Opublikowano wtorek o 10:464 dni Muszę przyznać, że dobór grafiki na okładkę naprawdę świetny. Nie dosyć, że Wydawca zadowolony ze współpracy z developerem, to jeszcze okładka cieszy oko Czytelników. Win-win!Ledwo skończyłem zapoznawać się z 333, a tutaj już kolejny numer. Ale ten czas zapiehdala.
Opublikowano wtorek o 14:014 dni Odebrane, rzecz jasna nie z tą okładką co chciałem, ale nie można mieć wszystkiego.
Opublikowano wtorek o 14:204 dni 19 godzin temu, Adolfo napisał(a):Jeśli mówisz o jego twórczości na YT, to niestety jest jak mówisz. Oglądałem jego film, gdzie omawiał przedpremierowo AC: Origins i tak jakoś koślawo przechodził tą grę. Kolega, psychofan bijatyk miał polew z jego recenzji MK11, gdzie widać było, że on w ogóle nie umie grać i nie za bardzo wie co tam mówić. Jednak w PE zawsze pisał na tematach, na których się znał, czyli głównie o pudełkowych wersjach gier i te artykuły wypadały akurat dobrze.Istotnie, miałem na myśli jego jutubową działalność, gdzie poziom recenzji woła o pomstę do nieba - z Fiony Belli z Demento zrobił 15-latkę (ROTFL, może pomylił ją z Alyssą z Clock Towera 3?) Oyu a właściwie Oichi z Onimushy 2 to dlań "kobieta-ninja" (WTF, pomerdała mu się dwójka z jedynką i myślał, że to Kaede?) Half-Life 2 w rzekomej wersji na PS2 nazwał "dramatem" (to ale trzeba mieć łeb, żeby krytykować nieistniejącą grę) Onimushę 4 ocenił jako "słabą grę na 6-7/10" (ja chromolę, koleś nawet nie potrafi posługiwać się skalą ocen) albo te jego wszelkie kwiatki w stylu "bardzo dobry Killzone, który był niezły"... No masakra, dosłownie w każdej jednej recce jakieś błędy rzeczowe i inne bzdury, i o to mi właśnie chodziło z tą kompromitacją Ekstrima (tzn. że komuś słynącemu z braku profesjonalizmu nie powinno się udostępniać miejsca w gazecie) a nie o jego artykuły opublikowane w Szmatłwcu, bo czy tam akurat było coś kompromitującego to prawdę powiedziawszy nie pamiętam, a skoro nie pamiętam to możliwe że nawet tego nie przeczytałem, będąc po prostu do autora tekstu uprzedzony i spodziewając się kolejnego bełkotu.20 godzin temu, Adolfo napisał(a):Jego obecność w piśmie nie kompromitowała w żaden sposób naszego magazynu, a wręcz pomagała gazetce, bo jego rzesza internetowych wielbicieli kupowała to dla jego tekstów i może ktoś został z nami na dłużej.Do tej tezy to przyznam szczerze nie jestem przekonany, bo pomijając już że prawdopodobnie większość widowni Energika nawet o tych jego artykułach zamieszczonych w PE nie wiedziała, to wydaje mi się że (wśród tych, którzy w ogóle o tym usłyszeli) ktoś, kto wcześniej nie kupował PE, raczej nie zacząłby tego robić wyłącznie dla samych jego tekstów, a co najwyżej poprzestałby na przycupnięciu na parę minut w lokalu prasowym żeby przeczytać na miejscu, zamiast od razu specjalnie bulić za gazetę dla kilku minut lektury... Zresztą, nawet gdyby ktoś faktycznie zaczął tak właśnie kupować wyłącznie z myślą o Energiku, to i tak szybko by zrezygnował, jako że ta współpraca nie była przecież długotrwała. Edytowane środa o 05:453 dni przez Nomen dubium
Opublikowano wtorek o 14:514 dni Ulubione czasopismo od ponad 20 lat odebrane z paczkomatu. Na szczęście Pan Prezes zna potrzeby swoich klientów, dlatego dostałem Człowieka Penisa w czerwieni.Zapachu niestety zero, za to koszulka i pakowanie jak zwykle eleganckie.Pierwsze wrażenia?Zgadzam się z recką Adama w sprawie Mario Kart World, nie zgadzam się z recką Death Stranding 2 autorstwa Komoda. Dwójka moim zdaniem robi prawie wszystko lepiej od jedynki, więc o ile pierwszą część oceniłem na 7, tak kontynuacji spokojnie przyznałbym 8+. A że to bezpieczny sequel i ewolucja zamiast rewolucji zupełnie mi nie przeszkadza. No ale Kojima podobno był zły, że zbyt wielu osobom podoba się DS2, więc może jeszcze Komodo dostanie maila z podziękowaniami od Pana Japończyka.PS Podpowiedż dla Kmiota - otwórz Hyde Park, spójrz na zdjęcie Graby, który już ledwo mieści się w kadrze i dwa razy się dobrze zastanów przed napisaniem recenzji jego tekstów.
Opublikowano wtorek o 15:394 dni Gazeta już w domu. Tylko to nie jest niebieski a Cyan (musiałem aż śledzctwo zrobić z A.I. bo sam nie znam nazwy konkretnie tego koloru):Cyan to kolor niebiesko-zielony, często określany jako jasny, blady odcień niebieskiego, z domieszką zieleni. Można go uznać za kolor między niebieskim a zielonym, przypominający turkus lub błękit z zielonkawym tonem.Konkretny numer koloru: #01B6AD
Opublikowano wtorek o 15:594 dni To nie jest pelny cyan. To jest albo odcien cyan albo odcien tealDla normalnych chlopow niebieski :cool:Dla normalnych dziewczyn turkusowy :cool:
Opublikowano wtorek o 17:274 dni Autor A właśnie miałem pisać - prośba o sprawdzenie, teoretycznie wszyscy uprawnieni powinni mieć już dostęp do e-wydania na sklepie. Teraz, Grześ napisał(a):Wpadł już PDF. A poczta niestety nie...Poczta to z dostawą na wtorek jak wczoraj wyszło to się raczej chyba rzadko zdarza.
Opublikowano wtorek o 18:374 dni Godzinę temu, Perez napisał(a):Poczta to z dostawą na wtorek jak wczoraj wyszło to się raczej chyba rzadko zdarza.Z dwa razy się zdarzyło. Jak będzie w tym tygodniu to będę zadowolony.
Opublikowano wtorek o 18:454 dni Cieszy powrót reklam Nintendo w dużym formacie :) W pełni zgadzam się z felietonem Piechoty. Nastroje przy ocenie Switcha 2 widzę ,że zbieżne z forumowymi No i zdrowia chłopaki! Martwi mnie ,że co raz więcej o tym słyszę w swoim otoczeniu :(
Opublikowano środa o 06:593 dni 13 godzin temu, Perez napisał(a):A właśnie miałem pisać - prośba o sprawdzenie, teoretycznie wszyscy uprawnieni powinni mieć już dostęp do e-wydania na sklepie.PDF śmiga jak ta lala. Przescrollowany, zapowiada się ciekawa lektura na upalne dni, gdy tylko papier dotrze, bo na ekranie to się nie godzi. 😉
Opublikowano środa o 07:363 dni Podoba mi się recka mario kart.Piechota opowiada o całości gry, delikatnie wspominając o jej wadach by Konsolite wywalil z grubego działa w 3groszach, że to znowu guwno obesrane od Nintendo, które nie dość ze kosztuje za dużo to cała gra wieje nudą i trąci sandałem, bo innowacji tutaj brak.Jak tu nie kochać szmatławca
Opublikowano czwartek o 00:113 dni Autor Lipcowy PSX Extreme od dzisiaj w sprzedaży, tak że jak zawsze serdecznie zapraszamy do stacjonarnych punktów z prasą. Pozostałe tematy wokół wydania ogarnięte: prenumeraty rozesłane, e-wydanie udostępnione, nawet Extreme Box z nagrodami wysłany. Dzięki serdeczne i jak zawsze zapraszamy do komentowania nowego numeru.
Opublikowano czwartek o 14:182 dni Przekartkowałem na szybko i mam pytanie...@Roger co jest nie tak z wodą w Twoim kranie?
Opublikowano czwartek o 18:482 dni Numer dzisiaj dotarł. Nie wiem czemu, ale byłem przekonany że Date Everything! dostanie do recenzji Aysnel.
Opublikowano piątek o 04:432 dni @KOMODO swoją recką Death Stranding 2 to ładnie by poddymił te 20 lat temu.
