Opublikowano 19 marca19 mar Ale ilość ściągania danych na dzień dobry jest porażająca - najpierw te 83GB, później jakieś 21GB, a teraz chcę gierkę odpalić, a tu System Software Update 1,246GB. Konsola musi się zaktualizować, żeby tego potwora odpalić.W tym miejscu chciałem dać jakąs fajną emotkę, ale chyba ktoś coś pojebał w silniku forumka i są jakieś dziwne zestawy...
Opublikowano 19 marca19 mar Sterowanie jest… specyficzne. Jest np. komenda wywoływana poprzez trzymanie R1+R2. Edytowane 19 marca19 mar przez tlas
Opublikowano 19 marca19 mar Fajnie że moczenie kijka będzie. Oby było warto wędkować! Edytowane poniedziałek o 15:554 dni przez SebaSan1981
Opublikowano 19 marca19 mar 22 minuty temu, Qbon napisał(a):Jakby co to można zmieniać ustawienie kamery, w tym na widok FPP.Niby spoko, ale tak naprawdę niezbyt potrzebna opcja, bo można było touchpada na mapę wykorzystać, a takie zmienianie widoku to chyba tylko w ścigałkach jest fajne.Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego, jak to wygląda i działa na bazowej PS5 - zacząłem w "balanced", ale zmieniłem na "quality" i szczerze powiedziawszy nie widzę mniejszej liczby klatek, więc chyba tak zostawię póki co.Tylko nie próbujcie wyłączać HDR bo wtedy gra wygląda jak gówno
Opublikowano 19 marca19 mar 3 minuty temu, Wredny napisał(a):Niby spoko, ale tak naprawdę niezbyt potrzebna opcja, bo można było touchpada na mapę wykorzystać, a takie zmienianie widoku to chyba tylko w ścigałkach jest fajne.Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego, jak to wygląda i działa na bazowej PS5 - zacząłem w "balanced", ale zmieniłem na "quality" i szczerze powiedziawszy nie widzę mniejszej liczby klatek, więc chyba tak zostawię póki co.Tylko nie próbujcie wyłączać HDR bo wtedy gra wygląda jak gównoNo to raczej taki bajer. Można sobie np włączyć FPP dla immersji na chwilę podczas eksploracji.
Opublikowano 19 marca19 mar Brakuje mi wykorzystania haptyki - nie czuć ani ciężaru postaci, ani siły zadawanych ciosów - takie mini wibracje mega by podbiły immersję.
Opublikowano 20 marca20 mar Tryb równowagi na xbox najlepsza opcja do grania, na wydajności rozdzielczość już za bardzo leci, vrr póki co jeszcze sobie radzi.
Opublikowano 20 marca20 mar 20 minut temu, Wredny napisał(a):Brakuje mi wykorzystania haptyki - nie czuć ani ciężaru postaci, ani siły zadawanych ciosów - takie mini wibracje mega by podbiły immersję.Dziwne moim zdaniem właśnie poczucie ciężaru postaci jest świetne. Samo poruszanie się bardzo przypomina mi RDR.
Opublikowano 20 marca20 mar Ja jednak nie potrafię grać w innym trybie niż wydajność, nawet ten zrównoważony mnie kuje w oczy :( Na Prosiaku.Pierwsze dwie godziny bardzo spoko, ale gigantyczne to jest w opór.
Opublikowano 20 marca20 mar Nie widzę żeby można było wyłączyć ten syf na ekranie w postaci aberracji chromatycznej, nie wiem po co oni to wciskają i to bez opcji wyłączenia.
Opublikowano 20 marca20 mar Faktycznie te zagadki jakieś mało intuicyjne albo już za późno na myślenie. Włącza się tryb recenzenta z IGN więc pora spać.Całkiem ładna gierka ALE mimo wszystko ta chińska stylistka jakoś mi nie siada póki co. Edytowane 20 marca20 mar przez Rooofie
Opublikowano 20 marca20 mar Jo, potrafi to ładnie wyglądaćAle ten początek, co za gierka, tu się nawalasz jak w AC, nagle świątynia z Zeldy, potem RDR Edytowane 20 marca20 mar przez tjery
Opublikowano 20 marca20 mar To PC max z ray rikonstrakszyn? To tak poziom Outlaws po tych skrinach. Czyli w sumie spoko, ale bez szału.
Opublikowano 20 marca20 mar 3 godziny temu, tlas napisał(a):Ale grafa na proPerf czy balans grasz?Gra jest dojebana, inna niż wszystkie. Widać, że to jest coś świeżego. To chyba będzie "cult classic".
Opublikowano 20 marca20 mar 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Perf czy balans grasz?Gra jest dojebana, inna niż wszystkie. Widać, że to jest coś świeżego. To chyba będzie "cult classic".Performance
Opublikowano 20 marca20 mar Prawdziwe wrażenia graczy się zaczną dopiero po 10 godzinach pamiętajcie!
Opublikowano 20 marca20 mar 13 minut temu, Kolos28 napisał(a):robimy challange, kto dotrwa do napisów końcowych? xDW tym roku? ^^Godzinę temu, tlas napisał(a):PerformanceDzisiaj gram na performance i w sumie wyglada podobnie, wszystko ostre, robi robotę scaler... :).W perf warto sobie wyłączyć vsync, VRR fajnie śmiga ponad 70 FPS większość czasu.Gra mi najbardziej przypomina Dragon Dogma 1, też inna dziwna gra w tamtych czasach.@bartiz tutaj 10h są samouczki, więc nie wiem, czy to żart, czy zwykły brak wiedzy?Controlsy są mega chujowe fakt, gorzej jak w tych wszystkich grach na stare plejaki z Japonii z inwersjami każdej akcji.