Opublikowano 11 października 20222 l Coś w tym jest, szwagier ostatnio kupił 75" jakiegoś lcd z samsunga to fatalnie się go ogląda, proponowałem jak już lcd kup sobie XR, ale nie, chciał rozmiar więc teraz chyba trochę żałuje tego zakupu
Opublikowano 11 października 20222 l Wiadomo im większy TV tym bardziej widać niedoskonałości technologii.
Opublikowano 11 października 20222 l ale której? co ogląda, na jakim modelu? fatalnie sie go ogląda, bo może jest 50hz i chłop ogląda TV z anteny analogowej.
Opublikowano 11 października 20222 l Dokładnego modelu nie znam, ale to jakiś z tańszych modeli bo niecałe 3500zł dał jakieś 2 miesiące temu więc tam bym się niczego dobrego nie spodziewał, ale uprzedzałem go, że wraz z jakością tv idzie cena, no ale nie słuchał
Opublikowano 11 października 20222 l Kochani polecicie coś do czyszczenia tv? Generalnie to nie dotykam ekranu. Ale przypadkiem przy przesuwaniu przyłożyłem palec i jest ślad.
Opublikowano 11 października 20222 l Zwykła ściereczka z mikrofibry, minimalnie wilgotna. Lekko przetrzeć brudne miejsce i ewentualnie lekko wypolerować suchą stroną.
Opublikowano 11 października 20222 l Ścierka do podłogi (to nie żart xD) z jana niezbędnego jest super do czyszczenia ekranu.
Opublikowano 11 października 20222 l Mikrofibra + pianka do czyszczenia monitorów (akurat dopadłem z ecolab) i fajnie czyści i przez długi czas nie przyciąga kurzu.
Opublikowano 12 października 20222 l W dniu 7.10.2022 o 18:27, Intotherain napisał: Dzięki lekturze tego topicu dołączyłem dzis do klanu LG C1.. użyłem ustawień obrazu z hdtvtest od miłego Azjaty i jestem bliski stanów euforycznych.. Można prosić linka? Jutro jadę odebrać swojego pierwszego OLEDA w życiu - podjarany.
Opublikowano 12 października 20222 l 4 hours ago, eX4cT_PL said: Można prosić linka? Jutro jadę odebrać swojego pierwszego OLEDA w życiu - podjarany. Świetnie wyjaśnione
Opublikowano 12 października 20222 l Ja tylko od siebie jeszcze dodam, byście się na wstępie nie zrażali do temperatury bieli +50. Na początku wydaje się, że obraz jest kremowy itp, ale jak już się opatrzycie, to nie będziecie chcieli wracać do zimniejszych odcieni.
Opublikowano 12 października 20222 l 17 minut temu, Michał102 napisał: Ja tylko od siebie jeszcze dodam, byście się na wstępie nie zrażali do temperatury bieli +50. Na początku wydaje się, że obraz jest kremowy itp, ale jak już się opatrzycie, to nie będziecie chcieli wracać do zimniejszych odcieni. A ja właśnie od zawsze nienawidzę tego "kremowego" obrazu (u mnie to "mleczko" albo "mgiełka" :D) i staram się ustawiać jasność/poziom czerni tak, by nie widzieć tego efektu. Mam wrażenie że wypiera to kolory i głębię obrazu. Na poprzednim tv niestety powodowało to mocne zaciemnienie całości i przepalenie kolorów, na oledzie jest znacznie lepiej w tej kwestii, ale to też zależy od gry. Szkoda, że chińczyk nie zrobił takiego tutoriala dla Philipsów, wczoraj oglądałem jakiś jego film o kalibracji hdr na ps5 i gość ma niezłą wiedzę Edytowane 12 października 20222 l przez number_nine
Opublikowano 12 października 20222 l Siedzi chłop w temacie od dłuższego czasu i swojego XR też ustawiałem według jego wytycznych i jest całkiem spoko.
Opublikowano 12 października 20222 l Tylko warto też pamiętać, że każdy inaczej odbiera takie rzeczy jak kolory, jasność itd i nie można się sugerować do końca jedynym słusznym ustawieniem od jakiegoś znawcy tematu. Ja wiem, że lubię np mocniej podbity kontrast, kolory i jasność niż np kumple z którymi oglądam filmy i zawsze się dziwią, że mi to po gałach nie daje za mocno
Opublikowano 12 października 20222 l U siebie to tylko powyłączałem te wszystkie AI opcje i nic więcej nie zmieniałem.
Opublikowano 12 października 20222 l Wiadomo ja też coś tam zmieniałem w nasyceniu barw czy kontraście. Trybu gra nie tykałem bo te ustawienia były ok. Ale jako baza do dalszych ustawień jest ok.
Opublikowano 13 października 20222 l Chińczyk i te jego spusty na HGIG. No nie, jakom ex-QLEDowy fetyszystą stawiam wyłącznie na DTM. Co do ustawień, to tak jak napisał kolega wyżej - wyłączyć bzdety AI, Eco i to by było na tyle
Opublikowano 13 października 20222 l Kule u mnie się pozmieniało lekko. Philips odpada i szkoda mi będzie tego ambilighta. Za to w przyszłym miesiącu wpadnie albo Samsung qd oled, albo LG G2 albo coś jeszcze w granicach dyszki z hakiem
Opublikowano 13 października 20222 l Szkoda tego ambi. QD-OLED to naprawdę nowa jakość (side by side)
Opublikowano 13 października 20222 l 11 godzin temu, Anal Wake napisał: Chińczyk i te jego spusty na HGIG. No nie Tylko HGIG lub DV, wszystko inne to sztuczna wypalarka oczu.
Opublikowano 13 października 20222 l 5 godzin temu, k0ntra napisał: Szkoda tego ambi. QD-OLED to naprawdę nowa jakość (side by side) Mi tam nie szkoda. Wkurza mnie nawet mikro światełko wzmacniacza, a takie ogromne efekty to już w ogóle. Żeby nie było to testowałem ambi. Na S95B filmy wyglądają tak że nawet relacje z żoną się poprawiły Inny temat. Jakąś szafkę polecicie pod tv? Tak żeby PS5 weszło na płasko i wzmacniacz 14cm wysokości. Nie wiem czy zwykłej Besty z IKEI nie wziąć i uj. Wysokość 39cm. Pułki i już. Albo coś takiego https://selsey.pl/p/70969/szafka-rtv-kubut Sprzęt można wrzucić za "kratki" nie wiem tylko jak z wentylacją ale jak coś to można plecki przyciąć, a fajnie zasłania z przodu.
Opublikowano 14 października 20222 l No panowie, stalem sie szczesliwym posiadaczem C1 w 65 calach, do ekranu mam 2,5m, no jest idealnie, jak ktoś zobaczy raz taki czarny to już nigdy nie wroci do niczego innego.