Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Extreme Party 2025 - impreza Ekstrima w starym stylu

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, kr4wi3c napisał(a):

Grajmerki już wylewu dostały, bo były jakieś tańce i inne zapewne super rzeczy, których niestety nie dane mi było ujrzeć, bo niestety musiałem odpuścić imprezę.

https://www.facebook.com/Grajmerki/posts/1355949156534803

Może niech dziewczynę co robiła pokaz zapytają czy się czuje oburzona. Redakcja wspiera kobiety i daje im zarobić na ich pasji, a jakaś zazdrosna chce jej to odebrać i jeszcze ją obraża nazywając to "pokazem rodem z wiejskiej remizy". Co śmieszniejsze zaraz obok broni onlyfansiar i baseniar na twitchu mówiąc że "one same wybierają taką formę działalności" - no kurwa, ta co tu tańczy też sama wybrała taką formę działalności, więc w czym problem.

Oczywiści jak na tym samym profilu jakieś obrazki gołych czarodziejów wrzucają i nie widzą w tym nic złego: https://www.facebook.com/Grajmerki/photos/pb.100063591938307.-2207520000/2844371102333282/?type=3

Niech zrobią swoje urodziny i zatrudnia menela brodatego żeby im się rozebrał do melodii z Harrego Pottera to zamiast protestować wszystkie będą małża tarły.

Serio? W 2025 roku, w branży, która powinna walczyć ze stereotypami i otwierać się na coraz bardziej zróżnicowaną społeczność graczy

Lol, nie powinna. Gracze stworzyli swoja subkulturę której PE było częścią żeby uciec od waszej wszechobecnej szarosci komuny i postkomuny lat 90, to się tu wciskacie na siłę i nie macie za grosz tej waszej tolerancji dla tych co tu byli przed wami. Doskonale to ten mem opisuje:

weuf7rki71qa1.webp

• Odpowiedzi 247
  • Wyświetleń 15,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Odkryłem w czeluściach swojego starego laptopa fotki z Extreme Party 5. Jest nawet folder z fotkami z prywatnego aparatu któregoś z ZgRedów. A te były robione przez... kogoś, ewidentnie ziemniakiem. W

• Wszedłem na typa profil. Nic więcej nie trzeba dodawać.

Opublikowano
8 godzin temu, kr4wi3c napisał(a):

Grajmerki już wylewu dostały, bo były jakieś tańce i inne zapewne super rzeczy, których niestety nie dane mi było ujrzeć, bo niestety musiałem odpuścić imprezę.

https://www.facebook.com/Grajmerki/posts/1355949156534803

Widzicie zgredzi, wystarczyło zaprosić Papkina i dać mu panel - wówczas klimat by się zmienił i byłby to nowoczesny, włączający performance, a nie taniec erotyczny kekw

Opublikowano

Impreza +18, klimat PE od lat wszystkim znany, to oczywiście problem mają Ci którzy od dawna magazynu nie ruszyli albo nawet nie wiedzą o jego istnieniu. Chyba pójdę na jakieś CD-Action Expo i zrobię prelengtowi na scenie zdjęcie i wrzucę do sieci oburzonym tym, że ma na sobie makijaż i założone szpilki, a co! Co to ma być, że takie rzeczy się dzieciom pokazuje, które mają wstęp na ten event!

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

a5f2iv.jpg

Opublikowano

Screenshot_20250908_081529_Facebook.jpg

Perez bogaczu, czy na to idą pieniądze z patronajta?!?

Opublikowano

Parafrazując klasyka

"Nigdy nie byłam na psx party, ale teraz jeszcze bardziej nie pójdę"

Opublikowano

Wyobraźcie sobie co by się działo jeśli jakaś kobieta była by pasowana na zgreda. Już widzę te nagłówki "Zlot fanów gier wideo na którym biją kobiety pasem" kekw

Opublikowano
10 minut temu, Nemesis napisał(a):

Tylko czekać, aż się mr. Pump-keen odpali na socjalkach.

