Opublikowano czwartek o 14:545 dni pierwszy cinematic po odpaleniu gry - kurwa piękne, kisiel w majtachprzeszkadza tylko światło za oknem lepiej by się grało w nocy edit. dobra pograłem jakieś 30 minut, no generalnie zapowiada się super, wieczorem pogram jeszcze kilka godzinek ALE optymalizacyjnie to jest kurwa pojebane co oni odjebali, w tej wiosce w prologu mam ~70 klatek z dlss jakość generowaniem klatek 3440x1440 i na wysokich, elegancko wpierdalam negatywa na steamie dopóki tego nie ogarną, chcą za gierkę 3 bomby i wypuszczają ja w takim stanie, boję się co będzie po prologu w jakimś dużym mieście Edytowane czwartek o 15:595 dni przez rafanus2
Opublikowano czwartek o 15:305 dni No fajnie ale troszkę lipa, że poza steelbookiem nie ma normalnego plastikowego pudełka
Opublikowano czwartek o 15:595 dni Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):pierwszy cinematic po odpaleniu gry - kurwa piękne, kisiel w majtachprzeszkadza tylko światło za oknem lepiej by się grało w nocy edit. dobra pograłem jakieś 30 minutek, no generalnie zapowiada się super, wieczorem pogram jeszcze kilka godzinek ALE optymalizacyjnie to jest kurwa pojebane co oni odjebali, w tej wiosce w prologu mam ~70 klatek z dlss jakość generowaniem klatek 3440x1440 i na wysokich, elegancko wpierdalam negatywa na steamie dopóki tego nie ogarną, chcą za gierkę 3 bomby i wypuszczają ja w takim stanie, boję się co będzie po prologu w jakimś dużym mieścieTy grasz na 8k, czy jak? Jaka karta? Jam mam 120-175 z FG na ultra-do-high w 3440x1440 (FSR quality).Ja już dzisiaj styknie, 8h grania za mną, solid 9/10 po prologu, który sobie zagrałem 2 razy.
Opublikowano czwartek o 16:115 dni 10 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ty grasz na 8k, czy jak? Jaka karta? Jam mam 120-175 z FG na ultra-do-high w 3440x1440 (FSR quality).3440x1440 5070Ti 9800x3dWszystkie ustawienia wysokie, dlss jakość i generator Też mi się to wydaje dziwne ale no tak było, sprawdzę jeszcze wieczorem może jakimś cudem się coś przestawiło samo w ustawieniach
Opublikowano czwartek o 16:125 dni Teraz, rafanus2 napisał(a):3440x14405070Ti 9800x3dWszystkie ustawienia wysokie, dlss jakość i generatorTeż mi się to wydaje dziwne ale no tak było, sprawdzę jeszcze wieczorem może jakimś cudem się coś przestawiło samo w ustawieniachNie no to coś jest nie tak, mamy kartę podobnej wydajności i masz 2x mniej fps xD. Może jednak FG Ci się nie aktywował.
Opublikowano czwartek o 16:345 dni U mnie na 4090 też potrafi spaść poniżej 100 fpsów z włączonym frame genem. Bez frame gena pewnie poniżej 60 by było. Da się grać ale warto poczekać na patche. Nie rozumiem narzekania na walkę, jest całkiem przyjemna i skillowa.
Opublikowano czwartek o 17:115 dni Gracie po polsku czy angielsku? Ten polski dubbing tak raczej sztucznie brzmi jakby głosy nie były częścią sceny, ale z drugiej strony ta wschodnia Europa i te swojskie słówka, momentami niby bardziej pasuje polski...
Opublikowano czwartek o 17:265 dni A ja gram na prosiaku w 30 klatkach(chyba) i po kilku godzinach jest już ok😀Brakowało mi gierki z tak fajnie napisanymi dialogami jak tu,oczywiscie poziom trudności pojedynek i powoli do przodu.Trzeba tylko pamiętać,żeby przez następne dni nie odpalać innych gierek w 60 klatkach i będzie dobrze 👍
Opublikowano czwartek o 17:305 dni Filmik w intro klasa. Jednak pierwsze wrażenia z gry to taki trochę lol. To wszystko drewniane i animacje jak sprzed 10 lat XD
Opublikowano czwartek o 17:305 dni 2 minuty temu, Jożin z Bażin napisał(a):A ja gram na prosiaku w 30 klatkach(chyba) i po kilku godzinach jest już ok😀Brakowało mi gierki z tak fajnie napisanymi dialogami jak tu,oczywiscie poziom trudności pojedynek i powoli do przodu.Trzeba tylko pamiętać,żeby przez następne dni nie odpalać innych gierek w 60 klatkach i będzie dobrze 👍Jak walka na padzie? Muszę powiedzieć, że fajnie się sieka na K+M, głębia systemu przypomina mi trochę KCD2 skrzyżowane z Wiedźminem 2 i 3, to dużo gorzej wyglądało na pokazach, niż w rzeczywistej rozgrywce, szczególnie jak walczymy z 3/4 wrogami naraz.
Opublikowano czwartek o 17:395 dni Godzinę temu, Rooofie napisał(a):U mnie na 4090 też potrafi spaść poniżej 100 fpsów z włączonym frame genem. Bez frame gena pewnie poniżej 60 by było. Da się grać ale warto poczekać na patche.Nie rozumiem narzekania na walkę, jest całkiem przyjemna i skillowa.Fg chyba nie działa na Nvidii po odpaleniu, pisali, że gry restart pomaga. Co ciekawe działa na AMD...
Opublikowano czwartek o 17:475 dni 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Jak walka na padzie? Muszę powiedzieć, że fajnie się sieka na K+M, głębia systemu przypomina mi trochę KCD2 skrzyżowane z Wiedźminem 2 i 3, to dużo gorzej wyglądało na pokazach, niż w rzeczywistej rozgrywce, szczególnie jak walczymy z 3/4 wrogami naraz.Na tym poziomie na którym gram nie ma wskażników o kierunkach z których nadchodzi atak,trzeba obserwować przeciwnika,myślałem że będzie gorzej.Podobnie było właśnie w KCD w trybie harcore,po jakimś czasie nie brakuje tych znaczników i walka jest bardziej naturalna.
Opublikowano czwartek o 18:225 dni 21 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Fg chyba nie działa na Nvidii po odpaleniu, pisali, że gry restart pomaga. Co ciekawe działa na AMD...FG na Nvidii chyba nie działa, nie ma jeszcze nawet oficjalnych sterowników póki co.
Opublikowano czwartek o 18:285 dni 6 minut temu, bartiz napisał(a):FG na Nvidii chyba nie działa, nie ma jeszcze nawet oficjalnych sterowników póki co.Działa ale czasami po loadingu się buguje i trzeba zrestartować gierkę
Opublikowano czwartek o 19:415 dni Na razie to taki, no, Wiedźmin, takie no zachodnie cRPG normalne. Idę jak drewno, podchodzę do kolejnej postaci, wciskam kwadrat, długie wyciemnienie, przejście do ujęcia jak pokazuje postać jak deklamuje swoją kwestię, każdy deklamuje swoje kwestie, wyciemnienie i powrót żeby pójść w kolejne miejsce. Czasem jakieś pasjonujące QTE typu wciśnij kwadrat żeby porąbać drewno albo wciśnij R2 by przeżyć intymną rozmowę ze starzejącą się samotną kobietą. Czasem coś kliknę i postać stoi w miejscu i mówi na głos, do czego ta rzecz służy. Jeśli Wiedźmin był arcydziełem opowieści, no to Dawnwalker chyba też.
Opublikowano czwartek o 19:475 dni Brzmi o wieeele lepiej/ciekawiej niż moje aktualne życie, jaram się. Dzięki za świetne zareklamowanie gry, użytkowniku og coś tam! Żebym ja jeszcze miał na nią szekle, echhh. Nie dla chłopa to, a dla chada z wojewódzkiego. Over ;/
Opublikowano czwartek o 19:525 dni Prolog zacny, jeszcze nie ukonczyłem, ale trzyma za jajca. Fajnie ze jest to te 30 grywalne klatek. Ja tam wsiąkłem.
Opublikowano czwartek o 20:465 dni Drewno straszne ale klimacik jest fabularnie wciąga. Z największych minusów to pierdolone mleko nie wiem jak na PC czy ps ale na Xbox to jakiś żart,takiej wypranej czerni to od lat nie widziałem
Opublikowano czwartek o 20:485 dni wszystko fajnie, ale ten system walki wyjęty z KCD(?) trochę średnio się sprawdza w walkach z większymi grupami bo nie wiadomo jak blokować cios zza pleców którego nie widać. Jak tam to było ograne w połączeniu z fpp? Dodatkowo trochę dziwny też patent ze sprintem gdzie skręca się obracając prawy analog, bo zmieniając kierunek lewym sprint się wyłącza Musiałem przełączyć się na tryb balans przed dojściem do skakania w tutorialu bo na XsX to fpsy skakały a nie Coen. Cienie przy rozmowach robią za stroboskop, obiekty w tle dialogu ładują się przy każdej zmianie kamery pomiędzy rozmówcami. No jest tu jeszcze co poprawiać.
Opublikowano czwartek o 20:545 dni Optymalizacja to koszmarek i to jeszcze bez Denuvo, oj coś nie poradzili sobie z tym chłopaki, ale za to fabułka wciąga mocno, walka jest spoko 1vs1, w grupie już nie jest tak fajnie, bardziej irytuje już. Zostawiam to na później, bo jutro Onimusha, dla mnie nie warto bulić 300 zł na Downwalkera, lepiej poczekać na patche.
Opublikowano czwartek o 21:425 dni 4 godziny temu, Symeon_88 napisał(a):Filmik w intro klasa. Jednak pierwsze wrażenia z gry to taki trochę lol. To wszystko drewniane i animacje jak sprzed 10 lat XDNo to strasznie kłuje w oczy bo nawet taki Black flag remaster lepiej wygląda i się porusza niż Dałnwalker
Opublikowano czwartek o 22:115 dni Kupiłem na premierę, bo gra ma potencjał i chciałem, aby twórcy dostali kasę i pojawiła się jakaś szansa na kontynuację. Niemniej jednak chyba odpuszczę sobie granie na ten moment, aż łatki wlecą i poprawią to i owo, bo z Waszych opinii wynika, że na ten moment wchodzi się trochę w grę na własne ryzyko.
Opublikowano czwartek o 23:005 dni 49 minut temu, LukeSpidey napisał(a):Kupiłem na premierę, bo gra ma potencjał i chciałem, aby twórcy dostali kasę i pojawiła się jakaś szansa na kontynuację. Niemniej jednak chyba odpuszczę sobie granie na ten moment, aż łatki wlecą i poprawią to i owo, bo z Waszych opinii wynika, że na ten moment wchodzi się trochę w grę na własne ryzyko.Hmm mnie się wydaję, że marudy trochę szukają dziury w całym, bo Ci co grają dłużej to raczej nie narzekają na grad problemów. System walki trzeba wyczuć, a to, że jest tak zaprojektowany to nie jest "bug" tylko ficzer, to, że postać tak biega to po prostu tak biega, to nie Assassin's Creed można długo wymieniać wady każdej gry komputerowej...:).Ale mamy klęskę urodzaju, więc każdy zagra kiedy chce, a nie tak jak niektórzy na siłę, bo inni kupili.Godzinę temu, Whisker napisał(a):No to strasznie kłuje w oczy bo nawet taki Black flag remaster lepiej wygląda i się porusza niż DałnwalkerJaki remaster? Remake AC to przecież jest jedna z najlepiej wyglądających gier na rynku obecnie, to co to znaczy "NAWET"? No ciekawa opinia.Ktoś to gdzieś dobrze podsumował i mam to samo odczucie po 10 godzinach gry, tutaj poszli w fabułę, budowę świata kosztem assetów, czasu i graficzki, a za to wiele innych gier ostatnio robi dokładnie odwrotnie, czyli jest niby wszystko cacy, ale zabrakło czasu na napisanie gry, przykładem Crimson Desert i większość gier zachodnich.