Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War Laufey

Featured Replies

Opublikowano

Kolejna baba the game od sony, zero zasko. Ciekawe jaka by była reakcja publiki jakby podmienili Larę Croft na faceta.

Dla mnie God of War to Kratos i gore, tutaj jakaś wyprawa do disneylandu. No nic, pewnie i tak zagram jako szczęśliwy posiadacz kurzącej się w szafie od pół roku ps5.

• Odpowiedzi 185
  • Wyświetleń 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Im więcej widzę pierdolenia o babach w grach tym bliżej mi do Figaro ;d

Opublikowano

Stwierdzanie faktów jest pierdoleniem? Okeeeej

Opublikowano
Teraz, Pix napisał(a):

Im więcej widzę pierdolenia o babach w grach tym bliżej mi do Figaro ;d

No mi też, jasne wolę Kratosa i już wolę BABEM jak gówn'iaka. To słabe gore, dislayand, marvelowości i żelek jest problemem dla mnie. No ta kraina jest taka, hmm nijaka? Generyczna? Nie mówię, że będzie źle, bo ja nordycką serię lubię i jej rozwiąznia i jakoś mocno nie tęskię, ale serio pogorszyli to co było w nordyckiej.

Opublikowano

Oczywiście, że jest i jeszcze to porównanie z Larą zamienioną na faceta pasujące jak pięść do nosa.

Opublikowano
Teraz, Basior napisał(a):

No mi też, jasne wolę Kratosa i już wolę BABEM jak gówn'iaka.

No w sumie na plus, że nie gówniakiem.

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

Oczywiście, że jest i jeszcze to porównanie z Larą zamienioną na faceta pasujące jak pięść do nosa.

Porównanie zmiany płci w serii gier gdzie od początku gramy facetem do serii gier gdzie od początku gramy kobietą, wytłumacz mi jaka jest różnica?

Opublikowano

Jeśli po tym trailerze gdzie towarzyszy nam jakiś disneyowski stworek a później szmatka i żelek o imieniu Frank (ja pierdole co za milenialska bezbeczna odklejka) a nasz film jest przerywany gameplayem w pięknej FIOLETOWEJ otoczce a waszym największym zmartwieniem jest to że sterujemy babą to raczej z wami jest lekki problem

Opublikowano
4 minuty temu, Chewie napisał(a):

Porównanie zmiany płci w serii gier gdzie od początku gramy facetem do serii gier gdzie od początku gramy kobietą, wytłumacz mi jaka jest różnica?

Czy kobiety cię jakoś skrzywdziły, że masz tak silną reakcję alergiczną na nie?

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Jeśli po tym trailerze gdzie towarzyszy nam jakiś disneyowski stworek a później szmatka i żelek o imieniu Frank (ja pierdole co za milenialska bezbeczna odklejka) a nasz film jest przerywany gameplayem w pięknej FIOLETOWEJ otoczce a waszym największym zmartwieniem jest to że sterujemy babą to raczej z wami jest lekki problem

Ja nie mam z tym problemu, nie przeszkadza mi granie kobiecą postacią. Nie lubię natomiasat trendu gdzie robią coraz więcej gender swap na siłę.

3 minuty temu, Pix napisał(a):

Czy kobiety cię jakoś skrzywdziły, że masz tak silną reakcję alergiczną na nie?

Brak argumentów i atak osobisty, nie wiem jak inaczej cię nazwać jak po prostu zwykłym debilem i chamem.

Opublikowano
Teraz, Chewie napisał(a):

Ja nie mam z tym problemu, nie przeszkadza mi granie kobiecą postacią. Nie lubię natomiasat trendu gdzie robią coraz więcej gender swap na siłę.

Brak argumentów i atak osobisty, nie wiem jak inaczej cię nazwać jak po prostu zwykłym debilem i chamem.

Pokaż mi ten trend gender swap w grach sony, o którym piszesz, bo robi się coraz ciekawiej.

Opublikowano

Kurcze, nie mogę się doczekać aż zrobią nowe Duke Nukem bez Duke Nukem, za to z jakąś dupeczką.

Opublikowano
Teraz, Josh napisał(a):

Kurcze, nie mogę się doczekać aż zrobią nowe Duke Nukem bez Duke Nukem, za to z jakąś dupeczką.

No przeciez zrobili Ion Fury.

Opublikowano

A mi zmiana pasuje bo Fey porusza się żwawiej od Kratosa i ma normalny skok więc pewnie będą też jakieś sekcje platformowe czy zagadki gdzie trzeba trochę poskakać. Kratosem już się nagrałem i mimo że wolę bitkę w GoW 2018 i Ragnarok bardziej od starych części (które system walki miały słabsze niż slashery z Japonii) to te ~100 godzin rozgrywki Kratosem w zupełności wystarczy. A utemperowane gore mi pasuje bo przez dopakowaną oprawę robi się nieprzyjemnie, tak samo jak w nowych MK. W Wolverine gdzie wszystko jest bardziej stylizowane wykończenia wrzucają banana na ryja ale w GoW2018/Ragnarok niektóre wykończenia ('skórowanie' wilkołaka) już były na granicy dobrego smaku. Wywalić durne dialogi i 'słitaśne' stworki i było by jaranko a tak poczeka się na promkę.

Opublikowano
12 minut temu, Mejm napisał(a):

No przeciez zrobili Ion Fury.

A nazywa się Duke Nukem czy Ion Fury? Pewnie nikt by nie miał nic przeciwko, gdyby Santa Monica stworzyło nową grę w zupełnie innym uniwersum z babeczką, ale że podpięli to pod God of War, gdzie ta nazwa od zawsze odnosiła się do Kratosa, to jednak trochę sami się prosili o taką reakcję fanów.

Anyway dla mnie to akurat najmniejszy problem, mogę grać kobietą (zwłaszcza taką bo mam słabość do rudych rayos ), moje gorzkie żale dotyczą czegoś zupełnie innego, ale o tym już pisałem.

Opublikowano
  1. Grafa dupy nie urywa, pewnie włosy zjadają moc. Kolorki/światło jakieś takie sprane.

2. Widze że żeby nie było problemu z malkontentami to weszło obejście "Toxic positivity" i zgoda na wszystko, potworki kwiatki, mitologie każde, galaretka z DnD, miecz pewnie jeszcze z arturiańskich legend z pewnie gadającą wstążka ;).

3. Animacja poruszania w samym gameplayu to wygląda na AA. Dużo drewienka, sporo przerwanych animacji. Moze dzięki temu gra będzie bardziej responsywna więc w walce to pewnie ma sens, ale w samym chodzeniu po świecie już tak średnio.

Tak poza tym to wygląda ok. Dupy nie urwało. Konstrukcja scenek przerywnikowych/sekwencji na szynach to mi wali tym z Spidermana/Wolverina niestety mocno, nie jestem fanem. To jest początek więc pewnie potem będzie mniej rozgrywki na szynach. Średnio mi się podoba że babka walczy w powietrzu jak w DMC.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie byłoby takiej burzy gdyby to było DLC do Ragnaroka.

Co innego grać w dodatek pokazujący jakieś poboczne losy pobocznej bohaterki, a co innego robić z tego niby kolejną pełnoprawną grę z serii i wmawiać ludziom, że seria o tytule "God of War" to teraz gra, w której gra się jakąś Laufey. Tak jakby kolejny Harry Potter skupiał się na jakiejś przygodzie Ginny Weasley i jakby kolejny Tomb Raider był z jakimś typkiem w roli głównej.

Opublikowano
3 minuty temu, Wojtq napisał(a):

Wydaje mi się, że nie byłoby takiej burzy gdyby to było DLC do Ragnaroka.

Co innego grać w dodatek pokazujący jakieś poboczne losy pobocznej bohaterki, a co innego robić z tego niby kolejną pełnoprawną grę z serii i wmawiać ludziom, że seria o tytule "God of War" to teraz gra, w której gra się jakąś Laufey. Tak jakby kolejny Harry Potter skupiał się na jakiejś przygodzie Ginny Weasley i jakby kolejny Tomb Raider był z jakimś typkiem w roli głównej.

To żona Kratosa i do tego matka jego jedynego syna.

Co miała jeszcze zrobić, byś ją zaczął szanować? :D

Opublikowano

Raczej normalnie Kratos napierdalał swoją najbliższą rodzinę a nie dawał im solowe gierki

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przecież wiem. Nie zmienia faktu, że to postać poboczna dla serii.

I nie mam nic przeciwko takim wycieczkom w spin-offy. Ani nie zależy mi na kontynuowaniu historii Kratosa. Chcę tylko powiedzieć, że burza o zmianę bohatera wydaje się uzasadniona.

Opublikowano

Poza tym Laufey wykazuje wysokiej klasy cechy wolicjonalne, w przeciwieństwie do chorego psychicznie męża.

Opublikowano
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Co miała jeszcze zrobić, byś ją zaczął szanować? :D

Skopać dupy innym bogom, ohh wait ;).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Sam zamysł fabularny fajny, a co samej formuły - trochę się nie dziwię, że nie chcą wymyślać koła na nowa po tym jak

Utopili masę kasy w grach usługach.

Sam materiał dupy nie urwał, zobaczymy co dalej, bo taki ragnarok był słaba gierka.

Opublikowano

Ide o zaklad, ze ten miecz Ru to bedzie lesbijka.