Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano
9 godzin temu, II KoBik II napisał:

Gdzie kupil? 

Guidebook w Świecie Książki, kolekcjonerkę na Allegro.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Kumpel pozbywał się gratów z domu, więc wszystko za free i w całkiem niezłym stanie. Jeszcze do tego Populous i Rainbow Six, ale zapomniałem wrzucić do foty.

Edytowane przez Kornolio

Opublikowano

Colinek zawsze na propsie, nie tylko ten forumowy :wub: 

Opublikowano

Weekendzik spędzam wybornie ucząc kmiotków jak się morduje z klasą i wdziękiem :rayos:  (dzięki @Dave Czezky za ekspresową wysyłkę).

v3hixy.jpg

2hn3jpy.jpg

2k3dkk.jpg

rxDIWxN.jpg

23qyxsp.jpg

Edytowane przez chrno-x

Opublikowano

Małe spontaniczne zakupy w MM

R4uPqYc_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

SoT zakupiony w celach kolekcjonerskich, bo grę w wersji cyfrowej posiadam od premiery

A Asasyna polecali ostatnio Rozi i Blantman więc zaryzykowałem i mam nadzieje że się nie zawiodę ;)

Edytowane przez ASX

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

SoT zakupiony w celach kolekcjonerskich, bo grę w wersji cyfrowej posiadam od premiery

Kupowanie tej gry to jest jakiś masochizm a już w pudle to wogole.

Opublikowano
20 minut temu, mozi napisał:

Nigdy nie nazwalbym kupowania gry masochizmem. Może po prostu nie jest dla ciebie

Poza tym pisze się "w ogóle" ;)

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Zakupy z kilku ostatnich miesięcy, głównie na  konsole Nintendo:

a2x7xs.jpg

9fr80j.jpg

2hzccj.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Małe spontaniczne zakupy w MM

R4uPqYc_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

A Asasyna polecali ostatnio Rozi i Blantman więc zaryzykowałem i mam nadzieje że się nie zawiodę ;)

Śliczna ta okładka SoT, serio piszę :fsg:

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał:

Śliczna ta okładka SoT, serio piszę :fsg:

To prawda, ale duża w tym zasluga tego że jest ona mocno inspirowana plakatem Goonies

a71d4e7d-1b9d-4fd9-bc0d-be1a87dfc41d_1.9

Twórcy mają fioła na punkcie tego filmu, co widać nawet na okładce

Opublikowano
18 godzin temu, mozi napisał:

poyebany jakis kupił grę, która mu się podoba :pawel:

Opublikowano

Pewnie chodzi o to, że ta gra w pudełku to bazowa wersja (domyślam się), a wiadomo jak się od czasu premiery zmieniła i rozrosła (a jeśli nie wiadomo, to ASX chętnie wyjaśni). To jakby kupować w pudełku wersję alpha z okrojonymi trybami i bez zawartości. Albo jakieś demo. Nikła fizyczna wartość w porównaniu ze stanem obecnym (cyfrowym).

No, ale do kolekcji i dla samej okładki nikt nikomu nie zabroni.

Opublikowano

No to się w takim razie ma do wielu gier na tej generacji :dunno: Sam mam zafoliowane Destiny 2 w pudełku nie rozumiem dramy, a w poscie moziego doszukujesz sie głębokich motywów a tutaj chodzi po prostu, że mozi szkaluje xboxa i tę grę pewnie bo mu sie nie podoba. 

Opublikowano

A to nie wiem, nie śledzę na bieżąco kto i co szkaluje, więc możliwe, że masz rację.

Kwestia ułomnych wersji 1.0 na płytach jest już - tak jak piszesz - dość powszechna i sam mam parę takich. Jednak inna sprawa kupować podstawkę na premierę i później z nią zostać, a trochę inna kupować podstawkę dwa lata po premierze. Rzecz czysto kolekcjonerska i w porządku, jeśli jest się tego świadomym. Osobiście raczej unikam kupowania pudełkowych gier DAY ONE, choć ostatnio popłynąłem z Dead Cells (wersja PS4 i Switch), która obecnie jest zupełnie inną, lepszą grą, w dodatku z zapowiedzianą na sierpień wersją kompletną. A to co mam na premierowej płycie/kartridżu? Early Access.

Gorsza opcja to chyba tylko jak w przypadku trylogii Spyro - wyłącznie część gry na płycie, a resztę i tak trzeba dociągnąć, by w ogóle zagrać.

