to już jest powiązane z grywalnością i realizmem. Dopiero później sprecyzowałeś, że chodziło Ci o dźwięk. No pod tym względem jeszcze mogę się z Tobą zgodzić, że leniuszki z Capcomu się nie popisały.Nie wiem czemu nie miałbyś się ze mną zgodzić w 100%, przecież nie napisałem o tej grze nic co nie jest prawdą, pytanie komu to przeszkadza a komu się to nawet podoba ;]
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Tu się zgadzam z kolegą @Rtooj - zajebiście mi się demko podobało, ale ten brak chociażby dźwięku uderzenia i jakiejś szramy na otoczeniu (nawet po sekundzie znikającej) to trochę beka - zwłaszcza, że to już nie PS2 i prerenderowane lokacje, a Way of the Sword graficznie celuje raczej w realistyczny sznytm więc tym bardziej takie niedopatrzenie rzuca się w oczy.