Opublikowano piątek o 23:184 dni 11 minut temu, Symeon_88 napisał(a):No i fajnie. Zawiesił mi się quest w miejscu gdzie nie dam rady go ogarnąc a ostatni autosave ponad godzinę gry przed tym miejscem. Ja jebie zaczyna ta gra mocno irytować...Widzę, że mocno przeżywasz grę, a jaki quest z ciekawości?U mnie 22 dni do końca, questy , a już się bałem po prologu (była taka godzinka, czy dwie zwątpienia), że jednak Ubisofciak (chociaż to też jest to jednak zawsze jest coś ekstra tutaj, nie tylko "obóz bandytów z Wiedźmina + skrzynia" zawsze jakiś miniquest, dialog, rozterka). Natomiast niektóre poboczne wypowiadają się z szacunkiem do gracza, scenariusz i reżyseria na najwyższym growym poziomie.
Opublikowano piątek o 23:274 dni Wreszcie skończony prolog i zaczyna mi się konkretnie podobać.Walka też mega mi siadła - jest strategicznie i bardzo satysfakcjonująco - poziom oczywiście Duelist, bo wtedy nie ma żadnych podpowiedzi na klacie przeciwnika i trzeba patrzeć na jego ruchy.
Opublikowano piątek o 23:404 dni Nie tyle przeżywam co dzisiaj postanowiłem zarwać nockę przy winku i gierce ;)Żeby nie spojlerować to quest w posterunku na kamieniu z młynarzem. Teraz odpalił mi się syndrom F5 i będę sejwował co 5 minut a nienawidze tego robić. Widzę, że system autosave jest zjebany, albo to tylko u mnie nie sejwowało przez ponad godzinę🤔
Opublikowano piątek o 23:554 dni 14 minut temu, Symeon_88 napisał(a):Nie tyle przeżywam co dzisiaj postanowiłem zarwać nockę przy winku i gierce ;)Żeby nie spojlerować to quest w posterunku na kamieniu z młynarzem. Teraz odpalił mi się syndrom F5 i będę sejwował co 5 minut a nienawidze tego robić. Widzę, że system autosave jest zjebany, albo to tylko u mnie nie sejwowało przez ponad godzinę🤔No Młynarza to nie można na pałę robić, trzeba wyczekać. Ja wbiłem jako wampir tak parę nocy później i wyciąłem ekipę
Opublikowano sobota o 05:444 dni Wczoraj trochę popykałem i jedyne co mi w tym drewnie przeszkadza to bieg bohatera. I bez sprintu chłop leci na pełnej, ciężko mi to wyczuć i lekko wybija z rytmu, a spacerkiem nie polatam, bo czas leci… a już na sam start ciężkie wybory - zostać z dupeczką na lekcji języka hehe czy biec do matuli z ziółkami jednak. Nie jest lekko. Na razie zassało, ale na dłużej przysiądę dopiero po weekendzie mam nadzieję.
Opublikowano sobota o 05:484 dni Co do młynarzaDo tego posterunku stosunkowo wcześnie podszedłem z niskim levelem i po ubiciu dowódcy pięściami nie mogłem zabić wszystkich strażników i powtarzałem kilkanaście razy tę placówkę.Po uwolnieniu Mirta poszedł do żony i mieli uciec do Svartrau, ale zaraz potem znalazłem jego żonę zabitą w młynie. Pewnie jakbym najpierw znalazł żonę, a potem młynarza to inaczej by ten dialog wyglądał. Edytowane sobota o 05:484 dni przez rafanus2
Opublikowano sobota o 06:104 dni Dopiero jestem po prologu, gra bardziej wydaje mi się że jest po prostu tym czym był wiedźmak 1 dla CDprojekt. Nie była to czołówka światowa ale gra się broniła, tutaj nie powiem na ps5pro ta gra wygląda okropnie a szczególnie twarze bohaterów, przecież ten dzieciak obcięty na pazia z prologu to jest chyba najbrzydsza postać jaką widziałem w grach od lat nie licząc trailerów Wolverine. Po za tym po prologu jest ok ale już wiem że to nie jest gra jak wiedźmiak 3 gdzie przemierzałem świat a raczej jak właśnie pierwsza część gdzie parłem przez fabułe bez zagłębiania się w reszte.
Opublikowano sobota o 07:464 dni Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):Co do młynarzaDo tego posterunku stosunkowo wcześnie podszedłem z niskim levelem i po ubiciu dowódcy pięściami nie mogłem zabić wszystkich strażników i powtarzałem kilkanaście razy tę placówkę.Po uwolnieniu Mirta poszedł do żony i mieli uciec do Svartrau, ale zaraz potem znalazłem jego żonę zabitą w młynie. Pewnie jakbym najpierw znalazł żonę, a potem młynarza to inaczej by ten dialog wyglądał.Ja najpierw rozmawiałem z żoną i quest zakończył się u mnie tak samo więc wydaje mi się, że konkluzja zadań będzie często taka sama niezależnie od podejścia.Ogólnie byl to mój pierwszy quest po wyjściu za bramę więc zdecydowanie za wcześniej i było ciężko pokonać tylu wrogów na raz z pomarańczowa czaszką bo co mocniejsi jednym strzałem zmiatali mnie z planszy. Ciekawe jak sprawa wygląda jak pójdzie się na "czerwonych".Czy tylko ja mam w tej grze tak duże problemy ze sterowaniem? W prologu przeskakiwałem między klasycznym i alternatywnyn i żadne nie jest dla mnie intuicyjne i czuję się jak daddy gamer myląc ciągle przyciski. Mam nadzieję, że dodadzą w patchu sterowanie hybrydowe gdzie blok będzie na na L1, a atak na kwadracie bo nie umiem w to tak grać. Tak samo szybkie używanie skilli/przedmiotów, dlaczego nie jest rozwiązane jak w Hogwrts Legacy gdzie prawa ręka przytrzymywało się bodajże jeden z triggerow i wybierało korelujący przycisk prawa ręka. Tym sposobem można by było w dalszym ciągu użyć sobie szybko przedmiotu, a lewa ręką dalej blokować ataki co w walce z dużą grupą silnych przeciwników tak jak opisałem powyżej często decyduje zwycięstwie lub porażce.To na razie największą wada dla mnie bo fabułka i świat są mega ciekawe i chce się grać i chłonąć to co tam jest, szkoda, że mam tak mało czasu na granie w najbliższych dniach bo wleciał by jakiś chory kilkunasto godzinny maraton.Btw. Jak szybko odpalić mapę? W Gothic Remake przytrzymywało się touchpad, a tutaj nie wiem. Raz udało mi się to niechcący zrobić jak testowałem grę na portalu i w jakiś specyficzny sposób smyrnąłem ekran, ale nie udało mi się tego powtórzyć. Net podpowiada że trzeba przejechać po touchpadzie w górę lub w dół, ale u mnie nie działa. Jakiś bug czy co? Edytowane sobota o 07:474 dni przez Alex van Cube
Opublikowano sobota o 07:494 dni Może warto przed zakupem poczytać o stanie gry.To ze to będzie zabugowanym kasztanem i będą to pół roku paczowac było oczywiste.Kiedyś gry testowali beta testerzy,teraz gracze są beta testerami .Jeszcze powinni wam zrobić wcześniejszy dostep za dopłatą bez Day 1 patch .W sumie to już były takie sytuację.I zeby nie było, nie bronię wydawcy bo to ich zasrany obowiązek wydac grę w takim stanie zeby śmigała płynnie i bez problemów. No ale jak jest to każdy wie. Edytowane sobota o 07:514 dni przez Schranz1985
Opublikowano sobota o 07:574 dni Mówiłem od czasu jak pokazali cos wyglądającego na pre alphe jako bete, ze to bedzie niedogotowane. Edytowane sobota o 07:584 dni przez Kangus
