Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Powiem tak dawno nie włączałem konsoli o 5 rano żeby se pograć chwilę tak ten sztos to dziś spowodował.

Ile macie tych itemków do respeca? Ja znalazłem jeden jak do tej pory, a gdzie jestem to właśnie zbiłem chromatic trubadura.

• Odpowiedzi 383
  • Wyświetleń 18,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

• Ten SOUNDTRACK Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tłukę zwykłe chrząszcze w lesie, a muzyka leci co najmniej jakbym napierdalał się z Niszczycielem Wszechświatów lv.9999??

Opublikowano

No też mam jeden, zdobyty jeszcze w Lumiere. Ktoś wcześniej wspominał, że sekretne ścieżki i itemki mocno skitrane, może trzeba bardziej szukać D

Opublikowano

To narobiliscie smaka. Trzeba ukonczyc w koncu FF Rebirth i zabrac sie za to sztosiwo.

Opublikowano
23 minuty temu, Bzduras napisał(a):

obraz.png

Widać, że porządny chłop! W ogóle spora część ekipy to byli pracownicy Ubisoftu i to pokazuje, że prawdziwe talenty dusiły się pod zarządem klepiącym reskiny asasynków w każdej możliwej grze.

Ma w ulubionych grach Fajnala VIII, więc wszystko jasne. Gość z wybitnym gustem growym robi grę wybitną banderas

Opublikowano

Ja wczoraj rozwaliłem bossa i tym samym zakończyłem tą wodną lokację. Chyba z 7h wczoraj nabiłem, dawnooo takiej wczuwy nie miałem, na razie pasuje mi wszystko.

Czyli co najlepsze jrpg ostatnich lat od małych Francuzikow (expedition 33) i jednego Niemca (chained echoes)?

Opublikowano

Coś czuję, że Pan Spencer przedłuży tę grę w gamepassie, ale to dobrze, kasy im nie pożałuje.

Opublikowano

Głupie może pytanie, ale czy wie ktoś jak zrobić screen shota na ps, bez pauzy na ekranie?

Opublikowano

Kup goty grę od pana francuza a nie jakieś gejmpassy jak prawnilny zagrajmer

Opublikowano

Na konsolach wycenili wyżej, bo 219zł cyferka na PSN i 229zł na klocu. Tyle dobrego, że chociaż jest w Play Anywhere na tym drugim plus chmurka jak ma się GP.

Opublikowano

Czyli tanio, jak gierka na premierę te ~10 lat wstecz. Gdzie dziś gnioty jak DA zasłonu czy murzynasrake wyceniają na 3 i pół bomby.

Opublikowano

W porównaniu do Steamka to jednak więcej, bo tam z promką na start masz 161zł a potem będzie 179zł.

Opublikowano

U mnie prawilnie PUDEŁKO a jak się dalej tak gra będzie podobać to wesprę twórców zakupem upgrade do deluxe )

Opublikowano

Upgrejdzik to po wypłacie wleci, tym francuzikom te pieniądze się po prostu należą!

Opublikowano

1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

obraz.png

Widać, że porządny chłop! W ogóle spora część ekipy to byli pracownicy Ubisoftu i to pokazuje, że prawdziwe talenty dusiły się pod zarządem klepiącym reskiny asasynków w każdej możliwej grze.

Stylówka menusów i pewne elementy interfejsu: Persona

Dupeczki, muzyka, turowe walki: Final Fantasy

Skillowe, efektowne granko: Devil May Cry (bloki czy kontry to po prostu Royal Guard Dantego)

Tajemniczy, brutalny świat do eksploracji: Dark Souls

Motyw podróży: Journey

Wszystko się zgadza. Pewnie gdyby Ubisoft nie pozbywał się takich ludzi, to by dzisiaj nie szorowali po dnie ze swoimi grami i nie musieliby się martwić o to, że zostaną wykupieni przez Chińczyków. Smutne, że takie talenty kiszą si

25 minut temu, katoptg napisał(a):

Głupie może pytanie, ale czy wie ktoś jak zrobić screen shota na ps, bez pauzy na ekranie?

Też próbowałem, chyba się nie da :/ ta gra aż prosi się o jakiś photomode, może w którejś aktualizacji dodadzą.

Wczoraj było bombańsko do 3 w nocy, dzisiaj pobudka krótko po 8, szybka kawa i jazda dalej z tematem. Jeszcze tak przez trzy dni, może nie umrę obama Teraz kończę lokację wodną i myślałem, że już mnie system walki nie zaskoczy, a tu nagle pojawiło się coś na wzór "mikiri" z Sekiro o_O

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Tak się robi turowy system walki, czuć tu Lost Odyssey, wreszcie świetna kontra i unik na który mamy wpływ.

Kilka moich walk no damage, jedna nawet z sub bossem.

Jest ogień!

Opublikowano
1 godzinę temu, Daffy napisał(a):

Ja wczoraj rozwaliłem bossa i tym samym zakończyłem tą wodną lokację. Chyba z 7h wczoraj nabiłem, dawnooo takiej wczuwy nie miałem, na razie pasuje mi wszystko.

Czyli co najlepsze jrpg ostatnich lat od małych Francuzikow (expedition 33) i jednego Niemca (chained echoes)?

492000082_1241167304239181_1337207527490

Zaraz odpalam też, zobaczymy o co tyle hałasu, że niby Francuziki zrobiły jRPG, dobre sobie hehehe.

Wrzuta, może komuś się przyda, parę fixów na PC od Lyalla https://github.com/Lyall/ClairObscurFix

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

obraz.png

A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

Zrzut ekranu 2025-04-25 021120.png

Opublikowano
2 minuty temu, Wredny napisał(a):

A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

Zrzut ekranu 2025-04-25 021120.png

Dokładnie tak sobie wyobrażałem ekipę, która zrobiła tę grę. Zero zdziwienia. Normalni, fajni ludzie z pasją, którzy przede wszystkim chcieli zrobić dobrą grę, a nie przekaz propagandowy.

Opublikowano
Godzinę temu, katoptg napisał(a):

Chyba tak jak z Keną, da się to ominąć tylko robiąc sam zrzut. Czyli zależy od ustawień jakie masz co do screenshotów w konsoli, nie pamiętam jakie są dokładnie, ale zrób tę drugą rzecz w ustawieniach, odpowiedzialną za sam screenshot, nie za włączanie capture. Czyli zamiast wciśnięcia przycisku, przytrzymaj go, albo odwrotnie. Gram na Xboksie, ale zakładam, że tak jak w Kenie to nie włączy pauzy w grze.

Albo w sumie druga możliwość to nagrać wideo ostatnich X sekund i zrobić screenshota puszczając to video hehe.

Opublikowano

Dziś już trzeci raz widzę o tej pauzie i obstawiam, że tak jak ogór pisze - ja mam ustawione wciśnięcie na screenshota i przytrzymanie do nagrywania - nie mam żadnej Pauzy.

1745540614479.png

Opublikowano

3 godziny temu, messer88 napisał(a):

Powiem tak dawno nie włączałem konsoli o 5 rano żeby se pograć chwilę tak ten sztos to dziś spowodował.

Ile macie tych itemków do respeca? Ja znalazłem jeden jak do tej pory, a gdzie jestem to właśnie zbiłem chromatic trubadura.

Pamiętam tego trubadura, myślę, że z góra 3 mógłbyś już mieć.

W grze jest ich pewnie z kilkadziesiąt. Głównie są albo gdzieś jako itemka, albo wiele wypada ze specjalnych przeciwników (ale trzeba ich znaleźć), i wiele jest w sklepach (ale część sklepów też trzeba znaleźć).

Opublikowano

Koledzy jaki to erpegie jak to najlepsze gra muzyczna, bicik plynie I sobie robie uniki, skoki I counter tez wejdzie. No miod.

Opublikowano

wczoraj raptem 3 godzinki, ale w weekend szykuje mi sie niezly maraton.

1 wrazenie - szok. szok, ze to naprawde dziala i wyglada jak na trailerach. szok, ze jest taka swietna muza. ze historia wciaga od razu. ze gejmplej jest W CHUJ miodny. rozwalenie tego pierwszego sub bossa opcjonalnego nie obrywajac ani razu dalo tone satysfakcji.

wspaniala gierka sie szykuje.