Il Brutto 1 618 Opublikowano 21 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Pogralem chwile, co prawda walczylem tylko z podstawowymi przeciwnikami i jednym mini bossem ale parowanie wydaje sie byc latwiejsze niz w soulsach w takim sensie, ze nie trzeba idealnego timingu tylko to okno jest o wiele wieksze. Zobaczymy jak to bedzie z powazniejszymi przeciwnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Godzinę temu, Ryo-San napisał: @YETI przecież to zwykła kolekcjonerka. Była dostępna u nas w preorderach w cenie 450-470(Ultima, Muve, CDP itd), teraz tylko Janusze na Allegro z przebitką ponad 100% Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Digital Foundry, wersja na Pro najlepsza jeżeli chodzi o konsole. https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-21-sekiro-shadows-die-twice-dziala-w-1800p-na-ps4-pro-i-xbox-one-x-analiza-digital-foundry Edytowane 22 Marca 2019 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Yeti toż się obudził ta kolekcjonerka zeszła w pre orderach na grubo z miesiąc przed premierą. Jeszcze wer pc była dłużej dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Dobra, zacząłem Sekiro.Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę.Co do samej gry to dużo nie widziałem ale porównując początek Sekiro i BB, wydaje mi się, że Bloodborne zrobił na mnie większe wrażenie pomimo tego, że klimaty starożytnej Japonii uwielbiam. Wiadomo, wszystko może się zmienić a na tą chwilę mogę jedynie porównać tylko pierwsze minuty z tymi grami. Aha intro w Seriko to coś pięknego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 4 minuty temu, Kolos28 napisał: Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę. Nie pij tyle od rana, chłopie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Nie pij tyle od rana, chłopie...Sam jestem przerażony co piszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Muszę przyznać, że skradanie rzeczywiście odgrywa istotną rolę. Właściwie przez te kilka godzin głównie na tym się opierałem. Nie wyobrażam sobie szarżować na grupkę nawet 3 przeciwników, a tutaj zdarzają się znacznie liczniejsze patrole. Najgorsi oczywiście łucznicy, bo wystarczy że ich kolega rzuci w nas olejem, a ci użyją ognistych strzał i koniec zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 52 minuty temu, Kolos28 napisał: Dobra, zacząłem Sekiro. Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę. Co do samej gry to dużo nie widziałem ale porównując początek Sekiro i BB, wydaje mi się, że Bloodborne zrobił na mnie większe wrażenie pomimo tego, że klimaty starożytnej Japonii uwielbiam. Wiadomo, wszystko może się zmienić a na tą chwilę mogę jedynie porównać tylko pierwsze minuty z tymi grami. Aha intro w Seriko to coś pięknego. A jak tak halas konsoli, wzprus, zmalal? Edytowane 22 Marca 2019 przez hav7n Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 A jak tak halas konsoli, wzprus, zmalal?Nie rozumiem zbytnio pytania i nie wiem czy pytasz poważnie ale jest cicho Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Ten temat sprawia ze hype mi maleje. Strasznie pyerdolicie 3 po 3 Serio jest duzo skradania w sekiro ? W zyciu bym nie wpadl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Ja coś pokonać Zatrutego Ogra nie mogę ;< Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Ja coś pokonać Zatrutego Ogra nie mogę ;Zatrutego czy Skutego Orga?Jeśli Skutego, to byłeś już w tej ukrytej lokacji, Możliwy SPOILER!...tam będzie przedmiot do protezy, który powinien ułatwić przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 16 godzin temu, Kyo napisał: Panie a ile klatek na Xbox One Fat? A ile na S? A ile na XOX? A ile na Pro? A n facie spadają? Ja rozumiem że każdy chce wiedzieć ale brakuje tylko pececiarzy z pytaniami a ile na Radeonie X albo Geforce Y no bo w końcu multi kuli i też mają prawo wiedzieć. Tak trochę mało w tym wszystkim samej gry. No i jeszcze rozdziałki i efekty - nie zapomnijcie zapytać. (pipi) z gameplayem czy systemem. Radze sie przyzwyczajac ;] (pipi) podzialy na Pro fat s X to tylko przedsmak tego belkotu i podzialow ktory bedzie mial miejsce w nastepnej generacji ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Mimo wszystko uzywajcie spoilerow panowie. Nie kazdy wie, ze w grach siekanych prawie zawsze wystepuja ogry i sa albo zatrute badz skute. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 8 godzin temu, YETI napisał: Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Ostatnie preordery na kolekcjonerkę Sekiro poszły w listopadzie i to momentalnie. Do tego jeszcze Euro AGD anulował jakieś 2tyg temu wszystkie preordery na tą wersję. Tylko rynek wtórny, ewentualnie nówki na aukcjach po tysiaku. No i oczywiście można jeszcze liczyć na farta i przeglądać przez jakiś tydzień/dwa oferty sklepów bo ktoś zawsze mógł zrezygnować z preordera (nie opłacić, anulować, nie odebrać) Edytowane 22 Marca 2019 przez Ryo-San 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 9 godzin temu, YETI napisał: Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Digital Foundry, wersja na Pro najlepsza jeżeli chodzi o konsole. https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-21-sekiro-shadows-die-twice-dziala-w-1800p-na-ps4-pro-i-xbox-one-x-analiza-digital-foundry No nie do końca jak ktoś ma tv jak ja 120 HZ to Cytat This is a twist to this story though - and it's tied to the Xbox One's support for 120Hz displays.It just so happens that Sekiro benefits greatly from this feature - more than I ever expected. This is the trump card that elevates the Xbox version above the Pro, if you have a 120Hz-capable display. The reason why is pretty straightforward - on an unlocked game running with v-sync enabled, new frames are delivered either at 16.7ms or 33.33ms intervals. It's a jarring difference, and makes the stuttering effect rather unfortunate. However, when connected to a 120Hz screen, frames are presented at 16.7ms, 33.3ms - or at 25ms, a new mid-point made possible by doubling the refresh rate. While Sekiro is still far from perfect, it feels a lot better and is the way I would recommend playing the console versions at their best. Basically - when playing on a standard 60Hz display, the PS4 Pro version looks smoother due to the higher average frame-rate but if you can utilise 120Hz support on Xbox One, it appears visually smoother on that platform despite the lower frame-rate. i to działa nie tylko na x ale też starszych xboxach. Więc będzie płynniej niż na ps4 i pro przy tv z matrycą 120 hz Edytowane 22 Marca 2019 przez blantman 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) 24 minuty temu, Kolos28 napisał: Zatrutego czy Skutego Orga? Jeśli Skutego, to byłeś już w tej ukrytej lokacji, Możliwy SPOILER! ...tam będzie przedmiot do protezy, który powinien ułatwić przejście. Czerwone oczy i w lep wbita deska ... w ukrytej lokacji byłem tzn jestem ale zostawie ja na później ;)) fajnie się biega skacze niezły feeling. Walczy się tez zacnie choć nie obczailem jeszcze ocb z tym żółtym paskiem tzn wiem ze to ta stamina ale jeszcze nie mam skilla żeby dobrze ja rozbijać i parować. Zwykle mobki dosyć łatwe , tylko mini bossowie sprawiają trudnośc póki co. Graficznie widać ze to stary silnik, jesscze w otwartych lokacjach jak swieci słońce są cienie jest ładnie ale w ciemnych lokacjach jak tunele czy pomieszczenia widać ze to trochę jak by past gen jeśli chodzi o cienie. dziwne gram na xox i na szaro mam w opcjach „zmien jakość grafiki” czyli nie mogę w to w ogóle wejść . Ktoś wie ocb ? Na xox czuć ze fpsy latają jak szalone między 40-60 nie zawsze czuć ze jest płynnie gładko Edytowane 22 Marca 2019 przez Banan91PL Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 A powiedzcie mi, co się dzieje, jak za czesto giniemy? jaka jest kara? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Rozprzestrzenia się choroba zwana Dragonrot i maleje twoja szansa na uniknięcie kary po śmierci (utrata połowy xp i kasy). Pewnie ma to jakiś związek z pobocznymi postaciami, może też z zakończeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0002-CUSA13801_00-SEKIROTHEME00003 darmowy motyw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Pierwsze kilka godzin za mną. Jest dobrze. System kontr/parry bardzo przypomina mi... issen z Onimushy 2 (konkretnie z tej części, bo odgrywał tam zdecydowaną rolę), sama walka jest bardzo szybka, nadal premiuje uważną obserwację przeciwnika (no i nie da się mashować r1/rb, bo sobie prędzej zrobimy krzywdę a nie przeciwnikowi, więc jeśli ktoś tak ogrywał gry od From to [*]) oraz dobór taktyki. Stealth to uboższy kuzyn Tenchu, ale swoje zadanie spełnia, no i system podsłuchiwania ładnie zastępuje wiadomości od graczy. Warto słuchać przeciwników. Największe zaskoczenie? Ilość dialogów w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Godzinę temu, blantman napisał: No nie do końca jak ktoś ma tv jak ja 120 HZ to i to działa nie tylko na x ale też starszych xboxach. Więc będzie płynniej niż na ps4 i pro przy tv z matrycą 120 hz Hdmi 2.0 nie obsługuje 120hz +4k. Tylko fhd. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 7 minut temu, Starh napisał: Hdmi 2.0 nie obsługuje 120hz +4k. Tylko fhd. a xbox one s? Wracając do gry czy parować można każdego bossa i minibossa? Czy tylko na mobków to działa a na bossów trzeba inną taktykę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Bossów też można, choć nie wszystkie ataki. No ale nie doszedłem jeszcze daleko, więc możliwe, że trafią się przeciwnicy wymagający innego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Tak jakby walka w Sekiro wypada dosyć blado przy Niohu ewentualnie przy BB. Nie wiem nad czym były te spusty ale to takie 7/10 max, może sie rozkręci z czasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi