Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ograłem w nocy demko i jest bardzo dobrze, jako fan Onimushy cieszę się na powrót serii. Morda się cieszyła na powrót znajomych przeciwników jak te pancerniki kolczaste, system walki też bardzo spoko i jest mocno rozbudowany względem poprzedniczek, aczkolwiek zgadzam się, poza bossem nikt nie sprawiał tam problemów. Dodali też nowe patenty jak te wizje i odblokowywanie drzwi poprzez rozwalanie tych rączek z nićmi. W demku kapliczki nie mają sensu bo mam autosave, ale w poprzedniczkach robiło się w nich upgrade żyćka i broni, więc pewnie tu będzie tak samo. Graficznie i wydajnościowo jest w porządku, ale kolorystyka trochę mdła. Grałem na XSX.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Mdła kolorystyka to już standardowy problem RE Engine z HDR - od początku mają z tym coś nie tak.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. To też mnie gryzło, a nie wspomniałem. Podbiłem trochę nasycenie w menu, ale generalnie nie umiem w te suwaki i nie lubię. Gry powinny być skalibrowane fabrycznie, po to mam HGIG w telewizorze. :/
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Mam dość podstawowy telewizor ze słabym HDR więc zawsze gram z wyłączonym HDR, czasem używam Dolby Vision dla gier bo wygląda już lepiej. No i z wyłączonym gry wyglądają OK i nie trzeba się bawić suwakami, a tutaj trochę mi to zajęło a efekt i tak był dość blady. Residenty nie miały u mnie takich problemów, nie wiem jak z Requiem bo jeszcze nie grałem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja w każdej grze Capcomu na wstępie wyłączam HDR, odpalam sRGB i dopiero włączam grę bo wiem, że nie umieją i będzie skopane mleko xD