Się nie śmiej Graba, bo w ramach równouprawnienia Perez zarządzi, że za rok ty też zatańczysz spicy

Opublikowano

Fajnie było w końcu pojawić się na Extreme Party. To była moja pierwsza impreza. Wyciągnąłem na nią Wielkiego Elektronika i z nim tam pojechałem. W trasie mogłem nieco pograć:

Screenshot_20250908_081201_Gallery.jpg

Na miejscu nie było tłumów, co było mi na rękę, bo jako introwertyk źle się czuję jak dużo ludzi mnie otacza. Tutaj było w punkt. W żadnym konkursie nie udało mi się brać udziału, ale zadałem dwa pytania zgredom, co bardzo mnie cieszy.

@koso sorki za pytanie o ocenę dla MGS TTS. Było ono żartobliwe, a dość poważnie do niego podszedłeś. Tak na poważnie milion razy czytałem recenzję i wiedziałem dlaczego ocena była jaka była.

Trochę fotek z imprezy:

Screenshot_20250908_081244_Gallery.jpgScreenshot_20250908_081256_Gallery.jpg20250906_231158.jpg

Udało się zagrać w Tonego i nawet wbić jakieś combo. Choć stojąc 30 cm od TV było troszkę trudno.

20250906_233032.jpg

Udało się pogadać z kilkoma zgredami.

@Kali Super bylo pogadać o Street Fighter na Saturna.

@Konsolite Bardzo sympatyczny człowiek. Poruszyliśmy temat zbyt wysokich ocen.

Z Mielem pogadałem nieco o Neo.

@Perez Świetna rozmowa. Ponownie cisnąłem o wydanie specjalne o GC. Ale ogólnie miło było osobiście podziękować za wydawanie pisma i pstryknąć sobie fotkę.

20250906_223951.jpg

Łap też wygenerowaną fotkę przez AI.20250906_223951(1).jpg

Występ artystyczny nie nagrywałem, bo dziewczyna by mi jaja urwała. Choć nie udało mi się jej wyrwać na imprezę, bo musiała iść do pracy, to następnego dnia nie dała pospać i wyciągnęła na miasto by zdać relacje i pokazać zdjęcia, ale też by zjeść coś smacznego. Przyznam szczerze, że pierwsze chwile były ciężkie, bo mało ostatnio piję i to co wypiłem chciało przy tym obiedzie wrócić na talerz XD Forumek ma też od niej pozdrowienia.

20250907_141625.jpg

Screenshot_20250908_084931_Gallery.jpg

Edytowane przez Mantis

Opublikowano
7 hours ago, Observer said:

Może niech dziewczynę co robiła pokaz zapytają czy się czuje oburzona. Redakcja wspiera kobiety i daje im zarobić na ich pasji, a jakaś zazdrosna chce jej to odebrać i jeszcze ją obraża nazywając to "pokazem rodem z wiejskiej remizy". Co śmieszniejsze zaraz obok broni onlyfansiar i baseniar na twitchu mówiąc że "one same wybierają taką formę działalności" - no kurwa, ta co tu tańczy też sama wybrała taką formę działalności, więc w czym problem.

Oczywiści jak na tym samym profilu jakieś obrazki gołych czarodziejów wrzucają i nie widzą w tym nic złego: https://www.facebook.com/Grajmerki/photos/pb.100063591938307.-2207520000/2844371102333282/?type=3

Niech zrobią swoje urodziny i zatrudnia menela brodatego żeby im się rozebrał do melodii z Harrego Pottera to zamiast protestować wszystkie będą małża tarły.

Lol, nie powinna. Gracze stworzyli swoja subkulturę której PE było częścią żeby uciec od waszej wszechobecnej szarosci komuny i postkomuny lat 90, to się tu wciskacie na siłę i nie macie za grosz tej waszej tolerancji dla tych co tu byli przed wami. Doskonale to ten mem opisuje:

weuf7rki71qa1.webp

Zawsze mozesz wyciagnac im hipokryzje w komentarzach dajac linki do ich wlasnych materialow na "takim poziomie".

Mi osobiscie od zawsze wisialy te "pokazy artystyczne" (nie, nie jestem "cieply" ;)) na EP i w sumie chyba ani jednego nie widzialem ostatecznie (albo co innego robilem, nie bylo mnie, lub sie juz zebralem) i nie byly zadnym priorytetem. Wzielo sie to chyba w sumie ze starych czasow gdzie tona napalonych mlodych nerdow mogla sobie na kobiete popatrzyc w realu ;)

Te pokazy sa tam jakas mniej lub bardziej integralna tradycyjna czescia EP - czy beda w przyszlosci czy nie beda, osobiscie mi to zwisa. Dupa mnie nie bedzie piekla o to zwlaszcza, ze to raczej takie "after party" niz samo party. Szczerze wole juz aby sobie laska pokrecila sie pozno w nocy na afterze, niz w bialy dzien jakis facet latal mi w stroju BDSM (bo to cos takiego niby jest juz OK zazwyczaj w oczach takich osob co sie pultaja w ten sposob) czy gorsetach jak jestem na imprezie (nie koniecznie EP - sie zastanawialem przez chwile czy zabrac ale obstawialem, ze sie wynudzi i bede musial go pilnowac czego mi sie nie chcialo) np z dzieckiem paru letnim bo jest to po prostu niestosowne (wieczorem po polnocy jako punkt programu moze sobie latac mi to wisi - bo to after) - trzeba ubierac sie stosowanie do imprezy/miejsca (na afterze be my guest).

Jak zawsze - podwojne standardy.

Wazne, ze oficjalna czesc byla spoko i bylo naprawde milo zobaczyc wszystkich.

Opublikowano
48 minut temu, Pix napisał(a):

Screenshot_20250908_081529_Facebook.jpg

Perez bogaczu, czy na to idą pieniądze z patronajta?!?

Jak na to idzie kasa z patrona, to przed następną imprezą zwiększę stawkę by tym razem przyszyły dwie panny tokar

Opublikowano
7 godzin temu, arczibal napisał(a):

Ja też byłem i jestem zadowolony.

Byłem jako jedyny z synem, który ma 6 lat. Aż się dziwnie czułem, Ale chciałem pokazać synowi, na czym stary grał za młodu. Co do extreme party kiedyś to było więcej młodzieży. Teraz to stara gwardia co widziałem. Ja też w sumie 44 lata, ale na extreme party jeżdżę od samego początku i pewnie jeździć będę. Ale szybko zleciało te 28 lat.

O, kojarzę, faktycznie kręcił się jeden ojciec z małym brzdącem, podobało się młodemu? :)

Kurcze, to co napisałeś dało mi mocno do myślenia. Mnie ominęły te pierwsze EPy z lat zerowych, za młody byłem, ale do teraz pamiętam relacje z EP3 w domkach, mam wrażenie, że tam wiek uczestników oscylował wokół 18 lat. Nic w tym dziwnego, takie było wtedy pokolenie graczy na konsolach. Ja jestem już bliżej czterdziestki i stojąc w kolejce do wejścia miałem wrażenie, że wchodzą ludzie w moim wieku lub starsi. Nie widziałem chyba ani jednej osoby z przedziału 20-30 (pi razy drzwi), nie mówiąc o niepełnoletnich z opiekunami (oprócz arczibala). Kojarzy mi się to z koncertami w ostatnich latach Kata, Napalm Death, Sami ludzie 40+. @koso też zahaczył o temat wieku w ostatnim wpisie na FB. Wiem że redaktorzy i wydawca nie są ślepi i widzą co się dzieje. Ja bym się jednak cieszył gdyby było więcej młodych, żeby kolejny EP nie był tylko zlotem kombatantów. Współpraca z Pisarskim to strzał w dziesiątkę, trzymam kciuki za więcej takich współprac, które mogą zachęcić młodsze pokolenia do sięgnięcia po pismo.

Edytowane przez Manor

Opublikowano
5 minutes ago, Manor said:

O, kojarzę, faktycznie kręcił się jeden ojciec z małym brzdącem, podobało się młodemu? :)

Kurcze, to co napisałeś dało mi mocno do myślenia. Mnie ominęły te pierwsze EPy z lat zerowych, za młody byłem, ale do teraz pamiętam relacje z EP3 w domkach, mam wrażenie, że tam wiek uczestników oscylował wokół 18 lat. Nic w tym dziwnego, takie było wtedy pokolenie graczy na konsolach. Ja jestem już bliżej czterdziestki i stojąc w kolejce do wejścia miałem wrażenie, że wchodzą ludzie w moim wieku lub starsi. Nie widziałem chyba ani jednej osoby z przedziału 20-30 (pi razy drzwi), nie mówiąc o niepełnoletnich z opiekunami (oprócz arczibala). Kojarzy mi się to z koncertami w ostatnich latach Kata, Napalm Death, Sami ludzie 40+. @koso też zahaczył o temat wieku w ostatnim wpisie na FB. Wiem że redaktorzy i wydawca nie są ślepi i widzą co się dzieje. Ja bym się jednak cieszył gdyby było więcej młodych, żeby kolejny EP nie był tylko zlotem kombatantów. Współpraca z Pisarskim to strzał w dziesiątkę, trzymam kciuki za więcej takich współprac, które mogą zachęcić młodsze pokolenia do sięgnięcia po pismo.

Mlodzi zamiast prasy papierowej wola Tiktoki i temu podobne ;)

Opublikowano
5 minut temu, Raptor napisał(a):

To się wydaje jasne, a jednocześnie takie zamknięcie tematu jednym słowem tiktok nie zostawia miejsca na refleksję i pomysły. Ostatnio słyszałem gdzieś (dane z du.py, sorki nie przypomnę sobie kto to mówił/pisał i gdzie) o wzroście zainteresowania kasetami audio, płytami CD, winylami, ale nie wśród staruchów, tylko w młodym pokoleniu, w kontrze do nieco starszych już osób, które lata temu przerzuciły się na Spotify i streaming. Kwestia pewnej mody i robienia czegoś inaczej niż poprzednia generacja. Tiktok też ma już swoje lata, kto wie, czy za 5-10 lat korzystanie z takich serwisów nie będzie krindżowe i będzie się kojarzyć nowym nastolatkom z głupawymi staruchami z pokolenia Z.

Opublikowano
17 minut temu, Raptor napisał(a):

Co nie znaczy, że nie grają w gry. Zrobić reklamę w szambie zwanym PPE, to i młodzi powinni przyjść. Na różnej maści konwentach masa młodzieży.

Opublikowano

Tylko czy to jest rzeczywisty target i czy przelozy sie to na zainteresowanie pismem? Ilosc nie zawsze rowna sie jakosc.

Opublikowano

Jest szansa żeby na EP pojawiło się młodsze pokolenie tylko trzeba dać im odpowiednie atrakcje bo nie ma co się oszukiwać ale obecny program jest skierowany do stałych czytelników. Oprócz daty nie kolidującej z innymi imprezami widział bym panel z jutuberami, z resztą nawet teraz masa ludzi robiła sobie fotki z Wargą więc 30 min. panel z nim, NrGeekiem czy M. Pisarskim mógł by przyciągnąć trochę ludu. Więcej stanowisk do grania, jakiś kącik z możliwością kupna gierek/gadżetów (tak jak 3 lata temu) itd. Są możliwości żeby trafić do szerszego grona bez jednocześnie zniechęcania obecnych uczestników.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, łom napisał(a):

Jest szansa żeby na EP pojawiło się młodsze pokolenie tylko trzeba dać im odpowiednie atrakcje bo nie ma co się oszukiwać ale obecny program jest skierowany do stałych czytelników. Oprócz daty nie kolidującej z innymi imprezami widział bym panel z jutuberami, z resztą nawet teraz masa ludzi robiła sobie fotki z Wargą więc 30 min. panel z nim, NrGeekiem czy M. Pisarskim mógł by przyciągnąć trochę ludu. Więcej stanowisk do grania, jakiś kącik z możliwością kupna gierek/gadżetów (tak jak 3 lata temu) itd. Są możliwości żeby trafić do szerszego grona bez jednocześnie zniechęcania obecnych uczestników.

To są ogólnie dobre i cenne spostrzeżenia, myślałem o czymś podobnym, dzięki! W tym roku zrobiliśmy trochę takie "przetarcie", odkąd Perez został wydawcą, ale wiemy już co bangla, a co nie i na pewno na kolejnych Extreme Party podejdziemy do tego inaczej. Trzeba zachęcać młodszych do pisma na przeróżne sposoby. NRGeek, mimo że go prywatnie uwielbiam, wspaniały gość, to nie wiem czy on ze swoim contentem dzisiaj trafia jeszcze do młodszych odbiorców, ale Michał Pisarski na pewno.

