Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 11 godzin temu, Pix napisał(a):No sorry, nie mogę tego brać na poważnie.Gdzieś tam wewnętrznie bronię tą Bellę od początku, chcę dać jej szansę, wierząc że jednak coś z siebie wykrzesa. No i czasami są takie sceny, że pojawia się nadzieja, a później jest jak na zdjęciu powyżej, choć akurat sama przemowa wyszła znośnie. Nawet moja żona, która nie ma uprzedzeń i serialu nie ogląda, stwierdziła że nie może na nią patrzeć. Na szczęście są inni aktorzy i całość robi dobrą robotę.Dla Belli będzie teraz tylko gorzej, nie wiem jak ona zagra tą całą gorycz i agresję która siedzi w Ellie, o to boję się najbardziej. Z Abby też średnio wyszło, poza groźnymi minami nie czuć przed nią respektu, podczas wyprawy za Joelem cała drużyna chodziła dookoła niej na palcach ale wyglądało to sztucznie. Mimo wszystko serial jako całość bardzo mi się podoba, wczorajszy odcinek niby spokojniejszy, ale nawet nie wiem kiedy te 50 minut zleciało. Oglądam tym bardziej z zaciekawieniem, grę przeszedłem na premierę a to już prawie 5 lat, więc pamiętam tylko ogólny zarys fabuły, w pamięci przebijają mi się pojedyncze sceny i lokacje, nawet nie pamiętam losów większości z bohaterów. Nie mając takiego bezpośredniego porównania serial jest jeszcze lepszy. Drugie przejście z przyjemnością zaliczę po serialu, to chyba lepsza kolejność.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja odpadłem przy pierwszym odcinku, prawie na samym początku, jak nasza gwiazda walczyła z jakimś chłopem. No nie wytrzymałem. Jakbym oglądał walkę Najmana z jakimś karłem z dałnem - takie miałem wrażenia estetyczne. To wykracz poza moje poczucie dobrego smaku. Moja konkubina o gierkach za dużego pojęcia nie ma, ale też wymiękła. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez OldMuffin
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. @Artur_K ja grę teraz ogrywam, będę miał porównania na świeżo. Jestem ciekaw jak tą akcję w metrze w kolejnym odcinku pokażą.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):ja grę teraz ogrywamMimo wszystko lepiej to zrobić na odwrót. Serial na pewno sporo zyska wtedy gdy nie znasz gry. Żadna ekranizacja nie wyszła zwycięsko w porównaniu z pierwowzorem czy to książką czy grą, a im lepiej zna się źródło tym bardziej kłuje w oczy to co widzimy w tv.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. @Artur_K gram po raz drugi od premiery, ale fabularnie pamiętam dość dobrze. Odpaliłem bo "nie mam w co grać", a pod serial akurat mnie naszła ochota.