Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 78,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
5 minut temu, Faka napisał(a):

To źle czy dobrze, bo tak czytam ten jego wpis i nie wiem jak to wywnioskować.

Jak nie masz TV co obsługuje 4K120 to włączenie 120Hz ogranicza rozdzielczość do 1080p. Jak masz 4K120 to nie ma różnicy.

Opublikowano
14 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Prawie 3 godzinki na liczniku i siadam zaraz grać dalej, gra nie każdemu się spodoba ale dla mnie zapowiada się że to będzie kolejny kultowy tytuł na lata. Wszystko siada mi obecnie perfekcyjnie po za sterowaniem do którego ciężko mi jeszcze przywyknąć ale tutaj tak samo jak w mojej ulubionej giereczce RDR2 gra jest bardziej ociężała, czuć wagę postaci i gra jest naładowana detalami. Do tego świat przypominający mi Dragons Dogma które uwielbiam. Dobrze czułem że to gra idealnie wpasowana w mój gust giereczkowy. Nie rozumiem opinii że gra rozkręca się po 8 godzinach i dopiero wtedy kończy się tutorial bo obecny gameplay pokazuje mi coś innego. Pewne jest że gra nie każdemu przypasuje, widziałem filmy gdzie ludzie narzekali na poziom trudności a nie rozwijali nawet ekwipunku. Mam nadzieje że gra po czasie nie zmieni się w Horizon gdzie otwarty świat bardziej męczył po czasie niż sprawiał przyjemność.

Bardziej chodzi o to, że poznaje się mechaniki przez wiele godzin gry, więc jest pełno "samouczków" itp. ale to nie znaczy, że to źle, gra jest rozbudowana i nie trzyma też przy tym za rączkę, skalę widać od razu.

Opublikowano

Za dużo jest szumów i artefaktów w tej grze zwłaszcza podczas wchodzenia i wychodzenia z budynków albo też jak się da zooma bliskiego i poobraca szybko kamerą patrząc na pelerynkę. Mega mi to przeszkadza i psuje odbiór całej gry

Opublikowano

ale te mechaniki z odłamkami artefaktów i podniebne światy to takie średnie to jest.

Opublikowano
57 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Bardziej chodzi o to, że poznaje się mechaniki przez wiele godzin gry, więc jest pełno "samouczków" itp. ale to nie znaczy, że to źle, gra jest rozbudowana i nie trzyma też przy tym za rączkę, skalę widać od razu.

Wydaje mi się że to właśnie wpływa na ocenę tej gry przez dziennikarzyny, patrząc że Veilguard ma wyższe oceny jedyne co przychodzi mi do głowy to że recenzenci premiują gry które się przechodzi a nie w które się gra. Tutaj po prostu zanurzasz się w świat i sobie powoli go chłoniesz a nie na pałę przechodzisz, żeby było jasne gra ma dużo wad ale oceny niższe niż Veilguard to dla mnie kompletny żart.

Opublikowano

No i tak jak pisałem parę stron wcześniej, z przyjemnością odszczekuję moje słowa, przepraszam Panów Koreańczyków, a porównania do RDR2 czy Wiedźmina 3 jednak wydają się całkiem zasadne. Graficznie nadal najbardziej przypomina mi Dragon's Dogma, ale ten świat naprawdę żyje i dzieje się tu od cholery.
To jest taki moloch, że pewnie i 500h będzie nabiteobama

Opublikowano
1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Klepanie przycisku aby biec szybciej? Który mamy rok?

2026

nie trzeba klepać, 2 razy naciśniesz i sam biegnie

Opublikowano
2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Pierwszy hehehe

Opublikowano
2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Trzymanie też daje radę, ale dla naprawdę szybkiego biegu trzeba klepać jak w RDR - w sumie spoko, bo nawet tak prozaiczna czynność wymaga gameplayowego zaangażowania.

Opublikowano

Na Steam ocena 57% na 14tys recenzji. o_O

No gra wywołuje bardzo sprzeczne emocje wśród graczy. XD

Opublikowano

Prolog i sterowanie solidne 3/10. Za to prawdziwy początek gry to już mega dobre wrażenie i nie mogę się doczekać aż zasiądę dzisiaj na poważnie. Pececiarze grający na m&k - trzymajcie się tam chłopakiD

Opublikowano

bomby prawdy się szykują od niektórych userów obama

Opublikowano

Mnie się póki co bardzo podoba, bardzo fajny klimat, z jednej strony eksploruje sobie tereny w klimacie średniowiecznego fantasy, później jakieś podniebne świątynie, póki co gra się przyjemnie. Mam trochę vibe z Wiedźmina i trochę z RDR2, postać porusza się podobnie ociężale jak w tym drugim. Co mi się mega podoba, świat żyje i to widać, przechodnie reagują też na nasze poczynania, nawet gdy w kogoś wpadniemy to jest reakcja. Gra jest ogromna, to będzie długa przygoda i nawet nie łudzę się, że to skończę tak za jednym razem w sensie grając tylko w to przez parę tygodni.

Opublikowano

To chyba bedzie taki tytul do którego mozna wracać kilka razy w roku, tylko jak spamiętać sterowanie po dłuższej przerwie [

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał(a):

Na Steam ocena 57% na 14tys recenzji. o_O

No gra wywołuje bardzo sprzeczne emocje wśród graczy. XD

Fajnie fajnie, tylko w większości to są opinie ludzi, którzy grali maksymalnie 2 godziny, a w tyle to nawet nie za wiele zobaczysz. Osoby grające 10h+ wypowiadają się na steam pozytywnie. Dla mnie twórcy podjęli się odważnego kroku, może nawet chcieli stworzyć nowy gatunek gry, na pewno o grze się będzie mówić, właściwie już się mówi wszędzie gdzie się da. Szacun też dla nich, że w miarę szybko ogarniają problematyczne błędy.

Opublikowano

Jest też cała masa pozytywnych opinii po 2h, gdzie tak piszesz wielu recenzentów wskazywało że gra zaczyna męczyć po 20 -40 XD

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Świetne tłumaczenie:

"Well Fuck You" przetłumaczone na

"Bądź ostrożny".