Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

No jak tam nastroje przed zebraniem szanownej kutakomisji do spraw podnoszenia kredytów i wkurwiania mnie? :rotfl::lapka:

Osobiście mam przeczucie, że stopy pozostaną bez zmian z ewentualnie drobną korektą. 

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 624,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

W sierpniu inflacja wzrosła, złoty leci na ryj, zaraz wjeżdża dodatek węglowy - czyli znowu wlanie pieniędzy w rynek, więc stawiam, że stopy wzrosną min. 50 punktów bazowych.:/

Opublikowano
W dniu 2.09.2022 o 11:10, ping napisał:

Ja pamiętam, bo zarabiałem wtedy w dolarach.

Kurwa :( 

Zamawiałem masę gier z ebaya na NESa w tym okresie - piękny kurs :banderas:

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał:

Wyzyskiwania i wyniszczania klasy średniej i kredytobiorców ciąg galszy

No ale to w sumie racja. Najniżej sytuowanym dadzą dodatki i wsparcia, najlepiej sytuowani za bardzo nie odczują, a klasa średnia poniesie największe koszty. 

Opublikowano

U mniew lipcu wiec trzeba było mocno nadpłacic zeby rata znowu wyglądała w miare spoko. Do konca roku dorzuce jeszcze drugie tyle i całkiem juz powinno byc ok. Jak glapinski nie pierdolił głupot i czekaja nas max dwie małe podwyzki to dramatu u mnie nie bedzie. Jak to wszystko za jakis rok zacznie spadac to w ogole bedzie bajka. Tzn mam nadzieje ze zacznie :/ 

Opublikowano

Ja mu nie wierzę, pewnie będą podwyżki co miesiąc do końca roku. Ja nadpłacam w listopadzie i później w przyszłym roku, głównie przez wakacje kredytowe.

Opublikowano

Jak nie zrobia czegos z energia to bardzo duzo firm zaprzestanie działalnosci od stycznia. Mysle, ze to jest najwieksze zagrozenie. 

Opublikowano

+25 pb, skromnie, spodziewałem się +50 pb. Więc kto wie czy nie za miesiąc powtórka i zamykamy temat na 7%?

Opublikowano

Ano, konto oszczędnościowe sobie oscylowało wokół 7% całe wakacje, może odrobinkę chociaż ruszy zanim będzie rekalkulacja w Nest Banku. Tylko chujki obniżą w listopadzie i tak o 1 p.p. względem wiboru 3M ;(

Opublikowano

Czyli deklaracje na sopockim molo były prawdziwe!  Póki co moze to koniec, ale w przyszłym roku inflacja spokojnie przekroczy 20% i będzie kroczyć ku 30% bo realizujemy scenariusz turecki. 

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał:

Czyli deklaracje na sopockim molo były prawdziwe!  Póki co moze to koniec, ale w przyszłym roku inflacja spokojnie przekroczy 20% i będzie kroczyć ku 30% bo realizujemy scenariusz turecki. 

dlaczego jeszcze tu jesteś?

masz niemieckie papiery i siedzisz w Polsce? Daj spokój :)

Opublikowano
1 minute ago, ping said:

dlaczego jeszcze tu jesteś?

masz niemieckie papiery i siedzisz w Polsce? Daj spokój :)

Miałem ofertę pracy ostatnio ale odpusciłem bo nie były to jakieś kokosy a nie chce mi się organizować całej przeprowadzki. Nie mam też poduszki finansowej na płacenie 20k kaucji i chęci wynajmowania znów mieszkania.

W Niemczech też nie ma różowo, zesrani są widmem gigantycznym podwyżek cen energii. 

Opublikowano
8 godzin temu, pawelgr5 napisał:

Jak glapinski nie pierdolił głupot i czekaja nas max dwie małe podwyzki to dramatu u mnie nie bedzie. Jak to wszystko za jakis rok zacznie spadac to w ogole bedzie bajka. Tzn mam nadzieje ze zacznie :/ 

Moim skromnym zdaniem czeka nas jeszcze jedna podwyżka o +25 punktów by w listopadzie i grudniu zadowolić ludzi brakiem wzrostów i pozornym spokojem a od stycznia max lutego

41593266_images(2).jpeg.2915cbf3a40ad8a5b54c375193144ca3.jpeg

i ostro po piździe dostaną kredytobiorcy. W tym ja. 

Po cichutku liczę, że w 2023 zatrzyma się machina podwyżek ale trzeba być realistą. Dobrze, że mam odłożoną pakę to w razie czego trochę na tym pojadę. :cool:

A na koniec 2023 liczę, że będzie tak jak mawia poeta

4091847.jpg.b3415507c91c6cc0066f7a1c302f5cd6.jpg

I na koniec jeszcze coś pozytywnego. :)

1404403096_images(1).jpeg.941a4beaee5396eb8372d4efe7726120.jpeg

Niesamowity facet. :banderas:

Opublikowano

Weź, bo nie wyrabiam z gotowaniem bigosu na uspokojenie...

Opublikowano

Patrząc na fotki w temacie Pogoda, trochę traci grunt pod nogami :yao:

Opublikowano
15 minut temu, iluck85 napisał:

@balon Jak tam Gorzów? Duze straty masz czy ominęło Cię w miarę?

Ominęło, ja na wzniesieniu mieszkam i patrzę z góry na gorzowskie slumsy :yao:

Spoiler

a tak serio, to dzięki, wsio ok. Bez strat, nie licząc posłania psa, które zostało na działce i jest mokre

.

Opublikowano

Jakos krzywo przeczytalem i myslalem, ze ci psa z buda wywialo jak temu koledze boomcia.