Shago 3 538 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 2 minuty temu, łom napisał: 100h to chyba na wymasterowanie. Pierwsze przejście mi zajęło z 11h a każdą bronią + dojście do epilogu kolejne 10h. Co oznacza "pierwsze przejście"? Idziesz 11h przez te lochy i ani razu nie zginąłeś, przez co nie byłeś cofnięty na sam początek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 W weekend zrobiłem dwa podejścia, ale to dobra gierka niech mnie hooy. Ofiarą Hadesa padło odnowione Diablo 2 które nie wytrzymało porównania i chyba nie wrócę. Jestem mega zaskoczony jak to dynamiczny i grywalny tytuł ze świetną oprawą audio-wizualną, niby człowiek widział materiały z gry ale trzeba samemu zobaczyć. W wolnej chwili będę wracał. Dzięki Wujek Phil Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 969 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 4 minuty temu, Shago napisał: Co oznacza "pierwsze przejście"? Idziesz 11h przez te lochy i ani razu nie zginąłeś, przez co nie byłeś cofnięty na sam początek? Nie, zanim dolazłem do końca i zabiłem ostatniego bossa miałem paręnaście prób (każda powiedzmy że trwała 40 minut) i to zajęło mi w sumie 11h. Jeden pełny run nie powinien Ci zająć dłużej niż 1h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 538 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Wszystko jasne, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 1h to chyba bez boonow xD Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 969 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 No to jest taki maksymalny czas. Wg gry najdłuższy mój run trwał 40 min. ale z tego co wiem licznik w grze jest pauzowany przy każdym oknie dialogowym, wyboru boonu itd. więc trochę czasu trzeba doliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 U mnie z 36minut jak miałem dużo życia a słaby damage, nie polecam takiego grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 442 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 A te cale aspekty typu beuwolf itd to mozna jakos wlaczac/wylaczac czy jak wykupimy to juz nie pogramy bez tuningu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, kanabis napisał: A te cale aspekty typu beuwolf itd to mozna jakos wlaczac/wylaczac czy jak wykupimy to juz nie pogramy bez tuningu? możesz na spokojnie się przełączać się między rodzajami każdej broni wystarczy podejść do broni, kliknąć r1, a później jeszcze raz r1; powinno się wtedy odpalić menu wyboru aspektów broni Edytowane 23 sierpnia 2021 przez Ludwes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 9 godzin temu, XM. napisał: Nie no kurva jak się trafi wiry Aresa i parę upów zrobi na sile i obszar to nie ma, absolutnie, nie ma co zbierać z przeciwników. Hadesa rozjebalem nawet nie atakując tylko robiąc nonstop dasha. Bardzo dobry cast, bo tarcze go nie blokują, ale prawdziwa moc pokazuje jak sie ma duo boona z Artemis, bo wtedy podaża za przeciwnikiem. Moj ulubiony sposob grania włócznia achillesa. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Ile razy trzeba przejść dla endinga? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Dzięki, także zostało ostatnie przejście przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Ukończone. Zdecydowanie najlepsze wykorzystanie conceptu gatunku, w sensie fabularnym, obok rogue legacy. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 (edytowane) Po 44h spędzonych z grą zmieniam jednak trochę zdanie odnośnie hadesa. Wciąż uważam to za jedną z najlepszych gier, w ktore zagrałem w tym roku, ale nie zasługuje na 94 na meta. To, że wiele osób pisze, że to najlepszy rogal, bo stawia na fabułę to jakiś nieśmieszny żart. Fani cinematik ikspirijens nawet ten gatunek niedługo zepsują, bo pozostali devi pójdą w tym kierunku jak spojrzą na meta. Chuj mnie strzela jak mam dwa ostatnie achievementy i nie mogę zrobić subquesta, bo 1) trafienie na npc w 3 biomie jest randomowe 2) nie ma gwarancji, że wpadnie dialog, który rozpocznie questa. Dlaczego te ważne dialogi nie mają priorytetu? Po chuj oni ciągle gadają o tym samym, ale ubierają to w inne słowa? Po kilkudziesięciu godzinach zacząłem to skipować, bo nie da się grać. Dawaj mi skilla i wypierdalaj, a nie marnujesz czas. Co mi się jeszcze nie podoba to brak różnorodności - w broniach, buildach jak i biomach. Wieloma aspektami gra się prawie tak samo, a dużo boonów to śmieci zapychacze. Może gdyby nie marnowali czasu na wrzucenie tyle tekstu i va w grze to w early access skupiliby się na rozbudowaniu gry. Powinny być jeszcze ze 3 biomy i tak jak w dead cels po skonczeniu jednego wybierałoby się do którego idziemy dalej. Teraz to się nawet nie dziwię, że sami wiele razy powtarzali, że są zaskoczeni sukcesem gry. Edytowane 24 sierpnia 2021 przez 20inchDT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Dla mnie największe wady jak piszesz - mała różnorodność, niska ilość biomów, bossów, w sumie dla mnie największy minus tej gry to brak jako takich sekretnych lokacji co jest wizytówką rogali jak w Issacu, EOG czy spelunky. Ale i tak gra się świetnie, choć, kontrowersyjnie, dla mnie zbliżony gameplayowo curse jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 (edytowane) Rozepchali tę grę do granic mozliwości tekstem i grindem, a tak mało mają do zaoferowania ze strony gameplayu. Przywołam jeszcze dead cells, bo właśnie wszedłem na wiki. Jeżeli dobrze policzyłem, to jest 26 biomów (oczywiscie nie przebiega się przez wszystkie w runie, tylko szuka przejśc i wybierasz gdzie chcesz isc) i 44 bronie białe, a gdzie jeszcze tarcze, łuki, czary, skille pasywne... Nie podoba mi się, że teraz każda gra musi mieć, albo crafting, albo tonę statystyk/ulepszeń do odblokowania. Chyba nawet ktoś w tym temacie napisał, że po co grać jak nie ma fabuły/unlocków Edytowane 24 sierpnia 2021 przez 20inchDT Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Jedno przejście za mną i zapał nieco opadł. W sumie to mój drugi rogal i podobnie jak w Dead Cells po pokonaniu ostatniego bossa - spadek zainteresowania tytułem. Dla mnie to nie są tytuły do masterowania. Chyba? Biorąc pod uwagę zachwyty nad Hadesem to ostatecznie jestem trochę rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2021 Poyebana jest ta gra Wstałem po nocce, jak zawsze w chvj ambitnych planów na dzień, no ale najpierw na chwilkę Hadesik. No i tak mi zeszło 3 godziny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Mnie denerwuje że nie da się zmienić broni z bonusami, a przecież szkoda wtedy grać inną. Rękawiczki mnie już trochę nudzą a wczoraj np na nich bonusy znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Jak grasz po raz pierwszy na jakimś heat i wciąż masz do odblokowania bounties typu krew, to te bonusy i tak niewiele dają. To jest dobre jak powtarzasz poprzedni "poziom trudnosci", bo wtedy bossowie zostawiaja duzo darkness. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Grosz do grosza a będzie kokosza Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Chuj w dupe supergiant, serio. Dzis przebiegłem kilka razy i w koncu trafiłem na patroklosa, ale oczywiscie zamiast posunac dalej questa, to pieprzyl o minotaurze. Boże, daj mi sił, bo juz z nudów nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Nie ma to jak zrazić się do gry w ramach robienia bzdurnych osiągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2021 Jedni zrażają się po opiniach, inni przez kolor oceniaczki na meta, jeszcze inni przez acziwmenty, wszystkie obozy siebie warte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi