Opublikowano 17 sierpnia17 sie To prawda, nawet ja musiałem dokupić sobie karte pamięci żeby mieć miejsce na key cardowe perełki
Opublikowano 17 sierpnia17 sie 5 minut temu, devilbot napisał(a):Ale co z tego że gry są niby offline jak współczesne konsole series x i PlayStation 5 są zabezpieczone DRM.Opalimy na nich gry w trybie offline ale i tak co jakiś tam czas trzeba się połączyć z serwerami.Zresztą awarie tych serwerów nieraz to pokazały.Ja niczego nie posiadam i jestem szczęśliwy.Jakie to gry? Bo ja przez większość czasu nawet nie mam konsoli podpiętej do neta i jeszcze się nie zdarzyło, żeby wcześniej zainstalowana gra nie chciała się odpalić.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie PS5 nie ma DRM-a, nawet konfigurację można zrobić offline, czego na Xboxie nie ma od czasu One. Jedyny problem, to coś tam było z tymi napędami jak chcesz wymienić, czy wsadzić do digitala, ale też chyba w jakiejś późniejszej wersji, to naprawiono. Na pewno FATY były sztywniutkie od początku.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie Nie będę się ośmieszał jakimiś 256gb w 2026 roku gdzie mój chujowy tani telefon ma dużo więcej nie wspominając o 4tb w mojej bestii Xboxie series x 2 minuty temu, Josh napisał(a):Jakie to gry? Bo ja przez większość czasu nawet nie mam konsoli podpiętej do neta i jeszcze się nie zdarzyło, żeby wcześniej zainstalowana gra nie chciała się odpalić.U mnie na Xboxie to każda jedna.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie 43 minuty temu, devilbot napisał(a):Ja niczego nie posiadam i jestem szczęśliwy.Trzeba być ładnie stukniętym żeby się samemu podkładać pod taką rzeczywistość z pełna świadomością. Niekumate kowalskie to jeszcze rozumiem :). Edytowane 17 sierpnia17 sie przez Kangus
Opublikowano 17 sierpnia17 sie 4 minuty temu, Kangus napisał(a):Trzeba być ładnie stukniętym żeby się samemu podkładać pod taką rzeczywistość z pełna świadomością. Niekumate kowalskie to jeszcze rozumiem :).Czyli uważasz, że jestem debilem. No trudno nie ty pierwszy.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie 26 minut temu, devilbot napisał(a):Czyli uważasz, że jestem debilem. No trudno nie ty pierwszy.Nie, nie uważam, że debilem :). Ale samemu sobie gotować taki los wiedząc jak to wygląda i jeszcze mówić jak fajnie kiedy wiesz jakie z tym wszystkim się wiąże ryzyko ... no nie fajnie ;). Wszystko fajnie do momentu jak wszystko działa jak trzeba. Edytowane 17 sierpnia17 sie przez Kangus
Opublikowano 17 sierpnia17 sie Jaki znowu los.Jest to wygodne i przyszłościowe.Kupował bym na płytach to teraz mógłbym je sobie w dupę włożyć.A tak wszystko przechodzi na następną generację plus część biblioteki jest na pc i handheldzie.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie 31 minut temu, devilbot napisał(a):Kupował bym na płytach to teraz mógłbym je sobie w dupę włożyć.Przeciez Asia ci szykuje opcje hybrydową z płytek.
Opublikowano 17 sierpnia17 sie @drozdu7 też mnie to dziwi.Z drugiej strony sam zaczynam doceniać cyfrę, o ile są promki. W napędzie tkwi płytka z Black Flag, a w przerwach jest Wildlands i WRCG kupione za grosze. Jakbym tak musiał żonglować płytkami, to by mi się już nie chciało.Tak wiem, trzeba grać w jedno od początku do końca, a nie mieć 5 rozgrzebanych gier, jak sam teraz mam.
Opublikowano 20 sierpnia20 sie ostatnio furorę zrobiły u liczby z analizy Ampere i sprzedaży Residenta, teraz jest tego więcej:odpowiadając na wcześniej zadane pytanie to liczby tylko dla PS5
Opublikowano 20 sierpnia20 sie Jaki jest takich zestawień dla gier, które w momencie premiery nie miały fizycznego wydania i ludzie byli zmuszeni do zakupu cyfry.
Opublikowano 20 sierpnia20 sie Gdybym sie nie znal na fizyce napisalbym, ze to „fizyk schrodingera” zeby bylo smiesznieJa sie wypisuje
Opublikowano 21 sierpnia21 sie tak jak pisałem w temacie xboxa, te dane stawiają decyzję Sony w jeszcze gorszym świetle, bo ciężko racjonalnie wytłumaczyć dlaczego Xbox z 8-krotnie mniejszą sprzedażą pudełek w USA (globalnie ta różnica jest na pewno jeszcze większa) nie zrezygnował jeszcze z pudełek, a Sony już tak
Opublikowano 21 sierpnia21 sie Ze swojej strony moge dodac, ze MS nie produkuje juz swoich evergreenow na plytach od dawna (forza, halo, gears, itp)Pisalem o tym 2 lata temu.
Opublikowano 21 sierpnia21 sie 15 minut temu, ASX napisał(a):tak jak pisałem w temacie xboxa, te dane stawiają decyzję Sony w jeszcze gorszym świetle, bo ciężko racjonalnie wytłumaczyć dlaczego Xbox z 8-krotnie mniejszą sprzedażą pudełek w USA (globalnie ta różnica jest na pewno jeszcze większa) nie zrezygnował jeszcze z pudełek, a Sony już takracjonalne wytłumaczenie jest takie, że w sony na pewno liczyli na ms, ale się przeliczyli i nie doczekali, bo ms nie chciał kolejnego złego pr-u odbudowując nie tylko markę, ale i samą konsolę w ramach tej marki
Opublikowano 21 sierpnia21 sie U MS nawet nie było by oburzenia bo kto tam pudełka kupuje jak jest gamepass.
Opublikowano 21 sierpnia21 sie Teraz jak mają zrobić tego Positrona to pudełko na kloca nagle stanie się atrakcyjniejszą opcją. Jeśli w pakiecie mam dostać grę z Play Anywhere na X, PC i handhelda a dodatkowo położyć sobie płytkę na półce i to wszystko pewnie jeszcze taniej od cyfry (w polskim regionie, żeby zaraz mudżahedini ze sklepiku na Zimbabwe nie zaczęli jojczeć) to to jest no brainer.
Opublikowano 21 sierpnia21 sie No i właśnie w tym rzecz. Realnie mało kto kupuje pudełka na Xboksa, to już nie jest przeszkoda, cyfrowa dystrybucja na X dokonała się jakiś czas temu, ale taka ostateczna decyzja rozniosłaby się szybko po internetach, po wszystkich portalach. Tradycyjnie wszystkie pomyje na MS, wszystkie możliwe epitety w stronę MS, a Sony oczywiście "tylko by się dostosowało" do zachodzących zmian. Teraz ludzie liczą, że może łaskawie MS jednak zostawi pudełka na Helix, ale jak nie... No po prostu nie uratują pudełek, ale... Nie uśmiercą ich, bo to spadło na Sony.
Opublikowano 21 sierpnia21 sie MS może nie zrezygnował z pudełek, ale gier na fizyku na XSX wychodzi tak mało że szkoda sobie tym zawracać głowę.