Opublikowano sobota o 08:014 dni 2 godziny temu, rafanus2 napisał(a):Co do młynarzaDo tego posterunku stosunkowo wcześnie podszedłem z niskim levelem i po ubiciu dowódcy pięściami nie mogłem zabić wszystkich strażników i powtarzałem kilkanaście razy tę placówkę.Po uwolnieniu Mirta poszedł do żony i mieli uciec do Svartrau, ale zaraz potem znalazłem jego żonę zabitą w młynie. Pewnie jakbym najpierw znalazł żonę, a potem młynarza to inaczej by ten dialog wyglądał.U mnie wyglądało to zupełnie inaczejwłaśnie najpierw znalazłem żonę młynarza i od niej dostałem zlecenie, ale w sumie może zajrzę do młynarza chociaż teraz się trochę boję...3 minuty temu, Kangus napisał(a):Mówiłem od czasu jak pokazali cos wyglądającego na pre alphe jako bete, ze to bedzie niedogotowane.W grze przez 22h nie miałem na PC żadnego buga, ale ok :).Widziałem narzekanie na sterowanie na padzie, może faktycznie coś tam zepsuli, K+M lepsze niż w Wiedźmoadminie 3. Konsole nie są priorytetem polskich studiów od zawsze.A btw odblokujcie sobie szybko skille do traversalu, w dzień też jest, na dole drzewka, bardzo ulepsza to kominikację, dużo szybsze niż Płotka i nie trzeba wzywać :).
Opublikowano sobota o 08:154 dni 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):W grze przez 22h nie miałem na PC żadnego buga, ale ok :).Mam znajomych co to samo mówili o cyberpunku, tymczasem ja miałem bug na bugu grając rok temu :). Nawet game breaking był, taki ze wszystko było praktycznie czarne i niegrywalne :). Jak pogrzebalem to na reddicie wyszło, że bug się pojawiał od premiery. Edytowane sobota o 08:174 dni przez Kangus
Opublikowano sobota o 08:174 dni 1 minutę temu, Kangus napisał(a):Mam znajomych co to samo mówili o cyberpunku, tymczasem ja miałem bug na bugu grając rok temu :). Nawet game breaking był, taki ze wszystko było praktycznie czarne i niegrywalne :).Rozumiem
Opublikowano sobota o 08:234 dni 18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):W grze przez 22h nie miałem na PC żadnego buga, ale ok :).Ja przez 11 godzin też żadnego buga, tak jak mówiłem sztywniutkie 120 klatek.Co do sterowania to jak grałem wieczorem zmęczony też wciskałem X/Kwadrat zamiast R1 żeby zaatakować, no ale takie przyzwyczajenie. A żeby użyć umiejętności to naciskasz l2 i wybierasz sobie co chcesz użyć, albo możesz przypisać do strzałek 4 umiejętności i używać ich szybciej.Co do czerwonych czaszek to nie opłaca się za bardzo, bijesz to bardzo długo, a padasz na 1/2 hity, przynajmniej na najwyższym poziomie trudności.A z tą mapką to nie wiem ale się chętnie dowiem A jeszcze, jak gracie wrakirem? Gryziecie wszystko i wszystkich żeby nabić szybko poziomy wampiryzmu (czy jak tam to się nazywa)? Te ostatnie skille w drzewku wampirzym mega ciekawe i mocne, ale trzeba chyba nabić 15 poziom żeby je odblokować. Edytowane sobota o 08:294 dni przez rafanus2
Opublikowano sobota o 08:324 dni 2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):Z FG nie ma ghostingu czy artefaktów?Zero, sam zjechałem na FSR 4.1 Balanced to FG ładnie mi capuje na 175 wtedy nawet, poza miastem, tam niżej.
