Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano

Perez się otworzył. Było pite.

<3

• Odpowiedzi 264
  • Wyświetleń 16 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A co tu stary wymyślisz? :) Umówmy się - to wszystko działa dzięki Wam, tej niedużej grupce Czytelników, która kupuje dosłownie wszystko. Mówimy o sprzedażach rzędu 3-5 tysięcy na książkę/specjal itp.

• Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących

• MichAelis
    MichAelis

Mój pierwszy kontakt z GB to około 95 roku. Na podwórku był Hubert który właśnie miał Game Boya. Bogaty bananowiec, starzy rozwiedzeni, oczywiscie nikomu nie pozwalał go dotykać i sam grał, no ale poz

Opublikowano
Godzinę temu, Kmiot napisał(a):

Perez się otworzył. Było pite.

<3

Co ta Perła wyciąga z ludzi!

Opublikowano
9 godzin temu, Perez napisał(a):

Mówimy o sprzedażach rzędu 3-5 tysięcy na książkę/specjal itp. - w 36 mln narodzie.

To ja znowu zadam pytanie: dla czego nie ma lepszej współpracy z YouTuberami/influencerami? Niektórzy nawet pojawiają się na łamach specjali więc moim zdaniem powinni dostać wcześniej po egzemplarzu specjala żeby dać znać o istnieniu takiego czegoś na filmiku. Michał Pisarski 4 dni temu nawet wrzucił filmik "Najlepsze prezenty dla gracza 2025" gdzie GB Extreme czy nawet ten pakiet promocyjny specjali by pasowały. Panowie z Loading Next zrobili przegląd prasy gdzie załapały się specjale więc też można do nich uderzyć, tak samo jak do Nr Geeka, Rysława, UVa, Only Games itd.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

I to o 2 w nocy.

Dniami i nocami człowiek o PE myśli!

59 minut temu, łom napisał(a):

To ja znowu zadam pytanie: dla czego nie ma lepszej współpracy z YouTuberami/influencerami? Niektórzy nawet pojawiają się na łamach specjali więc moim zdaniem powinni dostać wcześniej po egzemplarzu specjala żeby dać znać o istnieniu takiego czegoś na filmiku. Michał Pisarski 4 dni temu nawet wrzucił filmik "Najlepsze prezenty dla gracza 2025" gdzie GB Extreme czy nawet ten pakiet promocyjny specjali by pasowały. Panowie z Loading Next zrobili przegląd prasy gdzie załapały się specjale więc też można do nich uderzyć, tak samo jak do Nr Geeka, Rysława, UVa, Only Games itd.

Pewnie da się lepiej tę współpracę ogarniać, natomiast uważam, że w tym roku, m.in. dzięki @MatekDM, udało się kilka takich tematów dograć, stąd choćby wspominany Michał Pisarski, ale też nie możemy oczekiwać, że będzie przy każdej okazji o nas wspominał. Pojawiamy się na mniejszych i większych kanałach, jest współpraca z Wulgarnym Graczem na FB, miesięcznik i specjale recenzują przeróżni jutuberzy, którzy robią to sami z siebie. Każdy numer/specjal/książka to reklamy na grupach na FB (taka reklama to 100-200k zasięgu). NRGeek co jakiś czas wrzuca info o nas, są też mniejsze kanały jak np. https://www.youtube.com/@indyczeopowiesci gdzie też się pojawiamy od czasu do czasu. Tak że pewnie chciałoby się więcej i cały czas czynimy kroki ku temu, ale ja uważam, że jedna jest jakiś sufit i to nie tak, że wydasz X zł na reklamę i nagle ta sprzedaż będzie 4x większa.

Opublikowano

To może inaczej się zapytam czy ci wszyscy twórcy i więksi i mniejsi (którzy robią filmiki sami z siebie) dostali przynajmniej maila z zapytaniem czy chcą egzemplarze miesięcznika/specjale za free? Bez jakiś umów odnośnie reklamowania czy czegokolwiek, ot jak będą chcieli gdziekolwiek wspomnieć/zrecenzować to to zrobią a jak nie to nie.

Opublikowano

Pamiętam jak w tym roku magazyn Edge dostał własną laurkę DS2 od Shinkawy z dedykacją.

17651104003974536472948525437507.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, Perez napisał(a):

A co tu stary wymyślisz? :) Umówmy się - to wszystko działa dzięki Wam, tej niedużej grupce Czytelników, która kupuje dosłownie wszystko. Mówimy o sprzedażach rzędu 3-5 tysięcy na książkę/specjal itp. - w 36 mln narodzie. To oczywiście nie jest żaden przytyk, bardziej słowa uznania dla Was. Ja, gdy podjąłem decyzję o zakupie PE, miałem w głowie, że pociągnę to specjalami, bo miesięcznik miałby ciężko - drukujemy dużo, sprzedajemy średnio, z reklamami różnie - masz na waciki. Specjale, poprawcie mnie, zaczął @Roger od numeru zerowego. Natomiast w naszym przypadku wkład jest z każdego miejsca - książka SH poszła, bo @KOMODO tak truł dupę, że już prawie zastawiłem 3 baseny, żeby to drukować. Natomiast ja cały czas z tyłu głowy miałem, że to wszystko zaczął @koso który zrobił zupełnie nowe otwarcie dla branży z wejściem w książki, bo gdyby nie on, to byśmy dzisiaj pewnie odliczali dni do końca PE czy CDA. Dobra, za CDA nie chcę odpowiadać, może sami to widzieli, ale sukcesy Kosa na pewno zmobilizowały wielu. I to nie piszę z czapy, bo na PGA byłem na panelu, gdzie choćby Zbyszek z Gamebooka (pozdrawiam) wspominał, że Koso go zainspirował do działania, wszedł w temat wydawniczy obok swojej roboty w Eurogamerze, i teraz wydaje bardzo ciekawe pozycje. Nie wiem jak Archon ze swoim bestsellerem, skąd były inspiracje. Mamy też Michała Pisarskiego ze swoją książką - nam też miło go gościć u nas w PE, bo, paradoksalnie, on mam "robi" lepiej swoją obecnością niż my jemu jego promocją, bo jest po prostu dzisiaj większy w mediach.

Natomiast czy to ja jako wydawca PE, czy Roger, Koso, Archon, Zbyszek, Michał, nawet Komodo - działamy dzięki Wam (trochę za chłopaków piszę, najwyżej mnie poprawią). Wiem, że zaraz z tej wazeliny się nie ogarniecie, ale no taka prawda - kupujecie, czytacie, kolekcjonujecie, oglądacie - to działa. I to jest naprawdę mała grupa w skali kraju. Z drugiej strony dodam, że nikt tak nie dba o gaming jak my i to też ma znaczenie. Teraz piszę za siebie - przez ponad 1,5 roku wysłałem z kilkanaście tysięcy paczek - ile było historii tylko ja wiem - zapomniałem o paczkomacie, zgubiłem telefon, nie zdążyłem, prenumerata nie doszła itd. - nie chwalę się, ale zawsze było na korzyść Czytelnika - doślę, wyślę, spoko nie dopłacaj (kurczę, może psuję rynek ;)).

Natomiast poza tym wszystkim to po prostu dobra zabawa, chociaż ja mam już 41 lat i pewnie zaraz "bliżej niż dalej" :) Z drugiej strony wiem, że @PiotrekP skomentuje cover, @LeifErikson zawsze wrzuci koment, który mam go Głosu, @oFi wrzuci swoją reckę, @A_Bogush zaraz nas tu graficznie poprawi (szanuję!), @Pix spyta, czy mamy już PDF numeru 350, który będzie za rok, @sadiker spyta "kiedy Ściera", @grzybiarz wspomni 78 innych magazynów które w życiu kupił, @Szermac zapomni opłacić Patronite, @Shen zapomni odebrać numeru (doślę!), @Bzduras chyba zawsze pierwszy skomentuje forum i zalakuje Fejsa (szacun!), oczywiście @Mejm który pomarudzi (ja to lubię, doceniam!). Ja to pany czytam wszystko, żeby była jasność: @Słupek , @łom , @SlimShady . Jeszcze @Mari4n , jeszcze @Manor ze swoimi komentami. I ten mój dłużnik Farminga @Kmiot , co se teraz czapkę zmienił!

Tak że ja pany po prostu dziękuję. To już 14 lat z hakiem zleciało, gdy wbiłem do PE. Od randoma "typie, kim jesteś, gdzie jest HIV" aż do dzisiaj "randomie, gdzie moja prenumerata". Dziękuję!

Az sie cieplo na serduszku robi, ze skromne kilka slow komentarza moze jakos minimalnie wesprzec ekstrimową dzialalnosc. )

Ciesze sie bardzo, choc jeszcze pare lat temu plynelo tego z mojej strony znacznie wiecej w formie listow do HIVa (2 listy miesiaca z rzedu to chyba nadal niepobity ani niewyrownany przez nikogo achievmencik). cool2

Jak to mowia po staropolsku "keep the good work going". Skoro konkurencja nasladuje przedsiewziecia, to znaczy, ze dzialacie dobrze.

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano
6 godzin temu, łom napisał(a):

To może inaczej się zapytam czy ci wszyscy twórcy i więksi i mniejsi (którzy robią filmiki sami z siebie) dostali przynajmniej maila z zapytaniem czy chcą egzemplarze miesięcznika/specjale za free? Bez jakiś umów odnośnie reklamowania czy czegokolwiek, ot jak będą chcieli gdziekolwiek wspomnieć/zrecenzować to to zrobią a jak nie to nie.

Z kim rozmawialiśmy to by pewnie musiał @MatekDM powiedzieć, bo on te współprace dogrywał. Natomiast w tym roku:

• ogarnęliśmy sociale, świetnie tu działa @Piechota - wzrosty takie, że za PRL-u by się nie powstydzili :D Po 200% normy - zasięgi, ponad 2k nowych obserwujących na samym FB, pooowoli rozkręcamy TikToka

• z takich wysyłek w ramach współpracy przy numerze: Michał Pisarski (też jako autor), NRGeek, RetroGralnia, Indycze Opowieści, Internetowy Nerdofil, Wulgarny Gracz, ostatnio dołączył ze swoim instagramowym kontem Lukke Geek (https://www.instagram.com/lukke_geek/)

• rozpoczęliśmy współpracę z Cybermachiną - co miesiąc nowy numer jest w 9-10 lokalach w całym kraju

• zaczęliśmy się pojawiać na eventach - osobiście jak na MFKiG w Łodzi czy PGA, ale też "zdalnie" - wysyłamy książki, czasopisma na różne mniejsze i większe imprezy

• z Extreme Party chcemy zrobić cykliczny event, żeby to też była taka nasza wizytówka i żeby obok samego eventu przewijało się pismo, specjale itd.

• nawiązaliśmy współpracę z dystrybutorami książek - tam zarabia się grosze, bo marża większość zjada, ale zależy mi, aby pokazywać się z naszymi wydawnictwami szerzej

• weszliśmy ze specjalami do Empiku i to był super ruch - raz, że wpada kasa z dodatkowego źródła, a dwa - ileś nowych potencjalnych Czytelników nas widzi, tak że gdzieś ten potencjał jest

Tak że coś tam się dzieje, ale na pewno można więcej i nad tym cały czas działamy.

Wiesz, to też nie tak, że drama i nic tylko zwijać biznes - jest naprawdę OK, mnie cieszy, że miesięcznik trzyma poziom sprzedażowy, chociaż za pasem nowy rok i tu zawsze mam obawy, że będzie spadać tak jak kiedyś co roku były spadki, ale może mamy już takie wierne grono Czytelników, że będzie się to trzymało. Specjale i książki też dają radę - teraz GB powinno przebić 1700 egz. w przedsprzedaży - mniej niż np. SNES (tam było ponad 2k), ale lepiej niż Xbox ostatnio (niecałe 1,5k), a też była obawa, że już za dużo tego i będzie tylko spadało. Ostatnio wspomniany Zbyszek z Gamebooka wrzucał statsy swojej książki o Wiedźminie - 3500 egz. od stycznia 2025, więc to jest ten sam podobny poziom co u nas. Natomiast na pewno nie mówimy ostatniego słowa - jest jeszcze sporo pomysłów poza tym, co się dzieje, już pewnie gdzieś od początku 2026 będziemy o nich mówić.

Opublikowano

Powiem tylko, że jak będę miał syna, nazwę go Perez

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, Perez napisał(a):

z Extreme Party chcemy zrobić cykliczny event, żeby to też była taka nasza wizytówka i żeby obok samego eventu przewijało się pismo, specjale itd.

To brzmi spoko, bo się zwolniło miejsce po jednej imprezie niki

Opublikowano

Przedsprzedaż Game Boy Extreme zakończona z wynikiem 1774 egz. - bardzo dziękujemy! )

Okładki:

Poksy/Pikachu - 449

limitowana - 400

Super Mario Land - 397

Zelda - 178

Tetris - 150

Metal Gear - 102

Metroid II - 98

Opublikowano

O jednak żółty szkodnik przebił wszystkich pika