Trudna generacja dla kolekcjonerów, a będzie tylko gorzej.

Opublikowano
10 minut temu, Kmiot napisał:

A to nie wiem, nie śledzę na bieżąco kto i co szkaluje, więc możliwe, że masz rację.

Kwestia ułomnych wersji 1.0 na płytach jest już - tak jak piszesz - dość powszechna i sam mam parę takich. Jednak inna sprawa kupować podstawkę na premierę i później z nią zostać, a trochę inna kupować podstawkę dwa lata po premierze. Rzecz czysto kolekcjonerska i w porządku, jeśli jest się tego świadomym. Osobiście raczej unikam kupowania pudełkowych gier DAY ONE, choć ostatnio popłynąłem z Dead Cells (wersja PS4 i Switch), która obecnie jest zupełnie inną, lepszą grą, w dodatku z zapowiedzianą na sierpień wersją kompletną. A to co mam na premierowej płycie/kartridżu? Early Access.

Gorsza opcja to chyba tylko jak w przypadku trylogii Spyro - wyłącznie część gry na płycie, a resztę i tak trzeba dociągnąć, by w ogóle zagrać.

Trudna generacja dla kolekcjonerów, a będzie tylko gorzej.

Dodam tylko że w przypadku SoT jest jeszcze gorzej, bo  ta ułomna recenzowana na premierę wersja gry już nawet nie istnieje, bo nie da się w nią dzisiaj zagrać xD płyta pełni tylko rolę licencji i całą gra pobierana jest z sieci, no i bez połączenia z serwerami gra nawet się nie włączy. 

Kupiłem pudełko tylko ze względów kolekcjonerskich, bo i tak gram w wersje cyfrową, która jest dla mnie wygodniejsza, a pudełko kupiłem aby ładnie wyglądało na półce i wesprzeć twórców, pewnie nawet go nie rozfoliuje i nigdy nie włożę tej płyty do napędu 

Opublikowano

O to to to - sam mam kilka takich tytułów, które bez połączenia z siecią będą tylko kawałkiem plastiku, ewentualnie bedę mógł obejrzeć sobie ekran startowy (ELITE Dangerous, obydwie Destiny i obydwie The Division), ale i ja zwyczajnie lubię widok tych pudełeczek na półce :)

Opublikowano

Małe zakupy z ostatnich dwóch miesięcy. Limitka FE od PerfectBlue, kolekcja shmupów vol.3 by Psikyo z Zero Gunner 2, Hollow Knight i Bloodstained, który wciąż czeka na patcha :). Na PS4 w końcu udało zdobyć się za koszt przesyłki steelbook do Last Guardian po znajomości i interesującego shmupa Game Tengoku Cruisin Mix Special, wydanego wstępnie na automaty i Segę Saturn w Japonii, po mniejszych kosztach można zakupić na PA wersję PS4, jeżeli ktoś lubi granie w "rakietki". Na PS2 druga część Shadow Hearts oraz sztos od Taito o zgrabnej nazwie 10.000 Bullets. W końcu dorobiłem się Xenogears, stan Mint. Dodatkowo 2 świetne ostki na analogach - DMCV i Silent Hill 2.

4sDVFMn.jpg

Edytowane przez nadol90

Opublikowano

OST do SH 2 na vinylu? Ile $ i skąd?

Opublikowano

https://onvinylstore.com/pl/p/AKIRA-YAMAOKA-Silent-Hill-2-/6458

Polecam ogólnie ten sklepik, ściągają wszystkie wydania ostków na analogach, ceny są ok i dużo promocji, np. warto teraz wziąć ostka Bloodborne za 100 zł, który wychodzi chyba we wrześniu nie kłopocząc się w poszukiwania po zagranicznych stronach etc. Widzę, że mają urlop do któregoś tam sierpnia, więc w razie co wysyłka zapewne jak wrócą.

Opublikowano

Jak widzę te okładki vinyli to zaczynam mieć mokro... ehh. Wydanie tego Bloodborne <3 Piękna sprawa.

Ej no, takie coś to super sprawa:

Spoiler

37.jpg

Dzięki za stronkę nadol, jakoś tak nie natknąłem się na nią wcześniej. :lapka:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Dzisiejsze zakupy - w końcu jest pudełkowa wersja Mutanta, więc wreszcie mogłem zakupić tego zacnego szpila :)

759c67955a455db1.jpg