Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

ja od miesiąca co dzień na śniadanie zjadam sałatkę z pół miksu sałat, pół puszki czerwonej fasoli, pół puszki kukurydzy, kilka pomidorków cherry, pokrojoną mozarelle, polane wszystko dość hojnie oliwą z oliwek i przyprawione ziołami toskańskimi

czekam aż mi zbrzydnie ale się nie zanosi :rayos: 

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 463,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

a na obiad lubię sobie raz na jakiś czas zrobić na kilka dni kurczaka w przyprawie gyros z papryką czerwoną, do tego makaron penne i nawalone sosem czosnkowym zrobionym z jogurtu naturalnego 

taki substytut kebsa całkiem nieźle się sprawdza :rayos: 

Opublikowano
19 godzin temu, Figaro napisał:

polećcie jakieś dania dla ćwiczącego suchoklatesa, bo nudzi mnie ryżowy kurczak

policzonaszama na YT ma nawet fajne przepisy. Koleś wygląda jak Alladyn.

Opublikowano

a na redukcje cos dlugoterminowego? od siedzenia w domu masa wzrosla mi do 85kg, a to gdzies o 10kg za duzo.

probowalem z wylacznie gotowanymi warzywami 3 tyg + cwiczenia fizyczne i nic nie spadlo, a pod koniec nie moglem sie na to zarcie patrzec.

chu.jowka bo nigdy nie mialem nadwagi i nie wiem jak sie z tym uporac.

Opublikowano
9 godzin temu, tehrokc napisał:

a na redukcje cos dlugoterminowego? od siedzenia w domu masa wzrosla mi do 85kg, a to gdzies o 10kg za duzo.

probowalem z wylacznie gotowanymi warzywami 3 tyg + cwiczenia fizyczne i nic nie spadlo, a pod koniec nie moglem sie na to zarcie patrzec.

chu.jowka bo nigdy nie mialem nadwagi i nie wiem jak sie z tym uporac.

Nie jeść słodyczy, nie używać cukru. Jak siedzisz na dupie to możesz w niektóre dni w tyg. nie jeść kolacji. Ja dzięki tym prostym trikom straciłem ponad 15 kg w ok. rok. 

Opublikowano
26 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Prosta droga do porzucenia każdej diety w tydzień IMO

Zależy od osoby. Ja np. prawie nie jadłem słodyczy ale piłem tak. z 10 herbat dziennie i każdą słodziłem tak 1,5 łyżeczki. W sumie moja waga to było ok. 90 kg +- 2 kg. Ale jak zauważyłem, że zacząłem tyć (chyba z 96 kg, nic dziwnego, po 30 metabolizm zaczyna kuleć) to myślałem co tam można wyeliminować. I jak się zastanowiłem ile tego cukru tam z tą herbatką sobie aplikuje to przestałem używać (btw bez cukru smakuje jak gówno). Zamiast tego jak jem np. kanapki z twarogiem to smaruje miodem w niedużych ilościach. Poza tym w przetworzonych produktach masz od chuja soli i cukru więc raczej o tak nigdy tego nie wyeliminujesz w 100%. Moja waga obecnie to ok. 80 kg. 

Opublikowano

Od 6 tygodni jestem na diecie w apce Vitalia Start (coś koło 80 zł na start za dwa miesiące) - 6 kg w dół. Przy czym nie jestem w stanie zjadać tych porcji obiadowych które często są w okolicy 1 kg. Dlatego schudłem więcej niż moje założenia 0,3 kg tygodniowo (zalezy mi bardziej na docięciu i wyrobienia zdrowych nawyków plus urozmaiceniu diety nowymi pomysłami na posiłki). 

Dieta marzenie bo nie jestem w stanie przejeść a chudnę xd

Jestem mega zadowolony i polecam na jakiś czas żeby wyrobić sobie zdrowe nawyki i zobaczyć jak dieta może być urozmajcona. Największą wygoda dla mnie jest lista zakupów, chodzę na zakupy dwa razy w tygodniu a w apce mam listę na zakupy. Od 6 tygodni nic z żarcia mi się nie zepsuło więc jest to nawet pewnego rodzaju oszczedność. 

Opublikowano

Podaj jakiś przykład co jest w tej diecie. 

