Pan Pieczarka 167 Opublikowano 14 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2010 Wymiana więzadła i czyszczenie uszkodzonej łąkotki. Teoretycznie już minęło sporo czasu i powinienem normalnie wrócić do sportów, ale chyba faktycznie najpierw delikatnie będę zwiększał dystans, a dopiero potem tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kazuma Opublikowano 15 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2010 Hej Spartiaci, polećcie jakieś buty do biegania, tak do 100-150 plnów. Przeglądnąłem temat i jedyne buty jakie znalazłem to te co polecał Olszesky (titan trainer), ale nie ma gdzie ich teraz znaleźć albo życzą sobie za nie jakieś bajońskie sumy. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 15 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2010 Ten HIIT to po prostu przebiezki tak zwane? Niebieganie na czczo tj? zazwyczaj ide biegac 3-4h po jedzeniu, za póżno? Zastanawiam sie nad moim tempem, nie chce mi sie bawic zadnymi pulsometrami, biegam wg treningu gdzie mam podane tylko minuty, wychodzi mi jakies 5 km na 28 minut, za wolno? Na razie biegam dla kondychy Tak się wtrącę, ogolnie nie powinno się jesc rzadziej niż 3 h, zwłaszcza jeśli sie odchudzacie, a biegać najlepiej godzine po jedzeniu, apotem zostawić sobie te 2 h na efekty wysiłku fizycznego. Chyba, że jesteśmy kulturystami i zależy nam na oszczedzaniu tkanki miesniowej to wtedy to już troche inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 (edytowane) Hej Spartiaci, polećcie jakieś buty do biegania, tak do 100-150 plnów. Przeglądnąłem temat i jedyne buty jakie znalazłem to te co polecał Olszesky (titan trainer), ale nie ma gdzie ich teraz znaleźć albo życzą sobie za nie jakieś bajońskie sumy. Pomożecie? W szmatach przyklejałem, wkleję i tutaj. Kalenji Ekiden 50, tanie (za 70 dych można na allegro dostać) i dobre (polecane przez parkurowców na całym świecie jako lekkie i jak za tę cenę całkiem solidne). Jak się boisz, że się rozlecą, to za taką cenę możesz nawet dwie pary brać. Edytowane 16 lipca 2010 przez Pan Pieczarka Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 Hej Spartiaci, polećcie jakieś buty do biegania, tak do 100-150 plnów. Przeglądnąłem temat i jedyne buty jakie znalazłem to te co polecał Olszesky (titan trainer), ale nie ma gdzie ich teraz znaleźć albo życzą sobie za nie jakieś bajońskie sumy. Pomożecie? W szmatach przyklejałem, wkleję i tutaj. Kalenji Ekiden 50, tanie (za 70 dych można na allegro dostać) i dobre (polecane przez parkurowców na całym świecie jako lekkie i jak za tę cenę całkiem solidne). Jak się boisz, że się rozlecą, to za taką cenę możesz nawet dwie pary brać. I nie ma tu znaczenia stopa pronująca/spinująca? A jak juz przy tym jestesmy, co myslicie o bieganiu boso? Podobno furore to teraz robi, jest zdecydowanie bardziej naturalne, mniej kontuzji, wiecej miesni pracuje, bla bla Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 I bardziej na stawy szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 No właśnie nie, impakt rozklada się zdecydowanie bardziej równomierie Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 16 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2010 Ale to chyba tylko na hali, co? Bo po asfalcie (temperatura) albo leśnych ścieżkach (kamyczki, gałązki itd.) jakoś tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 17 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2010 Ja biegałem boso po murawie stadionowej, ogółem polecam, lepiej niż w butach po asfalcie/tartanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 17 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2010 Z tego co czytałem to bieganie boso podobno lepiej wyrabia nawyk biegania na palcach i dlatego jest lepsze niz w butach gdzie jesteśmy przyzwyczajeni że buty przyjmuja jakies tam obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 17 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2010 Ale to chyba tylko na hali, co? Bo po asfalcie (temperatura) albo leśnych ścieżkach (kamyczki, gałązki itd.) jakoś tego nie widzę. Nie dosłownie boso, zazwyczaj biega sie w butach cos jak takie do wspinaczki. Podeszwa ma kilka mm. Etam kamyczki, totalnie kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 17 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2010 Czy jest możliwe zrobienie kondycji bez utraty wagi? Jestem dosyć chudy, a kondycja by się przydała (lato to i w piłkę fajnie pograć), ale nie uśmiecha mi się biegać by z mojej niedowagi przeskoczyć na anoreksję ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 17 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2010 Z doświadczenia wiem, że będąc chudym "domyślnie" (w sensie, że nie przybierałeś na masie ostatnio, nie ćwiczyłeś na siłce), to już poniżej pewnej naturalnej granicy nie spadniesz. Normalne bieganie i inne aeroby są jak najbardziej ok w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 18 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2010 (edytowane) Tzn ostatnio przytyłem 11kg (z 49 na 60 :]) więc nie chciałbym tego stracić. Edytowane 18 lipca 2010 przez asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza
zduniacz 123 Opublikowano 20 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2010 jak sobie odmierzacie te 15-sekundowe interwały? w myślach liczycie? lipa troche.. Cytuj Odnośnik do komentarza
szeni 114 Opublikowano 20 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2010 Ja napier.dalalem ze stoperem na komorce w lapie. Podejrzewam, ze na symbiana czy inne OSy sa programy wspomagajace takie rzeczy, nigdy nie szukalem, bo sam mam tylko Jave. W planach mialem tez stworzenie lub modyfikacje juz istniejacego kawalka muzyki, o tempie powiedzmy 120 bpm, zeby np. przez 90 sekund lecial spokojniejszy fragment, a potem przez 30 mocniejszy na sprint. Cytuj Odnośnik do komentarza
zduniacz 123 Opublikowano 21 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2010 No z tą muzyczką niegłupi pomysł, jakby sie komus chcialo bawić. A po tygodniu znow wszystko zmeiniac bo zachcialo mi sie biec 5 sekund sprintu więcej... Chyba bede musial przeprosic sie z bieżniami automatycznymi na siłce, one mają te opcję intervałów. Kurde ale nie chce mi sie na siłce biegać, katorga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 21 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2010 (edytowane) No z tą muzyczką niegłupi pomysł, jakby sie komus chcialo bawić. A po tygodniu znow wszystko zmeiniac bo zachcialo mi sie biec 5 sekund sprintu więcej... Chyba bede musial przeprosic sie z bieżniami automatycznymi na siłce, one mają te opcję intervałów. Kurde ale nie chce mi sie na siłce biegać, katorga. Kup zegarek z opcją ustawienia interwałów Edytowane 21 lipca 2010 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
fazzeer 15 Opublikowano 22 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2010 Rzucisz może jakimś przykładem ? Przydałby mi się także, taki zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza
zduniacz 123 Opublikowano 22 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2010 No, a najlepiej jakby byl jeszcze taki w miare elegancki zeby nie przypał było do kosciola załozyc, to moze nawet bym sie zastanowił nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 22 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2010 No niestety takie zegarki są typowo do sportu i raczej nie wyglądają... Poszukajcie coś z Polara, modele ze średniej półki już mają takie funkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 22 lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2010 co najlepiej wszamac przed bieganiem aerobowym i bieganiem hiit? i ile czasu wczesniej? nie wystarczy np. bialko (szejk)? i jak to dokladnie jest z tym piep... bieganiem na czczo? czy np. taki uklad - 6 rano pobudka, rozgrzewka, bieganie, potem chwile pospac i dopiero potem sniadanie to porazka? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 23 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2010 Mike tyson podobno wstawał o 5 rano, szedł biegać, ptem znowu kima i dopiero śniadanie i trening. Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 23 lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2010 co najlepiej wszamac przed bieganiem aerobowym i bieganiem hiit? i ile czasu wczesniej? nie wystarczy np. bialko (szejk)? i jak to dokladnie jest z tym piep... bieganiem na czczo? czy np. taki uklad - 6 rano pobudka, rozgrzewka, bieganie, potem chwile pospac i dopiero potem sniadanie to porazka? ;p No pewnie że porażka, ale sam tak robiłem Problem lezy w tym, ile masz zamiar biegać. Jeśli kilka kilometrów to oki, ja biegałem po kilkanaście i po prostu nie miałem sił, bo organizm nie miał z czego czerpać energii. Spalanie mięśni pier.dole, i tak nie mam ich dużo ;p Jeśli chodzi o jedzonko przed bieganiem polecam chociażby placki z płatków owsianych i jajek, które polecił mi gekon. Wsuwasz, czekasz trzy kwadranse i w drogę Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2010 Drążek i pływanie, jak teraz masz problemy, to szybko zacznij iść w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi