Opublikowano piątek o 14:244 dni Ten mechanizm czasu to najciekawsza rzecz w tej grze imo. Ja robię... jak ja lol, wszystko zacząłem, nic nie skończyłem. Efekty opłakane, wszyscy wkurwieni na mnie, wszystko zjebałem. Życiowe.Rozgrywka to nadal to co zawsze. Podświetlasz zmysl detektywa, klikasz to co podświetlone. Dialogi takie że jest plan średni na jedną postać i mówi swoje, plan średni na drugą że ona mówi swoją kwestię, i tak godzinami, długie wyciemnienia pomiędzy każdym ujęciem. Aha, no i jak chodzisz sobie sam, to bohater sam cały czas gada. Podświetlam, pojawiają się ślady stóp, podchodzę, klikam X... bohater mówi powoli na głos: "ślady stóp...". To co kochają gracze, no ale mnie to nigdy nie zacznie jarać.Pomiędzy otwierającymi oczy, nieczosnkowymi zwrotami typu "osiedlowy agresor... sam ma ojca, który go bije??? Wow, odcienie szarości?" czy też "bycie kobietą w średniowieczu - otóż niełatwe!", jest jednak sporo fajnych rzeczy w tym jak pomyślili ten scenariusz, w tym jak realne wydaje się to miejsce, w tym co historyczne jak i w tym co sami wytworzyli, póki co gram dla tego.
Opublikowano piątek o 14:284 dni W drugiej części gry zarządzanie czasem jest jeszcze ciekawsze niż w prologu, bo zupełnie inaczej się gra i rozmawia w dzień, niż w nocy. Czegoś takiego jeszcze w grze o wampirach nie widziałem, a kto w 2026 jest w stanie zrobić coś nowego w tej branży, niech podniesie rękę.
Opublikowano piątek o 15:534 dni Na xsx jak jest noc migają mi tekstury cały czas w sensie ciemne tła ktoś ma podobnie ?Restart nie pomógł
Opublikowano piątek o 16:314 dni 29 minut temu, Banan91PL napisał(a):Na xsx jak jest noc migają mi tekstury cały czas w sensie ciemne tła ktoś ma podobnie ?Restart nie pomógłTo mi wygląda znany problem wielu gier z UE5, na PC też dużo ludzi to ma z VRR, zapewne tryb balanced 120 Hz?Migotanie to problem niestabilnego frame pacingu.
Opublikowano piątek o 16:534 dni Tryb Wydajność a telewizor 120 hz w innych grach nie było nigdy takiego problemu niech to polatają bo gra jest w krytycznym stanie technicznym
Opublikowano piątek o 17:424 dni 47 minut temu, Banan91PL napisał(a):Tryb Wydajność a telewizor 120 hz w innych grach nie było nigdy takiego problemu niech to polatają bo gra jest w krytycznym stanie technicznymMożesz wyłączyć VRR
Opublikowano piątek o 18:214 dni Typowy problem oledów przy VRR szczególnie przy latającym framerate, w ciemnych scenach potrafi mrugać jak powalone :). Ja przez to większość czasu miałem xboxa ustawionego na 60 hz, bo wtedy problemu nie było. Edytowane piątek o 18:214 dni przez Kangus
Opublikowano piątek o 18:224 dni To już przypadłość OLEDów i gra nie ma tu nic do rzeczy. VRR robi takie cyrki.Dobra, krótko - Świtotuptacz czy japoński samuraj?
Opublikowano piątek o 18:304 dni Skąd ta gra dostała takie oceny?Dla mnie narazie rozczarowanie roku jak w zeszłym roku było z BananzaMarna kopia Wiedźmina, mnóstwo glitchy, w ciągu pół godziny dwa razy musiałem wyjść do menu (PS5 pro), raz mi się postać w jaskini zacięłaTryb skupienia to żartNa tą chwilę nie polecam, uniblo sprzedawało na start za 178 zł, to wtedy już było to o 50 zł za dużo
Opublikowano piątek o 18:414 dni 18 minut temu, Bzduras napisał(a):gra nie ma tu nic do rzeczy. No jednak ma, jak trzyma framerate jak skała to ten problem jest zdecydowanie mniejszy o ile w ogóle występuje.
Opublikowano piątek o 18:424 dni Ej dlaczego nie odblokowała mi się zbroja sangorskiego podróżnika za przedsprzedaż? Ukończyłem prolog i nie mam jej w ekwipunku.
Opublikowano piątek o 18:484 dni 4 minuty temu, Kangus napisał(a):No jednak ma, jak trzyma framerate jak skała to ten problem jest zdecydowanie mniejszy o ile w ogóle występuje.Miałem gierki z idealnym frametimem i dalej migotały. VRR na oledach nie ma standaryzacji i żeby uzyskać certyfikat Adaptive Sync musi spełnić jakieś żałośnie śmieszne wymogi, więc zależy od modelu. Jedne radzą sobie lepiej, inne mniej.
Opublikowano piątek o 18:594 dni 10 minut temu, Symeon_88 napisał(a):Ej dlaczego nie odblokowała mi się zbroja sangorskiego podróżnika za przedsprzedaż? Ukończyłem prolog i nie mam jej w ekwipunku.To nie wpada tak od razu, jeszcze musisz tam chyba coś w prologu zrobić z tego co pamiętam i wpadnie list i zbroja.
Opublikowano piątek o 19:394 dni Godzinę temu, Lipa napisał(a):Marna kopia Wiedźminaprzecież to było widać na kilometr miesiąc temu, to mnie wyśmiali, że się na grach nie znam
Opublikowano piątek o 19:404 dni 52 minuty temu, Bzduras napisał(a):Miałem gierki z idealnym frametimem i dalej migotały. VRR na oledach nie ma standaryzacji i żeby uzyskać certyfikat Adaptive Sync musi spełnić jakieś żałośnie śmieszne wymogi, więc zależy od modelu. Jedne radzą sobie lepiej, inne mniej. Może kiedyś będzie przynajmniej jakiś sensowny powód do wymiany na nowy model ;) bo na razie się nie zapowiada. Niech tylko mi mój stary dobry B9 nie pada ;).
Opublikowano piątek o 19:514 dni to ja sobie życzę z całego serca żeby tylko takie marne kopie wychodziły cały czas, to będę przeszczęśliwy
Opublikowano piątek o 19:534 dni 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):W drugiej części gry zarządzanie czasem jest jeszcze ciekawsze niż w prologu, bo zupełnie inaczej się gra i rozmawia w dzień, niż w nocy. Czegoś takiego jeszcze w grze o wampirach nie widziałem, a kto w 2026 jest w stanie zrobić coś nowego w tej branży, niech podniesie rękę.
Opublikowano piątek o 19:554 dni 55 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):To nie wpada tak od razu, jeszcze musisz tam chyba coś w prologu zrobić z tego co pamiętam i wpadnie list i zbroja.No w necie piszą, że powinno być w ekwipunku zaraz po odgruzowaniu bramy na końcu prologu. Łaże już godzinke po otwartym świecie i nie mam tego :(
Opublikowano piątek o 20:204 dni 24 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):No w necie piszą, że powinno być w ekwipunku zaraz po odgruzowaniu bramy na końcu prologu. Łaże już godzinke po otwartym świecie i nie mam tego :(Tak wtedy wpadło u mnie
Opublikowano piątek o 20:244 dni Dajcie spokój zawsze przymykam oko ale stan techniczny to paranoja żeby migały tekstury jak na dyskotece
Opublikowano piątek o 23:044 dni No i fajnie. Zawiesił mi się quest w miejscu gdzie nie dam rady go ogarnąc a ostatni autosave ponad godzinę gry przed tym miejscem. Ja jebie zaczyna ta gra mocno irytować...