Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Deck

Featured Replies

Opublikowano

Ja wymieniałem na przerózne z laptopów, WD, Kingston, Adata, Kioxia... wszystko zapindala bez zająknięcia. Póki to jakaś uznana marka i producent i form factor 2230 to nie ma żadnego problemu.

Do Emu poza baterią lepszy niestety Rog Ally - chodzą emu x360 i PS3 ale też cena inna.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 378,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 

• Jezd i moja zabaweczka. Pierwsze wrażenie pozytywne. Duże ale wygodne. Analogi strasznie wysokie i chwile zajmuje żeby do nich przywyknąć. Jak bym miał mniejsze dłonie to byłoby ciężko. Na ten moment

• Jest I on. Ekran kosmos.    

Opublikowano

Aktualnie na blacie na spaniałym urządzonku, najlepszym przyjacielu faceta jest grane:

"Brigador" totalna rozpierducha w rytm elektronicznej, klimatycznej syntezatorowej muzyczki. Walczysz, a raczej niszczysz wszystko na mapach wieloma rodzajami pojazdów i uzbrojenia. 

download-4.jpeg

Party Hard 2 przedstawiać nikomu nie trzeba. Trzeba? Taki piXelowy Hitman z podobną jak wyżej technomuzą i masą kombinowania, jak zabić określone osoby - lub wszystkich.

download-2.jpeg

download-3.jpeg

Fallout New Vegas, to powtórka z pracy domowej, na deckim śmiga legancko bez potknięć:

download-6.jpeg

Opublikowano

Ogólnie warto się tym sprzętem zainteresować. Wiem, że niektórzy na tym forum mają ogromną, niewyjaśnioną awersję do wszystkiego związanego z PC, ale jako bardziej wydajna alternatywa dla Switcha z pokaźną biblioteką i możliwościami emulacji, SD naprawdę wciąż jest mocno niedoceniony.

Tyle osób ciągle gada, że "przenośnie gra się najlepiej", albo że kupiło daną grę "żeby grać przenośnie", mówiąc przy tym o bieda-wersjach na Switcha. Tymczasem to samo i więcej na SD nie tylko często kosztuje mniej, to jeszcze działa zdecydowanie lepiej. Nawet nie chodzi mi tutaj o jechanie po Switchu, co po prostu rozważenie SD jako kolejnego sprzętu. W końcu nikt nie każe nikomu wybierać albo-albo. Sam gram na obu.

Wsparcie Valve też robi spore wrażenie, a powyższa oferta jest tego dobrym przykładem. Jeśli ktoś poradzi sobie ze zmianą dysku, to 1500zł jak najbardziej warto. Plus nie trzeba żadnych dodatków, peryferiów, poza kablami, a świetnej jakości pokrowiec jest już w zestawie.

Opublikowano
2 godziny temu, Suavek napisał:

Ogólnie warto się tym sprzętem zainteresować. Wiem, że niektórzy na tym forum mają ogromną, niewyjaśnioną awersję do wszystkiego związanego z PC, ale jako bardziej wydajna alternatywa dla Switcha z pokaźną biblioteką i możliwościami emulacji, SD naprawdę wciąż jest mocno niedoceniony.

Tyle osób ciągle gada, że "przenośnie gra się najlepiej", albo że kupiło daną grę "żeby grać przenośnie", mówiąc przy tym o bieda-wersjach na Switcha. Tymczasem to samo i więcej na SD nie tylko często kosztuje mniej, to jeszcze działa zdecydowanie lepiej. Nawet nie chodzi mi tutaj o jechanie po Switchu, co po prostu rozważenie SD jako kolejnego sprzętu. W końcu nikt nie każe nikomu wybierać albo-albo. Sam gram na obu.

Wsparcie Valve też robi spore wrażenie, a powyższa oferta jest tego dobrym przykładem. Jeśli ktoś poradzi sobie ze zmianą dysku, to 1500zł jak najbardziej warto. Plus nie trzeba żadnych dodatków, peryferiów, poza kablami, a świetnej jakości pokrowiec jest już w zestawie.

Są jakieś tutoriale ze zmiana? 

Opublikowano

Mnóstwo i więcej chociażby na yt

Opublikowano

U mnie ten pokrowiec juz nawalil. Tzn zamek sie psuje. Poza tym nie zaluje chociazby jednej zlotowki za SD. Polowa mojego growego czasu to wlasnie granie na SD. A obecnie mam chyba wszystkie konsole jakie jeszcze zyja (+ backlog na trupy typu 3DS). 

Opublikowano
55 minut temu, Dud.ek napisał:

Dajcie link do pewnego dysku 256gb.

Każdy m.2 nvme. Ludzie sprzedają akurat 256 za cenę paczki fajek. Kupisz na OLX czy Alledrogo wyciągnięte z laptopa do 60 zł

Opublikowano

Jest tu ktoś kto regularnie gra w Rocket League? Jak wypada wygoda grania na Decku w ten tytuł?

Opublikowano

Kupiłem 
M.2 SAMSUNG PM991a 256GB NVME PCIe 2230 STEAM DECK.

Obecnie grałem w mało wymagające gry (m.in sleeping dogs) ale poczekam na promocje keny i ratcheta to ssd sie przyda.

Opublikowano

Zrób synchronizację do chmury ;) Ale z tego co pamietam nie każda gra robi synchro.

Opublikowano

Żeby save był w chmurze gra musi obsługiwać Steam Cloud, a to nie zawsze ma miejsce. Przejrzyj, w co grałeś - jeśli przy guziorze "Graj" jest ikonka chmurki to znaczy, że save jest w sieci.

Opublikowano

nie no grubas takie rzeczy? nie to FAKE jak nic :) 

Edytowane przez Assassins_78

Opublikowano
W dniu 18.08.2023 o 13:23, Czoperrr napisał:

16 minut o niczym po czym kolo stwierdza, że problem z nierównym podświetleniem ekranu jest w sumie też w nowych SD, czyli typowy clickbait z YT :reggie:

Opublikowano
W dniu 18.08.2023 o 18:24, Bzduras napisał:

Ekran 1200p.

A bateryjka jak? trzyma tak samo? 

Edytowane przez Assassins_78

Opublikowano

Pewnie nie, obciążenie przy wyższej rozdziałce drenuje baterię szybciej. W filmie nic na ten temat nie ma, ale stawiam że tak samo jak granie w wymagające gierki skraca czas pracy na jednym ładowaniu tak wrzucenie wyższej rozdzielczości będzie miało ten sam efekt.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gierka co prawda czeka juz na dysku XSX ale i tak planowalem z czasem kupic na Steam:

Milo wiedziec ze to jakos tam dziala (dla mnie styknie bo lekko mam wyjebane w technikalia). Myslalem ze przenosnie to pykne na jakims SD 2 dopiero, ale kto wie. Moze kiedys potestuje na obecnym modelu.

Opublikowano

Nie no w mieście rocksolid 20fps podobno więc szanujmy się ale i tak patrząc na minimalne wymagania sprzętowe to szok że wogole działa i miejscami jest te 30fps, może coś spatchuja z czasem ale to zdecydowanie obok returnal tytuł który lepiej jednak ogrywać gdzie indziej