Opublikowano 1 marca 20241 r Godzinę temu, Ukukuki napisał: No ja kupiłem PS5 Slim pod premierę GTA6 ale chyba poleci po 3 tygodniach na portal aukcyjny bo to sensu nie ma. Lepiej już będzie poczekać te 6 miesięcy na port na PC. Akurat pod GTA bym zostawił konsolę. Na PC jak zwykle będzie random bullshit go i łatanie 2 lata żeby dało się grać.
Opublikowano 3 marca 20241 r Działa mi na tym Fifa Street (2012) na emu ps3 . Po 16 latach mogę schować wysłużone ps3 do kartonu.
Opublikowano 5 marca 20241 r Planuje w przedziale maj-lipiec zrobić upgrade kompa. Jako, że mój piec ma już ponad 9 lat to za wiele rzeczy mi się z niego nie przyda. celuje w coś w okolice 6-7K. Służyć będzie do grania, emu, odpalania YT i forumka. Wstępnie myślałem o czym mniej więcej takim, ewentualnie zamiast 7900XTX dać 7900XT, ale mogę być na złym topie. I pewnie cokolwiek będzie kosmicznym przeskokiem z mojego GTX 970. https://proline.pl/?n=jaki-komputer-do-gier-za-7000-zl https://proline.pl/koszyk/19aaabc3 Granie w 4K i bajery jak ray tracing itd mnie nie kręcą, ale wolę nie brać czegoś, co za 2 lata będzie przestarzałe i do wymiany dlatego ten XTX wydawał mi się w miarę sensowną opcją. Jak kompletnie zły trop, to dajcie proszę znać.
Opublikowano 6 marca 20241 r 6 godzin temu, Dante napisał: Planuje w przedziale maj-lipiec zrobić upgrade kompa. Jako, że mój piec ma już ponad 9 lat to za wiele rzeczy mi się z niego nie przyda. celuje w coś w okolice 6-7K. Służyć będzie do grania, emu, odpalania YT i forumka. Wstępnie myślałem o czym mniej więcej takim, ewentualnie zamiast 7900XTX dać 7900XT, ale mogę być na złym topie. I pewnie cokolwiek będzie kosmicznym przeskokiem z mojego GTX 970. https://proline.pl/?n=jaki-komputer-do-gier-za-7000-zl https://proline.pl/koszyk/19aaabc3 Granie w 4K i bajery jak ray tracing itd mnie nie kręcą, ale wolę nie brać czegoś, co za 2 lata będzie przestarzałe i do wymiany dlatego ten XTX wydawał mi się w miarę sensowną opcją. Jak kompletnie zły trop, to dajcie proszę znać. Jak masz dysk ze starego kompa to dołóż do procka, będzie trochę słaby w zestawieniu z XTX. No i fajnie jakby chłodzenie udało się wymienić na Fortis 5. Zasilacz też chyba za słaby do XTX.
Opublikowano 14 marca 20241 r Jakiś czas temu myślałem żeby kupić laptop dla żony, ale ona powiedziała, że bardziej jej pasuję tablet. Myślałem o Tablet SAMSUNG Galaxy Tab S9 FE 10.9. Dodatkowo ja w pracy korzystam z wielkiego i nieporęcznego Legiona Lenovo. Zastanawiam czy właśnie też nie przerzucić się na coś takiego. Pewnie da się podpiąć klawiaturę i myszkę? Głównie chodzi o pisanie umów w Wordzie, przeglądanie PDFow oraz WWW. Co o tym sądzicie?
Opublikowano 14 marca 20241 r Dzięki za cynk. Nie wiedziałem, że jest taki temat. Zaraz przerzuc post.
Opublikowano 14 marca 20241 r I ja dołączam do rasy panów Brakuje tylko AiO na procka, ale to kupię sobie na dniach, bo nie było na stanie mnie interesującego. A, no i nie mam jeszcze monitora, więc na razie będzie pod C9 podłączone, ale docelowo wjedzie Alienware AW3423DWF Edytowane 14 marca 20241 r przez Wooyek
Opublikowano 14 marca 20241 r Dlaczego nie 7800x3d? Obecnie nie ma lepszego proca do gierek a widzę, że bierzesz 4090 na bogato. Jeszcze ta sama cena co intel Edytowane 14 marca 20241 r przez Chewie
Opublikowano 14 marca 20241 r Nie wiem, jakoś nie mam przekonania do czerwonych, wiem, że te procki w testach dobrze wypadają, ale nie potrafię wytłumaczyć dlaczego wolę Intela xD Poza tym, jakbym planował grać w FHD to może prędzej, czy w 4K lub UWQHD jest jakaś różnica w tych procesorach? Przypuszczam, że znikoma lub żadna. Edytowane 14 marca 20241 r przez Wooyek
Opublikowano 14 marca 20241 r A konsole zostawiasz czy się pozbywasz? Robię ankiety ostatnio Czy ludzie po kupnie master race w całości się przerzucają na PC.
