Figuś 21 161 Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 (edytowane) Jak będę robił backup to mogę podpiąć dysk na którym już coś jest, czy musi być czysty? Edit: Dzięki Kyo Edytowane 30 maja 2016 przez Figuś Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 30 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2016 Może być z innymi danymi. Byle by było miejsce i system plików FAT32 albo exFAT. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2016 Widzial ktos moze cos takiego w Polsce? Jestem totalnym daunem manualnym i zupelnie nie znam sie na majsterkowaniu. Chcialbym wymienic dysk w konsoli, ale nawet nie mam takich srubokretow https://www.amazon.com/OWC-2-0TB-Upgrade-Bundle-PlayStation/dp/B00PG5FHCU Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 30 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2016 Przecież zwykły "krzyżak" w zupełności wystarczy do tych śrub. Tam jest chyba nawet jedna śruba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pauli87 47 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 Witam, ostatnio pożyczyłem konsolę znajomemu na dwa tygodnie. Okazało się że trzymał ją w pozycji odwrotnej(sic!) przez ten cały czas. Dziś ją wziąłem z powrotem do domu. Niby wszystko działa i jest ok, ale czasami słyszę dziwne pstrykanie wydobywające się z konsoli. Wydaje mi się że jest to dysk twardy. Stąd moje dwa pytania: 1. Powinienem się obawiać? Dysk mógł zostać uszkodzony? 2. Czy mogę dysk sprawdzić jakimś benchmarkiem? Najlepiej tak żeby nie trzeba było wyjmować z konsoli. Dodam tylko że konsola jest dość nowa. Posiadam ją z 2 miesiące. Model CUH-1216A. Na szczęście jeszcze na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 Jeśli słyszysz 'cykanie' to pewnie głowica w HDD przeskakuje - leciałbym z tym na gwarancję. jak dla mnie kwestia czy to wina kumpla - jest dyskusyjna. HDD się psują i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 10 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2016 A może to laser odwrócony do góry nogami ocierał o płytki i się zdekalibrował? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pauli87 47 Opublikowano 11 lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 W sumie przestało "cykać". Myślę że nie potrzebnie się aż nazbyt zaniepokoiłem. Przy okazji ps4 przeszła srogi test Cytuj Odnośnik do komentarza
kosci85 19 Opublikowano 15 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2016 Czy to prawda, że minimalną pojemnością dysku jaka obsługuje ps4 jest 160gb? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 15 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2016 Nie wiem czy akurat 160 GB to minimum ale 120 GB SSD PS4 nie chciała mi nawet sformatować. SSD 256GB poszło bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
oli92 0 Opublikowano 19 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2016 Hej Chciałabym kupić bratu w prezencie dysk twardy do ps4. Jaki w przedziale do 200zł moglibyście polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 1 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2017 (edytowane) Mam pytanko odnośnie tego dysku https://www.morele.net/dysk-twardy-seagate-firecuda-2tb-6gb-s-sata-st2000lx001-1042377/ - ktoś coś może powiedzieć z doświadczenia? Bo przymierzam się do zakupu takiego cudeńka i zastanawiam się czy warto :) Zainspirowałem się tym filmikiem https://youtu.be/hftHjOvcUtc Edytowane 1 lutego 2017 przez Matriks_1111 Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 (edytowane) Chciałbym zmienić podstawową ps4 na pro. Mam już dysk 1tb zapchany po brzegi, są na nim 4 różne profile z przypisanymi do nich grami (na usa i jp) i tutaj pytanie - czy wystarczy przełożyć stary dysk do nowej konsoli i wszystko będzie śmigało czy będzie trzeba format strzelić i wszystko od początku ustawiać i ściągać? Edytowane 8 lutego 2017 przez kiseki Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Przełożenie dysku nic nie da. Możesz jednak zrobić przeniesienie danych (gry, profile, sejwy itp.) między konsolami. Cytuj Odnośnik do komentarza
PlastikowySmalec 60 Opublikowano 15 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2017 Panowie, w związku z tym że PS4 obsługuje już dyski na usb to polećcie jakiś do 200zł który sprawnie będzie obsługiwał wrzucone na niego gry, żeby nie było przycięć i lagowania związanego z wolnym dyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 10 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2017 Witam Dzięki najnowszemu firmware można wreszcie podłączyć dysk zewnętrzny do PS4, mam pytanie, mam w kolekcji dużo seriali anime na Blu-Ray z regionem A (Nigdy nie wyszły w UK czy innych krajach z regionem B) czy można je uruchomić po zrzuceniu na dysk i potraktowaniu region unblockiem? :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 10 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2017 Dysk zewnętrzny można było podłączyć do PS4 odkąd pamiętam i właśnie taki dysk służył do trzymania filmów czy muzyki i do robienia backupów. Najnowszy FW formatuje dysk w nieco inny sposób i pozwala trzymać na nim gry (ale za to na obecną chwilę nie pozwala za bardzo na nic innego). I polecam korzystać z istniejących tematów a nie tworzyć nowe: http://www.psxextreme.info/topic/104568-dysk-twardy/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 370 Opublikowano 16 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2017 Możecie polecić jakiś konkretny dysk zewnętrzny do PS4? Rozumiem, że musi on spełniać określone wymogi (zgaduję). Aktualnie mocno doskwiera mi brak wolnego miejsca (PS4 500GB), więc muszę się jakoś ratować. Rozumiem, że po podłączeniu zewnętrznego HDD będę mógł instalować na nim gry (np. te z PSStore) i bez problemu je uruchamiać? Jak to działa w praktyce? Konsola widzi dwa dyski twarde czy koniecznie jest przełączanie się pomiędzy nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 17 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2017 Mnie osobiście podoba się ten dysk - tyle ile się dowiedziałem, to że dyski są nowe i nie noszą znamion użytkowania - dla mnie to wystarczy. Tak naprawdę każdy dysk zewnętrzny będzie szybszy od tego wbudowanego :) Co do informacji o tym jak są widoczne dyski to nie pomogę, bo sam się dopiero noszę z zakupem, ale dla informacji dorzucam filmik ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 11 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2017 Panowie mam zamiar kupić dysk SEAGATE 2TB USB 3.0 Expansion Portable Drive z tym że chciałem wymienić dysk wewnątrz konsoli PS4PRO ( nie posiadam już podstawowej więc danych nie prześlę). Czy istnieje taka możliwość by przesłać całość danych z konsoli na dysk przenośny a następnie po prostu wyjąć go z obudowy i wymienić z tym w konsoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 11 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2017 Jak wsadzisz nowy dysk do konsoli to będzie format, więc nie da rady. Może klonowanie dysku na PC da radę, ale to byś musiał poczytać czy uda się mając tylko dwa nośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 12 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 sierpnia 2017 Gdy wkładasz nowy dysk konsola chce go automatycznie formatować, to zabezpiecznie przed piractwem tak by się gry nosiło po znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 22 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2017 Jaki polecacie dobry i tani dysk przenośny 1tb do starej ps4? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 1 października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 października 2017 Ja mam jakąś Toshibę. W sumie zaczęło brakowac miejsca na moim 1TB i znalazłem w chacie przenośny dysk 1TB, na USB 3.0, ale... coś mi się wczoraj dłużyły te loadingi. W sumie dodatkowy dysk dla gierek z Plusa, to dobra opcja, bo niestety w tej generacji większość gier mam w cyfrze:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 18 października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 października 2017 (edytowane) Dysk zewnętrzny można było podłączyć do PS4 odkąd pamiętam i właśnie taki dysk służył do trzymania filmów czy muzyki i do robienia backupów. Najnowszy FW formatuje dysk w nieco inny sposób i pozwala trzymać na nim gry (ale za to na obecną chwilę nie pozwala za bardzo na nic innego). I polecam korzystać z istniejących tematów a nie tworzyć nowe: http://www.psxextreme.info/topic/104568-dysk-twardy/ Mam pytanie, bo też noszę się z zamiarem kupna zewnętrznego dysku do PS4, najpewniej jakiegoś WD 1TB. Czy taki dysk po sformatowaniu przez konsolę może też służyć do przechowywania innych danych? W sensie czy można na nim zrobić folder w którym będą przechowywane pliki, z których można by potem korzystać np. na kompie (filmy/muzykę/zdjęcia/cokolwiek)? Konsola nie będzie miała problemu z jego odczytem jeśli poza plikami z grami znajdą się tam inne pliki? Edytowane 18 października 2017 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi