Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 2 godziny temu, Antihero_ napisał(a):Ależ oczywiście, że Rockstar i 2K też potrafią, ale pewnie wg ich kalkulacji to się nie opyla.Wydając grę w płytce narażają się na mniejsze zyski ze względu na obieg używek.Załóżmy, że drugi rzut z "pełnowartościowymi" fizykami z płytkami się pojawi (ploty się potwierdzają) - to też jest zawsze świetna okazja do double dippingu. Ludzie za pierwszym razem zapłacą za digitala, bo FOMO i jednak nie po to czekali lata na kolejną część, żeby nie zagrać w mesjasza gamingu na premierę. Ale jak wyjdzie prawilny fizyk przed świętami w grudniu, to przecież nie omieszkają zapłacić drugi raz, bo fajnie by było mieć to w swojej kolekcji.Jestem sobie w stanie wyobrazić kolekcjonerów, że znajdą się tacy, którzy do kompletu dokupią jeszcze to puste pudełko z preorderów po wykorzystaniu kodu. Potem wiadomo, nowe konsole to będzie trzeba kupić nowe wersje na nextgeny i na next next geny, a może nawet next next next geny jak dostaną wersję definitywną poprawioną przez AI. To by się nawet zgadzalo z tym co mówił ich prezes czy wydawca, że ich gry są tak dobre, że gracze powinni je kupić aż trzy razy.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 godziny temu, suCCHy96 napisał(a):No to ten tego. Karawana jedzie dalejskąd masz to info?
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 12 godzin temu, aset napisał(a):Ktoś mi wytłumaczy fakt, że developerzy od Crimson Desert potrafili wydać wersję z płytą na premierę i zabezpieczyć granie od dnia premiery dając patch umożliwiający odpalenie gry dopiero w dniu premiery a rockstar tego nie potrafi? Jak to możliwe?Przecież to nie chodzi wyłącznie o leaki. Zabijają handel używkami (przynajmniej na starcie, jeśli późniejsza premiera z płytą się potwierdzi), obcinają koszty, a do tego dają sobie więcej czasu, bo nie muszą robić mastera do tłoczni.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 15 minut temu, Shen napisał(a):Pierwszy raz widzę, żeby ikone apki zmienili dla jakiejs gry Promują maksymalnie, bo im się to bardzo opłaci, skoro biorą 30% od każdej kopii. Zarobią więcej niż od każdej swojej gry.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 18 minut temu, Shen napisał(a):Pierwszy raz widzę, żeby ikone apki zmienili dla jakiejs gryZrozumialbym taka akcja przy premierze exow jak np. Saros ale przy GTA? Widocznie ich wspolpraca jest na wyzszym szczeblu niz sie przypuszcza albo probuja sie podlizac T2. Ciekawe jakie sa oficjalne wyniki?
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 29 minut temu, Shen napisał(a):Pierwszy raz widzę, żeby ikone apki zmienili dla jakiejs grySony: jak nie będzie płyt na premierę to zmienimy ikonę PS App
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ciekaw jestem co się jeszcze wydarzy do listopada odnośnie GTAVI, ja na razie czytam i mam niezły ubaw z całego zamieszania. Bo z graczami tak jest jak z moim kumplem. Przez ostatni czas się odgrażał, że wali Rockstar jak nie dadzą płyty, że nie będzie wspierał takich praktyk, a poleciał preorder na cyfrę To premiera jedna z największych ostatnich lat i tam pieniądz do R musi płynąć szerokim strumieniem więc obawiam się, że tu jeszcze więcej kwiatków się pojawi. Dla mnie bez ekscytacji do 5 podchodziłem dwa razy i nie skończyłem więc do 6 podobne podejście.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 4 godziny temu, MYSZa7 napisał(a):more stable 30 fps? Jest tego więcej w necie, i l jeżeli to prawda + te zmiany pogodowe i warunki atmosferyczne wpływające na misje….oby te 30 klatek trzymało na bazowej xd
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ciekawe czy będzie czołg i jeśli tak to czy konsola uciągnie 12fpsów przy totalnym rozpierdolu.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 36 minut temu, MEVEK napisał(a):Zrozumialbym taka akcja przy premierze exow jak np. Saros ale przy GTA?W sprzedaży Sarosa taka akcja by nie pomogła, a tutaj pójdzie pełno ps5 to trzeba korzystać jak się da. Podwyżka xboxów może też sensowna bo teraz pewnie chociaż kilka więcej się sprzeda jak ktoś będzie chciał zagrać w to GTA.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 10 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):zmiany pogodowe i warunki atmosferyczne wpływające na misjeZmiany pogodowe i warunki atmosferyczne wpływające na misje były już w GTA3 Zadanie dla Asuki gdzie łodzią trzeba było zbierać paczki musiałem odłożyć na później bo przez wzburzone wody podczas burzy była o wiele trudniejsza niż normalnie. Deszcz też wpływa na sterowanie samochodami od GTA3. No chyba że zaaplikują elegancką deformację terenu i jeśli podjedziesz do misji nieprzystosowanym pojazdem a wylosuje się deszcz to misja będzie o wiele trudniejsza. Trzeba poczekać na więcej szczegółów jak to będzie wyglądało ale na motywy jak w MotorStorm Apocalypse nie liczę.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. kurde to te sklepy nie widzą, że nie będzie płyty w pudełku i dowiadują się tego 2 godziny przed startem preorderów ale za to wiedzą, że warunki pogodowe w grze będą zmieniać przebieg misji. Niesamowita sprawa Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Rooofie
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Podobno miało być w pizdu tych edycji, jak ktoś tu wrzucał x stron temu. Kolekcjonerka za 2k bez gry? I tak kupią.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 2 minuty temu, Josh napisał(a):Wow, to niesamowite. Brzmi dokładnie jak GTAV.Dałngradrej imo, było 3 ^^.Godzinę temu, mario10 napisał(a):Ciekaw jestem co się jeszcze wydarzy do listopada odnośnie GTAVI, ja na razie czytam i mam niezły ubaw z całego zamieszania. Bo z graczami tak jest jak z moim kumplem. Przez ostatni czas się odgrażał, że wali Rockstar jak nie dadzą płyty, że nie będzie wspierał takich praktyk, a poleciał preorder na cyfrę To premiera jedna z największych ostatnich lat i tam pieniądz do R musi płynąć szerokim strumieniem więc obawiam się, że tu jeszcze więcej kwiatków się pojawi. Dla mnie bez ekscytacji do 5 podchodziłem dwa razy i nie skończyłem więc do 6 podobne podejście.Mnie nie obchodzą ich pieniądze, tylko chciałem sobie dać grę na półkę i mieć na płycie, inne firmy potrafią to ogarnąć, ale nie Janusze z USA. 1 godzinę temu, MEVEK napisał(a):Zrozumialbym taka akcja przy premierze exow jak np. Saros ale przy GTA? Widocznie ich wspolpraca jest na wyzszym szczeblu niz sie przypuszcza albo probuja sie podlizac T2. Ciekawe jakie sa oficjalne wyniki?Sony bardzo cieszy się , że nie ma płytki, więcej hajsu dla nich.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 hour ago, Rozi said:Niesamowite info, zupełnie tego nie wiadomo od 2 lat.2 hours ago, tomkill said:skąd masz to info?Jakiś losowy portal francuski sobie rzucił taką liczbę i teraz cały świat ich cytuje, tak się robi teraz zasięgi na GTA.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 39 mln? Na rynku nie ma tyle konsol xD, chyba, że dzieciaki Fortnite mają karty kredytowe rodziców podpięte na stałe.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):39 mln? Na rynku nie ma tyle konsol xD, chyba, że dzieciaki Fortnite mają karty kredytowe rodziców podpięte na stałe.samo PS5 to 80 mln sprzedanych konsol