Podejście "wszystko, albo nic" dla niektórych działa, natomiast może prowadzić do bardzo szybkiego powrotu złych nawyków, jeśli zacznie ci tego słodkiego, tłustego, fast foodów, itd. wielce brakować i jest moim zdaniem pójściem na łatwizne. Znacznie łatwiej jest nie jeść w ogóle słodyczy niż odmówić sobie więcej po zjedzeniu jednego kawałka ciasta raz na jakiś czas.

Najlepiej wypracować sobie samodyscyplinę, umiar i umieć sobie dozować te mniej zdrowe rzeczy. Trzeba to sobie ułożyć w głowie i jest to znacznie trudniejsze w wykonaniu ale przy takiej twardej bani wiesz, że dieta okaże się sukcesem, a ty się nie zalejesz na sam widok burgera.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Mozesz sprobowac intermittent fasting z okienkiem 8/16. Wybierasz sobie czas na jedzenie i nie jedzenie. Przykladowo, kalorie dostarczas tylko miedzy 10 a 18, poza tymi godzinami nie przyjmujesz zadnych kalorii. Dopuszczalne jest picie samej wody, herbaty albo kawy bez zadnych dodatkow. Oczywiscie nie znaczy to ze w okienku jedzenia mozna szamac same pizze i popijac browarami. Tez trzeba w miare trzymac sie mniej kalorycznego jedzenia ale stosujac taki tymczasowy post mozna sobie czesciej pozwolic na jakies ustepstwa

Opublikowano

Można też szukać zamienników cukru, albo słodkiego - gorzka czekolada, coś na słodzikach, albo fit produkty, czy przepisy. No i ruszać się też, wtedy zapotrzebowanie będzie większe.

Opublikowano

Jak są smaki na słodkie, to suszone śliwki.

Sprawdzone.

3 lata bez cukru. Oczywiście poza tym ukrytym we wszystkim / keczup,makaron, chleb, piwo, itp itd/.

Po dwóch miesiącach nawet te śliwki nie były potrzebne. Zero chęci na słodycze.

Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

Można też szukać zamienników cukru, albo słodkiego - gorzka czekolada, coś na słodzikach, albo fit produkty, czy przepisy. No i ruszać się też, wtedy zapotrzebowanie będzie większe.

Pamiętam te cole 0% bez cukru, jakie to gówno było niedobre. Nie no jebać te słodziki. 

Opublikowano

Są różne słodziki, w napojach jest zazwyczaj aspartam. Taki erytrytol już inaczej smakuje.

Opublikowano
2 godziny temu, Boomcio napisał:

Jak są smaki na słodkie, to suszone śliwki.

U mnie rodzynki lub daktyle

Opublikowano
12 minut temu, krupek napisał:

Są różne słodziki, w napojach jest zazwyczaj aspartam. Taki erytrytol już inaczej smakuje.

Wyobrażam sobie ale dzięki i tak wolę nie próbować. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

649fd0ee-ea3d-4db4-af00-498af8480712.jpg

Kupiłem w biedrze, było akurat drożej bo po 10,99zł, ale w smaku jest dobre. Czuc lekko wanilię, skład też jest ok, wiec polecam.

Opublikowano

W biedrze sa tez zajebiste batoniki. 

W sklad sie nie zaglebialem bo jem je i tak tylko w cheat day ale smak to dla mnie jest goty :banderas:

baton-proteinowy-vitanella.jpg

Opublikowano

A to mendy, probuja mnie cenzurowac!

IMG_1720.JPG.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wróciłem do robienia odżywki białkowej z żelatyna, dorzucam sobie jakieś owoce, teraz truskawki i borówki i nie potrzebuje słodyczy. Wychodzi zajebisty deser.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz kupiłem dla spróbowania i daje radę, chociaż jest bardziej tłuste niż to z orzeszków ziemnych, ale smakowo lepsze

sante-go-on-czyste-maslo-migdalowe-z-nieblanszowanych-migdalow.jpg

10,99zł za mały słoik a szybko z niego znika bo dobre.

Opublikowano

Primavika_Primavika_z_nerkowcow_prazone_185_g_31007008_0_1000_1000.jpg

Primavika robi, ale ogólnie to chyba z SFD się najbardziej opłaca zamawiać, no i mają duży wybór.