Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Featured Replies

Opublikowano

Zgadzam się, zawsze tak o sobie mówię i co najgorsze nic z tym nie robię.

*mydli mydli*

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 630,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nowe mieszkanie, powoli wszystko nabiera wygladu, musze przyznac ze ciezko miec swój wlasny kacik majac 16 letnie dziecko, ale jakos wyszlo zeby bylo, przytulnie/rodzinnie ale i tez hardcorowo    

• Dzisiaj robilem w domu porzadki i natrafiłem na dosc nostalgiczne zdjecia. Takze przedstawiam wam moj HC Room z około 2001 roku, boom!             

• To u mnie będzie Cię ranić podwójnie   Moją jaskinię zorganizowałem na szczycie domu, gdzie jest idealna bariera akustyczna ( nigdy nie gram na słuchawkach, a najczęściej późną porą ) dzięki

Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał:

irek, jak tam Pylonki, godnie służą?

Oczywiście. :sir: Dołożyłem lepszy ampek i jest gitarka. Z tym że ja mam zrobiony z nich zestaw 5.1 (cały zestaw głośników 5.0 to właśnie Pylonki Perły w identycznym kolorze no i subek Velodyne Impact 10), głównie pod filmy i gry, ale muzyki też na nich słucham. Na moje potrzeby wystarcza aż nadto. Goty zestaw.

Opublikowano
6 minut temu, Figaro napisał:

Oby tego Absolem nie przeczytał.

Wiem co o tym sądzi, ale w mam trochę wy(pipi)ane. Zdaję sobie sprawę że są lepsze rzeczy i że to jest w dalszym ciągu niska półka, ale na moje pomieszczenie i potrzeby jest bardzo OK. Muzyki częściej słucham na sprzęcie przenośnym. Zresztą ten zestaw co ja mam nie był kupowany z myślą o muzyce, ona była mniejszym priorytetem. Inna sprawa, że mój pokój jest średnio przystosowany do słuchania muzyki (skosy dachu).

Opublikowano

Do masturbacji to mam inne zabawki Kamiś. :problem:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

U mnie bez większych zmian, choć nieco sprzętu ubyło (pożegnałem PS4, bo musiałem dołożyć kasy na auto - 126p :D ), za to bilans gierkowy zdaje się wyrównywać, o ile nie wychodzić na plus. Dokoptowałem sobie kolejny regalik na gierki i mojego retro IBMa oczywiście operowanego na Win98SE :D

RrcNEuO.jpg t2dTiE7.jpg WAVnbls.jpg 8YTEP6j.jpg 78gZ2Wp.jpg

Jakość zdjęć jest jaka jest, bo mój telefon jest równie retro co moje konsole i pojazdy :D Jakoś wolę k800i od nowych smartfonów.

PS: Krzywe gniazdko powraca :D

Edytowane przez Quake96

Opublikowano

Powiem krótko: KOZAK KLITA!

Klimatycznie i mało minimalistycznie ;)

Opublikowano

Pokój z prawdziwą D U S Z Ą. 

Opublikowano

Klimat aż się wylewa ze zdjęć. Niczym w pokoju z lat '90, powrót do przeszłości.

Opublikowano
42 minuty temu, ireniqs napisał:

Klimat aż się wylewa ze zdjęć. Niczym w pokoju z lat '90, powrót do przeszłości.

A potem miło wrócić do swojej teraźniejszości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój hardkorowy pokój gracza, który nie ma czasu grać został oficjalnie ukończony. Najbardziej zadowolony jestem z siedziska, które moim zdaniem jest wygodniejsze niż te VIP fotele w multikinie. Poza tym obok przycisków do rozłożenia/złożenia jest wejście usb i można grać i ładować pada :sir:Wygłuszenie ścian trochę odchudziłem bo te wielkie ekrany zaczęły mnie przytłaczać. 

IMG-20191112-185508-1587x1190.jpg

IMG-20191112-185640-1587x1190.jpg 

IMG-20191112-190046-1587x1190.jpg

Opublikowano

Podobno dywanik daje też dobre efekty wygłuszające. Stolik przed siebie, a pod nim dywanik. Wtedy nie musiałoby być tyle ekranów wygłuszających. No chyba, że nie pasi taka opcja to ok, rozumiem. Ja sam nie mam problemów z echem czy dudnieniem, bo mam trochę mebli/półek/gratów.

Opublikowano

@ireniqs sprawę dywaniku po części załatwiają panele winylowe, które są bardziej miękkie i porowate od tradycyjnych + podkład akustyczny pod nimi. Pewnie dywanik zrobiłby lepszą robotę ale to nie mój styl :nosacz:

Odbicia od ścian musiały być czymś głuszone, inaczej byłby to pokój z gołymi, płaskim, twardymi ścianami z mocnym pogłosem - testowane z i bez pianki.

Opublikowano

W zbiorach już ponad 500 gier, więc trzeba było zrobić więcej miejsca :D

YBure6q.jpgBGEou5n.jpg

BlFSAJh.jpgqI6DXGR.jpg

Edytowane przez Quake96

Opublikowano

Widzę duże zmiany. Wcześniej biała kartka z "trójąt, kwadrat, kółko, krzyżyk" wisiała nad innym telewizorem.

Opublikowano

Widze jakiś domek dla kota za fotelem. Pamiętam to ten kot co wychodził wyrąbaną dziurą w drzwiach.

V8SjOVR.jpg

Gniazdka nie naprawiłeś dalej ale za to zasłoniłeś szafką. To już coś.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

Powiedz mi proszę, że ten pokój to jakaś wolna dziura w starym domu i mieszkasz zupełnie inaczej...

Typowe wnętrze domu na wsi z lat 90tych. Da się jeszcze tak żyć?

Kolekcja za to prima sort.

Opublikowano

Obstawiam kamienicę raczej.

Opublikowano

Konsolowo-gejmingowa dusza aż się wylewa z tych zdjęć. Kolekcja gier na ps2 ustawiona pionowo grzbietami prezentuje się niesamowicie, najpiękniejsze opakowania.

53 minuty temu, WisnieR napisał:

Typowe wnętrze domu na wsi z lat 90tych. Da się jeszcze tak żyć?

Zastępujesz blubera w ch.ujowym krytykowaniu?

Opublikowano
3 godziny temu, WisnieR napisał:

Typowe wnętrze domu na wsi z lat 90tych. 

Najlepiej. :banderas: 

Opublikowano

@WisnieR ale ciebie zminusowali, lol. Zachowujecie się jak typiary na fejsbuku piszące grubej loszce, że jest piękna.