Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 318

Featured Replies

Opublikowano

Ano, prawda. Chociaż Pixel był jeszcze bardziej niszowy niż Szmatławiec, nie dorobił się też tego statusu ikony pisma o grach, więc pewno tak musiało się stać.

Ale stronę nadal ma:

https://pixel-magazine.com/

I prenumeratę można zamówić ;P

• Odpowiedzi 384
  • Wyświetleń 43,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W latach 90 miałem kiosk pod blokiem, jakieś 10 metrów od okien na pierwszym piętrze. Pomiędzy klatką, a kioskiem były gęste choinki, od strony ulicy nie było przez nie nic widać, ale od strony klatki

• Znaki były wszędzie. 

Opublikowano

Ba, nawet siedmiu typa dalej twardo opłaca patronite :nosacz3:

Opublikowano

A na pytanie na retrogrupce „dlaczego zrzutka nadal aktywna?”, dostałem bana :)

Opublikowano
32 minuty temu, number_nine napisał:

image.png.7e83e893fa59e2ed79120bcd0e963642.png

Naukowcy ogłosili, że delfiny to, zaraz po człowieku, najinteligentniejsze stworzenia na Ziemi.

To znaczy, że

Spoiler

kobiety spadły na trzecie miejsce

Opublikowano
11 minut temu, sph! napisał:

Naukowcy ogłosili, że delfiny to, zaraz po człowieku, najinteligentniejsze stworzenia na Ziemi.

To znaczy, że

Ukryj zawartość

kobiety spadły na trzecie miejsce

Czyżbyś chciał się narazić tym stworzeniom z trzeciego miejsca? Dzisiaj? ;-)

BTW: gdy 8 marca DK kojarzysię tylko z Donkey Kongiem, to znaczy, że...

Spoiler

nie jest dobrze ;D

IMG_20240308_141021~2.jpg

Opublikowano

Oby tym nowym wydawcą nie okazała się ta sama firma co kupiła ppe, bo z gazety zrobi się tuba do reklamowania elektrośmiecii zalegających na magazynach sieciówek.

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał:

Ba, nawet siedmiu typa dalej twardo opłaca patronite :nosacz3:

Cholewcia, faktycznie! ;D

Pewno jakoś z automatu płatność pobiera, jak to w dzisiejszych czasach z wieloma subskrybcjami bywa, a ktoś myśli, że to na patronajta Szmatławca idzie. Bo jak to logicznie wytłumaczyć inaczej? Roztargnieniem? ;-)

Opublikowano

Jeśli zmieni się wydawca to kto teraz wyśle mi drugi egzemplarz numeru zerowego obiecany na patronite i kto mnie zaprosi na co miesięczne spotkania z redakcją.

Pisząc poważnie, trzeba oddać Łapuszowi to, że chciał ciągnąć ten wózek i udało się przetrwać aż do dziś.

Edytowane przez Grześ

Opublikowano
6 godzin temu, LeifErikson napisał:

No i jak tam @Roger, wrzucicie jakieś info jeszcze przed weekendem czy nie ma szans? :ohboy:

A tu już dostałeś 317 numer czy dalej czekasz na listonosza? xD

Opublikowano
4 godziny temu, LeifErikson napisał:

A co więcej, jak nadszedł czas próby, to pod nóż poleciał Pixel, nie było sentymentów.

No i to jest fakt, za który trzeba podziękować bo jednak oba pisma wypadały podobnie jeśli chodzi sprzedaż. 

Opublikowano
23 minuty temu, iluck85 napisał:

A tu już dostałeś 317 numer czy dalej czekasz na listonosza? xD

Dostałem, wrzucałem info parę stron wcześniej. 25 dni po dacie wysyłki. :D

Opublikowano

Dziękujemy. Teraz dajcie mu 4 kartony wódy od potencjalnego nowego wydawcy i do przodu.

Opublikowano

A właśnie co z patronite po zmianie wydawcy?

O ile dojdzie do skutku.

Ps. Walkiewicz odchodzi z filmweb, czyżby bym tą dobrą duszyczką?

Edytowane przez milupl

Opublikowano

Ciężko ocenić ten okres pod banderą Idea Ahead. Z jednej strony mamy najlepszą zawartość pisma od lat, z drugiej najgorsze ogarnianie spraw technicznych i organizacyjnych. Tylko że dobre teksty to raczej zasługa Rogera i tego, że skupił wokół PE fajnych, utalentowanych ludzi, którzy wiedzą o czym piszą i wiedzą jak pisać, żeby zainteresować czytelnika. Jest Piechota, Dżujo i Adamus, którzy jakościowo ciągną pismo w górę. Grabarczyka, który coraz bardziej się wyrabia. Stałe felietony od Miela pozwalającego zajrzeć za kulisy branży. Sobek czasami coś naskrobie, Muszyńskiego od komiksów, Konsolkę od narzekania i ogólnego antyhajpu. Mazzi napisze co tam w Japonii, a Walkiewicz nauczy mnie wielu nowych słów. Do tego Kali, Komodo, Myszaq i HIV reprezentujący starą ekipę. Tak, ciężko uwierzyć, ale Komodo to już nie wieczny stażysta, a reprezentant emerytów Szmatławca. Lubię jego recenzje, dobry chłopak. I tylko szkoda, że Koso już praktycznie odpuścił. Cóż, życie.

A więc za wszystko co obecnie dobre w PE, odpowiadają zgredzi. Za co można pochwalić łapusza? Że nie ubił pisma i wspierał wydawnictwa specjalne? Są to jakieś plusy. 

Nieważne, kto przejmie pismo. Dopóki Roger będzie rednaczował, jestem spokojny o przyszłość.

Opublikowano
40 minut temu, Pix napisał:

I tylko szkoda, że Koso już praktycznie odpuścił.

Dobry bylby plot twist jakby się okazało że to jego wydawnictwo chciałoby przejąć szmatlawca. :)

Opublikowano
52 minuty temu, PiotrekP napisał:

Liczę, że jak wszystko dobrze pójdzie to będzie okładeczka ze Stellar Blade

Jak nie front, to chociaz tył. Oczywiście pisma.

Opublikowano

Walkiewicz robi karierę - będzie prowadził program w Kanale Zero u Stanowskiego razem z Maćkiem Dąbrowskim (zDupy) i Marcinem Sontą o nazwie "ZERO KULTURY".

Brzmi jak awans!

Może namówił Człowieka Wargę albo Stanowskiego do wydawania PSX-a? To by dopiero było!

Opublikowano
Godzinę temu, Eskimos napisał:

Może namówił Człowieka Wargę albo Stanowskiego do wydawania PSX-a? To by dopiero było!

Stano bogaty i stabilny, ale dlatego, że prowadzi biznesy mądrze. Bałbym się o PE w jego rękach, bo jego raczej by nie zadowalało, że raz na plus, a raz na minus.

Zaś Warga to gracz i pasjonat. Posiada też ogromną wiedzę i na pewno by z wielką miłością traktował PE, ale tutaj znowu wydaje mi się być za "biedny". 

Opublikowano

Front i tył ze Stellar Blade? Bardzo poproszę. Tylko mógłby później wystąpić incydent kałowy.

Opublikowano
W dniu 8.03.2024 o 21:49, Pix napisał:

…Konsolkę od narzekania i ogólnego antyhajpu. 

I Guilty Gear ;)

Opublikowano

Witam wszystkich :)  To jest moja pierwsza wiadomość na tym forum.  Od 2015 roku jestem czytelnikiem PSX EXTREME i postanowiłem że będę obecny i na forum psxextreme.info :)  Dzięki Roger że dałeś znać że nowy numer się ukaże. Dla mnie PSX EXTREME  to ważny element mojego życia :)  Oby nasze pismo trwało jak najdłużej. Ja zawsze będę z Wami :)