Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

No Sony Japan Studio.

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Godzinę temu, czarek250885 napisał:

Nie każda rodzina żyje tak by ledwo zamknąć miesiąc. Ja sam mam dwójkę dzieci i mogę sobie pozwolić na kupno sprzętu na premierę. W zależności od poziomu życia każda grupa, która będzie chciała zakupić nową konsolę dobierze to sobie względem poziomu swoich zarobków. I zgadzam się, że Ci z mniejszym budżetem mogą wybrać ten słabszy model xboxa z gamepass-em. Reszta raczej kupi to co bliżej jego sercu, pod kątem gier, usług, lub przyzwyczajeń. 

Przeceniasz liczbę tych świadomych klientów. To, że osoby z forum takie są to nie znaczy, że jest to większość. Raczej zdecydowana mniejszość. A nawet wielu z tego forum nie kupi day one bo np. backlog, bo drogo i czekają na promo, bo żona w(pipi)iona itd. No chyba, że rzucą 100 konsol na pl to wtedy będzie mortal kombat w tych sklepach. 

Opublikowano
21 minut temu, lpcl napisał:

Przeceniasz liczbę tych świadomych klientów. To, że osoby z forum takie są to nie znaczy, że jest to większość. Raczej zdecydowana mniejszość. A nawet wielu z tego forum nie kupi day one bo np. backlog, bo drogo i czekają na promo, bo żona w(pipi)iona itd. No chyba, że rzucą 100 konsol na pl to wtedy będzie mortal kombat w tych sklepach. 

Wiesz ja też tak myślałem, aż zrozumiałem, że przy każdej premierze jak nie zrobisz preordera to w sklepie zobaczysz puste regały. Tak jest co premierę i raczej to się nie zmieni. Pamiętam jak było przy ps4 pojechałem o 13 do MM z myślą, że sobie kupię w sklepie, a tu zonk ludzie tam czekali na otwarcie i jak tylko otworzyli wykupili to co było na sklepie z resztą jak w innych sieciowkach. W tej grupie są oczywiście osoby, które kupią sprzęt by od razu wystawić to drożej i zarobić. Myślę że przy premierze PS5 będzie tak samo. Niby nasz taki biedny kraj, a sprzęt znika pierwszego dnia. 

Opublikowano

Ale PS4 było bardzo tanią konsolą, gdzie wszystko wskazuje na to, że piątka będzie sporo droższa.

Opublikowano

Kwestia tego ile w ogóle wyprodukują, ale rzucą na nasz rynek.

O ile rzucą, bo jak okaże się, że za mało im wyszło, to będą woleli może ściąć u Nas, a nie na zachodzie, bo tam więcej gierek opchną itp.

Jeszcze Sony jak Sony, ale MS - tu może być różnie.

I pewnie pewnie patrząc po polityce Sony - elektromarkety pewnie głównie dostaną.

Opublikowano

No i ciśnienie było spore wtedy. A teraz są wersję pro tych konsol, a po grach jak ac vallhalla już widać, że na premierę dupy to nie urwie na next genach. I to też może ostudzić zapał do szybkiego wydania gotówki. Np. ja kupię ps5 dopiero za jakiś rok. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
2 godziny temu, XM. napisał:

No Sony Japan Studio.

Jeśli tytuł przygotowałoby Sony, byłoby to coś wspaniałego. Z drugiej strony widząc dorobek Sony Japan Studio obawiam się o dostarczenie gry na czas - patrz The Last Guardian.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
28 minut temu, Czoperrr napisał:

Jeśli tytuł przygotowałoby Sony, byłoby to coś wspaniałego. Z drugiej strony widząc dorobek Sony Japan Studio obawiam się o dostarczenie gry na czas - patrz The Last Guardian.

Nie wiem ile osób pracuję w Japan Studio, ale z tego co pamiętam przygotowują na premierę Astro Bota, więc jak mają jeszcze robić SH to w późniejszym czasie, lub są podzieleni na dwa zespoły? 

Godzinę temu, creatinfreak napisał:

Ja tam chce nową generację chociażby dla samego ssd. Krew mnie zalewa jak mam odpaloną grę i chce coś innego jeszcze zrobić, bądź zmienić grę. 

Z tym się zgadzam, patrzenie się w kręcące kółeczko zjada nam sporo czasu w ciągu roku, lepiej ten czas spędzić na dobrej grze. 

Opublikowano
33 minuty temu, czarek250885 napisał:

Z tym się zgadzam, patrzenie się w kręcące kółeczko zjada nam sporo czasu w ciągu roku, lepiej ten czas spędzić na dobrej grze. 

W trakcie loadingów w wiedźminie 3 mógłbym z połowę jak nie całą Sage Sapkowskiego przeczytać :p

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Czoperrr napisał:

W projekt zaangażowania się ludzie odpowiedzialny min. za SH2. 

Opublikowano
12 minut temu, YETI napisał:

W projekt zaangażowania się ludzie odpowiedzialny min. za SH2. 

Jeśli to prawda to nie martwię się o jakość wykonania, dwójka była genialna. Jednakże nie wiem czemu to trójkę przeszedłem 4 razy, no i ten ziolony miecz świetlny robił robotę jeśli wiecie o czym piszę. 

Edytowane przez czarek250885

Opublikowano

Jakiś czas temu wyczytałem że cena gier na PS5 i Xboxa SX ma wzrosnąć do 70/75$ co w przeliczeniu daje 275 / 295pln. Jeśli tak będzie to nie będę jedynym, który zrezygnuje z zakupów premierowych w przypadku gier AAA. Na konsolkę sypnę szczodrze groszem ale potem cebulka mode ON :cebula:

Opublikowano
7 minut temu, u55r napisał:

Jakiś czas temu wyczytałem że cena gier na PS5 i Xboxa SX ma wzrosnąć do 70/75$ co w przeliczeniu daje 275 / 295pln. Jeśli tak będzie to nie będę jedynym, który zrezygnuje z zakupów premierowych w przypadku gier AAA. Na konsolkę sypnę szczodrze groszem ale potem cebulka mode ON :cebula:

Gościu, ale 70 baksow to będzie u nas 70 ojro, więc ponad 3 banie. 

Opublikowano

Teraz gry third party można kupić za 220/230zł więc jak będzie podwyżka to pewnie do 259/269zł. Exy Sony za to spokojnie mogą kosztować 299/309zł. 

Opublikowano
8 minut temu, XM. napisał:

Gościu, ale 70 baksow to będzie u nas 70 ojro, więc ponad 3 banie. 

70 euro już jest, będzie 75 euro.

Edit: Mowa oczywiście o sugerowanej cenie detalicznej w krajach z walutą Euro - co jest też punktem wyjściowym dla reszty krajów UE. 

Edytowane przez Hendrix