Opublikowano 13 listopada 20195 l Kiedyś zobaczyłem na instagramie no i został w pamięci, ale to sfera marzeń. Zawsze jak się zastanawiam nad kupnem zegarka to ląduję z kolejnym tatuażem, więc póki co mam 1 Zeppelina i 1 Timexa ;p Następny zegarek to będzie coś na codzień do noszenia, tylko jeszcze nie wiem co. A niedługo pochwalę się kolaboracja z pewną marką, ale nie mogę nic więcej napisać.
Opublikowano 17 listopada 20195 l A mi odwaliło kilkanaście dni temu. Smartwatcha nie przetrawie, więc AppleWatch odpadał na początku jako nieliczny produkt Apple którego nie nabędę. Miałem kiedyś monitor pracy serca, ale Polara. Oni stanęli w miejscu kilka lat temu. Więc sprawiłem sobie Garmina Fenix 6 Pro. Gdybym biegał, to bym lepiej skorzystał z dobrodziejstw zegarka. Ekran spoko, bo w ciągu dnia wszystko widać bez podświetlenia. W normalnym trybie 14 dni pociągnie. Jak wyłącze tętno to 51 dni będzie chodzić. Spoko wyniki. Na treningu z GPS to kilka godzina. Najwięcej zjada włączony pomiar tlenu, dobra rzecz do chodzenia po górach. Pokazuje poziom aklimatyzacji. Spoko gadżet, trochę cena odstrasza- nowość. Ale i tak nie ma tego klimatu klasycznego zegarka. Wymieniać nie będę na nowy model. Ten albo padnie albo go zajadę śmiercią naturalną. W zasadzie noszę go 24h, ściagam podczas kąpieli i go wtedy też myje. Gshocka sprzedałem, został mi do opchnięcia Citizen, bo leży.. Kolejny na celowniku, to Certina: Jeszcze jest w wersji Gold Rose. Na zdjęciu bije po oczach, na żywo zapewne znacznie lepiej wygląda. Zaharoff ma takiego. Cenowo też tragicznie nie jest, bo okolica 3k. Co i tak jest dużo jak na zegarek zasilany bateryjką.
Opublikowano 17 listopada 20195 l Kurła przy okazji zakupy g-shocka do wody , zachorowałem na tego sikora ...
Opublikowano 18 listopada 20195 l Kurła przy okazji zakupy g-shocka do wody , zachorowałem na tego sikora ...Świetny! Co to za model?
Opublikowano 18 listopada 20195 l Godzinę temu, Czezare napisał: 13 godzin temu, Wojtas1986 napisał: Kurła przy okazji zakupy g-shocka do wody , zachorowałem na tego sikora ... Świetny! Co to za model? https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-bn4026-09f
Opublikowano 18 listopada 20195 l 5 godzin temu, Wooyek napisał: Ładny, ale 3 klocki i szkiełko tylko mineralne? Słabo trochę yebać kupuje się emocjami
Opublikowano 18 listopada 20195 l 11 godzin temu, Wojtas1986 napisał: yebać kupuje się emocjami Carpie Diem! Dla mnie mało czytelny. Wskazówki powinny mieć inny kolor. Z innej beczki i pomijając mineralne szkiełko w tej cenie, to widziałem szerokość koperty? To ma prawie 50mm, to już kawał sikora. Jak ktoś ma cienką witkę, to będzie wyglądał jak król cyganów.
Opublikowano 20 listopada 20195 l Apropos szafirowego szkiełka. Najtańszymi znanymi mi zegakami które je posiada jest Swiss Military Hanowa: https://www.swiss.com.pl/pl/zegarki?sort=price&sort_type=asc&attribshow=;producer:swiss-military-hanowa; Już od 590 zeta już można się cieszyć tą niewątpliwą zaletą. Może kiedyś zanabędę któryś z modeli tej marki, bo niektóre z nich są nawet nawet. Od ćwierćwiecza posiadam Tissota z szafirem i w dniu dzisiejszym mam widoczną tylko jedną jedyną ryskę. Nawet kojarzę jak ją sobie zrobiłem. Z całej siły zayebałem nadgarstkiem w futrynę, z której wystawał zardzewiały gwóźdź. A tak to pisda aniołka.
Opublikowano 20 listopada 20195 l 5 minut temu, Czezare napisał: Apropos szafirowego szkiełka. Najtańszymi znanymi mi zegakami które je posiada jest Swiss Military Hanowa: https://www.swiss.com.pl/pl/zegarki?sort=price&sort_type=asc&attribshow=;producer:swiss-military-hanowa; Już od 590 zeta już można się cieszyć tą niewątpliwą zaletą. Może kiedyś zanabędę któryś z modeli tej marki, bo niektóre z nich są nawet nawet. Od ćwierćwiecza posiadam Tissota z szafirem i w dniu dzisiejszym mam widoczną tylko jedną jedyną ryskę. Nawet kojarzę jak ją sobie zrobiłem. Z całej siły zayebałem nadgarstkiem w futrynę, z której wystawał zardzewiały gwóźdź. A tak to pisda aniołka. A FujiTime za 300 zł? A Pierre Ricaud za 250 zł? A Casio MTP-1200A za 270 zł?
Opublikowano 20 listopada 20195 l 3 minuty temu, Kris77 napisał: A FujiTime za 300 zł? A Pierre Ricaud za 250 zł? A Casio MTP-1200A za 270 zł? Fachowiec, dlatego napisałem "znanymi mi"
Opublikowano 10 grudnia 20195 l Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Dawaj jakieś ciekawe historie z roboty, a nie zegarki Musiałbym założyć osobny temat, trochę tego jest heh. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo ludzie maja w tych czasach nasrane w głowie i ilu czubków mieszka obok was
Opublikowano 11 grudnia 20195 l 8 godzin temu, Starh napisał: Musiałbym założyć osobny temat Nie krępuj się.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l Promocja była wczoraj- 960zł Takiego klasyka jeszcze nie miałem. Do tego jasny, bo ile można czarne oglądać. Zobaczymy. Cena ok jak na Tissot i baterie. https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Tissot-Tradition-T063.610.16.038.00-T0636101603800/8829
Opublikowano 21 grudnia 20195 l Jeszcze Orienta bambino oglądałem, ale cos nie mam przekonania. Wypukła szybka na bank mi nie leży. Ale tez ładny. Za rok i tak bedzie inny, obstawiam juz wakacje. Często zmieniam
Opublikowano 27 grudnia 20195 l Nowa piątka od Seiko, model SRPD79K1. Czarne PVD, czarny pasek nato, dziś wjechał na magazyn. Jeden z niewielu zegarków, które mi się naprawdę podobają. Edytowane 27 grudnia 20195 l przez Kris77
Opublikowano 29 grudnia 20195 l Ile za ten automacik? Ale na gumowym pasku. EDIT ok, już widzę cenę. No na rower by mi styknął, bo Gshocki już mi się odwidziały. A myślę o nurku na drugi zegarek. No też nie mam przekonania do tego paska Edytowane 29 grudnia 20195 l przez iluck85
Opublikowano 29 grudnia 20195 l 7 godzin temu, iluck85 napisał: Ile za ten automacik? Ale na gumowym pasku. EDIT ok, już widzę cenę. No na rower by mi styknął, bo Gshocki już mi się odwidziały. A myślę o nurku na drugi zegarek. No też nie mam przekonania do tego paska Oryginalny silikonowy pasek Seiko to pewnie chore pieniądze kosztuje. Można kupić zamiennik za 30zł i też będzie dobrze wyglądał.
Opublikowano 29 grudnia 20195 l Ten parciany sprawia wrazenie mało higienicznego, ale normalnie bym go prał ręcznie co jakis czas. Sprawdzę sobie. Widze tylko na yt ze problem z długością jest i zawijają jeden koniec do szlufki. Troche szkoda, ze szafiru nie ma, ale 1200 to tak w miarę.
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Ach te wyprzedaże noworoczne Skusilem sie na klasyka wzorcem pierwszego G z 83 roku. Tylko ze pasek 2 kolorowy i negatyw- bo nigdy nie miałem. Jutro dojdzie.
Opublikowano 2 stycznia 20205 l Sprawiłem sobie jakiś czasu temu Zeppelina, bo musiałem wykorzystać bony do swissa, głównie przez fenomenalny, oldschoolowy design. Co ciekawe, jest wskazówkowy, a ma stoper i prędkościomierz (!), ja byłem lekko w szoku. https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/7614-5