Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Blood of Dawnwalker

Featured Replies

Opublikowano

Balans = jeden krzak więcej, w zasadzie to w ogóle jakikolwiek krzak. Odważnie, ambitnie, wręcz awangardowo na pograniczu programistycznego czarnoksięstwa

• Odpowiedzi 800
  • Wyświetleń 48,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czaicie mieć jedno życie, którego każda mijająca minuta nigdy nie wróci, móc z nim zrobić wszystko, i wybrać: spędzę cały ten czas licząc każdą klateczkę i piksel w świecie którego nawet nie ma bo jes

• Ken Adams
    Ken Adams

the Blood of Dawnwalker >>> gta vi

Opublikowano

Coraz częściej konsolowe gry w 60 FPS zaczynają przypominać slynną Mafię z PS3.

Opublikowano

IMO to wina UE5 i pewnie też dev. Przecież w takim Horizonie czy Death Stranding roślinność potrafi być naprawdę bujna i jakoś nie trzeba było przy tym wyrżnąć połowy lasu. ;) A i moim zdaniem wygląda to nawet lepiej niż w Dawnwalkerze. UE5 potrafi zarżnąć wydajność na topowym PC, więc najwyraźniej na słabszych konsolach rozwiązaniem jest po prostu wycięcie drzew. D

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano

Hooy z drzewami, gra u mnie na dysku. kupiłem na steam więc czekam do jutra, ale jak ktoś ma na xbox to podobno już można lecieć do Nowej Zelandii.

To będzie piękne 60 klateczek na moim rx9060xt w średnich detalach xd

Opublikowano
22 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Co ta Onimusha lol

Screenshot_20260901_200843_Steam.jpg

Pecetowcy pewnie nie wiedzą co to jest a beton wiedźminowy w sile

Opublikowano

Onimusha już na 6 pozycji. Jeszcze z dzień albo dwa i będzie zaraz za potężnym Dawnwalkerem.

Opublikowano

Mądry powie, że Onimusha to gra stricte konsolowa, a Dawnwalker to gra stricte pecetowa.

I tak szacun, że dali do recenzji kody na PS5, z tego co widziałem to w większości nawet.

Odważna decyzja, szkoda, że już wszędzie na każdym forum growym wisi teraz post Roziego i zrobi się jak zwykle meltdown i sranie o Unreala.

Opublikowano

Prosta sprawa - ktoś chce się ponaparzać z maszkarami, mieć przy tym świetny combat i dopracowane animacje, to bierze Onimushę. Dodatkowo Capcom ma ostatnio absurdalną passę i recenzje tylko to potwierdziły, a RE Engine świetnie sprawdza się w zamkniętych lokacjach.

A jak ktoś bardziej ceni sobie erpegowość, fabułę, questy i pewnie postacie, a do tego nie przeszkadza mu eurojank, to bierze Dawnwalkera.

Ja tam na jakiś ranking Steamowy nie patrzę. Biorę Onimushę, a polską grę jak połatają (a pewnie będzie co łatać na tym zrytym UE5), to się ogra. :D

Opublikowano

Na trybie zbalansowanym jest nawet przyzwoicie ;)

Btw. moja płytka z MM ze steelbookiem za 238 zeta właśnie wyruszyła w drogę z magazynu ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Symeon_88 napisał(a):

Na trybie zbalansowanym jest nawet przyzwoicie ;)

Btw. moja płytka z MM ze steelbookiem za 238 zeta właśnie wyruszyła w drogę z magazynu ;)

Niesamowite, developer jednak wiedział lepiej od graczy, dlatego 40 fps to taki właśnie tryb wydajności, jaki chcieli zrobić.

Opublikowano

No bidnie ta wydajność wygląda, ale może dlatego warto będzie ograć w jakości, w 30 klatkach, żeby oczy się powoli przyzwyczajały do płynności nadchodzącego GTA xd

Opublikowano
33 minuty temu, Chewie napisał(a):

Pecetowcy pewnie nie wiedzą co to jest a beton wiedźminowy w sile

Nie czarujmy się - pewnie dla większości ta gra jedzie po prostu na łatce "od twórców Wiedźmina”. ;)

Opublikowano

Dziwne jest to, że Capcom terminowo ustawił się blisko Dawnwalkera. Wcześniej mieli w sąsiedztwie słabszych konkurentów w postaci Control i nowego Silenta. Najwidoczniej japońce niesione sukcesami ostatnich gier są pewni swego.

