Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Mnie osobiscie Sekiro interesuje, pomimo ze Soulsy mi nie podeszly. Soulsy wydaja mi sie zbyt mulowate i powolne. Taki Nioh, czy Sekiro to juz bardziej lekki uklon w strone Ninja Gaiden, wszystko jest bardziej responsywne. W Sekiro zapowiada sie, ze tempo bedzie jeszcze szybsze w przeciwienstwie do Nioha, co mi osobiscie bardzo odpowiada. W Niohu najbardziej co mnie wkurzalo to zbyt mala roznorodnosc przeciwnikow. Ukonczylem tylko watek glowny, ale i tak trzeba bylo ubijac ze 3 razy tych samych bossow. Bawiac sie w zadania poboczne, byloby tego wiecej, ale dla mnie juz w watku glownym dalo o sobie znac zmeczenie materialu. Takze, jesli komus nie podeszly Soulsy to uwazam, ze warto dac szanse Niohowi i Sekiro o ile preferuje sie dynamiczna gre.

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 355,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jakby ktoś się jeszcze martwił o hitboxy.

• Kiedyś to i jazda furmanką czy na osiołku bywała standardem. I wiecie co? Pozmieniało się trochę od tamtych czasów

• Narzekaj na posty o tym jak gra działa na konsolach, a jednocześnie pisz o tym jak to twój kurier jest już w drodze z egzemplarzem gry 

Opublikowano

BB i Nioh u mnie wyplatynowany, Sekiro też to czeka :cool: Obejrzałem jeden 15 minutowy filmik i wystarczy mi, by brać na premierę.

Martwi mnie jedynie, że skoro nie będzie do wyboru innych broni i dual-wielding'u to gierka może cierpieć w walce na rutynę.

Nie wiem, widocznie odcinając się mechaniką od poprzednich gier widzą w tym sens i będzie sztosik.

Opublikowano

Ale ta proteza będzie dawała nowe możliwości i chyba niejako zastąpi inne bronie.

Opublikowano

No kilka zastosowań ma i pewnie będzie tego więcej. Drzewek technik itd. nie mam zamiaru sprawdzać, ale jesli zrobią combosy lepiej niż w takim Nioh'u to pewnie nie ma się o co martwić. 

Opublikowano

Dlaczego temat nie tam - https://www.psxextreme.info/forum/246-souls-like/ ?

Opublikowano
29 minut temu, Bartolinsky napisał:

No kilka zastosowań ma i pewnie będzie tego więcej. Drzewek technik itd. nie mam zamiaru sprawdzać, ale jesli zrobią combosy lepiej niż w takim Nioh'u to pewnie nie ma się o co martwić. 

Na to bym raczej nie liczyl, z tego co ogladalem to bedzie gra gdzie sie bedziemy wymieniac grubo z wrogami ciosami i nawet zwykle szprotki moga blokowac, to nie bedzie tytul gdzie mozna z mobkow robic hamburgery jak w Nioszku.

Calosc duzym skrocie sprowadza sie do rozbicia gardy przy pomocy roznych technik/gadzetow i zrobienia one hit killa.

Opublikowano
34 minuty temu, Rozi napisał:

Ale ta proteza będzie dawała nowe możliwości i chyba niejako zastąpi inne bronie.

gdzies na filmiku

widzialem jak typek robi z tego wlocznie

Opublikowano
1 minutę temu, Bansai napisał:

Na to bym raczej nie liczyl z tego co ogladalem, to bedzie gra gdzie sie bedziemy wymieniac grubo z wrogami ciosami i nawet zwykle szprotki moga blokowac, to nie bedzie tytul gdzie mozna z mobkow robic hamburgery jak w Nioszku.

Calosc duzym skrocie sprowadza sie do rozbicia gardy przy pomocy roznych technik/gadzetow i zrobienia one hit killa.

Faktycznie ciachanie i jugglowanie przeciwnikami pasuje tutaj jak pięsć do nosa, ale mi chodzi głównie o tą różnorodnosć taktyk jakie mamy np. w Niohu. Prócz broni były jeszcze postawy, więc było co odkrywać.

A to, że można jednym hitem sciągać pasek przeciwników czy nawet bossów to jest dla mnie duży plus.

Opublikowano
15 minut temu, Bansai napisał:

Z tego co widziałem na jednym streamie nie trzeba nawet robić tego finishera na każdym, wrogowie wciąż mają hp jeśli im w trakcie walki spadnie do 0 to normalnie umierają.

Opublikowano

Swoją droga wiadomo już w ilu fpsach gra będzie hulać na konsolach? Bo jeśli to ma działać jak BL to :pawel:  

wtedy wersja PC only 

Opublikowano
2 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

Z tego co widziałem na jednym streamie nie trzeba nawet robić tego finishera na każdym, wrogowie wciąż mają hp jeśli im w trakcie walki spadnie do 0 to normalnie umierają.

Ta widzialem jak zwykle szproty na 0 hp po chwlili umieraly [dziwnie i nienaturalnie to wygladalo] ale mini-bossow i bossow chyba trzeba bedzie yebnac odpowiednio.

Ciekawa mechanika mimo wszystko, mam tylko nadzieje ze bedzie wystarczajaco duzo animacji zabojstw.

Opublikowano

Oficjalnie nie podali, ale grajac w demo mialem wrazenie ze jest wiecej niz 30 fps - to bylo na prosiaku i sporo starszy build.

Opublikowano

@Dr.Czekolada

Ale zdecydowanie gracz chce robić deathblowy, bo one uzupełniają pasek od mechaniki ożywiania się i jak dobrze rozumiem, to faktyczna śmierć postaci - oprócz cofania do statuetki - powoduje rozprzestrzenianie się zarazy (dragon rot) na świat i negatywne konsekwencje (dla npc szczególnie).

Edit: Dokładniej to tak: pierwsze ożywienie odzyskuje się odpoczywając przy statuetkach, tutejszym odpowiedniku ognisk, drugie właśnie za walkę i deathblowy. Generalnie śmierć powoduje stracenie połowy tego co uzbierałeś (waluta/exp). 

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano
9 minut temu, smoo napisał:

Oficjalnie nie podali, ale grajac w demo mialem wrazenie ze jest wiecej niz 30 fps - to bylo na prosiaku i sporo starszy build.

Czyli jednak PC :/ Granie w tak szybka grę akcji w 30 fpsach to imo masochizm. Tu musi być lock 60.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Kurcze, premiera dopiero za 2 tygodnie a ruch większy niż DMC 5.

Panowie na pewno będziemy się świetnie bawić i kto wie możliwe, że będzie to najlepsza gra od FROMSOFTWARE.

Ja już się doczekać nie mogę i oby tylko można było ustawić japoński dubbing i polskie napisy a wsiakne w ten świat całkowicie!

Opublikowano

No i już bankowy zakup w premierę . :)

Opublikowano
3 minuty temu, XM. napisał:

No i już bankowy zakup w premierę . :)

To radzę się spieszyć i popatrzeć na cenę w takim electronic dreams (209zl), wszędzie indziej 250 :frog: cenega

Opublikowano

Dzięki zamówione. Ale pewnie wydymaja  mnie jak morele  z dmc.

Opublikowano
37 minut temu, Starh napisał:

To radzę się spieszyć i popatrzeć na cenę w takim electronic dreams (209zl), wszędzie indziej 250 :frog: cenega

Wiadomo, czy beda PL napisiory w wersji z dreamsow?

Opublikowano
1 minutę temu, bebbop napisał:

Wiadomo, czy beda PL napisiory w wersji z dreamsow?

Gra będzie z polskiej dystrybucji, wiec pewnie tak.

Opublikowano

Cholera, jeśli bieda ps4 tylko 30 chyba wolę ograć kiedyś na pro.

Chyba że będzie opcja 60@720. 

Edytowane przez mate6