Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Horizon II Forbidden West

Featured Replies

Opublikowano

Zazdroszczę tym, co nie widzą różnicy pomiędzy 1440p a 4K, to tylko pokazuje jak różne są oczekiwania względem jakości grafiki.

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 314,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
58 minut temu, XM. napisał:

Jak na 5 lat roboty to powinno ich tam kurva na miękko być 50, i to unikatowych typów a nie jeszcze powtórzeń. 

No wiadomo, że im więcej unikalnych maszyn tym lepiej. W HZD trochę wkurzało, że takie coś jak dwa rodzaje Czujek czy Nadymaczy były liczone osobno, plus kilka maszyn było bardzo podobnych do siebie (np Niszczyciel i Piłoząb), to te 21 w podstawce było w miarę ok. Jak tutaj te ponad 40 będzie unikalne i bez większych podobieństw to będzie bardzo dobrze, a i zapowiada się chyba sporo nowych maszyn, bo nie wszystkie z HZD powrócą, albo po prostu twórcy siedzą cicho na ten temat.

Opublikowano

Ależ oczywiście że widać różnice pomiędzy 4k a 1440p ale wolę zjechać trochę z detalami ale mieć płynna rozgrywkę, ideolo rozwiązaniem byłby tryb jak w R&C fidelity 120Hz gdzie dostajesz najbardziej dojebana wersję w 40 FPS gdzie frametime pozwala na płynne poruszanie bez "pokazu slajdów" jaki jest w 30FPS. Wiadomo że jest to tylko dla "wybrańców" z nowym TV spełniającym wymogi

Opublikowano

chyba nie ma co liczyć na ponad 40 nowych maszyn

myślę, że bardziej prawdopodobnym jest przeniesienie wszystkich z jedynki (lub większości) i dorzucenie na potrzeby forbidden west tych około 20 nowych, które też w pewnych miejscach mogą być do siebie podobne

Opublikowano
1 godzinę temu, tjery napisał:

Zazdroszczę tym, co nie widzą różnicy pomiędzy 1440p a 4K, to tylko pokazuje jak różne są oczekiwania względem jakości grafiki.

Wiele tutaj zależy od przekątnej ekranu i od odległości w jakiej się od niego siedzi. Osobiście nie widzę jakiejś różnicy między 1440 a 4k na 55 calach z odległości 2,5-3 metrów ,natomiast gdy gra działa w 1080p to już widać bardzo mocno różnice. 

Opublikowano

Odpalenie takiego Project Cars 3 na 77 calach z 2 metrów powoduje odruch wymiotny. Dlatego samochodówki zawsze 60, ale już każdy inny rodzaj gry zawsze jakość i rozdzielczość.

Opublikowano

@Fguś mam tego GG z jedynki. Świetna  rzecz- 656str i duża mapa. Ciekawe czy w polskich księgarniach gdzieś się też trafi na tego z dwójki.

IMG_20220131_141627.jpg

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Czy jest gdzieś jakaś fajna cena za pudełkowy preorder na zwykłą wersję gry na PS5? Fajna cena była u Czeskiego. Była, ale się zmyła :/ 

Opublikowano
W dniu 31.01.2022 o 14:05, Figuś napisał:

Na Amazonie ruszyła przedsprzedaż i w tej chwili jest 135 zł.

Opublikowano
18 minut temu, niunias101 napisał:

Na Amazonie ruszyła przedsprzedaż i w tej chwili jest 135 zł.

Przecież to poradnik, a nie gra, poza tym ja szukam preordera w kraju.

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

No ale nie odpowiadał do ciebie przecież. Za taką cenę to chyba bardzo warto, toteż zamówione, planowana dostawa na 7 kwietnia.

Opublikowano

To jest dodruk. Ja już swój egzemplarz mam, wklejałem nawet do Zakupów Growych. W środku wypas duża mapa całego świata. Polecam.

A nie to jednak poradnik do 2 części! Zamawiam bo poprzedni to mistrzostwo.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
56 minut temu, Czezare napisał:

Czy jest gdzieś jakaś fajna cena za pudełkowy preorder na zwykłą wersję gry na PS5? Fajna cena była u Czeskiego. Była, ale się zmyła :/ 

No chyba dalej jest dobra cena. 

Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał:

No ale nie odpowiadał do ciebie przecież. Za taką cenę to chyba bardzo warto, toteż zamówione, planowana dostawa na 7 kwietnia.

Zapomniałem dodać, że w takiej cenie poradnik dostępny jest na polskim Amazonie z darmową dostawą  :)

Opublikowano

Według mnie to jak ktoś chce taniej to może brać box na ps4, a przy wersji ps5 to chyba lepiej sobie dopłacić do limitki bo różnica jest niewielka.