Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, u55r napisał:

Stacja dokująca?

W sensie że jak akumulatorki siedzą w padzie to wystarczy postawić pada na stację i akumulatorki się ładują bez konieczności wyciągania ich i ładowania przez ładowarkę? To oto chodzi? 

Tak

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
3 minuty temu, u55r napisał:

Stacja dokująca?

W sensie że jak akumulatorki siedzą w padzie to wystarczy postawić pada na stację i akumulatorki się ładują bez konieczności wyciągania ich i ładowania przez ładowarkę? To oto chodzi? 

tak, mialem taka do PS4 I nie wiedzialem co to słaba bateria w padzie.

Opublikowano

Aha no to dokupię drugiego pada i akumulatorki plus taka stacja jak wyjdzie pasująca do padów Series X

Teraz jaram się jak poyebany. Nawet bardziej niż gdybym załapał się na preorder PS5. Nowa konsola inne podejście do klienta dzięki któremu będę odkrywać granie w innym ekosystemie. 

Opublikowano

A czy ta stacja będzie pasować do pada Elite v2? Bo mam takiego no i jeden będzie ten z zestawu z konsoli. 

Opublikowano
39 minut temu, Wooyek napisał:

A czy ta stacja będzie pasować do pada Elite v2? Bo mam takiego no i jeden będzie ten z zestawu z konsoli. 

To już trzeba by pomacać samemu, zamówić coś online i odesłać ewentualnie.

Opublikowano

Stacja dokująca to dobra sprawa, bo pady zawsze będą w gotowości

Włączasz listwę, oglądasz tv, czy co tam robisz, a pady już się ładują

Albo nawet zapomnisz wyłączyć na noc, a tu zonk, pady naładowane

I przy okazji oszczędzasz środowisko, nic nie wyrzucasz, nic nie gromadzisz

Z mojego doświadczenia pdp i venom dwie wiodące firmy dla switcha np

Opublikowano

Była mowa o tym, że wszystkie akcesoria z Xbox One mają być kompatybilne z nowymi konsolami. Po premierze okaże się czy dotyczyło to też padów ;)  Nigdy nie korzystałem z dedykowanych akumulatorków czy innych ładowarek jak mam akumulatorki. Praktycznie wszystkie sprzęty teraz działają u mnie na aku. Żałuję, że PS4 nie może korzystać z akumulatorków firm zewnętrznych tylko ma już wbudowany akumulator. Z PS5 tak samo. Mam tylko po jednym padzie i nie zamierzam dokupywać drugiego.

Opublikowano

Jak macie dużo biletów NBP to możecie iść w stację dokującą lub stały akumulator jak w Elite. IMHO najlepszą i zarazem najtańszą opcją jest zakup 4 szt. akumulatorków o jak największej pojemności (powyżej 2000 mAh) i wcale nie muszą to być super drogie Eneloopy. Wystarczą w zupełności Energizery. Do tego ładowarka i jadziem! Jak się wyczerpie parka to od razu ładujemy, dzięki czemu w kilka sekund podmieniamy zasilanie i voila! Działam tak od początków X360 i jeszcze się nie zawiodłem tym rozwiązaniem, albowiem ile bym nie ciorał jak po(pipi)any to 2 tygodnie zawsze stykało na jednym zestawie paluszków-akumulatorków.

Opublikowano

Ja używam HyperX Chargeplay Duo, na chatcie niby potwierdzili ze będzie działać z Series X|S ale również polecam poczekać bo faktycznie może być lipa 

Opublikowano

Wygląda zgrabnie - ważne, że podłącza się od razu do zasilania a nie że tylko kabel usb. Czekam na potwierdzenie że działa z series X|S i kupuję

Update: ale chyba jest duże prawdopodobieństwo, że nie zadziałają: 

Edytowane przez mizu

Opublikowano
  • Autor

Pierwsza gra na XSX i XSS z raytracingiem, fakt że konsolka za 1300 zł moze obsłużyć rt to jakby to opisał autoklasyka: martwica mózgu.

Opublikowano

Będą jakieś dodatkowe benefity, jak podłączymy Series X do odbiornika 1080p? Więcej klatek? Lepsza jakość graficzna? Lepszy AA? Lepszy RT? Cokolwiek?

Na poniższym filmiku koleś pokazuje 4K zeskalowane do 1080p na One X, widać różnicę na plus:

Sam pamiętam czasy PS3 jak podłączyłem ją do kineskopowego telewizora 14". Odpaliłem wtedy GTA4. Obraz był ostry jak żyleta, bardzo ładnie to wyglądało po zeskalowane do 640p :)

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Będziesz miał to samo co na TV 4K, wszelkie efekty graficzne czy klatkaż, tylko w mniejszej rozdziałce, ale z supersamplingiem.

Opublikowano
17 minut temu, 20inchDT napisał:

Względem czego? Telewizora 4k? Lol, oczywiscie, że nie.

Skoro zaoszczędzimy moc dzięki mniejszej rozdzielczości, to myślałem, że devy dodadzą jakieś lepsze bajery ;)

Opublikowano
Teraz, Emtebe napisał:

Skoro zaoszczędzimy moc dzięki mniejszej rozdzielczości, to myślałem, że devy dodadzą jakieś lepsze bajery ;)

Jak devi dadza inne tryby, to tak. Kilka gier juz ma resolution i performance. Ale sam tv nie sprawi, ze gra jest renderowana w nizszej rozdzielczosci. Wiec tak naprawde tracisz grajac na 1080p, a zadnych benefitow nie ma.

Opublikowano
11 minut temu, Emtebe napisał:

Nie zaoszczędzimy bo gra dalej będzie renderowana w dajmy na to 4K..

Opublikowano

No ok, ale grając na tv 1080p też będzie 60 klatek, rt, itp. Tylko cały obraz zostanie zeskalowany w dół, bo gry będą domyślnie w 4k? Czyli w 1080p też będzie człowiek w stanie poczuć nexgena?

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy te słuchawki będą działać z xboxem series x ?  STEELSERIES Arctis 1

i drugie pytanie :)
Przesiadam się z ps4 gdzie zawsze używałem sony gold wireless headset i chwaliłem sobie dźwięk niby przestrzenny ;) 

Szukam czegoś porównywalnego  do tych słuchawek gold od Sony.
Czy moze odpuscić je i poszukać czegoś innego tylko czego ?

Opublikowano
3 minuty temu, BatataPl napisał:

Orientuje się ktoś czy te słuchawki będą działać z xboxem series x ?  STEELSERIES Arctis 1

i drugie pytanie :)
Przesiadam się z ps4 gdzie zawsze używałem sony gold wireless headset i chwaliłem sobie dźwięk niby przestrzenny ;) 

Szukam czegoś porównywalnego  do tych słuchawek gold od Sony.
Czy moze odpuscić je i poszukać czegoś innego tylko czego ?

Tak, będą działać z Series X.