Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rayman Legends Retold

Featured Replies

Opublikowano

Wygląda przekozacznie, dla fanów poprzednich części pewnie pozycja obowiazkowa, jeszcze wyceniona za 159 zł. o_0

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 504
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• no są jakieś różnice trochę bezsensowny ten remake bo oryginał wciąż dobrze się trzyma i szczerze mówiąc wolałbym coś nowego niż tego odgrzewanego kotleta, ale jeśli od tej gry ma zależeć los Raymana

• Levele w tej nowej grafice wydają się jakieś takie nieczytelne. Kolejny niepotrzebny remake. Akurat ten tytuł zupełnie nie potrzebował odświeżenia. Wydaje mi się że fani poprzednich 2 części liczyli r

• Tu gra jeszcze nie wyszła a grafika trochę odstrasza.

Opublikowano

no są jakieś różnice

trochę bezsensowny ten remake bo oryginał wciąż dobrze się trzyma i szczerze mówiąc wolałbym coś nowego niż tego odgrzewanego kotleta, ale jeśli od tej gry ma zależeć los Raymana a tak to trochę wygląda, to i tak kupię.

Opublikowano
  • Autor

no my jests w takim wieku, ze graliśmy we wszystkie raymeny, a graficznie Remake wygladą świetnie, wiec podejrzewam, że gra i tak osiągnie sukces, bo podobnie jak Ty ja też ją kupię i będę ogrywał z dzieciakiem...

Opublikowano

Wygląda spoko tylko niepotrzebnie robią z tego rimejk a nie zupełnie coś nowego bo akurat oprawa 2d legends jest nie do pobicia no ale ubi to kreatywni bankruci więc pewnie by nie potrafili zrobić nowej gry na poziomie

Opublikowano

nie wierzę jak bardzo to zjebali xD grafika już nie jest pięknie rysowana i wyjątkowa, tylko jakaś dziwna symbioza z generycznymi elementami 3D. Ubisoft, wy potraficie.

Opublikowano

Wygląda jak zrobione przez ai

Ten filmik od asaxa pawel Nieprawdopodobne jak dużo lepiej wygląda oryginał

Opublikowano
45 minut temu, ASX napisał(a):

no są jakieś różnice

trochę bezsensowny ten remake bo oryginał wciąż dobrze się trzyma i szczerze mówiąc wolałbym coś nowego niż tego odgrzewanego kotleta, ale jeśli od tej gry ma zależeć los Raymana a tak to trochę wygląda, to i tak kupię.

Też wolałem styl oryginału, w który swoją drogą chyba grałem za dużo bo oglądałem ten filmik bez dźwięku a i tak słyszałem w głowie tą piosenkę w punkt po tym co widziałem.

Opublikowano

Bezsensowny remake. Zamiast tego powinni przeznaczyć kasę na remake Raymana 2 a nie próbować naprawić coś co wygląda świetnie i kompletnie się nie zestarzało.

Opublikowano

Wczoraj to był mój najlepszy punkt prezentacji, największe pozytywne zaskoczenie, choć coś mi śmierdziało ze za bardzo przypomina legends, to jednak te nowe rzeczy które tam widziałem sugerowały mi że to będzie cos więcej. Teraz jak patrze na to porównanie z oryginałem to... wole starą część, bardziej przejrzysta, bardziej zabawna, bardziej kreskówkowa.

Pozostaje wrócić do starego legends. Przeszedłem go chyba 2 razy(choć może origins 2 a to 1 raz? nie pamietam juz), może pora na kolejny ;).

Opublikowano

remake dwójki to powinien być no brainer dla Ubisoftu, gra mechnicznie do dziś jest grywalna (wiem bo regularnie co kilka lat sobie go odświeżam). Ale grafika po prawie 30 latach mocno odstrasza.

Opublikowano

Nie no jest całkiem ładna ale przy stylu origins i legends od początku stoi na straconej pozycji

Opublikowano

W punkt, bo w próżni wygląda fajnie i nawet stylowo, ale mając w pamięci oryginał i Origins to trochę mi blednie ta prezencja. Wolałbym pakiecik oryginalnej trylogii

Opublikowano

Rimejkują grę z nieśmiertelną oprawą i gameplayem już w momencie pierwotnej premiery, która w dodatku jest spokojnie do ogrania na obecnej generacji. To powinna być kontynuacja Legends, albo może odsłona 3d. Jeden z najmniej potrzebnych rimejków w historii. Tragedia, co się z nimi porobiło.

Opublikowano

Dziwny ruch od Ubi, no ale to są dziwni ludzie. Jedyny argument za tym stworkiem to może być, że ogarną sobie silnik i będą potem robić kolejne części. No bo zatrudnienie level designera to jest koszt ponad ich możliwości.

Opublikowano

Levele w tej nowej grafice wydają się jakieś takie nieczytelne. Kolejny niepotrzebny remake. Akurat ten tytuł zupełnie nie potrzebował odświeżenia. Wydaje mi się że fani poprzednich 2 części liczyli raczej na sequel

Opublikowano

Levele z the Great Escape, kostiumy z Havoca, oby pichcili rimejki tychże.

Opublikowano

Czaicie że Ubislop wolał robić to niż nową część? Pojebane co oni mają w głowach

Opublikowano
9 minut temu, BRY@N napisał(a):

Tak to jest jak się zrobi coś idealnego to ciężko to później przeskoczyć.

16 minut temu, suteq napisał(a):

Czaicie że Ubislop wolał robić to niż nową część? Pojebane co oni mają w głowach

Raczej robią to tylko dlatego, żeby zarobić trochę grosza BARDZO tanim kosztem, podobnie z Black Flag, gdyż są na skraju bankructwa.

Opublikowano

Również się zgodzę, że oprawa bez szału i całkowicie niepotrzebne odświeżenie akurat najbardziej aktualnej części, ale z dorzuconym Origins zakup day1 nabiera sympatycznie sensu.

Opublikowano
5 godzin temu, ASX napisał(a):

no są jakieś różnice

To nie jest zwykłe odświeżenie grafiki. Dodali nowa zawartość: nowy świat, nowe poziomy, zmiany w fabule, pełne VA...Z drugiej strony skoro tyle zmian wprowadzili, to mogliby po prostu zrobić nowego Raymana. ermm

Opublikowano
15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Raczej robią to tylko dlatego, żeby zarobić trochę grosza BARDZO tanim kosztem, podobnie z Black Flag, gdyż są na skraju bankructwa.

Nie powiedziałbym że remake to taki bardzo tani koszt. Wbrew pozorom sporo gier trzeba projektować od nowa jak się zabiera za grę, która ma na karku 10+ lat a to już pochłania trochę kasy.

Opublikowano

Wygląda gorzej. Chyba trzeba kupić oryginał znowu, tym razem na steam, bo jeszcze im przyjdzie do głowy wycofać go ze sprzedaży.

Edytowane przez Sebas