Opublikowano sobota o 18:363 dni Po prawie sześciu godzinach z grą muszę powiedzieć że coraz bardziej przekonuje mnie ten system walki, jest dynamiczny, wymaga skupienia i trochę refleksu. Blokowanie przypomina mi stare dobre Mount&Blade.Na tę chwilę system batdziej przypadł mi do gustu niż choćby ten z KCD2, choć przy trzech przeciwnikach robi się już chaotycznie, ale ma to swoje uroki i trzeba pilnować ustawienia wobec ęprzeciwników.Gra nie licząc technikaliów trzyma naprawdę wysoki poziom. Nawet nie specjalnie mnie piecze ten uciekający czas, rozumiem że to w dużej mierze zagrywka aby zmusić gracza do korzystania z obu stylów/postaci bohatera... Z tego co czytam to tak naprawdę czasu na wykonanie głównego zadania jest dość i nie ma potrzeby popadać w paranoję. Dodatkowo może zachęcić do kolejnego przejścia gry bo jednak trochę nas minie zadań siłą rzeczy. Edytowane sobota o 18:423 dni przez Dalhi
Opublikowano sobota o 18:513 dni 45 minut temu, Wredny napisał(a):Wracając do questu z młynarzem to oczywiście najpierw pogadałem zSPOILERjego żoną, a później poszedłem na posterunek i stwierdziłem, że chyba kogoś powaliło z taką ilością przeciwników z pomarańczową czaszkąJednego, który stał na uboczu, udało mi się wysączyć do dna, ale reszta bez szans.Wbiłem jeden level, żeby podbić zasięg naszego "cienioskoku" i dostałem się do wieży od góry, w lochach zagryzłem jedynego strażnika, ale że do końca nocy został mi zaledwie jeden segment czasowy, a rozmowa z Mertem trwała 2 (plus kolejne 3, żeby go uwolnić) to wiedziałem, że nie mam szans wydostać się stamtąd żywcem- cofnąłem więc save i póki co uciekłem stamtąd, podlevelować trochę.Heh, fajnie że każdy inaczej tego questa zrobił : d
Opublikowano sobota o 19:203 dni Ma ktoś na ps5 problem z chodzeniem w tej grze? Przecież to jobla idzie dostać od tej gry, wychylasz analog do przodu postać biegnie( nie piszę o sprint-cie) nagle sama zaczyna zwalaniać i iść a potem znów biegnie. Technicznie dawno w takiego bubla nie grałem.
Opublikowano sobota o 19:253 dni Zauważyliście że w całym świecie nie ma koni ani konnych, wozów jeżdżących po drogach itp? Wszyscy wszędzie popylają z buta, a najbardziej mnie rozbawiło jak zobaczyłem transport więźniów. Szli sobie w eskorcie żołnierzy w środku nocy przez las No chyba że później w mieście są bo tam jeszcze nie dotarłem, ale ogólnie beka z tego. Coen też nie ma kunia żeby pod ludzką postacią szybciej się przemieszczać tylko perka że zapierdala jakby miał motorek w rzyci XD
Opublikowano sobota o 19:323 dni Gram kilka godzin, prawie skończyłem prolog. I tak to nie jest najpiękniejsza gra na rynku (chociaż ma swoje momenty), tryb zbalansowany działa w najlepszym wypadku średnio, tryb wydajności wygląda taktwarze postaci mogłyby wyglądać lepiej i ogólnie czuć drewienko ale gra mi się cudownie. Przemyślany świat gry ze swoją historią, ciekawe zadania, system walki i ogólny vibe Wiedźmina sprawiają, że nie mogę się oderwać.
Opublikowano sobota o 19:403 dni Ponoć gra ma "buga" :D te skrzynki co wymagają czasu... jak się zostawi w nich jakiś pojedynczy przedmiot to tego czasu nie zabiera :D. Grajcie szybko bo zaraz załatajo! ;) Edytowane sobota o 19:413 dni przez Kangus
Opublikowano sobota o 20:043 dni 41 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):Ma ktoś na ps5 problem z chodzeniem w tej grze? Przecież to jobla idzie dostać od tej gry, wychylasz analog do przodu postać biegnie( nie piszę o sprint-cie) nagle sama zaczyna zwalaniać i iść a potem znów biegnie. Technicznie dawno w takiego bubla nie grałem.Tak, pisałem o tym i widziałem, że ktoś tu jeszcze o tym wspominał - też się nigdy wcześniej z czymś takim nie spotkałem i dziwię się, że ktoś to testował i dał zielone światło.No ale może nie piszmy nic o tym, bo zaraz przyjdzie ogór, uświadomić nas, że się przypierdalamy do sposobu biegania chłopka, który przecież tak naprawdę nie istnieje, zamiast się dobrze bawić (oczywiście "mdr", bo bez tego się nie liczy).
Opublikowano sobota o 20:073 dni 2 minuty temu, Wredny napisał(a):Tak, pisałem o tym i widziałem, że ktoś tu jeszcze o tym wspominał - też się nigdy wcześniej z czymś takim nie spotkałem i dziwię się, że ktoś to testował i dał zielone światło.No ale może nie piszmy nic o tym, bo zaraz przyjdzie ogór, uświadomić nas, że się przypierdalamy do sposobu biegania chłopka, który przecież tak naprawdę nie istnieje, zamiast się dobrze bawić (oczywiście "mdr", bo bez tego się nie liczy).Tylko to nie problem samej animacji czy jakieś imersji a jak nagle mi postać biegnie>idzie>biegnie>idzie trzymając analog do przodu to frustruje jak cholera.
Opublikowano sobota o 20:113 dni Wiem, wyraźnie gubi input po wychyleniu w innym kierunku - najbardziej wk#rwiająca rzecz w całej grze, nawet bardziej niż to, że muszę grać w 30fps.Najlepiej biegać z gałką wychyloną do przodu i tylko kamerą obracać.W sumie tak mnie teraz tknęło czy tam nie ma żadnych ustawień "martwej strefy"? Może to by coś dało
Opublikowano sobota o 20:363 dni Godzinę temu, Kuba0101 napisał(a):Instalowaliście mody na zdjęcie limitu czasu?Nie, limit czasu po prologu nie ma wielkiego znaczenia, to bardziej mechanika, która pomaga planować aktywności (kiedy wampir, a kiedy człowiek), niż timer fabularny imo. To rdzeń tej gry, nic bym nie mieszał w tym.
Opublikowano sobota o 20:433 dni W ramach podbijania levelu przed ruszeniem kolejnego questa (na Duelist jest trochę ciężko), trafiłem w górskie rejony i w ruinach jakiejś warowni znalazłem fajny kubraczek ze sporo lepszymi statsami od tego, co do tej pory nosiłem:Zajebista gierka, ciężko się oderwać, a niestety musiałem, bo dziś nocka w pracy W ogóle mega jest ten motyw, żeby nie gadać z ludźmi, jak się jest "na głodzie", bo można niechcący komuś kuku zrobić - zdarzyło mi się to z Vladem na początku, bo po wygranej z żołnierzami przed jego domem miałem "deficyt hemoglobinowy" i tak jakoś samo wyszło (dobrze, że miałem save chwilę wcześniej, więc następnym razem starałem się to lepiej rozegrać i Vlad przeżył).
Opublikowano sobota o 21:063 dni 22 minuty temu, Wredny napisał(a):W ramach podbijania levelu przed ruszeniem kolejnego questa (na Dualist jest trochę ciężko), trafiłem w górskie rejony i w ruinach jakiejś warowni znalazłem fajny kubraczek ze sporo lepszymi statsami od tego, co do tej pory nosiłem:Zajebista gierka, ciężko się oderwać, a niestety musiałem, bo dziś nocka w pracy W ogóle mega jest ten motyw, żeby nie gadać z ludźmi, jak się jest "na głodzie", bo można niechcący komuś kuku zrobić - zdarzyło mi się to z Vladem na początku, bo po wygranej z żołnierzami przed jego domem miałem "deficyt hemoglobinowy" i tak jakoś samo wyszło (dobrze, że miałem save chwilę wcześniej, więc następnym razem starałem się to lepiej rozegrać i Vlad przeżył).Miałem to samo z Blatem. Ja to w ogóle się spóźniłem z ziołami dla matki 🤣
Opublikowano sobota o 21:103 dni 28 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Nie, limit czasu po prologu nie ma wielkiego znaczenia, to bardziej mechanika, która pomaga planować aktywności (kiedy wampir, a kiedy człowiek), niż timer fabularny imo. To rdzeń tej gry, nic bym nie mieszał w tym.Ja jeszcze nie grałem, ale czytam internety i już widzę, że ludzie narzekają na te restrykcje. Otwierasz skrzynkę - czas leci, wybierasz umiejętność, jakaś zabawa to też czas leci. Podobno ta mechanika miała być jakimś przełomem w RPG (przynajmniej wg twórców, bo Persony miały to od lat, lol), a z tego co czytam wychodzi na to, że zamiast przełomu jest po prostu upierdliwa. Ale sam jeszcze nie grałem, więc tylko powtarzam to, co wyczytałem.
Opublikowano sobota o 21:123 dni Godzinę temu, SpacierShark123 napisał(a):Tylko to nie problem samej animacji czy jakieś imersji a jak nagle mi postać biegnie>idzie>biegnie>idzie trzymając analog do przodu to frustruje jak cholera.Tak znany problem bardzo dużo ludzi to ma/miało na wszystkich platformach. PC dostało fixa wczoraj i u mnie problem zniknal. To jest problem z deadzone w gałkach analoga, na PC mozna było ręcznie przestawic Circle na Raw i pomagało (zanim sie patch pojawił). Na konsolach pewnie nic sie nie da zrobić, jedyne co sugerują to w grze LUB w ustawieniach ps5 -> akcesoria -> kontroler zmniejszyć czułość z 1.0 na 0.8 jako tymczasowy fix (nie wszystkim to pomagało niestety, ale sa osoby, które twierdza ze już git).
Opublikowano sobota o 21:253 dni 10 minut temu, Kuba0101 napisał(a):Ja jeszcze nie grałem, ale czytam internety i już widzę, że ludzie narzekają na te restrykcje. Otwierasz skrzynkę - czas leci, wybierasz umiejętność, jakaś zabawa to też czas leci. Podobno ta mechanika miała być jakimś przełomem w RPG (przynajmniej wg twórców, bo Persony miały to od lat, lol), a z tego co czytam wychodzi na to, że zamiast przełomu jest po prostu upierdliwa. Ale sam jeszcze nie grałem, więc tylko powtarzam to, co wyczytałem. Nie czytaj, co jacyś ludzie piszą w necie, mają miękkie fiutki i pewnie boją się nowości, albo co gorsza boją się porażki w grze komputerowej xD. Żadnych modów na czas nie instaluj, bo tylko grę i sobie zabawę zepsujesz, a jak już naprawdę chcesz to po pierwszym przejściu.To nie jest jest taki sam system jak w Personie, jest inny, też fajny i jak z każdą mechaniką bywa nie każdemu przypadnie do gustu.43 minuty temu, Wredny napisał(a):W ramach podbijania levelu przed ruszeniem kolejnego questa (na Dualist jest trochę ciężko), trafiłem w górskie rejony i w ruinach jakiejś warowni znalazłem fajny kubraczek ze sporo lepszymi statsami od tego, co do tej pory nosiłem:Zajebista gierka, ciężko się oderwać, a niestety musiałem, bo dziś nocka w pracy W ogóle mega jest ten motyw, żeby nie gadać z ludźmi, jak się jest "na głodzie", bo można niechcący komuś kuku zrobić - zdarzyło mi się to z Vladem na początku, bo po wygranej z żołnierzami przed jego domem miałem "deficyt hemoglobinowy" i tak jakoś samo wyszło (dobrze, że miałem save chwilę wcześniej, więc następnym razem starałem się to lepiej rozegrać i Vlad przeżył).Ja już padłem z 49 razy.
Opublikowano sobota o 21:353 dni 7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ja już padłem z 49 razy.A to są gdzieś statsy? Bo chętnie zobaczyłbym coś takiego jak w S.T.A.L.K.E.R.2, że po śmierci wyświetlałaby się ogólna liczba naszych zgonów.Też padłem już ogromną ilość razy, bo starcia na Duelist są bezlitosne, ale satysfakcja z każdej wygranej walki jest ogromna.
Opublikowano sobota o 21:393 dni Teraz, Wredny napisał(a):A to są gdzieś statsy? Bo chętnie zobaczyłbym coś takiego jak w S.T.A.L.K.E.R.2, że po śmierci wyświetlałaby się ogólna liczba naszych zgonów.Też padłem już ogromną ilość razy, bo starcia na Duelist są bezlitosne, ale satysfakcja z każdej wygranej walki jest ogromna.A w sumie nie widziałem, tak z głowy napisałem, raczej nie ma. Ale często padałem, teraz trochę lepiej, ale dalej trzeba uważać. Trochę jak w Gothicu tutaj jest od zera do bohatera, nie jak w Wieśku, bo tam jednak szybko się jest OP, nawet na najwyższym poziomie trudności.
Opublikowano sobota o 21:413 dni No właśnie też mi się to z GOTHICiem kojarzy i bardzo mi się podoba to, że byle co ma nas na strzała na początku.
Opublikowano niedziela o 08:273 dni Wpadły jakieś łatki? W końcu twórcy już chwalą się milionem, więc wypadałoby już pracować nad poprawkami.
Opublikowano niedziela o 08:283 dni W piątek był hotfix 1.02 bodajże. Na oficjalnej stronie gry jest całe info.
Opublikowano niedziela o 09:003 dni 30 minut temu, LukeSpidey napisał(a):Wpadły jakieś łatki? W końcu twórcy już chwalą się milionem, więc wypadałoby już pracować nad poprawkami.Nie ma za wiele rzeczy do poprawy jeżeli chodzi o samą grę (nie liczać tego, że by rzeczywiście poprawić grafikę na konsolach to musieliby zmienić silnik, albo usunąć coś innego kosztem jednej rzeczy dostaniesz inną), to też nie Crimson i chłopaki nie pracują w weekendy, jak w koreańskim kołchozie. Z tego co widziałem poprawili obsługę padów i jakieś dwa mniejsze quest bugi.
Opublikowano niedziela o 09:093 dni 19 godzin temu, Kolos28 napisał(a):To jakaś kpina, nowa generacja ehh
Opublikowano niedziela o 10:263 dni Wczoraj przed snem chwile pograłem i gra się super ale odkładam na półkę aż nie naprawią poruszania się, nie wiem jak to przeszło jakiekolwiek testy i zostało wypuszczone na rynek. Nawet Cyberpunka byłem wstanie bez problemów skończyć na premierę, tutaj podstawowa mechanika jaką jest chodzenie jest kompletnie zepsuta co zabija zabawe. Może w czasie ogrania Onimushy ogarną patcha.
Opublikowano niedziela o 10:293 dni Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Nie ma za wiele rzeczy do poprawy jeżeli chodzi o samą grę (nie liczać tego, że by rzeczywiście poprawić grafikę na konsolach to musieliby zmienić silnik, albo usunąć coś innego kosztem jednej rzeczy dostaniesz inną)Z tego, co tu czytam to jednak trochę tych rzeczy jest. Jak jest problem z postacią, która co chwile hamuje w czasie biegu to ja się pytam: Poza tym nie można wszystkiego zwalać na silnik. Trochę już na tym świecie żyję i niemal w każdej dziedzinie życia współcześnie widać partactwo, więc zachodzę w głowę jak to jest, że gamedev w dalszym ciągu tłumaczony jest słabym software, na którym muszą pracować. Produkcja Rebel Wolves dupy wizualnie nie urywa, nie widać też jakiś skomplikowanych zależności w świecie gry, a mimo to ci goście nie potrafią dostarczyć produkcji, która wyciągnie 60fpsów lub przynajmniej tych 40 bez zatrudniania drwali. Wygląda na to, że to chyba ostatnia gra jaką kupiłem na premierę bez wcześniejszego zapoznania się z opiniami na temat technikaliów.