Żą-Fransła 1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 To jest wypowiedź 35-letniego dziada. Co się stanęło z numerze? Przylazł dziś pocztą. W sumie z mniejszym opóźnieniem niż zwykle. Przekazuję małżonce, która lubi poczytać co tam Sobek poleca do pooglądania. I słyszę- twoi to chyba popili co? Bierę od kobiety, bo że pili to pewne, chodzi tylko ile i czego. Miniaturka Mortala przy Army of Dead i 2x Shadow Bone przy The Michells vs the Machines jak i przy Uncle Frank. Niby nic, idę dalej bo mnie tam gust Sobersa nie interere. Włażę na spis treści i o, str. 45 Herosi ery VHS. No, moja era to przerzucam na stronkę. A tam recenzja VF5. Hmm. Dalej stronka 68 Fenomen D&D- też nostalgia. Cyk. Ookeeejjj, mamy na 68 Plej i PC na wspólnym szklaku. Wracam do spisu treści i niby się zgadza, 68 ujęte dwukrotnie. Co było pite? Też chcę! Czytać z uśmiechem. Błendy sie zdażajo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ha też dopiero dziś dostałem numer więc tylko przeleciałem oczami i też zauważyłem w kąciku filmowym te błędy. Na więcej czasu nie było ale kilka felietonów mnie zaciekawiło (VHS zapowiada się ciekawie). Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Ten numer w ogóle jest jakiś biedny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Roger odpowiadał na telefony w sprawie komiksu, nie miał czasu dopilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza
bobo84 63 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 W tym kąciku filmowym Sobek w ogóle był bardzo "zabawny" z tekstem: "Kiedy Wy sobie spokojnie ogrywaliście gierki i korzystaliście z przywilejów luzowania lockdownu, my łamaliśmy palce, przygotowując trailery Salt and Sacrifice, The Riftbreaker, Project Warlock 2 i kilkunastu gier, o których dopiero się wszyscy dowiemy." Kurde, no heros z tego Sobka i spółki :-) Ale on na serio myśli, że tylko on ciężko pracuje? Chyba, że cofnęliśmy się o kilkanaście lat wstecz, gdy większość czytelników chodziła jeszcze do podstawówki, liceum czy na studia, a ja nic o tym nie wiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 17 godzin temu, Żą-Fransła napisał: Włażę na spis treści i o, str. 45 Herosi ery VHS. No, moja era to przerzucam na stronkę. A tam recenzja VF5. Hmm. Dalej stronka 68 Fenomen D&D- też nostalgia. Cyk. Ookeeejjj, mamy na 68 Plej i PC na wspólnym szklaku. Wracam do spisu treści i niby się zgadza, 68 ujęte dwukrotnie. Dziwne, u mnie spis treści wygląda ok i zgodnie odnosi się do prawidłowych stron. Może masz jakiegoś białego kruka Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 U mnie też git. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 A nie, nie jest git, na czarnym pasku w spisie treści jest ok, ale obok z artworkami nie Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Edycje z błędami zyskują na wartości xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Jako że kończę powoli czytanie nowego numeru, a afera twitterowa już ucichła, to parę słów ogólnej oceny: no nie za ciekawa lektura to była i w ogóle od kilku miesięcy mam wrażenie jakiegoś spadku poziomu. Oczywiście z magazynem zawsze było i będzie tak, że każdemu nie dogodzisz, i to, o czym jeden ma ochotę czytać, drugiego całkiem nudzi, no ale trudno, ocena z zasady jest subiektywna. Od jakiegoś czasu mamy w PE lekki przesyt tematów : a) moocno okołogrowych ("snajper") b) retro w wydaniu niemal antycznym jak na naszą branżę (lata 70/80 to, mimo średniej wieku czytelników, jednak mocna prehistoria, szczególnie w kraju, w którym w tamtych czasach z oczywistych powodów granie nie było aż tak powszechne i mam wrażenie, że niewielu czytelników ma jakiś mocniejszy sentyment do tego okresu). c) wątek automatów, na czele z mocno oderwanymi od typowych giereczek wideo pinballami etc. Forma też stała się jakaś taka, nie wiem, mało atrakcyjna. Np. artykuł o Metroidzie: tu się nie przyczepię do treści, ale prezentacja trochę zniechęcająca. Kiedyś dział retro był moim ulubionym, a wszelkie przeglądy czy historie serii/deweloperów czytałem jednym tchem. Ostatnio jest z tym słabo. Kolejna sprawa to "klęska urodzaju" recenzji (tak, z tymi na 1/3 strony na czele). Tytuły absolutnie przeciętne i raczej przemykające bez większego echa (no mówiąc wprost noname), na które aż szkoda czasu recenzentów. No i tak od jednego działu do drugiego i doszło do tego, że pół numeru tylko przeglądam/zaczynam czytać i rezygnuję po akapicie/czytam z braku laku. Postarałem się przedstawić w tym poście konkrety na podstawie najnowszego numeru, ale ogólnie mógłbym ująć to tak, że od jakiegoś czasu "coś tu jest nie tak" i zwyczajnie pismo jako całość ma zniżkę formy. No trochę mi się ulało, ale podobno redakcja ceni feedback, więc oto jest. Kupować PE pewnie w najbliższym czasie i tak nadal będę, trochę już siła przyzwyczajenia, no i obecnie to jedyne papierowe pismo, które jeszcze regularnie nabywam, ale patrząc czysto pragmatycznie