Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano
21 minut temu, Bansai napisał:

Ukryj zawartość

od potracenia przez ciezarowke na parkingu juz jest znacznie luzniej jesli chodzi o jego obecnosc w grze

To w sumie mało go miałem pod sam koniec posterunku na chwile dosłownie 

czy scenariusz laski dużo się różni od Leona i jest obowiązkowy po ukończeniu Leona A?  Bo 4 razy jednak nie mam zamiaru przechodzić gry w wszystkich scenariuszach

Edytowane przez Banan91PL

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 369,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

Różni się wyraźnie, ale nie z powodu innego scenario, ale perspektywy drugiej postaci. Zupełnie inny arsenał (np. granatnik i pistolet maszynowy, zamiast shotguna i magnum), inne, napotkane postaci, nowe pomieszczenia, dwie nowe, nieco większe lokacje. Przechodzić 4 razy się nie opłaca, ale dwa runy A i B wchodzą idealnie.

Opublikowano

Warto było grać drugi raz, bo Leon B był fajniejszy od Claire A. W Claire A było łatwiej, skosiłem wszystkich, a w Leonie B musiałem omijać lizaczy. Poza tym scenariusz bardziej mi podszedł. Nie wiem natomiast, czy po dwóch przejściach warto grać (jeśli się nie jest maniakiem RE oczywiście :)) Leon A/Claire B.

Opublikowano

Mnie fabularny twist z udziałem

Mr X w sierocińcu

w scenariuszu Claire rozwalił, zwłaszcza po tym, jak skończyło się to u Leona, czy w oryginale. Fajnie było też dostać więcej

ulic RC

, bo u Leona, to porażka. ;] 

Opublikowano
8 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Nie wiem natomiast, czy po dwóch przejściach warto grać (jeśli się nie jest maniakiem RE oczywiście :)) Leon A/Claire B.

Inaczej jest tylko do momentu zejścia do B1 po otwarciu włazu. Potem już w 2nd run jest tak samo jak w 1st run. 

Opublikowano

Nie jestem w stanie to uwierz, ale jeśli byłaby to prawda to... Capcom znowu by strzelilo samobója jak na poprzedniej generacji.

Opublikowano

A on jest jakimś wiarygodnym źródłem? Też nie chcę mi się wierzyć, bo przecież Capcom jest na fali wielkiej jak sam s(pipi)esyn i podobno cyferki się zgadzają.
Chore ludzie czy co.

Opublikowano

K*rwa po prostu niech zrobią to samo co przy RE2 remake tylko z Nemesisem, co to za filozofia? Szkielet rozgrywki mają gotowy, wystarczy nowy setting. Jak zmienią perspektywę na FPP, zrobią z gry skradankę albo ją przekombinują na inny sposób to ja grzecznie podziękuję za zakup. Ale też nie chce mi się wierzyć, żeby tak to spieprzyli. 

Opublikowano

Directed by David Cage i pierdylion wyborów zamiast gameplayu :ohboy: ale by ich fani zniszczyli. 

Opublikowano

Mają u mnie kredyt zaufania po rimejku 2, ale zmiany kierunku na np. fpp, lub ewentualnych cięć nie rozumiem. 

Opublikowano

Kierunek fpp? A no yebać maczetami ten gatunek obsrany. Nie wiem, co im w głowach teraz się pozmieniało, no ale mam nadzieję, że nic nie zepsują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy na posterunku da się otworzyć wszystkie schowki i szafki przed zejściem do podziemi, czy dopiero później sa wskazówki do szyfrów oraz potrzebne części i wraca się na posterunek?  Trochę tych zamkniętych jeszcze tam mi zostało i nie mogę z czystym sumieniem ruszyć dalej.

Opublikowano
15 minut temu, devilbot napisał:

Można później wròcić.

A nawet jak się już poszło w tych kanałach wpiiizdu do następnych lokacji?:) Bo się właśnie skapnąłem, że nie wykorzystałem kluczyków do auta:(

Opublikowano

Laborayorium jest punktem bez powrotu, o czym gra informuje. Takze wczesniej na spokojnie mozna wracac.

Opublikowano

Informuje, ale tak dyskretnie. Innymi słowy: punktem bez powrotu jest odpalenie wagonika, który zawozi do laboratorium.

Nawet trzeba wrócić na komisariat bo bez wywołania specjalnej kliszy z kanałów nie będzie aktywnych dwóch specjalnych szuflad (nie mają odzwierciedlenia na kolorowanej mapie). A wraca się przez

jeden z pokoi, w lokacji gdzie mija się pierwszą "wtyczkę szachową", tam trzeba odsunąć szafkę, no i dalej już się zrobi znajomo.

Edytowane przez Berion

Opublikowano

No to promocja w wuj. Zupełnie jak kiedyś nowa gra tydzień po premierze...

Edytowane przez Berion

Opublikowano

Gdyby jedynke z przodu odjąć to można mówić o promocji [emoji2]

Wytapane z HTC U11

Opublikowano
30 minut temu, Berion napisał:

No. Paliwo tez kiedys bylo po 3.50

Opublikowano
12 godzin temu, Berion napisał:

Jak kupujesz z kimś, to zapłacisz pół tej ceny.