Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 447,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Mięso było wszędzie, kolego.

Opublikowano

mm, ale obiadek sobie właśnie zrobiłem. Kurczak smażony oddzielnie na oleju, cała reszta na oliwie. Zamarynowany ryż, marchewka i pieczarki z parowaru, świeży szpinak, papryka, pomidor, troszkę kiełek, a to wszystko posypane nerkowcami.

lcbttiiyppi41.jpg

Jestem dumy, bo wyszło smacznie i zdrowo. Szkoda że świeży szpinak jest tak drogi.

@MaZZeo ja rozumiem tego chlora, ale jaki Ty masz problem :beksa:

Edytowane przez Figaro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

falafel-IMG_5894.png

Smaczne i o dziwo, nie są suche. Do dostania w Lidlu.

Opublikowano

krupek ile Ty już mięsa nie jadasz? 

Czy bluber musiał umrzeć za swoje grzechy i dopiero musiało to nastąpić?

Opublikowano
25 minut temu, grzybiarz napisał:

krupek ile Ty już mięsa nie jadasz? 

Aktualnie od niedzieli.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pokroiłem ziemniaki, pietruszkę i marchewkę w słupki, zamarynowałem w oleju rzepakowym chilli&suszony pomidor+syrop klonowy+sos teriyaki, obsypałem wędzoną papryką i cyk do piekarnika, do tego hummus i wyszło elegancko.

Dodatkowo, niedawno jadłem też:

84609203_2993424404056801_6565389370621165568_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=QnoW39GUQnUAX_noDaM&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&_nc_tp=7&oh=f5bd440e84718d9afc346019d7d6be42&oe=5EA39B52

Całkiem spoko śmieciuch, kotlet mokry i smaczny.

dobra_kaloria_gyros_vegetest.pl_wega%C5%

Jest kozag, następnym razem zrobię sałatkę gyros z tym.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Sprobowalem tych paroweczek veganskich wegierskich i albo cos zle zrobilem (tylko usmazylem na patelni) ale w ogole mi one nie podeszly. Moze jeszcze nie jestem przyzwyczajony do takich smakow.

Opublikowano
W dniu 27.03.2020 o 13:37, Mejm napisał:

cos zle zrobilem

Tak, kupiłeś je.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

uc?id=1J0Qu_v0vU9uJd8ZjHUnOAv1ucSufagea

Coś na szybko, 10 do 15 minut i wychodzi całkiem dobra micha. Potrzebna krewetkowa zupka typu instant (imo najlepsza z vifona). Warzywa, akurat pod ręką miałem co widać : zielony ogórek(trza wyebac miąższ), rzodkiew, oliwki, kukurydza, pietrucha i suszone płatki chilli dla zwiększenia mocy. Wcześniej robiłem z czerwoną i zieloną papryką , porem, przesmażonymi małymi pieczarkami, imbirem i co tam jeszcze można wymyślić do profilu takiej chińskiej zupki. Czosnek szczypior whatever, co pod ręką :). "Paluszki surimi" zamiast robali? Też git!

Do rzeczy. Podgotować robale (jeszcze ewentualnie króciutko przesmażyć), wywarem zalać ówcześnie przygotowany instant i... w zasadzie gotowe. Smacznego i zdróweczko :)

Edytowane przez alb84

Opublikowano

Robiłem podobnie, ale zamiast śmieciucha dawałem Tajską od Pana Pomidora i makaron noodle.

A ja dziś chyba pierwszy raz jadłem komosę ryżową, mega smaczne i wartościowe, można zrobić na słodko i wytrawnie. Ja zrobiłem w curry z bobem, groszkiem, marchewką, słonecznikiem i pestkami dyni, wyszło pysznie.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

1bb7170e0af03e86med.jpg

Spoiler

Nie ma jak kwarantanna.Do tego tzatyki,sos tatarski,ogorasy curry,czosnkowe buleczki wlasnego wypieku,i zimna wodeczka!:)pozdrowki

Opublikowano

O Ty taki i owaki :/

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Pierogi z mięsem firmy Swojska Chata zjadłem i muszę powiedzieć, że smakowały wyśmienicie.

Opublikowano

Wegeburger z żabki wjechał. Pozytywne zaskoczenie, fajna konsystencja, lekko pikantne. Jeszcze zwykłe czisy mają, trzeba będzie spróbować.

Opublikowano

W czym oni to grzeją? Calego do mikrofali czy poszczególne elementy się grillują jak parowki do hotdogow?

Opublikowano

Ja burgera kupowałem do podgrzania w domu, na miejscu chyba w całości grzeją.

Opublikowano

A to nawet nie wiedziałem, że na miejscu też to serwują. Normalnie na minutę do mikrofali 700W i włala.

Opublikowano

next_level_burger_wega%C5%84ski_vegetest

W Lidlu kupiłem takiego, jest jakby surowy, trzeba go usmażyć, a nie tylko podgrzać. Ciekawy smak, zupełnie coś innego niż te od dobrej kalorii, polecam.