Opublikowano 18 października 20222 l Konsolą pokazuje 24h, gra ukończona, platyna jak to w grach Sony, bardzo przyjemna. Pewnie kilka lat do tyłu, narzekałbym na czas gry, obecnie wydaje się w sam raz. Nie jest to najlepszy Ratchet w jaki grałem, bo te wychodziły za czasów PS3, ale bawiłem się dobrze. Gameplayowo standardowy poziom, z platformowką ta gra nie ma nic wspólnego, idziemy do przodu i bawimy się całym arsenalem, który standardowo jest pomysłowy i korzysta się z niego z dużą przyjemnością. Minusem jest brak kuli dyskotowej, jednej z lepszej bronii z całej serii, za to taki Żubr spokojnie plasuje się w czołówce. Poziomu z Clankiem są fajnym urozmaiceniem, wprowadzające do rozgrywki nieco świeżości, ich długość również jest idealnie wyważona. Technicznie najładniejsza gra w jaką grałem na PS5, nowa generacja w pełni, polski dubbing bardzo dobry, nie zabrakło znanego w serii humoru. Podsumowując, fajnie spędzony czas z tytułem, który gameplayowo nadal cieszy, mimo że na przestrzeni lat niewiel się zmienił, a pod względem technicznym pokazuje, czego można się spodziewać po obecnej generacji.
Opublikowano 4 listopada 20222 l Let’s get straight to the good stuff: we’re thrilled to announce Ratchet & Clank: Rift Apart will receive a 20th Anniversary Armor Pack TODAY in honor of #Ratchet20, which will be available via a game update at no extra cost. * The pack includes five armors inspired by games throughout the franchise’s history – and we have an awesome selection: Commando Armor inspired by Ratchet & Clank: Going Commando Holoflux Armor inspired by Ratchet & Clank Future: A Crack in Time Quest Armor inspired by Ratchet & Clank Future: Quest for Booty Marauder Armor inspired by Ratchet: Deadlocked Clank rmor to celebrate the greatest of pals
Opublikowano 4 listopada 20222 l Super, szkoda tylko, że Aegis Mark V z UYA się nie załapał. Chyba wleci kolejne przejście przed Ragnarokiem.
Opublikowano 4 listopada 20222 l Serio chce ci się to przechodzić kolejny raz tylko dlatego że wleciał nowy armorek?Jak dla mnie gra ma 0 replayability.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 listopada 20222 l Ja grę porzuciłem jak się zjawił drugi zly i jakoś nie chce mi sie wracać
Opublikowano 14 marca 20232 l ogłoszenie o pracę sugeruje że Nixxes może pracować nad pecetowym portem Rift Apart
Opublikowano 15 marca 20232 l Ciekawe na jakich dyskach zadziała na pc, bo zarzekali się, że tylko ultra szybki dysk PS5 ten tytuł ogarnie
Opublikowano 15 marca 20232 l Pewnie standardowo, NVME nie będzie wymagany bo w minimalnych dadzą 16 GB RAMu.
Opublikowano 15 marca 20232 l 39 minut temu, Daffy napisał: Ciekawe na jakich dyskach zadziała na pc, bo zarzekali się, że tylko ultra szybki dysk PS5 ten tytuł ogarnie Pewnie standardowy ssd przy niskich/średnich wymaganiach gdzie będzie mniej detali w niższej rozdzielczości do wczytania, a do wyższych detali to większe ilości ramu. Edytowane 15 marca 20232 l przez PanKamil
Opublikowano 15 marca 20232 l Ficuś odnosi się do tego że przed premierą karmiono nas marketingiem że tylko super szybki SSD PS5 sprawił że Rift Apart mógł powstać Cytat “Ratchet and Clank: Rift Apart is a game that utilizes dimensions and dimensional rifts, and that would not have been possible without the solid state drive of the PlayStation 5. https://segmentnext.com/ratchet-clank-rift-apart-ps5-ssd-happen/ teraz przy okazji portu na PC, okaże się czy to była prawda i gra jednak jest możliwa bez pamięci na poziomie PS5. Zresztą Digital Foundry już częściowo obaliło tę teorię, testując Ratcheta na najwolniejszym kompatybilnym dyskiem z PS5, który jest ponad 40% wolniejszy od tego wbudowanego i okazuje się że gra działa bez większych różnic.
Opublikowano 15 marca 20232 l 13 minut temu, PanKamil napisał: Pewnie standardowy ssd przy niskich/średnich wymaganiach gdzie będzie mniej detali w niższej rozdzielczości do wczytania, a do wyższych detali to większe ilości ramu. Ty serio wciąż wierzysz w magiczny dysk Sony?
Opublikowano 15 marca 20232 l 27 minut temu, tjery napisał: Ty serio wciąż wierzysz w magiczny dysk Sony? Odpowiem pytaniem na pytanie, gdzie cos takiego napisałem? Gry będą mieć już wymagany dysk ssd i ratchet nie jest żadnym wyjątkiem bo teraz nawet tlou part 1 na pc ma wymagany ssd. Teraz przy ratchecie to przy wolniejszym(bez nvm) dysku ssd pewnie obetną jakieś rzeczy które będzie trzeba wczytać, a na wyższych ustawieniach(min takich jak na ps5) pewnie bedzie wymagana duża ilość ramu, myślę, że 32 gb. Nixxes ma za zadnaie to zoptymalizować aby działało na jak największej ilości pc i tyle. Edytowane 15 marca 20232 l przez PanKamil
Opublikowano 15 marca 20232 l 6 minut temu, ASX napisał: teraz przy okazji portu na PC, okaże się czy to była prawda i gra jednak jest możliwa bez pamięci na poziomie PS5 No bo raczej nie było by możliwe odpalenie w takiej jakości i bez loadingów/przycinek na konsoli która ma w sumie 12 GB pamięci dla gier a była by wyposażona w zwykły HDD. Właśnie o to chodzi w tych dyskach żeby pośrednio zastąpiły RAM i chyba robią to dobrze jeśli na PC standardem staje się 16 GB RAMu + 8/12 GB VRAMu.
Opublikowano 31 marca 20232 l Gram od nowa w oczekiwaniu na dodatek do HFW i o matko zapomniałem jak to wygląda i jak hdr miażdży system. Jak to działa mmmmm
Opublikowano 31 marca 20232 l Jedna z najprzyjemniejszych gier w jakie grałem ostatnimi czasy. Czysty fun, rozwałka i przepiękna oprawa. Esencja zabawy
Opublikowano 30 maja 20231 r No to czekamy teraz na screeny od forumowych blacharzy udowadniajacych, że sprzęt za 20tysi generuje lepsza grafe niż taki za 2.5
Opublikowano 30 maja 20231 r Co ciekawe gra na PC nie wymaga SSD, ten magiczny dysk to największa ściema tej generacji.
Opublikowano 30 maja 20231 r 5 minut temu, Daddy napisał: Co ciekawe gra na PC nie wymaga SSD, ten magiczny dysk to największa ściema tej generacji. nie podali jeszcze wymagań
Opublikowano 30 maja 20231 r 14 minutes ago, Daddy said: Co ciekawe gra na PC nie wymaga SSD, ten magiczny dysk to największa ściema tej generacji. To znaczy jaka ściema? Przecież jest błyskawiczny i wszystko ładuje się szybko. To IMO największa pozytywna zmiana tej generacji