Ja i tak jedno i drugie ogram, ale w przypadku Onimushy poczekam na jakąś przecenę.

Opublikowano

Ci co grali w Gothic remake już zahartowani na chujową optymalizację.

Opublikowano
1 minutę temu, Czokosz napisał(a):

Ci co grali w Gothic remake już zahartowani na chujową optymalizację.

Jestem na 101% pewny, że tutaj będzie znacznie lepiej, szczególnie na konsolach.

Screenshot_20260902_200216_Facebook.jpg

Opublikowano

Na steamie też jest sporo narzekań na optymalizację. Jak ludzie od Wiedźmina i Cyberpunka wydadzą kiedyś dobrze zoptymalizowaną grę na premierę to będzie chyba jakiś zwiastun nadciągającej apokalipsy.

Poza tym są crashe, bugi, podobno słaby combat i sterowanie. Samemu się zagra i oceni, ale jak będzie naprawdę źle, to poczekam na jakieś łatki i w tym czasie ogram coś innego.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
17 minut temu, Czokosz napisał(a):

Na steamie też jest sporo narzekań na optymalizację. Jak ludzie od Wiedźmina i Cyberpunka wydadzą kiedyś dobrze zoptymalizowaną grę na premierę to będzie chyba jakiś zwiastun nadciągającej apokalipsy.

Poza tym są crashe, bugi, podobno słaby combat i sterowanie. Samemu się zagra i oceni, ale jak będzie naprawdę źle, to poczekam na jakieś łatki i w tym czasie ogram coś innego.

Ja tam widzę, że opinie głównie pozytywne, poza typowymi UE5 shitpostami, a większość negatywnych z Rosji, ciekawe czemu xD.

Standardowo cutscenki cropped na UE5 w 21:9, ten fix działa jak zwykle, można go używać w każdej grze na Unrealu 5

https://codeberg.org/Lyall/UltrawidePatches/src/branch/main/Crime%20Boss%20Rockay%20City

up ten lepszy: https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/51

Opublikowano

Negatywy także lecą od Japończyków, bo ponoć im ocenzurowali grę - brak krwi czy nagości. D

Opublikowano

Jak tam, jest grane czy nie jest grane?

U mnie kopia dopiero jutro, bo przycebulilem na wysylce )

Opublikowano

Właczyłem na dosłownie pięć minut, wygląda i chodzi u mnie ok, ale to za wcześnie na werdykt bo widziałem ledwo skrawek prologu. W 1080p na wysokich na rx9060xt trzymało 60 klatek z zapasem, ale pewnie w otwartym świecie będą zgrzyty. Gothic miał większe problemy z działaniem a i tak napitalałem jak głupi. Animacje może i nieco sztywne ale szczerze mówiąc nie ma co się czepiać. Gdyby to wycenili niżej to pewnie i jeszcze więcej można przełknąć.

Cutscenki naprawdę dobre, rodzimy Coen po pierwszych odsłuchach bardzo dobry. Muzyka mocno inspirowana ścieżką do W3, gdyby ktoś w ciemno powiedział że to nowe tracki do dlc wiedźmina to uwierzyłbym bez mrugnięcia okiem xd.

Jeżeli gra utrzyma ten poziom to nie mam powodu do marudzenia, chce zobaczyć więcej.

Edytowane przez Dalhi

Opublikowano
31 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Czekam na pudełko jeszcze, niby zaraz ma być :).

https://www.nexusmods.com/thebloodofdawnwalker/mods/22

Modderzy nie śpią xD

Stosowanie tego imo mija się z celem, bo odbiera poczucie konsekwencji podejmowanych decyzji.
Poza tym z tego, co czytałem, presja czasu wcale nie jest taka duża np. Rock pod koniec miał jeszcze z 15 dni zapasu.
Tutaj kolejny przypadek:

Cytat

But to begin with, and for a lot of the adventure, it’s more of an existential threat than a pressing one. You’re aware that you’re spending a limited resource but there’s so much of it early on that it doesn’t seem to matter. There’s plenty of time to do things.

https://wp.gamers-net.com/the-blood-of-dawnwalker-review/

No, ale niech każdy gra, jak uważa. Z tego, co widzę, chętnych nie brakuje - prawie 1000 pobrań już jest.D

Opublikowano

U mnie płytka czeka w paczkomacie od 7 rano, ale niestety najpierw do robotywallbash