to coraz mniej mi się to po prostu "opłaca". Edytowane 11 Lipca 2021 przez kotlet_schabowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mihau_ALU 82 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Dziś miałem nieco czasu żeby poczytać. Z moje perspektywy najciekawszy numer w tym roku, tematy które mnie interesują: o snajperach (choć biednie), z racji wieku - Herosi ery VHS i największe zaskoczenie: Legend of Mana. Ludzie, przypomniało mi się jak w latach 90-tych chodząc do podstawówki kupiłem Extrima na wakacje (wersja, gdzie 2 numery wychodziły w jednym egzemplarzu), a tam recka Legend of Mana - zakochałem się, Extrima zabierałem na każdy wyjazd do dziadków na wieś, screeny z gry lupą oglądane i jak tylko byłem w domu to codziennie kurs na rynek Barlicki w Łodzi z 15 ziko w kieszeni do miejsca gdzie stał rumun z piratami. Doszło do tego, że jak mnie zobaczył z daleka to kiwał że jeszcze płyty nie ma, aż nadszedł ten dzień gdy kiwnął na tak Choć minęły 22 lata to pamiętam że to był piątek, ja zamiast iść do podstawówki to powrót do domu, odpalona konsola około 10 i wyłączyłem ją po 23h. Świetna gra, jak tylko będzie czas to powrócę do wspomnieć przy remasterze. Aloha normalni! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Nadal mi nie przyszedł nowy numer prenumeraty No kurde to już trochę przesada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Czy ktoś już dzwonił do @Basior z przeprosinami? Albo zostały one opublikowane na profilu? #pdk Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 6 godzin temu, Basior napisał: Nadal mi nie przyszedł nowy numer prenumeraty No kurde to już trochę przesada. Dlatego jebać prenumerate, w kiosku numer na premiere. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 7 godzin temu, Basior napisał: Nadal mi nie przyszedł nowy numer prenumeraty No kurde to już trochę przesada. Co narzekasz? Dopiero dwa tygodnie minęły. Może dostaniesz już razem z kolejnym Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 2 godziny temu, Emtebe napisał: Czy ktoś już dzwonił do @Basior z przeprosinami? Albo zostały one opublikowane na profilu? #pdk Napisałem maila. Odpisali, że wyślą jeszcze raz w trybie pilnym... Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Godzinę temu, Shen napisał: Dlatego jebać prenumerate, w kiosku numer na premiere. Ile wpłaciłeś na patronite? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Ja dostalem w tamtym tygodniu do uk. Normalny z prenumeraty i z patronajta. Wiec to wina poczty polskiej. W sobote mialem oba w skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kuba_Sobek 24 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 W dniu 7.07.2021 o 11:23, bobo84 napisał: W tym kąciku filmowym Sobek w ogóle był bardzo "zabawny" z tekstem: "Kiedy Wy sobie spokojnie ogrywaliście gierki i korzystaliście z przywilejów luzowania lockdownu, my łamaliśmy palce, przygotowując trailery Salt and Sacrifice, The Riftbreaker, Project Warlock 2 i kilkunastu gier, o których dopiero się wszyscy dowiemy." Kurde, no heros z tego Sobka i spółki :-) Ale on na serio myśli, że tylko on ciężko pracuje? Chyba, że cofnęliśmy się o kilkanaście lat wstecz, gdy większość czytelników chodziła jeszcze do podstawówki, liceum czy na studia, a ja nic o tym nie wiem :-) Chciałem się z wami podzielić crunchem - nie masz czasu nie tylko na granie, ale na podstawowe czynności życiowe i gdyby nie moja partnerka stolik by się wywrócił cały. Przykro mi, że zrozumiałeś to inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Tak jakby ten numer obrano za cel w ogólnej akcji "Do czego by się tu przypierdolić". Znajdź mi tekst, a ja znajdę osoby/mniejszość/branżę/rasę psa, która może się poczuć obrażona. Cienki lód ostatnio całe te pisanie o gierkach dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Taktyczny smalec już pewnie czeka na nowy numer, co tam znowu za obrażanie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Ja juz nie moge się doczekac tekstu Tadzia na temat alochagate Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 3 godziny temu, Faka napisał: Taktyczny smalec już pewnie czeka na nowy numer, co tam znowu za obrażanie będzie. A w nowym numerze przy konsolometrze grubas stylizowany na niego dzwoniący do bałtycy XD Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 3 godziny temu, Kuba_Sobek napisał: Chciałem się z wami podzielić crunchem - nie masz czasu nie tylko na granie, ale na podstawowe czynności życiowe i gdyby nie moja partnerka stolik by się wywrócił cały. Przykro mi, że zrozumiałeś to inaczej. Sorry ale to brzmi jak pierdololo typowego umęczonego menża XD pomyśl o ludziach mieszkających na solo, którzy po robocie muszą ogarnąć chate, zrobić pranie, zakupy, ugotować, załatwić inne sprawy i jeszcze znaleźć czas dla ziomków, rodziny i na przyjemności itd. Beka z takiego stękania na łamach pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi