Skocz do zawartości

Jaki telefon wybrać?

Featured Replies

Opublikowano

Niższe marże niż topowe marki

• Odpowiedzi 8,3 tys.
  • Wyświetleń 737 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja jebie z tym rtv euro to jakiś cyrk. Wysylałi maile, ze towar idzie do sklepu stacjonarnego w celu odbioru, albo, ze paczka czeka na nadanie, a dzisiaj masowo puscili smsa, ze anulują zamówienie. Ni

• Omnia 2 może i jest lekko lepsza pod względem ekranu od HD2, ale przegrywa we wszystkim innym na całej linii. Nie wiem nawet od czego zacząć . Nie ma tego wsparcia, nie ma HTC Sense na WM, nie ma możl

• Ja nadal nie rozumie o co tylu ludziom chodzi z tymi kątami. (pipi) mnie obchodzi jak osoba obok widzi ekran w moim tel w autobusie czy gdzies tam. Ja patrze na tel "wprost"  i jest za(pipi)iscie.

Opublikowano

Ja niedawno kupiłem mi note 10 i nie polecam. Wszędzie zachwalany aparat robi gorsze zdjęcia niż służbowy iPhone 11.  Filmy też kiepskie. Do tego cały czas muli i reklamy w systemie xD dam go mamie a sam chyba poraz pierwszy kupię iphone. Trochę iPad mnie przekonał do ich systemu i świetne działanie 11. A niedługo wychodzi 12. Zawsze telefony zmieniałem co dwa lata ale ostatnio nie mam z tego frajdy, mały przeskok. A taki iPhone wspierany jest 5 lat i to mnie przekonuje.

Opublikowano

Acha, porównujemy MiNote 10 do iPhone 11 :notbad:

Nie ta półka mimo wszystko.

Opublikowano
Godzinę temu, dee napisał:

Acha, porównujemy MiNote 10 do iPhone 11 :notbad:

Nie ta półka mimo wszystko.

Jak kupowałem to różnica była 800 zł tylko między tymi telefonami. 

Jednak ja nie o tym, w telefonie interesuje mnie tylko dobry aparat w automacie i bezproblemowe użytkowanie. A ten telefon w każdym teście miał świetne oceny jeśli chodzi o aparat i podkreślenie ,że jest to ta sama matryca co w S20. Kolory są przewalone i sztuczne, nie łapie ostrości tam gdzie trzeba, filmy to kręcił lepiej mój stary p20.  Zoom jedynie działa dobrze.

Opublikowano

Samsung Galaxy 10e? warto?

i tak jest za duży ale z mniejszych to tylko nowe SE jest do wyboru. Obecnie posiadam starego iphone SE i jestem mega zadowolony ale czas na zmianę, brakuje pamięci i trochę jakości w zdjęciach.

Opublikowano

Jeszcze pixela 4a rozważ, wychodzi w przyszłym tygodniu w Europie. Na YT są liczne porównania tych dwóch modeli.

Opublikowano

Jest aktualnie coś lepszego niż OnePlus 8 pro? Tylko, żeby cena była akceptowalna

Bo wszystkie te xiaomi, pocofony i inne, albo nie mają ekranu amoled, albo głupiej diody powiadomień, albo brak 5g, albo brak jakiejkolwiek wodoszczelności..

Opublikowano

A co ma w sumie dzisiaj użytkownik z 5g? Z tego co się orientuję, samo 5g jest ważniejsze jako infrastruktura i potencjał na rozwój podłączonych urządzeń, ale chyba mało przydatne dla użytkownika smartfona w 2020.

Opublikowano

Na tą chwilę nic, ale telefon mam zamiar użytkować z 2 lata, a kto wie co będzie za ten czas

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy to się łapie w widełkach cenowych, ale ja zdecydowanie polecam iPhone 11. Wiadomo, cena odpowiednio wyższa, ale sam telefon palce lizać. Wygoda użytkowania, zdjęcia, ekran, dźwięk - naprawdę ekstra. Jeśli nie chcesz na siłę jeszcze 5G brać to poczekaj z nowymi iphonami (bo dopiero zaprezentowana 12 ma obsługę 5G). Ja wziąłem telefon przedłużając sobie abonament w Playu i nie wyszło mnie drogo, podobnie jakbym płacił w sklepie, więc w sumie bez większej różnicy.

A, no i polecam kolor zielony - wygląda 1000x lepiej niż standardowe czarne albo białe :-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

P30 Pro za 2040 zł był wczoraj do wyrwania w media expert, a dzisiaj rano na allegro z media marktu :obama: 

Biłem się z myślami, ale uznałem, że jakoś się przyzwyczaję do tych zaokrągleń ekranu :nosacz3:

Opublikowano
On 10/1/2020 at 9:56 AM, Mustang said:

A co ma w sumie dzisiaj użytkownik z 5g? Z tego co się orientuję, samo 5g jest ważniejsze jako infrastruktura i potencjał na rozwój podłączonych urządzeń, ale chyba mało przydatne dla użytkownika smartfona w 2020.

Sama  predkosc 5g robi mega wrazenie. W sumie od dzis stalem sie uzytkownikiem 5g na telefonie.

Opublikowano

No tak, ale do czego ją wykorzystać w praktyce? Nie pobieram plików ważących kilkadziesiąt giga na telefon, a do streamingu wystarczy LTE.

Opublikowano

Poczytalem teraz, ze super sprawdza sie miedzy innymi do streamingow i szybkosci dzialania itd.

Czyli jest duza roznica. Ja osobiscie nie testowalem jeszcze. Powoli sobie najpierw obczajam telefon, dzis dopiero dostalem.

Opublikowano
9 godzin temu, Inferi napisał:

Sama  predkosc 5g robi mega wrazenie.

4 godziny temu, Inferi napisał:

Ja osobiscie nie testowalem jeszcze.

Znaczy cyferki robią wrażenie, bo nie piszesz z doświadczenia. Co tam będziesz streamował? Żeby się tylko wcześniej limit danych nie wyczerpał.

Opublikowano

na patostreamy w lesie w 4k moze to i dobre ale z praktycznego punktu widzenia bez sensu na ten moment. myslalem chwile nad nordem n10 ale 1.5 kola za ips w 720p to jednak przesada. zdecydowalem sie na oppo a91. oled ,8gb ramu, procek wystarczajacy. jak za 900zl to nawet spoko. brakuje mi tylko glosnikow stereo. rok pohula i go pogonie.

Opublikowano
1 hour ago, tehrokc said:

na patostreamy w lesie w 4k moze to i dobre ale z praktycznego punktu widzenia bez sensu na ten moment. myslalem chwile nad nordem n10 ale 1.5 kola za ips w 720p to jednak przesada. zdecydowalem sie na oppo a91. oled ,8gb ramu, procek wystarczajacy. jak za 900zl to nawet spoko. brakuje mi tylko glosnikow stereo. rok pohula i go pogonie.

No, ale jesli to juz jest jakby w standardzie to niech bedzie. Przeciez nie moglem wybrac np 4g :)

Opublikowano

w tym momencie doplaca sie sporo dla 5g i mozna dostac cos rownie przyzwoitego za wiele mniej ale twoje pieniadze twoj wybor.

ps. co to za telefon?

Edytowane przez tehrokc
dopisanie tekstu

Opublikowano

5G to póki co wabik na januszy lepszy niż 8 nicnierobiących obiektywów

Opublikowano
On 11/14/2020 at 7:34 PM, tehrokc said:

w tym momencie doplaca sie sporo dla 5g i mozna dostac cos rownie przyzwoitego za wiele mniej ale twoje pieniadze twoj wybor.

ps. co to za telefon?

iphone 12 pro.

W sumie abo mam minimalnie mniejszy niz w poprzedniej umowie, takze jest ok :)

Opublikowano

Pany, czy ktoś może ma i/lub korzysta z Galaxy S20 FE?

Na papierze i w recenzjach wygląda na najlepszy stosunek jakości do ceny. 

Opublikowano

Ten telefon tylko w 5g z prockiem snapdragona! Trzeba uważać żeby nie wjebać się w 4g z exynosem. 

Opublikowano

Raczej ciężko się nadziać przez przypadek. Różnica 500 zł w cenie powinna rozwiać wątpliwości. W wariancie 5G z "taniego" flagowca robi się telefon za 3300 zł.

Opublikowano

Ja właśnie przymierzam się do Galaxy S20 FE 5G, którego mogę mieć za 2700zł. Czy w tej cenie znajdę coś z lepszym aparatem i podobną specyfikacją? Zastanawiałem się nad Poco F2 Pro ale tam chyba kamera gorsza. Ktoś na forumku może go ma i podzieli się opinią? Przesiadka z Galaxy S6 Edge jakby co.

Opublikowano
16 godzin temu, Ins napisał:

Ja właśnie przymierzam się do Galaxy S20 FE 5G, którego mogę mieć za 2700zł. Czy w tej cenie znajdę coś z lepszym aparatem i podobną specyfikacją? Zastanawiałem się nad Poco F2 Pro ale tam chyba kamera gorsza. Ktoś na forumku może go ma i podzieli się opinią? Przesiadka z Galaxy S6 Edge jakby co.

POCO F2 - podobno petarda ale osobiście wybrałbym chyba...

Mi 10 - można znaleźć w podobnej cenie a aparat wg  DXOMARK to dalej topka

https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-mi-10-8-128gb-5g-nfc-twilight-grey-9911354452?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Telefony+i+Akcesoria&ev_adgr=Smartfony+i+telefony+komórkowe&gclid=Cj0KCQiAwf39BRCCARIsALXWETx0KuKOyaHaOwm_TjG4uRVFH0NNzTNafs-9tcDTccJACR7rkJrNW-UaAhjQEALw_wcB

One Plus 8T - nie miałem okazji używac ale sporo czytałem i też godny polecenia. Plus też ma 120 Hz ekran.