Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

nawet nie wiesz jak ważną rzeczą są pieluchomajtki co dla niektórych.

• Odpowiedzi 5,8 tys.
  • Wyświetleń 636,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Na tym forum jest coś takiego jak konsolowy ex, aby mogły być nowe topiki w dziale Xbox.       

• Recenzji EDGE prawdopodobnie nie bedzie, bo embargo wymaga skonczenia gry a ponoc gra jest tak chujowa ze recenzent nie ma zamiaru jej konczyc. xDDDD

Opublikowano
13 minut temu, Bansai napisał:

To poczytaj recenzje, bo ponoc gra bije ludzi po glowie jesli chodzi o tlumaczenie fabuly i metafor.

W jakim sensie? Pozytywnym/negatywnym?

8 minut temu, pawelas napisał:

Gra drogi to był the last of us, a tam miałeś jedną ważną rzecz której nie widzę w Death Stranding, czyli różnorodność. Raz takie miasteczko, raz inne, grzyby, bandziory, tunele, eksplorację wewnątrz budynków a nie tylko ściółki leśnej. Kurła tam to się działo a tutaj biegasz to starego śmierdziela z pieluchomajtkami po kilka razy i jeszcze te pieluchy jakieś muły będą ci próbowały ukraść. Nie mogę nad tym przejść obojętnie.

Z tego co wiem to różnorodność jest, ale w krajobrazach. Powtarzalne questy to co innego. 

Opublikowano

Kojima yebaniutki retweetuje recenzje od stron i magazynow ktore nie istnieja. xd

Recke Doritos Weekly bym przeczytal, nie powiem.

EISEAh2XYAArU8I?format=jpg

Opublikowano
48 minut temu, pawelas napisał:

Gra drogi to był the last of us, a tam miałeś jedną ważną rzecz której nie widzę w Death Stranding, czyli różnorodność. Raz takie miasteczko, raz inne, grzyby, bandziory, tunele, eksplorację wewnątrz budynków a nie tylko ściółki leśnej. Kurła tam to się działo a tutaj biegasz to starego śmierdziela z pieluchomajtkami po kilka razy i jeszcze te pieluchy jakieś muły będą ci próbowały ukraść. Nie mogę nad tym przejść obojętnie.

Koleś, ale z tego co wiem to pokazywane są materiały z zaledwie pierwszych 3 rozdziałów, więc kto wie co tam jeszcze upchali. 

Te analizy ustawiania drabin czy inne pjerdy :pawel:

Opublikowano
4 godziny temu, pawelas napisał:

Będziesz miał sto drabin obok siebie a będziesz chciał polajkować czterdziestą trzecią bo to drabina twojego znajomego to jak to zrobisz?

Przejdziesz po 42 drabinach. Masz problem z prostą matematyką?

2 godziny temu, pawelas napisał:

Nie wiem na co te lajki ale chyba żeby było miło.

Było mówione w reckach: zyskujesz punkty do progresu, przez co dostajesz dostęp do nowej technologii, czyli gadżetów, które z kolei zastąpiły tradycyjne drzewko rozwoju postaci. 

Edytowane przez MAJOCHEY_PL

Opublikowano

Materiały były pokazywane także z końcówki gry

biegniesz z góry do jakiejś ogromnej bazy, inni gracze biegną gdzieś tam także w stronę tej bazy, w tle przygrywa kitajska muzyka i będziesz biegł tak długo że całego kawałka odsłuchasz czy tego chcesz czy nie

przebieg z jednej misji może wyglądać tak że ustawiasz balans na obie nogi źle, bo gdyby nie szło tego sknocić to na co to w ogóle jest? Poruszasz się wolniej niż powinieneś, wpadniesz do wody i wszystko pogubisz. Jak już se pozbierasz zaczną cię gonić muły i przypuszczam że chociaż raz na cały playthrough cię złapią, więc znów coś tam zgubisz i jesteś w dupie bo nie wykonasz misji. Gdzieś po drodze niemowlak na bank się rozpłacze i będzie go trzeba poniańczyć. W końcu dojdziesz do starego, odpali się cutscenka, i tak kilka razy musisz polatać z tym samym w to samo miejsce z tymi samymi przeszkodami. Miłego grania.

Opublikowano

Zastanawia mnie, czyim alterem jest ten random... Agresywny niczym bluber, ale jego posty nie są jednolinijkowcami, więc raczej nie... 

Opublikowano

No. I już najebał 11 plusów, tempo godne tamtego jegomościa.

Btw. Maaasa materiałow dotyczących DS na Yt. Cały dzień zapoznaję się ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Bansai napisał:

To poczytaj recenzje, bo ponoc gra bije ludzi po glowie jesli chodzi o tlumaczenie fabuly i metafor.

No a w soulsach to niby co ? Właśnie za(pipi)iście, że nie ma łopatologicznego wytłumaczenia wszystkiego i zostawiają pole do interpretacji. No, ale tak dla ludzi bez wyobraźni to oczywiście lipa i muszą mieć na tacy wszystko ;)

Opublikowano

Zakończenie  / lub zamknięcie wątków/  w stylu genialnej "Incepcji" , gdzie siedzisz i patrzysz na napisy końcowe zastanawiając się, czy 

Spoiler

bączek przestanie się kręcić...

to jest kwintesencja doznań płynących z ekranu.

Tu oczekuję podobnych rzeczy, więc srebrniki w sakwie brzęczą 

Spoiler

oj, brzęczą.

Opublikowano

Nie za wcześnie na rozkminy o zakończeniu? Chyba trzeba się powoli ewakuować z tematu.

Opublikowano

Spoko, bo ci ludzie z "wyobraźnią" i tak nie wpadną na nic mądrego, więc nie zespoilują tobie gry.

Opublikowano
44 minuty temu, cotek napisał:

No a w soulsach to niby co ? Właśnie za(pipi)iście, że nie ma łopatologicznego wytłumaczenia wszystkiego i zostawiają pole do interpretacji. No, ale tak dla ludzi bez wyobraźni to oczywiście lipa i muszą mieć na tacy wszystko ;)

No w soulsach jest kompletnie na odwrot, takze nie rozumiem dalej porownania z DS gdzie masz kilkugodzinne wyklady w scenkach dlaczego to jest X lub Y.

Opublikowano

Zwracam honor, kompletnie nie skumałem Twojej poprzedniej wypowiedzi. Wybaczcie xd

Opublikowano

Sam jestem troche zdziwiony ze Kosimazaki taki myk zrobil, z reguly w MGSach staral sie tego typu nowinki zostawiac do rozkmnienia graczom, z malymi wyjatkami oczywiscie [np. EWA, JABLKO I KOSCIOL w MGS4].

Poczytalem dzisiaj troche wiecej i o dlugosc scenek nie ma sie co martwic, niektore ponoc trwaja tyle co pelnometrazowy film. Sam raczej w to nie pogram, ale obejrzec to mozna jak najbardziej, jeszcze jak, chocby z czystej ciekawosci.

Opublikowano
1 minutę temu, Bansai napisał:

ponoc trwaja tyle co pelnometrazowy film.

Z cyklu   " jak zrealizować zamysł twórcy" :   skipuj cut scenes.

Nie oglądaj wyłożonej na srebrnej tacy fabuły, domyśl się, co autor miał na myśli.

Opublikowano
1 godzinę temu, MAJOCHEY_PL napisał:

No. I już najebał 11 plusów, tempo godne tamtego jegomościa.

Chyba żartujesz - przy 116 postach? Brokuł miałby pińcet plusików :kaz:

23 minuty temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Z cyklu   " jak zrealizować zamysł twórcy" :   skipuj cut scenes.

Nie oglądaj wyłożonej na srebrnej tacy fabuły, domyśl się, co autor miał na myśli.

No nie za bardzo, skoro zamysłem twórcy jest przedstawienie fabuły w cut-scenkach, a nie ukrywanie jej w "opisach przedmiotów".

Dziś zerknąłem tylko z grubsza na materiał od PlayStation Access i nic więcej do premiery nie oglądam.
Aczkolwiek muszę przyznać, że złapał mnie lekki hajp - mam ochotę odpalać filmiki na YT i poznawać gierkę.
No i jestem zaintrygowany swego rodzaju wizjonerstwem Kojimy, który postanowił obalić openworldowy schemat "podróż, jako smutna/żmudna konieczność, byle do celu, po nagrodę" - tu podróż i postępy w niej mają być nagrodą samą w sobie, więc jestem ciekaw, czy do mnie to trafi i będę w stanie to docenić, czy jednak niekoniecznie.

Opublikowano
2 minuty temu, Wredny napisał:

obalić openworldowy schemat "podróż, jako smutna/żmudna konieczność, byle do celu, po nagrodę" - tu podróż i postępy w niej mają być nagrodą samą w sobie, więc jestem ciekaw, czy do mnie to trafi i będę w stanie to docenić, czy jednak niekoniecznie.

Jakże trafne spostrzeżenie zawarłeś w tym zdaniu.

Odczuwam dokładnie to samo. 

4 minuty temu, Wredny napisał:

złapał mnie lekki hajp 

Szczęściarz...

Chciałbym, żeby też mnie tylko złapał...

Mnie ścisnął imadłem.

Opublikowano
2 minuty temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Mnie ścisnął imadłem.

Same here. Ale nie oglądam nic kompletnie, oprócz ostatniego trailera po raz 10 xD

Edytowane przez cotek

Opublikowano

vgcd5l2z69w31.jpg

Londyn, kolejka na spotkanie z chinolem :notbad:

Opublikowano
15 minut temu, Bzduras napisał:

vgcd5l2z69w31.jpg

Londyn, kolejka na spotkanie z chinolem :notbad:

Z Yojim?

Opublikowano
10 godzin temu, ListuniO napisał:

Z Yojim?