Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
16 godzin temu, devilbot napisał(a):

Gdyby to forum było kanałem na YouTube:

Screenshot_20260614-094353-01.jpeg

Screenshot_20260614-095056-01.jpeg

Screenshot_20260614-095116-02.jpeg

Masz do kompletu:

Zrzut ekranu 2026-06-15 235402.png

• Odpowiedzi 38,6 tys.
  • Wyświetleń 3,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
11 minut temu, jimmy napisał(a):

Właśnie, o której pierwsze fikołki chłopaków? Cholerka nigdy ich nie ma jak coś się dzieje

Te studia i tak robiły słabe gry!

Z punktu widzenia biznesowego to dobra decyzja, wynika to z wykresów kołowych!

Asia super bo dała xboxa na 25 rocznicę w kolorach pudełka, które nie ma nic wspólnego z aktualnym xboxem!

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Albo coś takiego:

Kupione konsole działają jak dotychczas, gier też nikt nie zabrał i cały czas wychodzą nowe, jest play anywhere. Ogólnie sporo można xboxowi zarzucić, ale akurat na brak gier czy to first party czy third party trudno w ostatnich latach narzekać. Zwłaszcza jeśli chodzi wsparcie z Japonii, jest bardzo duży postęp względem xboxa one. Xbox to jedyna konsola na której na przykład można bedzie zagrać w każdą odsłonę Final Fantasy. Co do abonamentu to jedną z największych zmian będzie to ze niedługo niższe Tiery Game Passa też dostaną możliwość grania w chmurze, co znaczaco obniża barierę wejścia, bo są one znacznie tańsze niż Ultimate.

Opublikowano

Capture-d-e-cran-2026-06-15-a-21-33-17.png

ile assetów, dialogów, pracy pójdzie do kosza?

a pamiętacie jak MS chciał kupić Segę? Alb lepiej...

zersteeh.jpg

Opublikowano

Ninja Theory?

I tak długo ich tolerowali. Nie wiem które drugie studio robiło takie drogie gry dla siebie i prawie wyżebrało trylogię. Będą musieli się przerzucić na tańszą maczę, i kończyć senue w garażu, kolejne 15 lat.

Opublikowano

Czyli jednak moje obawy się potwierdziły. To są kurwa debile. Pokazać grę niedawno a teraz okazuje się, że gra nie zostanie dokończona. Im tam wszystko styka we łbach czy jaki hooy. Mam wkurw, bo Hellblade lubię dosyc. Faktycznie jak tak dalej pójdzie to zostanie święta trójca na Xboxie i Sony bez konkurencji na rynku konsolowym a więc jeszcze mniej dobrych gier i z ich strony. Jest dobrze... Kochana Asia...

Edytowane przez Qbon

Opublikowano

Przecież ninja theory i te ich gównogierka senusa to jest gówno, te studio to w ogóle jakiś w ogóle underdog wszystkich studiów, co gówno wypuścili.

Opublikowano

No to czekamy na zapowiedź Gears of War E-Day na PS5 żeby odrobić budżet whistling

Teraz znowu kurwa będą klepać GeoW, Halo i Forza + CoD. Piękny reset. Jeszcze konsolo-pecet za 9 bomb i można zamykać biznes albo szykować manewr Segi i przejście na wydawnictwohi

Opublikowano

Melina Juergens w końcu do uczciwej pracy pójdzie.

Opublikowano
5 godzin temu, Observer napisał(a):

Masz do kompletu:

Zrzut ekranu 2026-06-15 235402.png

Możecie tego łba nie pokazywać bez spoilerów? Nie trawię tej przećpanej kryształem mordy, proszę i dziękuję.

Opublikowano

Czy ktoś może wrzucić potężną grafikę posiadanych devów przez Asie? Przy jej killing spree może trafimy bingo )

Opublikowano

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F3916f0e3-749e-4b3f-8c02-ba7a687d7855_1684x948.webp

ale jak coś to pamiętajcie że xbox to jedyna platforma gdzie można zagrać w każdą część final fantasy

Opublikowano
21 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Się nie zdziwiłbym jakby Asza nawet nie wiedziała, że Senue dopiero co pokazali.