Opublikowano 14 marca 20241 r Sprzedaje bratu, nie jest mi ona kompletnie potrzebna tym bardziej, że miałem xboxa, a kwestią czasu są wszystkie gry z PS na PC więc jebać. Edytowane 14 marca 20241 r przez Wooyek
Opublikowano 14 marca 20241 r Mimo, że nie do mnie, to się dorzucę do ankiety. Na początku zostawiłem, ale że stały nie włączane przez kilka miesięcy to najpierw poleciał X, a potem PS5. PS5 dłużej zostawiłem z myślą o eksach, ale jak się potwierdziło, że wszystko idzie na PC to już nie było powodu, żeby trzymać, chociaż nie powiem, od Szaraka każdy plej włącznie ze slimami i Pro do końca generacji był i jakoś tak dziwnie po większości życia spędzonej z plejakiem w chacie było zostać bez, no ale ponad rok nie włączałem, więc trzeba było się rozstać. Jeszcze jakby chociaż ładne było i jako ozdoba pod TV, no ale tu też nie pykło. Edytowane 14 marca 20241 r przez tjery
Opublikowano 14 marca 20241 r Chyba zrobię ankietę No Xbox zbędny, mam trochę pudełek do nadrobienia więc na teraz się nie pozbędę. Bezsensu wymieniać na cyfry. Ale takie Gran Turismo 7 nie trafi na PC.
Opublikowano 14 marca 20241 r ja tam PS5 zostawiłem bo z reguły nie chce mi się czekać na fajne gierki aż wyjdą na PC. W kolejce na najbliższe miesiące jest nowy Final i Project Eve. z GTA tez nie bede czekal 2 lata, gdy wszyscy na forum beda ogrywać, nawet jak miałbym się męczyć w 30 fpsach. Do tego oczywiście Nintendo (podstawa dla exow i indyków), jasne można tez ogrywać na PC - ale uwielbiam tą konsole i tryb HandHeld.
Opublikowano 14 marca 20241 r Pewnie trafi, bo było w pierwotnym wycieku Nvidii, który póki co się potwierdza. Poza tym akurat GT7 to zupełnie nie mój target jeżeli chodzi o ścigałki
Opublikowano 14 marca 20241 r Nintendo nie wymieniam, bo to poza skalą. Xbox najbardziej zbędny, bo środowisko jedno i to samo. Te PS5 chyba można zostawić.
Opublikowano 14 marca 20241 r No Xbox to zawsze leci jako pierwszy chyba w każdym domu, gdzie pojawia się PC. Kompletnie nie ma sensu trzymać tej konsoli.
Opublikowano 14 marca 20241 r Ja jestem graficznym pojebem (nawet na konsolach do każdej gierki se inaczej opcje obrazu na TV ustawiałem) no i że tak powiem, dla mnie powrotu już nie ma. Już nawet pomijając RT, wyższe ustawienia, fpsy (chociaż to też jest pojebane, jak oko przywyknie do okolic 100+ to zjazd na 60 to jak z 60 na 30) to najbardziej mi robi jakość i stabilność obrazu - wysoka rozdziałka + DLSS i wszystko jest czyste jak łezka, nic nie migocze itd.
Opublikowano 14 marca 20241 r Mam tak samo, ale fakty są tez takie, ze większość gier życia przechodziłem na konsoli Sony. Nawet jak miałem wyjebanego Peceta . Jasne - trafily w koncu na PC, ale po 2-3 latach? Trochę długo. Pomijam już fakt,ze ich studia akurat potrafią robic cuda na tym kawałku plastiku.
Opublikowano 14 marca 20241 r Od czasu kupna PC tyle mi się wszystkiego nazbierało, że jakoś nawet się nie obejrzę i już te 2 lata mijają