Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Rtooj napisał(a):

Siedzi sobie tam dwóch japończyków co zapomnieli albo im się nie chciało zaimplementować odgłosu uderzanego miecza o ścianę, i śmieją się, bo za 100 yenów wynajęli Josha by tego bronił w internetach.

Kurcze, a w RE9 i Pragmacie jak wystrzelisz 1000 pocisków w ścianę to nie ma 1000 dziur, a włosy Leona się nie przetłuszczają i nie trzeba ich myć szamponem :( Cóż za brak przywiązania do detali, lieralnie NIEGRYWALNE.

• Odpowiedzi 181
  • Wyświetleń 11,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

• Dużo o hdr, a może napiszę o grze. No padaka, grałem kiedyś w jedynkę, i trochę jakbym się cofnął w czasie do PS2. Interakcja z otoczeniem - zerowa, jeżeli nie liczyć pustych, wszystkich, garnków. Pie

• Czy ten zagrajmer w ogóle grał kiedyś w gry ? :o 

Opublikowano

Ale to Ty pisałeś że brak odgłosu powoduje grywalność, ja tylko wskazałem że nie potrafili dać durnych dzwięków stali do gry ;]

Opublikowano
13 minutes ago, Rtooj said:

Tam obrażaniu, po prostu doceniam rewolucje w serii. Mam wszystkie części z ps2 i psp na ps3 pod TV i czasami sobie przechodzę.

Problem że gra w demie jest trochę za prosta. A poziom trudności potrafi mocno wpłynąć na ocenę. No i przede wszystkim zaangażowanie gracza w to co się dzieje na ekranie. Przez to taki GOW 1 i Ragnarok mocno dostał po tyłku od niedzielnych graczy.

Masz w demie krótki fragment gameplayu, w którym głównym celem jest pokazanie dostępnych mechanik, trudno tu chyba oczekiwać jakiegoś pokazu złożoności systemu walki i projektu potyczek. Seria nie należała nigdy do jakichś mega prostych ani też i nie do tych mega trudnych gier, więc dla gracza zaznajomionego z grami akcji raczej bym się spodziewał lekkiego i przyjemnego spacerku po parku jedynie z pojedynczymi trudniejszymi momentami. Osobiście to nie chciałbym widzieć tu przeginki jak z niektórymi bossami z gier FROMSOFTWARE :D, boss z dema jest dla mnie wystarczająco wymagający, nie stosując wyuczonych mechanik, klepiąc sam kwadrat zginiesz w kilka sekund, więc chyba coś tam od gracza wymagają.

Jeśli sięgnę pamięcią do moich wspomnień z ogrywania Oni3 i Oni4 to np porównując z trylogią GOW, Onimusha raczej kojarzy mi się jako ta bardziej złożona pod względem mechanik i poziomu trudności gra, głównie za sprawą lepszego wykorzystania systemu blokowania i uników, jak również w kwestii wykorzystania dostępnych broni. Demo pokazuje, że trend został zachowany, więc ja jestem zadowolony - nie jest to Elden Ring, ale też nie AC, czy Tsushima, które uważam za gry proste, gdzie główną trudność buduje się za sprawą ilości hp i zadawanych obrażeń.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano
54 minuty temu, Rtooj napisał(a):

Ale to Ty pisałeś że brak odgłosu powoduje grywalność, ja tylko wskazałem że nie potrafili dać durnych dzwięków stali do gry ;]

To Ty pierwszy napisałeś o kolizji miecza ze ścianą, więc śmiało założyłem że miałeś na myśli fizykę: to już jest powiązane z grywalnością i realizmem. Dopiero później sprecyzowałeś, że chodziło Ci o dźwięk. No pod tym względem jeszcze mogę się z Tobą zgodzić, że leniuszki z Capcomu się nie popisały.

Opublikowano
2 minuty temu, Josh napisał(a):

To Ty pierwszy napisałeś o kolizji miecza ze ścianą, więc śmiało założyłem że miałeś na myśli fizykę: to już jest powiązane z grywalnością i realizmem. Dopiero później sprecyzowałeś, że chodziło Ci o dźwięk. No pod tym względem jeszcze mogę się z Tobą zgodzić, że leniuszki z Capcomu się nie popisały.

Nie wiem czemu nie miałbyś się ze mną zgodzić w 100%, przecież nie napisałem o tej grze nic co nie jest prawdą, pytanie komu to przeszkadza a komu się to nawet podoba ;]

Opublikowano

Tu się zgadzam z kolegą @Rtooj - zajebiście mi się demko podobało, ale ten brak chociażby dźwięku uderzenia i jakiejś szramy na otoczeniu (nawet po sekundzie znikającej) to trochę beka - zwłaszcza, że to już nie PS2 i prerenderowane lokacje, a Way of the Sword graficznie celuje raczej w realistyczny sznytm więc tym bardziej takie niedopatrzenie rzuca się w oczy.