Opublikowano piątek o 10:341 dzień Jest czytane, tekst "dlaczego switch2 jest ch.u.jowy na ten moment" widzę zbieżny z opiniami w dziale na forumku, ale miło poczytać coś więcej na ten temat od redaktorów. Dużo recenzji nowych gierek na s2, cieszę się. Fajnie że jest recka Gex trilogy, nie wiedziałem że coś takiego wyszło, a kiszę już 10 lat cyfrowe oryginały na PS3, może w końcu wrócę do tego.Zapowiada się bardzo ciekawie, także po robocie wracam do lektury.
Opublikowano piątek o 13:011 dzień 7 godzin temu, sadiker napisał(a):18 godzin temu, sadiker napisał(a):Numer dzisiaj dotarł. Nie wiem czemu, ale byłem przekonany że Date Everything! dostanie do recenzji Aysnel.Całkiem niezła gra według mojej opinii. Edytowane piątek o 13:011 dzień przez Enepsignos
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Naprawdę totalnie nie rozumiem fenomenu pana Michała Pisarskiego. Ciężko mi się czytało ten felieton przez zdania typu "przy Xboksie Series wszystko było jakieś takie nie wiem" albo "branża się zmienia, żyjemy w społeczeństwie, a kto umarł ten nie żyje". Nie zrozumiałem też co ma premiera Switcha do myślenia na łożu śmierci, że nie głaskałem swoich konsol. Chyba nie mam poczucia humoru, jeśli w tym są ukryte jakieś żarty. Ale jeśli to ma pomóc w sprzedaży PE to głos jednego niezadowolonego nie może mieć znaczenia.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. To nie są żarty, tylko nawiązania do memów. Pod koniec użył też słynnego "dziś sam jestem dziadkiem" z kultowej reklamy Werther's Original. Ja nie mam pojęcia kim jest Michał Pisarski, ale sam felieton dla mnie taki okej, bez szału, ale całkiem niezły. Chłop cieszy się z możliwości uczestniczenia w premierze konsoli i spoko. Nie rozumiem tylko tej ramki - gierka to pewnie polecajka po prostu, ale ten gadżet, to nie wiem, on go sobie kupił teraz, czy w ramach ciekawostki po prostu wspomniał o ciekawym akcesorium?
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Widziałem komentarze pod jego postem na YT, i kilka osób zadeklarowało że kupi PE specjalnie dla jego felietonu
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Jak intensywnie myślałem o kupnie switcha2, to leciałem z testami polskich youtuberów jak leci. Przypadkiem trafiłem na Pisarskiego i z chęcią obejrzałem do końca. Ja ten lekki humorek i pewną manierę w stylu bycia kupuję, mam wrażenie że autor co chwila puszcza oko do widza. Nie wyczułem tego w przeciętnym felietonie z lekkim plusem, ale ja widzę potencjał i myślę że się rozwinie z tego coś fajnego.A temat felietonu bardzo mi podszedł, bo czułem dokładnie to samo, jakbym uczestniczył w jakimś święcie i ważnym wydarzeniu.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. To taki felieton bez większego tematu, strumień świadomości jak za dawnych czasów PE, gdzie można było napisać kilka stron o niczym i było fajnie.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Okładka ciemniejsza, zapachu brak w zasadzie. Dopiero dziś zakupiłem na dworcu....Pisarski specyficzny o czym wspominałem wcześniej. Mnie do końca jego humor nie przekonuję, ale też nie skreślam. To co napisał idzie w podobnym tonie- narodziny koleżanki były też wcześniej. To jest dokładniej ten jego humor i styl bycia na kanale YT. Nie przeczytałem jeszcze o 20 latach YT, tutaj mógł coś dodać z racji faktu, że kanał prowadzi. Nie do końca kumam podejście M@jka w teście Switcha 2. Jakby od początku było nastawienie na konsole TYLKO przenośną. Mimo wszystko to hybryda i opcja handheld jest jedną z dwóch albo jako dodatek- jak kto woli. Miał nastawienie na stricte opcje handheld. Porównania do konkurencji- głównie do Steam Decka. Trybu dock nie porównuje do innych konsol- nie ma to sensu, ale sam fakt. Narzekanie na brak oleda, ale rozdziałka i wielkość ekranu zostawia w cieniu SD Oled.