Opublikowano sobota o 08:394 dni 9 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Z FG nie ma ghostingu czy artefaktów?Mam tę samą kartę co Ty, amd fg, dlss jakość i nic nie czuć żadnych opóźnień, elegancko jest.
Opublikowano sobota o 08:514 dni 27 minut temu, rafanus2 napisał(a):Ja przez 11 godzin też żadnego buga, tak jak mówiłem sztywniutkie 120 klatek.Co do sterowania to jak grałem wieczorem zmęczony też wciskałem X/Kwadrat zamiast R1 żeby zaatakować, no ale takie przyzwyczajenie. A żeby użyć umiejętności to naciskasz l2 i wybierasz sobie co chcesz użyć, albo możesz przypisać do strzałek 4 umiejętności i używać ich szybciej.Co do czerwonych czaszek to nie opłaca się za bardzo, bijesz to bardzo długo, a padasz na 1/2 hity, przynajmniej na najwyższym poziomie trudności.A z tą mapką to nie wiem ale się chętnie dowiem A jeszcze, jak gracie wrakirem? Gryziecie wszystko i wszystkich żeby nabić szybko poziomy wampiryzmu (czy jak tam to się nazywa)? Te ostatnie skille w drzewku wampirzym mega ciekawe i mocne, ale trzeba chyba nabić 15 poziom żeby je odblokować.Jem głównie Sarninę, 6 level wampirka, 19 postaci jakoś.Założę się, że fabularnie nadmierne jedzenie będzie miało złe skutki, ale cóż :).
Opublikowano sobota o 08:574 dni No zobaczymy jak to będzie potem, ja mam 4 i 16 po 11h. Właściwie ten czas to mi głównie schodzi mam wrażenie na drzewku umiejętności, mało czasu zużyłem przy questach i aktywnościach, albo to tylko takie odczucie.
Opublikowano sobota o 11:194 dni 32 minuty temu, ofsajd napisał(a):Pierwsze zakończenie odblokowane, szybko poszło Chyba nawet wiem które :) Też się zdziwiłem takim obrotem sprawy :)
Opublikowano sobota o 13:004 dni Godzinę temu, Shen napisał(a):Ktoś na prosiaku gra? Które ustawienie najlepsze? Balans?Ja mam za sobą jakieś 4h. Dalej przełączam sobie pomiędzy balans/wydajność. Tak jak w innych grach lubię korzystać z trybu 40 fps tak tutaj przychodzi mi to z bólem, ciągle obraz szarpie, lubię odpalić motion blur żeby lekko zniwelować rwanie ale tutaj pomimo włączenia wydaje się nie działać. Tryb jakości jest dla mnie niegrywalny, natomiast w wydajności gra się już całkiem przyjemnie lecz tutaj cięcia były spore szczególnie w roślinności. O wykorzystaniu PSSR można zapomnieć, mimo iż się dobrze bawię to nie wiem czy na dzień dzisiejszy bym polecał zakup. Lepiej poczekać na kilka łatek
Opublikowano sobota o 13:144 dni Niech oni na miłość boską poprawią tę czcionkę w dokumentach bo przecież nic nie widać. Jakim cudem nikt wcześniej tego nie zauważył? I co do uja jasnego, żeby taka gra nie miała w opcjach możliwości wybrania wielkości tekstu? Tyle się teraz mówi o udogodnieniach dla ślepych, głuchych, jednorękich, daltonistów itp. a tu nawet wielkości napisów nie ma w opcjach. Edytowane sobota o 13:144 dni przez Przemas10pl
Opublikowano sobota o 13:154 dni Nie da się grać w 30fpsach, w 40 jest biednie. W wydajności jako tako ale grafika brzydka fest. Pograłem już z 5h po zakończeniu prologu i nadal nie dostałem zbroi za preorder. Pisać do jakiegoś supportu czy jak?