Opublikowano 28 czerwca 201410 l W GT6 przy wyborze auta mozna jakos sprawdzic czy to premium czy standard? Tak, w salonach samochodowych masz napisane, czy wnętrze auta jest szczegółowe (Premium), czy uproszczone (czarna kaka w środku, a więc Standard). Ten dopisek doszedł w jednej z aktualizacji.
Opublikowano 28 czerwca 201410 l No i co z tego, że będą? Niech sobie będą jak ktoś tam lubi piksele na kołach. Inni mogą przebierać w autach premium. Niech tylko zrobią osobne salony z autami standardowymi, by ich nie mieszać z premium - i będzie OK. Ja rozumiem, że oni nie chcą usuwać tych aut, ale bez przesady. Raz, że niektóre auta są i premium i standard (dokładnie te same), a niektóre występują w 20 "odmianach" silnikowo/regionalnych i praktycznie nie różnią się wyglądem. Po co to? Niech zrobią z tym porządek (dotyczy to głównie "japończyków") i od razu będzie luźniej. Poza tym trochę to nie przystoi, bo równie dobrze znalazły by się auta z GT1/2(np. Dodge concept car z GT1), których nie było w 3/4 więc je też powinni wrzucić? Z poziomem wykonania z PSX? Chyba trochę nie tędy droga. Jeśli developerzy zobaczą, że ludzie to kupują to będą tak robić. Bo przecież po co się starać jak tłuszcza i tak to łyknie za 279pln, a moim zdaniem jakość ponad ilość. No i w końcu, skoro tak to ma wyglądać, to po co kupować PS4 i GT7 i wybulić niepotrzebnie 2000zł, skoro można odpalić PS2 z GT4 i będzie to samo. Ja rozumiem, że grafika nie stanowi o grze, tylko po co nam w takim razie nowe "wypasione" sprzęty? Na miłość boską(?) szanujmy siebie i swoje pieniądze. Edytowane 28 czerwca 201410 l przez Luqat
Opublikowano 28 czerwca 201410 l Widzę że nie tylko ja jestem już zdania że nowe Gran Turismo z numerem 7, potrzebuje restartu jaki dostało Tomb Raider A najlepiej to oddać w inne ręce, byle tylko polyphony digital nie maczało swoich rąk. Co mogli to zrobili i chwała im za to.
Opublikowano 28 czerwca 201410 l No niestety, dopóki ludzie z uśmiechem na twarzy będą kupować kolejną wersję Gran Turismo 4 HD w grubych milionach to PD wciąż będzie wciskać to samo. Standardy z PS2 na PS4, no bez jaj xD. Już na PS3 można było rzygnąć.
Opublikowano 29 czerwca 201410 l Mnie bardziej od standardów przeszkadza to, że w GT nie ma nowych samochodów, nie ma LaFerrari, nie ma P1, nie ma Audi nowych itd itp
Opublikowano 30 czerwca 201410 l A ja mam odwrotnie - złote lata motoryzacji to lata 90'te, a te nowe futuro wynalazki kompletnie mnie nie jarają. Chciałbym, żeby do wersji premium podciągnęli np Civica 5gen (i dodali w końcu wersję EJ2), stare betki, ople i inne przyziemne samochody, które można spotkać na ulicach... Dlaczego ludzie wciąż kochają np NFS Underground 1-2? Bo tam mogli pobawić się autami, które były w zasięgu ręki, jako realna, namacalna rzecz. Taka tam, dygresja .
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Wiekszosc fanow motoryzacji tak uwaza, ale tam nie ma tych aut nie z tego powodu, tylko ze nie ma kiedy ich zrobic podobno
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Mi brakuje zarówno nowych istotncyh modeli, jak i klasyków. Wszystkiemu winna jest kasa. Skur.... nachapią się tyle ze sprzedaży gier (GT5 + Prolog to w sumie 16-17 mln sprzedanych kopii), a żal im się dzielić zyskiem z dodatkowymi ludźmi, więc nie zatrudnią nowych. Mają mały team (150os). Aby jakoś ruszyć do przodu muszą zatrudnić sporo grafików do modelowania samochodów i tras i jakichś nowych ludzi, którzy w końcu zrobią naprawdę nowy silnik fizyczny.
Opublikowano 30 czerwca 201410 l PD nie zna takich pojęć jak outsourcing. Oni mentalnie pozostali w erze PSX i to jest ich największa wada.
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Podobnie jak inne japonskie teamy. Szkoda, bo GT zawsze czarowalo otoczką pasjonatów, teraz wyprzedzili rudego od forzy o kilka długości, jesli chodzi o pazerność na kasę.
Opublikowano 30 czerwca 201410 l Mnie dziwi, że nie było żadnego zbiorowego oburzenia za wyłączenie serwerów GT5 widać posiadacze (nie urażając nikogo) gry to 13 mln stado baranów. A wcześniej Sony samo się chwaliło jak to regularnie ludzie grają w GT5 i okazuje się, że wszystko przeszło bez echa. Edytowane 30 czerwca 201410 l przez DonSterydo
Opublikowano 1 lipca 201410 l Czy są tu jacyś posiadacze Gran Turismo 6 chętni zakosztowania niepowtarzalnych wrażeń w cotygodniowych rozgrywkach ligowych online? Zawody głównie dla początkujących i średnio zaawansowanych, posiadany kontroler bez znaczenia. Zainteresowani proszę pisać na priva po szczegóły.
Opublikowano 1 lipca 201410 l proszę jaki hejt, a tu proszę co mówiłem już w 2008r i cały czas podtrzymuję prorok normalnie (ostatnie zdanie w podlinkowanym poście) http://nikogoforum.pl/topic/613-gran-turismo-5/page-49?do=findComment&comment=827274 (sorry za link do innego forum ) Edytowane 1 lipca 201410 l przez pawel_k
Opublikowano 1 lipca 201410 l Mnie dziwi, że nie było żadnego zbiorowego oburzenia za wyłączenie serwerów GT5 widać posiadacze (nie urażając nikogo) gry to 13 mln stado baranów. A wcześniej Sony samo się chwaliło jak to regularnie ludzie grają w GT5 i okazuje się, że wszystko przeszło bez echa. A w jaki sposób ci gracze mieli by skutecznie zaprotestować ? Bo ja ciemny jestem i sposobu nie widzę. To był ruch mający wymusić przejście z GT5 na GT6, pchnąć sprzedaż, fatalną sprzedaż. A baza 13 mil potencjalnych kupców dla Sony była pretekstem do takiego posunięcia.
Opublikowano 11 lipca 201410 l pytanie mam odnośnie patchów, czy są one sciagane systemem jak w gt5 czyli kolejno kazdy z patchy od najstarszego do najnowszego, czy moze w gt6 zrobili troche inaczej i po instalce i uruchomieniu pierwszym gra pobiera jeden patch najnowszy ?
Opublikowano 14 lipca 201410 l @Pajda - nie rozumiem zaskoczenia, i nie rozumiem po co wklejać w kółko takie same filmy. problem znany od lat i pewnie przyjdzie nam czekać do czasu ps5 i GT9 aby został rozwiązany, i to tylko pod warunkiem że Sony w końcu wyśle Kaz'a na zasłużoną, acz 10 lat spóźnioną emeryturę... chyba że pisząc "masakra" miałeś na myśli na siłę sztuczny, przesycony i zepsuty bzdurnymi efektami dźwięk z FM4 to się zgadzam @balon - sprawdziłem dzisiaj - odpaliłem grę, skręciłem parę razy w jedną i w drugą stronę kierownicą - auto skręcało Edytowane 14 lipca 201410 l przez pawel_k
Opublikowano 15 lipca 201410 l "Na siłe sztuczny, przesycony i zepsuty bzdurnymi efektami dzwięk z FM4" - pawel_k.
Opublikowano 15 lipca 201410 l Odpal sobie film z przejazdu prawdziwego merca po torze to usłyszysz ile dźwięków dodali od siebie twórcy fm4 żeby efekt był bardziej soczysty, szczególnie przy zmianie biegów Wiadomo że w porównaniu do gt6 to i tak rewelacja co nie zmienia faktu że nie starali się na idealne odtworzenie.
Opublikowano 15 lipca 201410 l Akurat sam dzwiek silnika Merca w FM4 odany jest calkiem fajnie. Co do dzwieku zmiany biegow to koles raczej trzyma gaz wciskajac sprzeglo