Może Asha specjalnie dała im pokazać Senue, żeby pojawił się jaki ewentualny kupiec albo wydawca? kaz

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał(a):

Może Asha specjalnie dała im pokazać Senue, żeby pojawił się jaki ewentualny kupiec albo wydawca? kaz

Czyli w sumie zachowała się z klasą. Na taki akt łaski to mało kogo stać.kekw

No dawać te gimnastykę od rana, bo pora z łóżka wstać, a widzę że trenerzy już temat oglądają.

Opublikowano

To ile tych studiów zamknęli jak spałem?

Są już te gearsy na PlayStation?

4 godziny temu, McDrive napisał(a):

No to czekamy na zapowiedź Gears of War E-Day na PS5 żeby odrobić budżet whistling

Oczywiście, zaraz będą

Nawet w takiej chwili żebrają o gearsy xd

Opublikowano
  • Autor

No ewidentnie coś się skończyło, może nie Xbox, ale czasy gdy inwestowal i wierzył w mniejsze kreatywne projekty na pewno.

Model biznesowy, z tego co wiadomo, przez ostatnie lata w dużym skrócie wyglądał tak, że te różne studia, zakładały jakąś prognozę sprzedaży, a tyle co im brakowało żeby wyjść na zero (a brakowało bardzo często) dorzucał Game Pass. Dzięki temu mogły powstać takie gry jak Keeper, Kiln, South od Midnight czy Hellblade 2, które w normalnych warunkach najprawdopodobniej nigdy nie zostałyby zaakceptowane do produkcji.

Teraz to się kończy, zyski są zbyt małe dla MS i wygląda na to że zarówno Game Pass ma przestać dopłacać do nierentowntch projektów, ale i same studia mają przede wszystkim zarabiać i polegać na sobie.

Nie będę oszukiwał w czasach gdy duzi wydawcy niemal wyłącznie skupili się tylko na bezpiecznyvh IP i GAASach, ja akurat lubiłem że dawali szansę tym bardziej odważnym projektom mimo iż kończyły one zazwyczaj jako porażka finansowa. Pewnie czeka nas teraz powrót do klepania bezpiecznych i znanych IP jak Halo, Forza, Fallout , TES i może Fable i Gearsy jak okażą się sukcesem. Chyba tego właśnie chcą teraz gracze i rynek.

Gdyby było inaczej po takie Ninja Theory, Compulsion czy Double Fine powinna ustawić się teraz kolejka chętnych, zwłaszcza że cena na pewno nie jest zbyt wygórowana. Ale tak nie jest, bo mało kto będzie chciał wziąć na sobie duże koszty produkcji mając świadomość że zarobi na tych studiach niewiele albo tylko straci.

Opublikowano

W sumie chuj z nimi, to nie ja grałem w ich gry tylko ci co się tu cieszą z ich zamknięcia.

Opublikowano

Ale aborcja Senuy to temat na jakieś badania akademickie. Jak można być tak bezczelnym żeby z pompą pokazywać najnowszy projekt studia, który za tydzień trafia do śmietnika? Sinusoida to chyba najlepsze odwzorowanie tego jak w 2026 wygląda bycie klientem marki XBOX

Opublikowano
  • Autor

Pewnie żeby łatwiej było sprzedać studio, pokazali nową grę milionom, zapewnili ze wyjdzie niedługo, pracuję nad nią cały zespół i że to bardziej klasyczna gra wideo, to zwiększa szanse na znalezienie kupca

Opublikowano

W tych czasach ciężko będzie o zdobycie finansowania na grę. Zwłaszcza dla takich rozpasłych przez Phila nierobów

Opublikowano

Czyli Phil nakupował studiów i pozwolił im przez 7 lat robić gry, których nikt później nie kupował, a teraz Nutella wpuścił Asię do xboxa nie po to, żeby się ładnie uśmiechała i nosiła fajne koszulki, tylko żeby zrobiła porządki w excelu.

Aśka, pozamykaj ekipy od tych małych gównogierek, zostaw Activision i Forzę.

A Toddowi powiedz, że jak się nie pospieszy z nowymi elder scrolls i falloutem to też może wypierdalać.

Opublikowano

Kto jak kto ale nikt nie potrafi obchodzić tak hucznego 25 lecia jak Xbox. Przepraszam XBOX.