Opublikowano

Mimo, że Wargi nie lubie, to prędzej on przyciągnie młodych niż NrGeek, a z pismem chyba był w dobrych relacjach.

Opublikowano
57 minut temu, Raptor napisał(a):

22 minuty temu, łom napisał(a):

Youtuberzy przyciągają dzieciaki ale to wydaje mi się nie jest ten sam target. Gazeta przyciągała zawsze zagrajmerów co gry analizują, żyją premierami i fascynują się popkulturą, a nie obserwatorów twitcha/youtuba. Do tego dochodzi fakt, że ilość młodzieży w tym pokoleniu jest zdecydowanie mniej niż nas w latach 90tych. Jak wyciągnięmy z tego statystkę to grupka czytająca gazety zmniejszyła się z małej do jeszcze mniejszej. Jedyne chyba co można by zrobić to wydać gazete w wersji ENG i przyciągnąc dziadów z innych regionów (jak to zrobił słynny twitterowi wpis okładek z silent hilla).

Ludnosc_grupy_wiekowe_2024_polowa.jpg

Przeciętny 19-stolatek dzisiaj:

Czytanie? Obejrze sobie recenzje na youtubku, bo nie mam czasu. A wieczorem jeszcze godzina tiktoczka, bo trzeba być na bierząco - wiecie FOMO te sprawy.

Kto ma kuzynów w tym przedziale wiekowym zauważy mocną różnice pokoleniową na niekorzyść tej młodszej i tego co finalnie tracą w piśmie drukowanym.

Opublikowano

Może to być nawet jakiś panel łączony na ciekawy temat który każdy z zaproszonych trochę ogarnia. I skoro Retrosfera reklamuje się w PE to czemu też nie zrobić wymiany, czyli Rysław/Andrzej/UV zjawiają się na EP, a ktoś z PE zjawia się na Retrosferze. Wiem że to już podobne roczniki zainteresowanych danym tematem ale zawsze jest szansa że ktoś kto słucha grysława nie kojarzy PE i na odwrót. Jeszcze z pomysłów to dobrze by było mieć też turnieje w obecne gierki, idealnie jeśli miejscówka miała by dwa pomieszczenia (lub jedno większe) i w jednym są gry i sprzęty retro na którym odbywają się turnieje w T3/PES/CTR a w drugim obecne platformy i turnieje w SF6/T8/EA FC + nowości i party games. Tylko to też kwestia lokalu jaki będzie dostępny i to dobrze by było ogarnąć jak najwcześniej (czyli po ustaleniu dat z Retrosferą/CDA).

Edit: @oFi wiadomo że młodzieży jest mniej i ta co jest to magazynu w rękach pewnie nigdy nie miała ale moim zdaniem lepiej żeby było parę atrakcji trafiających w szersze grono, żeby nie było sytuacji z cyklu "widzę reklamę>>patrzę na rozpiskę>>nie ma nic dla mnie".

Edytowane przez łom

Opublikowano

Mega trolling na FB:
Czytelnik PE "Czy ktoś od was w ogóle był na tej imprezie czy tylko bazujecie na tym co się udało znaleźć w sieci albo z relacji osób trzecich? Dlaczego nic nie wspominacie o przemocy fizycznej w stosunku do części redakcji PSXe jaka miała miejsce na imprezie a tylko skupiacie się na tym jednym aspekcie?"
Oburzona autorka oryginalnego posta "Nie, na imprezę PSX nie weszłabym nawet, gdyby mi za to zapłacili 😉 I to prawda, była to impreza urodzinowa, ale wciąż organizowana przez redakcję magazynu gamingowego, pod szyldem marki, która od lat buduje wizerunek graczy w Polsce. A jeśli chodzi o przemoc fizyczną wobec redakcji - to oczywiście karygodne i absolutnie potępiamy takie zachowania, jeśli miały miejsce. O tym nikt nam akurat nie mówił. Ale fakt, że doszło do innych skandalicznych sytuacji, nie wymazuje problemu z wyborem tańca erotycznego jako "występu artystycznego". Można krytykować i jedno, i drugie - bo oba podważają obraz środowiska, które powinno być dojrzałe i otwarte, a nie kojarzone z agresją i seksizmem." kekw